redline Elküldve Január18, 2006 Elküldve Január18, 2006 Redi! "én asszem belerakom a 15w40-et mert elegem van a csattogásból" Tippppikus... Rakjad csak, de ne csodálkozz, hogy utána nemsokára teljes motorgenerál ugrik be a hidrotőkék cseréje helyett. ;) nem ugy gondoltam, hogy belelocsom oszt' kalács... :) de most nem szivesen vállanék be egy ilyet....2-3 hónapot birjon már ki jaaa és amióta megvan az autó nem mentem vele 6000km-t :D
leslie Elküldve Január18, 2006 Elküldve Január18, 2006 jaaa és amióta megvan az autó nem mentem vele 6000km-t :) Lehet, h ez a baj, a kocsit használni is kell néha. :D
opel16v Elküldve Január18, 2006 Elküldve Január18, 2006 Mindegy hogyan gondoltad, a 15W40 kb. annyira belevaló ebbe a motorba, mint a háztartási sütőolaj. :)
J0hnny Elküldve Január18, 2006 Elküldve Január18, 2006 Johnny! Az UNI magassabb teljesítményszinttel bír, jobban is van adalékolva. Pl. turbósokhoz nem is ajánlják a HARD-ot. Én is inkább az UNI-t javaslom. Akkor az évadnyitóra hozz nekem pls 5liter Uni 15W40-et!!!Ok?
istván Elküldve Január19, 2006 Elküldve Január19, 2006 Nekem 10W40 Valvoline Durablend volt és az ősszel átcseréltem 15W40 Valvoline MaxiLife-ra, hogy a kopogásomat megszüntesse...lévén vastagabb olaj. Nem szüntette meg... de azért rosszat nem tudok tudok mondani róla. A következő azthiszem 10W40 Castrol GTX3 Magnatec lesz... csak azért mert a reklám szerint olyan teflonos izé is van benne. Igaz drágább is... . Én a Metabondot nem tudom kipróbálni, mert a garantált beszálító (Opel16v) messze van. Tud valaki valamit erről a teflonos adalékról? Érdemes lenne esetleg külön tenni belé? Nálunk Duralube néven forgalmazzák, kb. 4000 Ft. Vagy csak reklám az egész?
jaygab Elküldve Január19, 2006 Elküldve Január19, 2006 Metabondot lehet rendelni postán is,csak a postaköltséget kell megfizetni és lehet még olcsóbb lesz úgy is ,mint a Castrol :P ...de ha Neked teflonos kell :) Amúgy nem reklámnak szánom,de nekem is az van benne kb 2hete(speed 10w40) és azóta úgynézem kevesebb lesz a fogyasztásom...ez még nem biztos,majd tankolásnál derül ki,de ha jelentős különbség lesz beszámolok róla :D ;) ;)
Tom Elküldve Január19, 2006 Elküldve Január19, 2006 Tud valaki valamit erről a teflonos adalékról? Érdemes lenne esetleg külön tenni belé? Nálunk Duralube néven forgalmazzák, kb. 4000 Ft. Vagy csak reklám az egész? Egy liter 4000, vagy 5? :)
opel16v Elküldve Január19, 2006 Elküldve Január19, 2006 Johnny! Oks, felírva. :) István! Nem mondom 100%-ra, de a Castrolnál GTX3-as jelzéssel csak 15W40 jött ki... Viszont láttam már hamisított Castrolt GTX3 10W40 jelzéssel... :D
istván Elküldve Január19, 2006 Elküldve Január19, 2006 István! Nem mondom 100%-ra, de a Castrolnál GTX3-as jelzéssel csak 15W40 jött ki... Viszont láttam már hamisított Castrolt GTX3 10W40 jelzéssel... :) Nálunk tele vannak a boltok a Castrol GTX3 10W40 Magnatec-el....gondolom, ha ennyi van talán mégsem hamis. De a Metabondnak is kell legyen itteni képviselete. Reklámot láttam... Tom: Egy adag annyi, ez adalék.... azt nem tudom, ha ér valamit vagy csak a reklám nagy.
Tom Elküldve Január19, 2006 Elküldve Január19, 2006 Nálunk tele vannak a boltok a Castrol GTX3 10W40 Magnatec-el....gondolom, ha ennyi van talán mégsem hamis. De a Metabondnak is kell legyen itteni képviselete. Reklámot láttam... Tom: Egy adag annyi, ez adalék.... azt nem tudom, ha ér valamit vagy csak a reklám nagy. Á bocsi béna voltam, tényleg. Sajnos ezt az adalékos dolgot nem nagyon vágom. :)
opel16v Elküldve Január20, 2006 Elküldve Január20, 2006 Na, most már biztos hogy nem létezik "legális" GTX3 Magnatec, főleg nem 10W40-ben. :) Szal nyugodtan az arcára kenheted az összes kereskedőnek, mert hamisítvány. :D Itt van a 2005-ös palettája a Castrolnak, jelenleg is ezek futnak csak: http://www.castrol.com/liveassets/bp_inter..._castrol_de.pdf
istván Elküldve Január20, 2006 Elküldve Január20, 2006 Na, most már biztos hogy nem létezik "legális" GTX3 Magnatec, főleg nem 10W40-ben. ;) Szal nyugodtan az arcára kenheted az összes kereskedőnek, mert hamisítvány. ;) Itt van a 2005-ös palettája a Castrolnak, jelenleg is ezek futnak csak: http://www.castrol.com/liveassets/bp_inter..._castrol_de.pdf Fogok irni egy mailt az itteni képviseletnek...megkérdem akkor hogy is van ;) :P ;) Ha rákérdezek a google-ben akkor mégis talál GTX3 Magnatec 10W40-et...akkor hogy is van?... :) :D
opel16v Elküldve Január20, 2006 Elküldve Január20, 2006 "...akkor hogy is van?... " Egyszerű: ha a gyártó nem gyártott ilyet, akkor az nem lehet eredeti Castrol. Kapisch? :)
Artid Elküldve Január23, 2006 Elküldve Január23, 2006 Helló, Sajna nincs időm végigolvasni a 65 oldalt, tudna valaki segíteni? Corsa C-be Z12XE mociba milyen olaj kell? Nem szívesen bíznám a kereskedésre. Esso olajokról mi a vélemény? Köszi
opel16v Elküldve Január23, 2006 Elküldve Január23, 2006 5W40 kell bele a gyári ajánlás szerint, én Metabondot tudok ajánlani (1L=2022.-, 5L=9584.-). Ha érdekel, adatlapot találsz a http://www.opel16v.hu oldalon, valamint ott meg is rendelheted.
Artid Elküldve Január23, 2006 Elküldve Január23, 2006 5W40 kell bele a gyári ajánlás szerint, én Metabondot tudok ajánlani (1L=2022.-, 5L=9584.-). Ha érdekel, adatlapot találsz a http://www.opel16v.hu oldalon, valamint ott meg is rendelheted. Köszike, Az ESSO olajokról tudsz esetleg valamit mondani? Mert ahhoz óccsón hozzá tudok jutni! :)
opel16v Elküldve Január23, 2006 Elküldve Január23, 2006 Nem ismerem, ezért nem is nyilatkozom róla. :) De ha valami túl olcsó, az általában nem szokott túl jó minőséget képviselni (lásd pl. Opel 10W40 motorolaj)...
Artid Elküldve Január23, 2006 Elküldve Január23, 2006 Nem ismerem, ezért nem is nyilatkozom róla. :D De ha valami túl olcsó, az általában nem szokott túl jó minőséget képviselni (lásd pl. Opel 10W40 motorolaj)... Köszi az infót. Az olcsóság alatt áfamentes árra gondoltam! :)
I_S Elküldve Január23, 2006 Elküldve Január23, 2006 Gabi! Köszömöm, sikerült mackosajt közbenjárásával szerezni helyben oilt, bele is tankoltuk és eszméletlen mennyire csendes lett, pedig csak 9 ezret mentem az előzővel mégis úgy tűnik csereperiódusba futott. Ebben az irdatlan -18 fokban reggel olyan csendben indult hogy rosszul lettem, pedig úgy le volt fagyva, hogy 15 perc járás után még igencsak óvatosan kellett sebességbe tenni mert full le volt fagyva a váltó, de csendesen járt. Icconyat ez a metabond, csak kicsit kevesebbet fut mint a többi de csodákra képes.
FPepe Elküldve Január23, 2006 Elküldve Január23, 2006 Gabi! Köszömöm, sikerült mackosajt közbenjárásával szerezni helyben oilt, bele is tankoltuk és eszméletlen mennyire csendes lett, pedig csak 9 ezret mentem az előzővel mégis úgy tűnik csereperiódusba futott. Ebben az irdatlan -18 fokban reggel olyan csendben indult hogy rosszul lettem, pedig úgy le volt fagyva, hogy 15 perc járás után még igencsak óvatosan kellett sebességbe tenni mert full le volt fagyva a váltó, de csendesen járt. Icconyat ez a metabond, csak kicsit kevesebbet fut mint a többi de csodákra képes. Ezt majd én is megjátszom május környékén :)
opel16v Elküldve Január23, 2006 Elküldve Január23, 2006 "Icconyat ez a metabond, csak kicsit kevesebbet fut mint a többi de csodákra képes." Abban egyetértünk, hogy nagyon jó, de miért futna kevesebbet? Nekem a második meglepetést pont az okozta, hogy a terv szerinti olajcsere idejében a versenyautón nem kellett leengedni az olajat, mert teljesen fullos állapotban volt. :D Így az egész szezont végigversenyeztem egy olajcserével (de az is már csak az utsó két versenyre). :) Egyébként az általam javasolt olajcsere periódus 10e km, annak már erősen a végén jártál, időszerű volt a csere. ;) Ja, van a váltóolajhoz egy Metabond GT nevű adalék, ami észrevehetően javítja a hidegben a váltó kezelhetőségét. ;) 5040.- az ára, omiban bevált, Astrába is fogom most tenni Metabond váltóolajjal együtt. :P
FPepe Elküldve Január23, 2006 Elküldve Január23, 2006 Gábor! Úgy néztem az árlistán, hogy olcsóbb (és talán jobb) megoldás, ha nem adalék megy a váltóolajba, hanem vesz az ember 2liter GL5 olajat bele. Ez is jobb hidegen, mint az Opel gyári olaj, vagy ezt a ficsört csak az adalék tudja? :) A másik: próbáltad már azt a karceltávolítót? Milyen hatékony? :D
I_S Elküldve Január23, 2006 Elküldve Január23, 2006 "Icconyat ez a metabond, csak kicsit kevesebbet fut mint a többi de csodákra képes." Abban egyetértünk, hogy nagyon jó, de miért futna kevesebbet? Nekem a második meglepetést pont az okozta, hogy a terv szerinti olajcsere idejében a versenyautón nem kellett leengedni az olajat, mert teljesen fullos állapotban volt. :D Így az egész szezont végigversenyeztem egy olajcserével (de az is már csak az utsó két versenyre). :) Egyébként az általam javasolt olajcsere periódus 10e km, annak már erősen a végén jártál, időszerű volt a csere. ;) Ja, van a váltóolajhoz egy Metabond GT nevű adalék, ami észrevehetően javítja a hidegben a váltó kezelhetőségét. ;) 5040.- az ára, omiban bevált, Astrába is fogom most tenni Metabond váltóolajjal együtt. :P No ezt a váltóadalékot lehet kiprószálom, ha tényleg olyan jó mint a mociolaj, akkor tuti beválik.
opel16v Elküldve Január23, 2006 Elküldve Január23, 2006 Nincs benne a GT adalék a GL-5 hajtóműolajban, úgyhogy ahhoz is ajánlott. Karceltávolítót nem próbáltam még.
knight Elküldve Január24, 2006 Elküldve Január24, 2006 Nah ma vettem én is egy kanna Metabond Speed 10W40-et, 2-3 hét múlva csere, kíváncsi vagyok milyen lesz - árban jobb, mint a Valvoline, a többit meg 9e km múlva meglátjuk :)
Recommended Posts