redline Elküldve Január18, 2006 Megoszt Elküldve Január18, 2006 Redi! "én asszem belerakom a 15w40-et mert elegem van a csattogásból" Tippppikus... Rakjad csak, de ne csodálkozz, hogy utána nemsokára teljes motorgenerál ugrik be a hidrotőkék cseréje helyett. ;) nem ugy gondoltam, hogy belelocsom oszt' kalács... :) de most nem szivesen vállanék be egy ilyet....2-3 hónapot birjon már ki jaaa és amióta megvan az autó nem mentem vele 6000km-t :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
leslie Elküldve Január18, 2006 Megoszt Elküldve Január18, 2006 jaaa és amióta megvan az autó nem mentem vele 6000km-t :) Lehet, h ez a baj, a kocsit használni is kell néha. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január18, 2006 Megoszt Elküldve Január18, 2006 Mindegy hogyan gondoltad, a 15W40 kb. annyira belevaló ebbe a motorba, mint a háztartási sütőolaj. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Január18, 2006 Megoszt Elküldve Január18, 2006 Johnny! Az UNI magassabb teljesítményszinttel bír, jobban is van adalékolva. Pl. turbósokhoz nem is ajánlják a HARD-ot. Én is inkább az UNI-t javaslom. Akkor az évadnyitóra hozz nekem pls 5liter Uni 15W40-et!!!Ok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Nekem 10W40 Valvoline Durablend volt és az ősszel átcseréltem 15W40 Valvoline MaxiLife-ra, hogy a kopogásomat megszüntesse...lévén vastagabb olaj. Nem szüntette meg... de azért rosszat nem tudok tudok mondani róla. A következő azthiszem 10W40 Castrol GTX3 Magnatec lesz... csak azért mert a reklám szerint olyan teflonos izé is van benne. Igaz drágább is... . Én a Metabondot nem tudom kipróbálni, mert a garantált beszálító (Opel16v) messze van. Tud valaki valamit erről a teflonos adalékról? Érdemes lenne esetleg külön tenni belé? Nálunk Duralube néven forgalmazzák, kb. 4000 Ft. Vagy csak reklám az egész? Link to comment Megosztás: More sharing options...
jaygab Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Metabondot lehet rendelni postán is,csak a postaköltséget kell megfizetni és lehet még olcsóbb lesz úgy is ,mint a Castrol :P ...de ha Neked teflonos kell :) Amúgy nem reklámnak szánom,de nekem is az van benne kb 2hete(speed 10w40) és azóta úgynézem kevesebb lesz a fogyasztásom...ez még nem biztos,majd tankolásnál derül ki,de ha jelentős különbség lesz beszámolok róla :D ;) ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Tud valaki valamit erről a teflonos adalékról? Érdemes lenne esetleg külön tenni belé? Nálunk Duralube néven forgalmazzák, kb. 4000 Ft. Vagy csak reklám az egész? Egy liter 4000, vagy 5? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Johnny! Oks, felírva. :) István! Nem mondom 100%-ra, de a Castrolnál GTX3-as jelzéssel csak 15W40 jött ki... Viszont láttam már hamisított Castrolt GTX3 10W40 jelzéssel... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 István! Nem mondom 100%-ra, de a Castrolnál GTX3-as jelzéssel csak 15W40 jött ki... Viszont láttam már hamisított Castrolt GTX3 10W40 jelzéssel... :) Nálunk tele vannak a boltok a Castrol GTX3 10W40 Magnatec-el....gondolom, ha ennyi van talán mégsem hamis. De a Metabondnak is kell legyen itteni képviselete. Reklámot láttam... Tom: Egy adag annyi, ez adalék.... azt nem tudom, ha ér valamit vagy csak a reklám nagy. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Január19, 2006 Megoszt Elküldve Január19, 2006 Nálunk tele vannak a boltok a Castrol GTX3 10W40 Magnatec-el....gondolom, ha ennyi van talán mégsem hamis. De a Metabondnak is kell legyen itteni képviselete. Reklámot láttam... Tom: Egy adag annyi, ez adalék.... azt nem tudom, ha ér valamit vagy csak a reklám nagy. Á bocsi béna voltam, tényleg. Sajnos ezt az adalékos dolgot nem nagyon vágom. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január20, 2006 Megoszt Elküldve Január20, 2006 Na, most már biztos hogy nem létezik "legális" GTX3 Magnatec, főleg nem 10W40-ben. :) Szal nyugodtan az arcára kenheted az összes kereskedőnek, mert hamisítvány. :D Itt van a 2005-ös palettája a Castrolnak, jelenleg is ezek futnak csak: http://www.castrol.com/liveassets/bp_inter..._castrol_de.pdf Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Január20, 2006 Megoszt Elküldve Január20, 2006 Na, most már biztos hogy nem létezik "legális" GTX3 Magnatec, főleg nem 10W40-ben. ;) Szal nyugodtan az arcára kenheted az összes kereskedőnek, mert hamisítvány. ;) Itt van a 2005-ös palettája a Castrolnak, jelenleg is ezek futnak csak: http://www.castrol.com/liveassets/bp_inter..._castrol_de.pdf Fogok irni egy mailt az itteni képviseletnek...megkérdem akkor hogy is van ;) :P ;) Ha rákérdezek a google-ben akkor mégis talál GTX3 Magnatec 10W40-et...akkor hogy is van?... :) :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január20, 2006 Megoszt Elküldve Január20, 2006 "...akkor hogy is van?... " Egyszerű: ha a gyártó nem gyártott ilyet, akkor az nem lehet eredeti Castrol. Kapisch? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Artid Elküldve Január23, 2006 Megoszt Elküldve Január23, 2006 Helló, Sajna nincs időm végigolvasni a 65 oldalt, tudna valaki segíteni? Corsa C-be Z12XE mociba milyen olaj kell? Nem szívesen bíznám a kereskedésre. Esso olajokról mi a vélemény? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január23, 2006 Megoszt Elküldve Január23, 2006 5W40 kell bele a gyári ajánlás szerint, én Metabondot tudok ajánlani (1L=2022.-, 5L=9584.-). Ha érdekel, adatlapot találsz a http://www.opel16v.hu oldalon, valamint ott meg is rendelheted. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Artid Elküldve Január23, 2006 Megoszt Elküldve Január23, 2006 5W40 kell bele a gyári ajánlás szerint, én Metabondot tudok ajánlani (1L=2022.-, 5L=9584.-). Ha érdekel, adatlapot találsz a http://www.opel16v.hu oldalon, valamint ott meg is rendelheted. Köszike, Az ESSO olajokról tudsz esetleg valamit mondani? Mert ahhoz óccsón hozzá tudok jutni! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január23, 2006 Megoszt Elküldve Január23, 2006 Nem ismerem, ezért nem is nyilatkozom róla. :) De ha valami túl olcsó, az általában nem szokott túl jó minőséget képviselni (lásd pl. Opel 10W40 motorolaj)... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Artid Elküldve Január23, 2006 Megoszt Elküldve Január23, 2006 Nem ismerem, ezért nem is nyilatkozom róla. :D De ha valami túl olcsó, az általában nem szokott túl jó minőséget képviselni (lásd pl. Opel 10W40 motorolaj)... Köszi az infót. Az olcsóság alatt áfamentes árra gondoltam! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Január23, 2006 Megoszt Elküldve Január23, 2006 Gabi! Köszömöm, sikerült mackosajt közbenjárásával szerezni helyben oilt, bele is tankoltuk és eszméletlen mennyire csendes lett, pedig csak 9 ezret mentem az előzővel mégis úgy tűnik csereperiódusba futott. Ebben az irdatlan -18 fokban reggel olyan csendben indult hogy rosszul lettem, pedig úgy le volt fagyva, hogy 15 perc járás után még igencsak óvatosan kellett sebességbe tenni mert full le volt fagyva a váltó, de csendesen járt. Icconyat ez a metabond, csak kicsit kevesebbet fut mint a többi de csodákra képes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január23, 2006 Megoszt Elküldve Január23, 2006 Gabi! Köszömöm, sikerült mackosajt közbenjárásával szerezni helyben oilt, bele is tankoltuk és eszméletlen mennyire csendes lett, pedig csak 9 ezret mentem az előzővel mégis úgy tűnik csereperiódusba futott. Ebben az irdatlan -18 fokban reggel olyan csendben indult hogy rosszul lettem, pedig úgy le volt fagyva, hogy 15 perc járás után még igencsak óvatosan kellett sebességbe tenni mert full le volt fagyva a váltó, de csendesen járt. Icconyat ez a metabond, csak kicsit kevesebbet fut mint a többi de csodákra képes. Ezt majd én is megjátszom május környékén :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január23, 2006 Megoszt Elküldve Január23, 2006 "Icconyat ez a metabond, csak kicsit kevesebbet fut mint a többi de csodákra képes." Abban egyetértünk, hogy nagyon jó, de miért futna kevesebbet? Nekem a második meglepetést pont az okozta, hogy a terv szerinti olajcsere idejében a versenyautón nem kellett leengedni az olajat, mert teljesen fullos állapotban volt. :D Így az egész szezont végigversenyeztem egy olajcserével (de az is már csak az utsó két versenyre). :) Egyébként az általam javasolt olajcsere periódus 10e km, annak már erősen a végén jártál, időszerű volt a csere. ;) Ja, van a váltóolajhoz egy Metabond GT nevű adalék, ami észrevehetően javítja a hidegben a váltó kezelhetőségét. ;) 5040.- az ára, omiban bevált, Astrába is fogom most tenni Metabond váltóolajjal együtt. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Január23, 2006 Megoszt Elküldve Január23, 2006 Gábor! Úgy néztem az árlistán, hogy olcsóbb (és talán jobb) megoldás, ha nem adalék megy a váltóolajba, hanem vesz az ember 2liter GL5 olajat bele. Ez is jobb hidegen, mint az Opel gyári olaj, vagy ezt a ficsört csak az adalék tudja? :) A másik: próbáltad már azt a karceltávolítót? Milyen hatékony? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
I_S Elküldve Január23, 2006 Megoszt Elküldve Január23, 2006 "Icconyat ez a metabond, csak kicsit kevesebbet fut mint a többi de csodákra képes." Abban egyetértünk, hogy nagyon jó, de miért futna kevesebbet? Nekem a második meglepetést pont az okozta, hogy a terv szerinti olajcsere idejében a versenyautón nem kellett leengedni az olajat, mert teljesen fullos állapotban volt. :D Így az egész szezont végigversenyeztem egy olajcserével (de az is már csak az utsó két versenyre). :) Egyébként az általam javasolt olajcsere periódus 10e km, annak már erősen a végén jártál, időszerű volt a csere. ;) Ja, van a váltóolajhoz egy Metabond GT nevű adalék, ami észrevehetően javítja a hidegben a váltó kezelhetőségét. ;) 5040.- az ára, omiban bevált, Astrába is fogom most tenni Metabond váltóolajjal együtt. :P No ezt a váltóadalékot lehet kiprószálom, ha tényleg olyan jó mint a mociolaj, akkor tuti beválik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január23, 2006 Megoszt Elküldve Január23, 2006 Nincs benne a GT adalék a GL-5 hajtóműolajban, úgyhogy ahhoz is ajánlott. Karceltávolítót nem próbáltam még. Link to comment Megosztás: More sharing options...
knight Elküldve Január24, 2006 Megoszt Elküldve Január24, 2006 Nah ma vettem én is egy kanna Metabond Speed 10W40-et, 2-3 hét múlva csere, kíváncsi vagyok milyen lesz - árban jobb, mint a Valvoline, a többit meg 9e km múlva meglátjuk :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts