MomoadamM3 Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Első körben meg lehet próbálni olajozást, szilikon...stb ha nem javul akkor szétt kell szedni meg kell nézni /nézetni pontosan mi akad. Nekem a kopot kulcs okozta, én hozzáreszeltem a lamellákat a kulcshoz, de ha szerelőhöz viszed az cserélni fogja. Igen olajozás én is próbáltam wd 40 meg ilyesmi de délután megyek ismerőshöz és majd szétszedi és megírom a fejleményeket elöre is kösz mindenkinek mindent ui. telefonon az egyik szerelő 15 ezerért akarta megcsinálni...fa..a Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Igen olajozás én is próbáltam wd 40 meg ilyesmi de délután megyek ismerőshöz és majd szétszedi és megírom a fejleményeket elöre is kösz mindenkinek mindent ui. telefonon az egyik szerelő 15 ezerért akarta megcsinálni...fa..a Ha más nincs veszel a bontóban egyet, lefúrod a régit és felrakod a másikat ha maga a szerkezet hibás, ha csak a betét azt lehet cserélni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MomoadamM3 Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Ha más nincs veszel a bontóban egyet, lefúrod a régit és felrakod a másikat ha maga a szerkezet hibás, ha csak a betét azt lehet cserélni. Visszaértem a szerelőtől bár csak annyival lettem okosabb hogy csináltatunk egy uj kulcsot mert elvolt kopva az eredeti igy most eltudom fordítani a kulcsot akadály nélkül de a kormányzár nem ugrik rá azt mondja ki kell cserélni mer hogy kopott.. de akkor már az egészet ha nem akarok dupla kulcsot.phhhh Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Visszaértem a szerelőtől bár csak annyival lettem okosabb hogy csináltatunk egy uj kulcsot mert elvolt kopva az eredeti igy most eltudom fordítani a kulcsot akadály nélkül de a kormányzár nem ugrik rá azt mondja ki kell cserélni mer hogy kopott.. de akkor már az egészet ha nem akarok dupla kulcsot.phhhh Nekem nem kopottság miatt nem ugrott ki a kormányzár, hanem mert el volt koszolódva és megszorult , nem lökte ki a rugó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MomoadamM3 Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Nekem nem kopottság miatt nem ugrott ki a kormányzár, hanem mert el volt koszolódva és megszorult , nem lökte ki a rugó. na nekem is ilyen problémám lehet nehéz házilag szétszedni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 na nekem is ilyen problémám lehet nehéz házilag szétszedni? Eléggé, mert gyárilag letörő fejű csavar fogja, komplikált lefúrni fél napos meló, és 5-6-darab törött fúrószár bánta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MomoadamM3 Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Eléggé, mert gyárilag letörő fejű csavar fogja, komplikált lefúrni fél napos meló, és 5-6-darab törött fúrószár bánta. Jó lenne ha itt valaki eltudná vállalni szívesebben adnám neki a pénzt mint valamilyen xy szerelőnek Link to comment Megosztás: More sharing options...
lajos Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Jó lenne ha itt valaki eltudná vállalni szívesebben adnám neki a pénzt mint valamilyen xy szerelőnek Ezeket lehet tudod használni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MomoadamM3 Elküldve Szeptember19, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember19, 2011 Ezeket lehet tudod használni. Az első videó az igen mennyi fél perc alatt kin volt a zár és ahonnét kihúzta a betétet abban van egy rugó? ami bekattintja a kormányzárat... naon komoly és a spéci szerszám az biztos házi gyártású...kösszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember20, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2011 Az első videó az igen mennyi fél perc alatt kin volt a zár és ahonnét kihúzta a betétet abban van egy rugó? ami bekattintja a kormányzárat... naon komoly és a spéci szerszám az biztos házi gyártású...kösszi Csak nekünk pont lent van a lyuk és nem fent, én hegesztőpálcával böktem be: Úgy emlékszem rugó nincs alatta a kulcsal húzod ki. Merre laksz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
MomoadamM3 Elküldve Szeptember20, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2011 Csak nekünk pont lent van a lyuk és nem fent, én hegesztőpálcával böktem be: Úgy emlékszem rugó nincs alatta a kulcsal húzod ki. Merre laksz? Szia Hát ma lehet megpróbálom a kulcs milyen állásba legyen? a másodikba ugye? mert a harmadik adja a gyújtást a 4 meg indul Eger Link to comment Megosztás: More sharing options...
MomoadamM3 Elküldve Szeptember20, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2011 Csak nekünk pont lent van a lyuk és nem fent, én hegesztőpálcával böktem be: Úgy emlékszem rugó nincs alatta a kulcsal húzod ki. Merre laksz? http://kepfeltoltes.hu/view/110920/5724088...ltoltes.hu_.jpg nézd meg légyszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember20, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2011 http://kepfeltoltes.hu/view/110920/5724088...ltoltes.hu_.jpg nézd meg légyszi Ott van egy kis rugó a végén az löki ki , lehet csak dzsuvás: Nem valami erős az a rugó, elég egy kis kosz, és megakad. Ez enyém is nagyon trutyis volt, itt már le van takarítva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MomoadamM3 Elküldve Szeptember20, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2011 Ott van egy kis rugó a végén az löki ki , lehet csak dzsuvás: Nem valami erős az a rugó, elég egy kis kosz, és megakad. Ez enyém is nagyon trutyis volt, itt már le van takarítva. Finish A mai nap felfegyverkeztem és bevettetem magam a gyújtáskapcsoló mély világába, először is mindenkinek nagyon szépen megköszönöm a segítségét ZOTYA95 neked meg főkép, mert a képek és az információk oly vizuális segítséget nyújtottak, hogy azt leírni nem is lehet, és szeretném valahogy meghálálni légyszi ird meg priviben a címed. Na vágjunk bele... A tompított hús tűtől kezdve mindennel próbálkoztam kipattintani a zárat de annyira be volt szorulva hogy az istenért sem akart megmozdulni segítségemre egy kisebb méretű imbusz kulcs volt mellyel sikerült kihúzni a zárat, szinte csont száraz volt az egész, egy kis gyári zsír maradvány látszott rajta és a végén volt két pinduri rúgó, szerintem ez is okozta a galibát, mert 2 különálló darab volt és teljesen egymásba voltak csavarodva most nem tudom jól tettem e, hogy befújtam wd 40 el és ezt a 2 rúgót teljesen szét csavartam épphogy csak egymásba kapaszkodnak.... És láss csodát a zár ismét régi formájában üzemel igaz egyszer kétszer még megakad de ha kulcsot óvatosan be illetve kiveszem akkor rendesen működik de ezt nem csinálta csak a 10 próbából vagy 1 szer,.. Ha még esetleg segítetek, milyen zsírzó vagy kenő anyagot juttassak a belsejébe illetve ez gyárilag ilyen hogy két rúgó van ezen a rúdon vagy nekem el van törve és szerezek majd valahonnét egy normálisat.? Segítségeteket még egyszer köszönöm... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Szeptember20, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember20, 2011 Finish A mai nap felfegyverkeztem és bevettetem magam a gyújtáskapcsoló mély világába, először is mindenkinek nagyon szépen megköszönöm a segítségét ZOTYA95 neked meg főkép, mert a képek és az információk oly vizuális segítséget nyújtottak, hogy azt leírni nem is lehet, és szeretném valahogy meghálálni légyszi ird meg priviben a címed. Na vágjunk bele... A tompított hús tűtől kezdve mindennel próbálkoztam kipattintani a zárat de annyira be volt szorulva hogy az istenért sem akart megmozdulni segítségemre egy kisebb méretű imbusz kulcs volt mellyel sikerült kihúzni a zárat, szinte csont száraz volt az egész, egy kis gyári zsír maradvány látszott rajta és a végén volt két pinduri rúgó, szerintem ez is okozta a galibát, mert 2 különálló darab volt és teljesen egymásba voltak csavarodva most nem tudom jól tettem e, hogy befújtam wd 40 el és ezt a 2 rúgót teljesen szét csavartam épphogy csak egymásba kapaszkodnak.... És láss csodát a zár ismét régi formájában üzemel igaz egyszer kétszer még megakad de ha kulcsot óvatosan be illetve kiveszem akkor rendesen működik de ezt nem csinálta csak a 10 próbából vagy 1 szer,.. Ha még esetleg segítetek, milyen zsírzó vagy kenő anyagot juttassak a belsejébe illetve ez gyárilag ilyen hogy két rúgó van ezen a rúdon vagy nekem el van törve és szerezek majd valahonnét egy normálisat.? Segítségeteket még egyszer köszönöm... Szerintem az egy rugó volt csak eltört. Szívesen segítek máskor is, erről szól a fórum. :lol: Zsírzást hát nem tudom, úgy emlékszem én csak olajoztam. Link to comment Megosztás: More sharing options...
imotka Elküldve Március8, 2012 Megoszt Elküldve Március8, 2012 Hogy pontosítsunk G astráról van szó! Amint előzőekbe írtam az elindítás ment! Azt bárki megcsinálhatja,hogy ne keljen trailer-t hívni ha a puszta közepén van! A takaró gumi levétele után életre tudtam kelteni! A kulcs bedugása előtt az alsó részen van egy lamella aminek fel kell jönnie mert az reteszeli az elfordulást! Ezt ha felnyomom és utána beteszem a kulcsot elindul! Nos 2500Ft volt a javítás!!! 10 perc az egész! Leírás: A kormány feletti műanyag burkolatot levenni utána ablaktörlő kapcsolót kivenni. Egy vékonyabb hosszú csavarhúzóval fentről bebökni és már ki is ugrik a zárbetét! FONTOS!!! (A kulcsnak bent kell lennie mert ha nincs szétugranak a lamellák!!!!!!!) A betét hátsó részén van egy rugó által nyomott (olyan mint egy csapágygörgő) és ez a hiba oka! Mert ez egy alumínium házba mozog ha mozog! Ezt kell megoldani mert a használat során berágódik az alumíniumba és ezért akad meg! Megoldás le kell csípni a görgő alatti rugóból ne nyomjon akkorát, és persze jól megzsírozni! Megmozgatni megjáratni majd mehet vissza a helyére! Azt pontosan nem jegyeztem meg de mielőtt vissza tesszük van a zárbetét helyének végén egy pöcök amit vissza kell kattintani a ablaktörlő kapcsoló felől lehet megcsinálni,hogy amikor vissza tesszük a betétet kattannia kell! Nagyjából ennyi! Sziasztok! Nekem van egy 99-es B Corsám és a probléma, hogy a kormányzár feloldásáig el tudom forgatni a kulcsot, de tovább már nem megy. Japy módszere lehet a megoldás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
bulho Elküldve Július21, 2012 Megoszt Elküldve Július21, 2012 én tegnap jártam igy fene ette volna meg most uj gyújtáskapcsolót szerelnek bele :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jimmav Elküldve Április4, 2013 Megoszt Elküldve Április4, 2013 Sziasztok! 94-es Opel B Corsával kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Bedugtam a kulcsot, elfordfítottam, hogy indítsak, de nem reagált az autó. A kulcs forog, eljut az utolsó állapotba, de megakad és nem csinál semmit. Kihúztam a kulcsot, de a gyújtás ugyanúgy rajta maradt. Csak az akku lekapcsolásával tudtam ezt kikapcsolni. Kiszedtem a zárbetétet, de nem látok rajta sérülést. A tok levétele nagyobb munka lenne, de nem tudom, hogy ott van-e a hiba, esetleg a gyújtáskapcsolóban. Van ötletetek? Találkozott valaki ilyen problémával? Előre is köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
vjb Elküldve Szeptember16, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2013 1. Az öreg F Astrámmal én is így jártam, mint fentebb. Kulcs be, gyújtás ráad, indítóznék, és nem csinál semmit. Kulcsot forgathatom össze-vissza, nem indít és nem is tudom levenni a gyújtást. Csak az akkusaru levétel segített. Szerencsére egy autós behúzott, mentem is haza, csak otthon állítottam le. Rögtön rá a netre hogy vajon mi lehet a baj, hogy kell szétszedni a kapcsolót. Először a gyújtáskapcsoló betétről próbáltam lehúzni a csatlakozót, de nem engedett. http://imageshack.us/a/img855/4882/8e6v.jpg Na persze, miért is jönne le csak úgy, mint minden csatlakozót, ezt is egy pöcök tartja, csak épp el van dugva a másik oldalon. http://imageshack.us/a/img853/1162/f908.jpg Akkor további agyalás, próbáljam kivenni a zárbetétet, tehát dugdostam vasat a lukba, de sehogy nem akart kijönni a betét. Egy kép már a szétbontás után, abba a lukba toltam be a szeget. http://imageshack.us/a/img812/8346/n32e.jpg Tehát a szeg sem segített, persze, mert kíméletes voltam. Kiszedés után egy kalapáccsal is rásegítettem, így már kijött a betét. Mindenesetre nem lett volna elég csak a betétet kiszedni, hiszen a hiba abból adódott hogy letört a zárbetét végéről egy kis darab, ami a gyújtáskapcsoló betétbe nyúlik. Ezért a betétet is le kellett szedni hogy kijöjjön belőle. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vjb Elküldve Szeptember16, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2013 2. Tehát elő a fúrót. De nehogy már jó napom legyen, nem lehetett egyenesen átfúrni a csvart, a zár test miatt csak ferdén tudtam fúrni, ezért eléggé szét kellett barmolnom hogy lejöjjön. Ezen a képen jobb oldalt látszik a zárbetét mellett a letört vég. http://imageshack.us/a/img42/9118/vcn3.jpg El az autósboltba, zártest 12ezer, betét 4ezer. Ez rahedli pénz, tovább a bontóba. Kompletten 8ezer. Ebbe a verdába jó akármilyen opelé, ascona, kadett, amit kaptam kadettból való. A csavar ami a kormányra szorítja, már egy normális csavar, ezentúl bármikor szét tudom szedni rongálás nélkül. Ez már a bontott, beszerelés előtt, látszik a zártestből kilógó betét vége (ami letört a gyáriról) , ez megy bele a műanyag kapcsoló részbe. http://imageshack.us/a/img15/3595/8jac.jpg A fenti képen látszik a zár test végén két nyílás, a műanyagon van 2 fül, azok mennek bele, kétoldalról pedig 2 kicsi csavar tartja. A műanyag rárakásánál nézni hogy áll a nyílás amibe a zárbetét vége belemegy, a kulcsal irányba fordítani http://imageshack.us/a/img407/1976/lpv6.jpg Még azt is érdemes tudni, hogy a zárbetét berakásakor, a kormányzár pöcke legyen benyomva, különben nem megy be teljesen a betét. Link to comment Megosztás: More sharing options...
vjb Elküldve Szeptember16, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember16, 2013 3. Tehát ez a kormányzár, nem mindegy hogy áll a betét berakásakor Remélem ez a képsorozat segít a hozzám hasonlóknak, házilag megoldani ezt a szerelést. Egy nap alatt megvoltam vele, szerencsére bontó is van nálunk. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts