petiwolf Elküldve Szeptember7, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2004 Helló! Nemrég vettem egy opel astra F caravant. Amikor megvettem már egy kicsut szorult az indításkapcsoló zár, de most totál beragadt. Kulcs be és kész, elfordítani már nem tudom. A kocsi itt áll a ház előtt elvontatni nagyon drága lenne (bár a szerelés is lehet, hogy borsos lesz). Ha valaki járt már így az adhatna pár jó tanácsot, mertugyebár zárcsere esetén ugye kulcscsere, abban meg ott a chip. Új kulcs chippel... húúú az már megint drága, pedig csak egy ku... zárról van szó!!! Egyébként a kocsi remekül megy és baromi kényelmes stb. De hát mit érek vele, ha nem indíthatom be????!!!!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Szeptember8, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2004 A kormányt próbáltad közben mozgatni? Van aki emiatt nem bírta elindítani. Warwolf tudja kire gondolok :) . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sonique Gsi 16V Elküldve Szeptember11, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2004 Helló! Nemrég vettem egy opel astra F caravant. Amikor megvettem már egy kicsut szorult az indításkapcsoló zár, de most totál beragadt. Kulcs be és kész, elfordítani már nem tudom. A kocsi itt áll a ház előtt elvontatni nagyon drága lenne (bár a szerelés is lehet, hogy borsos lesz). Ha valaki járt már így az adhatna pár jó tanácsot, mertugyebár zárcsere esetén ugye kulcscsere, abban meg ott a chip. Új kulcs chippel... húúú az már megint drága, pedig csak egy ku... zárról van szó!!! Egyébként a kocsi remekül megy és baromi kényelmes stb. De hát mit érek vele, ha nem indíthatom be????!!!!!!! sajna opel betegség egy uj gyujtaskapcsoloval orvosolhato a dolog de nem feltétlenül kell a régi kulcstol megvalni mert ugye az uj betétet at lehet rakni a régi kulcshoz szerelési költség és mga a szerelés nem nagy dolog csak ugye ahoz hogy ki vedd a betétet el kell 1x forditani a kulcsot bye Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Szeptember12, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2004 Hali Nem kell a kapcsolót cserélni. Egy pöcök elkopik benne, én is így jártam egy 2 éves Gastrával. Kihívtam a legközelebbi opel szervízből a szerelőt, /opel DI-FER/, kb 30-40 perc alatt kibányászta belőle a kopott alkatrészt, és kész volt /1-2000ft/. Nagyon segítő készek voltak. Próbáld meg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sonique Gsi 16V Elküldve Szeptember12, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2004 Hali Nem kell a kapcsolót cserélni. Egy pöcök elkopik benne, én is így jártam egy 2 éves Gastrával. Kihívtam a legközelebbi opel szervízből a szerelőt, /opel DI-FER/, kb 30-40 perc alatt kibányászta belőle a kopott alkatrészt, és kész volt /1-2000ft/. Nagyon segítő készek voltak. Próbáld meg. ez tény hogy elkopik de nem arulnak külön a gyujtas kapcsolohoz semmit sem Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark Angel Elküldve Szeptember12, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2004 Helló! Nemrég vettem egy opel astra F caravant. Amikor megvettem már egy kicsut szorult az indításkapcsoló zár, de most totál beragadt. Kulcs be és kész, elfordítani már nem tudom. A kocsi itt áll a ház előtt elvontatni nagyon drága lenne (bár a szerelés is lehet, hogy borsos lesz). Ha valaki járt már így az adhatna pár jó tanácsot, mertugyebár zárcsere esetén ugye kulcscsere, abban meg ott a chip. Új kulcs chippel... húúú az már megint drága, pedig csak egy ku... zárról van szó!!! Egyébként a kocsi remekül megy és baromi kényelmes stb. De hát mit érek vele, ha nem indíthatom be????!!!!!!! Én jártam így A Vectrával... A dolog úgy kezdődött, hogy tönkrement a gyújtáskapcsoló, régi gyújtáskapcsoló le, az új fel... Majd kb a 10.-ik indítás után beragadt. A hivatalos magyarázat az volt, hogy a zárszerkezet is meg volt kopva, és az új kapcsoló már szorosan fogta a zárszerkezet tengelyét (ami belelóg a kapcsolóba), amire a zárszerkezet megszorult. Sajnos hiába vettük le a kapcsolót, az sem segített! Végül nagykapalapács+hidegvágó+Tas megoldás által lejött a komplett kormányzár :) A helyreállítás kb 8-10e Ft volt (utángyártott zárszerkezet+kengyel). A chip-es duma meg úgy ahogy van baromság! A kormányzár körül van egy tekercs, a kulcsban pedig egy kódolt mágnes. Amikor veszed az új zárat, arra kell ügyelni, hogy a kulcs műanyag foggantyúja szétpattitnható legyen, mert a régi kulcsból szép óvatosan kiveszed a mágnest (hogy el ne törd), majd be az új kulcsba, és le van tudva a dolog. Ajánlom az Újfalussy és Tsa Opel szervizt a Bécsi úton (nekem is ők csinálták kb 2 éve), és véleményem szerint megfizethetők. Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Szeptember12, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2004 Nem cserélik az alkatrészt, hanem egyszerüen kiveszik belőle és kész a dolog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sonique Gsi 16V Elküldve Szeptember12, 2004 Megoszt Elküldve Szeptember12, 2004 Nem cserélik az alkatrészt, hanem egyszerüen kiveszik belőle és kész a dolog. ezt hivják gányolásnak :) na most ha az az alkatrészt kiveszed akkor a igen furan fog müködni szoval ezt inkabb hadjuk ... inkabb csere ... nem nagy tétel Link to comment Megosztás: More sharing options...
aga Elküldve Október11, 2004 Megoszt Elküldve Október11, 2004 Hali Megoldódott a gyujtáskapcsoló dolog? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Május29, 2005 Megoszt Elküldve Május29, 2005 Nekem is hasonló problémám lenne, de ahogy itt olvastam csak a gyujtáskapcsoló cseréje nem nyújt megnyugtató megoldást. Tud valaki segíteni hogy akkor most végülis mi a korrekt eljárás? Mivel kb. fél óra próbálkozás után tudom csak elindítani a gépet, ezért jó lenne ha egy motorindítás alatt el tudnám rendezni a dolgot!! Előre is köszi a segítséget! (Köszi Bazs!) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Május29, 2005 Megoszt Elküldve Május29, 2005 szerintem csörögj rá: 20/4545105, Szőcs Ádám Dávid (fiatal srác, velünk egyidős) elvileg hozzá tudja legózni a kopott zárat/kulcsot a párjához Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Május29, 2005 Megoszt Elküldve Május29, 2005 szerintem csörögj rá: 20/4545105, Szőcs Ádám Dávid (fiatal srác, velünk egyidős) elvileg hozzá tudja legózni a kopott zárat/kulcsot a párjához Full bőr, tök szép sötét Cali? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Május29, 2005 Megoszt Elküldve Május29, 2005 Full bőr, tök szép sötét Cali? :lol: jaja bár amikor utoljára láttam, csak messziről volt szép ;-) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Május29, 2005 Megoszt Elküldve Május29, 2005 Akkor felhívom 7főn. De addig is jó lenne tudni hogy milyen alkatrész fog kelleni a javításhoz, úgyhogy aki tudja ne tartsa magában (Sonique, Dark pl.)! Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Május29, 2005 Megoszt Elküldve Május29, 2005 szerintem nem kell semmit venned, a meglévő "fogakat" csiszolja hozzá a kulcshoz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Május29, 2005 Megoszt Elküldve Május29, 2005 szerintem nem kell semmit venned, a meglévő "fogakat" csiszolja hozzá a kulcshoz És akkor szerinted a fenti hozzászólóknak is meg lehetett volna oldani a problémájukat ennyivel? Mert a többiek a gyujtáskapcsoló és esetleg a zárszerkezet cseréjét emlegették. 1ébként kipróbáltam a tartalék kulccsal is (zsír új, soha nem volt használva) és azzal sem működött. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazs Elküldve Május29, 2005 Megoszt Elküldve Május29, 2005 szerintem igen a zsír új kulccsal meg azért nem ment, mert az még nem kopott és ugye a használat során kopik a zár és a kulcs is jó esetben egymáshoz kopnak, de pl van olyan, amikor a fogak nem tudnak tovább kopni, a kulcs meg kopik a ki-be tologatástól ilyenkor a kulcsot kell kicsit megcsiszolni Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Május29, 2005 Megoszt Elküldve Május29, 2005 szerintem igen a zsír új kulccsal meg azért nem ment, mert az még nem kopott és ugye a használat során kopik a zár és a kulcs is jó esetben egymáshoz kopnak, de pl van olyan, amikor a fogak nem tudnak tovább kopni, a kulcs meg kopik a ki-be tologatástól ilyenkor a kulcsot kell kicsit megcsiszolni Köszi a segítséget, akkor hétfőn konzultálok az Ádámmal! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május30, 2005 Megoszt Elküldve Május30, 2005 Nem mindig a mechanikus rész szorul meg, hanem Astra F esetében eléggé esélyes az elektromos kapcsoló része is! Ajánlom vegyétek le a kapcsolót róla (pattintós megoldás, de vigyázni nehogy szétugorjon, mert akkor össze lehet hívni a technika szakkört), és próbáljátok külön, melyik szorulós. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyuszifül Elküldve Július9, 2005 Megoszt Elküldve Július9, 2005 tegnap éjjel gyanú nélkül szerettem volna elindulni a lakásomtól jó pár km-re lévő utcából, de a kulcsot a zárba helyezve nem tudtam elfordítani a kulcsot, kormányzár lezárva, olvastam másnak is volt hasonló problémaája, de a megoldást sehol nem láttam rá nálam ez így oldódott meg: gyújtáskapcsoló ki,lamella csere, kapcsoló vissza, és minden jobb mint újkorában :( mindenesetre nagyon megijedtem de szerencsére jól megúszatm ennyivel Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gepard Elküldve Július9, 2005 Megoszt Elküldve Július9, 2005 Gyanúval hogy indulsz el? :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Korzika Elküldve Július9, 2005 Megoszt Elküldve Július9, 2005 Én már indultam el gyanútlanul egy kereszteződésben,de jött egy másik autó is pont arra.... kocc nem volt..de utána gyorsan hazaszaladtam a gyanúért! :( :lol: :lol: :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyuszifül Elküldve Július9, 2005 Megoszt Elküldve Július9, 2005 Gyanúval hogy indulsz el? :( ja Gyanú egy haverom :lol: :lol: jól van na nem aludtam semmit sem, fáradt vagyok,ej ahelyett hogy vigasztalnátok, kötekedtek, ti galádok :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve Július9, 2005 Megoszt Elküldve Július9, 2005 :smt058 Jóvanna ne szíjáá'! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyuszifül Elküldve Július9, 2005 Megoszt Elküldve Július9, 2005 :smt058 Jóvanna ne szíjáá'! :( nem is :wink: , robogok tovább azóta is :iroc: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts