Laci4 Elküldve Március5, 2006 Megoszt Elküldve Március5, 2006 Nekem eddig Gulf 5w60 volt benne. de ez ......t drága! vmi 3xxx ft volt literje.. nem is tom mi volt velem, amikor ezt rakattam bele. ez már gondolom feleslegesen drága olaj. 5w40 ha csak jobban enné,már nem is érdekelne, venném is meg. csak hallottam olyasmit, hogy vékonyabb olaj, és igy nem kenn annyira.. háát nem tom. nem hinném. Coupe a 10w60 milyen márka? valvo? Mondjuk már nagyon időszerü lesz a csere, mert nagyon kiabál a bc... (meg a nívó is) Halkabb nekem most úgyse lesz a hülye rezgés miatt. Hidró. mostanában már nem igazán van. hidegben volt pár másodpercig hangja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve Március5, 2006 Megoszt Elküldve Március5, 2006 Olajcsere óta elmentem 2000 km-t. Fals levegő miatt rosszul járt a motorom. Valószínüleg ettől, de nagyon fekete az olajam. Mi a véleményetek, cseréljem le? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március5, 2006 Megoszt Elküldve Március5, 2006 Olajcsere óta elmentem 2000 km-t. Fals levegő miatt rosszul járt a motorom. Valószínüleg ettől, de nagyon fekete az olajam. Mi a véleményetek, cseréljem le? Miljet tettél bele? Link to comment Megosztás: More sharing options...
coupe Elküldve Március5, 2006 Megoszt Elküldve Március5, 2006 Coupe a 10w60 milyen márka? valvo? Igen az volt,de még szóba jött a castrol rs is de végül ezt hozták. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve Március5, 2006 Megoszt Elküldve Március5, 2006 Miljet tettél bele? Nem a legjobbat, nevére sem emlékszem. 10W40 A kereskedőnek is 14 16V Fastraja van. Szerinte jó ebbe, ő is ezt használja. Link to comment Megosztás: More sharing options...
epk947 Elküldve Március5, 2006 Megoszt Elküldve Március5, 2006 "Ez a hülye szerelő esete és a a trehányság és a pofátlanság házassága!" Mint említettem is, ők éhbérért vannak dolgoztatva, nem érzik túlságosan motiváltnak magukat. Én régebben ismertem nagyon jó szerelőket, akik márkaszervízben dolgoztak, de ők már nincsenek ott. Ilyen a világ sajnos. Bocsánat! Revideálom magamat(epk947): "Ez az éhbérért dolgoztatott hülye szerelő trehányságának és a címzetes márkaszervíz házasságának az esete." :) ;) ;) Ugyanis van egy angol mondás erre az esetre: "Ha csak mogyoróval tudsz fizetni, csak majmokat tudsz alkalmazni". Link to comment Megosztás: More sharing options...
szauter74 Elküldve Március5, 2006 Megoszt Elküldve Március5, 2006 Nem a legjobbat, nevére sem emlékszem. 10W40 A kereskedőnek is 14 16V Fastraja van. Szerinte jó ebbe, ő is ezt használja. Ja én nem megyek évi 15000 km-et sem. Ezért sűrűbben cserélek olajat (évente). Kb 8000 km-enként. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március5, 2006 Megoszt Elküldve Március5, 2006 Ugyanis van egy angol mondás erre az esetre: "Ha csak mogyoróval tudsz fizetni, csak majmokat tudsz alkalmazni". Okos meglátás! :) Amúgy nekem a Metabond egyenlőre jól muzsikál a gépben.Gyorsba van olajnyomás, és halkabb a moci is.Bár nem volt hangos sem, de ahhoz mérten halkult. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ZAG Elküldve Március5, 2006 Megoszt Elküldve Március5, 2006 Okos meglátás! :) Amúgy nekem a Metabond egyenlőre jól muzsikál a gépben.Gyorsba van olajnyomás, és halkabb a moci is.Bár nem volt hangos sem, de ahhoz mérten halkult. Melyik Metabondot használod??Ára,esetleg?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
powerup Elküldve Március5, 2006 Megoszt Elküldve Március5, 2006 Melyik Metabondot használod??Ára,esetleg??Gondolom Speed 10W-40.Nekem is ez van benne,a tapasztalataim ugyanazok vele mint Warwolfnak.Az árat +hasonlókat opel16v oldalán megtalálod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Március5, 2006 Megoszt Elküldve Március5, 2006 Gondolom Speed 10W-40.Nekem is ez van benne,a tapasztalataim ugyanazok vele mint Warwolfnak.Az árat +hasonlókat opel16v oldalán megtalálod. Jaja! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március5, 2006 Megoszt Elküldve Március5, 2006 Május környékén én is kipróbálom a Metabondot, most Kecskemétre hozott nekem Gábor. Sztem összekötöm az olajcserét a motorátépítéssel, a váltófelújítással, és a lengéscsillapítócserével :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március6, 2006 Megoszt Elküldve Március6, 2006 Nem a legjobbat, nevére sem emlékszem. 10W40 :) Ha így áll a helyzet, akkor cseréld. Lehetőleg olyanra, aminek a neve és minősége ismert. ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wzsolt_1.6_16V Elküldve Március8, 2006 Megoszt Elküldve Március8, 2006 "Ja, van a váltóolajhoz egy Metabond GT nevű adalék, ami észrevehetően javítja a hidegben a váltó kezelhetőségét. :) 5040.- az ára, omiban bevált, Astrába is fogom most tenni Metabond váltóolajjal együtt. ;) Astrába is? És mit szól hozá a sperr? Ha eredetileg 30% os a sperr és a meta csökkenti a surlódást 50%-al akkor csak 15%-os lesz a sperred nem? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március8, 2006 Megoszt Elküldve Március8, 2006 Igen, az első tervek szerint tényleg lett volna bele adalék, de aztán lebeszéltek róla a Metabondosok, mert elment volna a sperrhatás a surlódáscsökkenés miatt. Szóval csak szimplán a Metabond GL-5 váltóolaj van most benne. Eddig tetszik. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 Lehet hogy hülye a kérdés, de: A váltóba mint már Gabi írta 75W90-es váltóműolajat használjak, én találtam otthol MOL-os 80W90-es hajtóműolajat. Az nem jó bele? És, ha már az olajoknál járok: milyen fékolaj, ill. szervóolaj kell az Astrákhoz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 Fékolajból szeirintem DOT4-es gyári. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
RobesPierre Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 Lehet hogy hülye a kérdés, de: A váltóba mint már Gabi írta 75W90-es váltóműolajat használjak, én találtam otthol MOL-os 80W90-es hajtóműolajat. Az nem jó bele? És, ha már az olajoknál járok: milyen fékolaj, ill. szervóolaj kell az Astrákhoz? Én nem raknám bele a helyedben, mivel hidegben iszonyatosan le tud dermedni. Keleti autóba még elmegy. Csak gyári hajtóműolajat raknék bele. Ha jól emlékszem 2 ezer alatt van literje. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március9, 2006 Megoszt Elküldve Március9, 2006 Ne rakd bele azt, nem jó bele. Csak a szintetikus bázisú jó, azok pedig esetünkben 75W90 viszkozítással bírnak. Én is a gyárit ajánlom, vagy ha van kedved, próbáld ki a Metabond félét, bár az picivel drágább. Fékolajból szigorúan legalább DOT4, lehetőleg ne tesco gazdaságos, azon kívül szinte mindegy. Szervóolaj: Dexron II, ilyen van az automata váltókban is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
szantozoli Elküldve Március10, 2006 Megoszt Elküldve Március10, 2006 Köszi! Azért kérdezek, nehogy bajt csináljak! Link to comment Megosztás: More sharing options...
ujjzol Elküldve Március12, 2006 Megoszt Elküldve Március12, 2006 Olyan kérdésem van, h ismeri-e valaki a Rowe olajakat (10W40)? Tapasztalat van-e esetleg vele? Sikerült hozzájutnom féláron ilyenhez, és azt tenném az ótóba. Köszi, ujjzol Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Március12, 2006 Megoszt Elküldve Március12, 2006 Olyan kérdésem van, h ismeri-e valaki a Rowe olajakat (10W40)? Tapasztalat van-e esetleg vele? Sikerült hozzájutnom féláron ilyenhez, és azt tenném az ótóba. Köszi, ujjzol Valaki használta itt már dizelben és dicsérte! Amúgy elgondolkodtam én a múltkor ezen az olaj dolgon és eszembe jutott,hogy amikor ezt a dizel blokkot tervezték,nem hiszem hogy lett volna szintetikus olaj!Szal jó ebbe szerintem az ásványi vagy félszinti is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Március13, 2006 Megoszt Elküldve Március13, 2006 Szal jó ebbe szerintem az ásványi vagy félszinti is! 10W-40 félszintetikus az esetek 99%-ában. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Március13, 2006 Megoszt Elküldve Március13, 2006 Az 1.7 szívódízelbe jó az ásványi is, mert az illesztései megengedik, és a terhelés sem nagy az olajon, viszont a turbósba már a félszintis 10W40 kell! És az összes C-s, illetve X-es benzines motorba is 10W40 félszinti kell. Z-s motorokba pedig az 5W40 az ajánlás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gyuri_bácsi Elküldve Március13, 2006 Megoszt Elküldve Március13, 2006 Igaz az, hogy a METABOND adalékokat ha elkezdi használni az ember, akkor utána mindíg kell? Másként - boltos szerint - szép darabosan leválik az alkatrészekről az a réteg, amit az adalék kialakít, és így még problémákat is okozhat... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts