FPepe Elküldve Június21, 2008 Elküldve Június21, 2008 Hi Hát nem tudom tavaj összel kitakarítottam/kiporoltam a szürőt, szerinted csere? Még sárga szine van:) A szkóppal mit mérnek a szondán, mert van egy kütyűm amit a havernak csináltunk a verseny ladához na de ez lényegtelen :rolleyes: Szóval ez a kütyű méri a szondából küldöt jelet/áramot 0V-1V-ig s van rtajta 10 led ami a voltnak megfelölen beáll s lehet látni hogy milyen a keverék, azt hiszem hogy 0,5V-0,6V jó. Evvel tudnék leelenörizni valamit (de hülyeség mert ugyis a szonda küldi a jelet, s ha az hülyeséget küld akkor mindegy hogy mit mérek) Mit csekolnak a szkóppal? A lambdából kijövő jel meredekségét, ugyanis az is számít, nemcsak a szintje.
opel16v Elküldve Június22, 2008 Elküldve Június22, 2008 Igazából a legtutibb az lenne, ha emissziómérővel mérnének egy valós lambda értéket is, mert akkor lehetne tudni, mennyiben téved a lambdaszonda :rolleyes:
Szabi25 Elküldve Június22, 2008 Elküldve Június22, 2008 Igazából a legtutibb az lenne, ha emissziómérővel mérnének egy valós lambda értéket is, mert akkor lehetne tudni, mennyiben téved a lambdaszonda :rolleyes: Ok, kösz a segítséget, de lehet hogy veszek bele egy újat ami 10e ft. Osztán hátha kevesebbet is fog enni 8-9l-nél
FPepe Elküldve Június22, 2008 Elküldve Június22, 2008 Ok, kösz a segítséget, de lehet hogy veszek bele egy újat ami 10e ft. Osztán hátha kevesebbet is fog enni 8-9l-nél Olyat NE vegyél. Ebből csak gyárit, ami 2xezer Ft, de tuti jó. Az utángyártottakkal csak szívni fogsz.
opel16v Elküldve Június23, 2008 Elküldve Június23, 2008 Olyat NE vegyél. Ebből csak gyárit, ami 2xezer Ft, de tuti jó. Az utángyártottakkal csak szívni fogsz. Pontosan. Az a 10ezer forintos egy univerzális kütyü, aminek nem pontosan olyan a jele, mint a gyárinak.
Szabi25 Elküldve Július24, 2008 Elküldve Július24, 2008 Hi Még mindig Én, még nem volt egy huszasom uj lamdára :lol:, ezért még érdeklödnék. Megpróbáltam kimérni a lambdat, az adatok jók voltak tehát 0,5V;0,6V stb. ezt küldte a lambda, de viszont ha az ECU is rajta volt akkor 1,2V volt az értéke! Megmértem külön az ECU-ből jövő vezetéket és lambda nélkül is 1,2V volt benne! A kérdésem: ez rendbe van, tehát az ECU-ból kell jönni fesznek? Ha esetleg nincs ötlet, lökjön már valaki rá egy multi métert az ECU szonda "madzagára" a leolvasott értéket tegye már fel ide :lol: Elöre is köszönöm. A próblémám persze még mindig adot, dus keverék 45 hiba kód. A levegő szürő okés(kicsit már látszik rajta az idő de még jó.
Szabi25 Elküldve Július24, 2008 Elküldve Július24, 2008 a lambdát szkóppal kell mérni :lol: Hi Tudom, de a leadod, azaz a lambda/oxigén szenzor 0V-1V ad(az enyém) Az oxigén növekedésével/csökenésével arányában nő ill. csöken a feszültség benne. Tehát a ha mást nem is de a szonda által generált jeleket/feszültséget megtudom mérni. Nézegettem pár szkopos diagramot s ot is 0-1V megy a diagram. A szkóp egy jó dolog, de nem csak avval lehet mérni feszültség ingadozást :lol: Igaz Én nem diagram képet kaptam:( Azt hogy ez a jel igaz vagy hamis az már más kérdés. Én az elvi müködést kérdezném.
opel16v Elküldve Július25, 2008 Elküldve Július25, 2008 A lambda működését nem tudod multiméterrel ellenőrizni. Ez egy tévhit. Szkópra kell rakni. Amúgy meg igen, jogos az ecu oldalon a fesz, ugyanis a szonda kapacitív elven működik :lol: Azt én sem tudom pontosan, hogy mennyit kell mérni az ecun, de jónak tűnik az érték. A lambdád viszont nem tűnik jónak, ha az ecu rátétele után elmászik ennyire a fesz.
Szabi25 Elküldve Július29, 2008 Elküldve Július29, 2008 Hi Na leeset egy kis plusz(mani) :lol: Azt már irtátok hogy a 10e Ft-s szonda szar, tudnátok ajánlani valamit, pl.: bosh ? Válaszokat elöre is köszi.
kocka Elküldve Július29, 2008 Elküldve Július29, 2008 Hi Na leeset egy kis plusz(mani) :lol: Azt már irtátok hogy a 10e Ft-s szonda szar, tudnátok ajánlani valamit, pl.: bosh ? Válaszokat elöre is köszi. Nekem igaz A Vectrám volt (C20NE) háromvezetékes szonda, és Bosalt vettem 14 ezerért kb 3 évet használtam a járművel - most B Vecim van - és meg voltam vele elégedve.
FPepe Elküldve Július29, 2008 Elküldve Július29, 2008 Hi Na leeset egy kis plusz(mani) :lol: Azt már irtátok hogy a 10e Ft-s szonda szar, tudnátok ajánlani valamit, pl.: bosh ? Válaszokat elöre is köszi. Csak gyárit, ha nem akarsz szívni vele!
opel16v Elküldve Július29, 2008 Elküldve Július29, 2008 Na leeset egy kis plusz(mani) :lol: Azt már irtátok hogy a 10e Ft-s szonda szar, tudnátok ajánlani valamit, pl.: bosh ? Válaszokat elöre is köszi. Csak a gyári GM logós csomagban levőt hozd el... ezek jellemzője, hogy kb 22 ezertől kezdődik az áruk. A 3 vezetékesek kicsit drágábbak, akár 40-45 is lehet :lol:
1.6 16v Elküldve Július29, 2008 Elküldve Július29, 2008 Csak a gyári GM logós csomagban levőt hozd el... ezek jellemzője, hogy kb 22 ezertől kezdődik az áruk. A 3 vezetékesek kicsit drágábbak, akár 40-45 is lehet :lol: Hali. Az egy vezetékes GM volt 26000ft, x16xel-hez.
Csiki Elküldve Július29, 2008 Elküldve Július29, 2008 tegnap vettem Bosch 4 vezetékes szondát 21.000 volt gyárival megegyező és mükszik elötte univerzálisat probáltam nem volt jó ajánlom a Csergö Kft-t ott segitenek
Csiki Elküldve Július29, 2008 Elküldve Július29, 2008 a gyári 44.0000 lett volna szerintem Bosch van benne gyárilag is de nem bizti
Szabi25 Elküldve Július30, 2008 Elküldve Július30, 2008 Egy hülye kérdés még. Nem tom miért kiment a felyemből, voltam zölkaártyán juli 3.-án. Ugymentem oda a "mesterhez hogy ha vihar lenne akkor........., tudjátok, de nem volt! Minden érték jó volt és az Én pufomba volt a szonda :lol: Szóval nem tom ez kizárhatja a szondát, vagy semmi közze hozzá? Végülis mindegy csak elkondolkodtam ezzen, a hétem veszem a szondát, tehát a lényeg a GM jelzés. Az enyém csak egy vezetékes, gondolom az nem baj.
opel16v Elküldve Július30, 2008 Elküldve Július30, 2008 Lambda értéket néztétek a kipuffgázon? Mert CO nem mondja meg a lambda állapotát...
Szabi25 Elküldve Július31, 2008 Elküldve Július31, 2008 Lambda értéket néztétek a kipuffgázon? Mert CO nem mondja meg a lambda állapotát... Pff, pasz. A mester csak rá rakot két sarut az aksira meg a szondát a pufóba oszt csű. Szerintem nem.
Szabi25 Elküldve Augusztus1, 2008 Elküldve Augusztus1, 2008 A CO mérővel nézik a lambdát is Ako ha ott jó volt a lambda/CO érték akkor lehet hogy jó volt a szondám is?
opel16v Elküldve Augusztus1, 2008 Elküldve Augusztus1, 2008 Ako ha ott jó volt a lambda/CO érték akkor lehet hogy jó volt a szondám is? Amíg nem tudod a lambda értéket, addig ne reménykedj feleslegesen, mert az nem egyenes arányosságban van a CO értékkel. :lol:
Rudi-Rudi Elküldve Augusztus19, 2008 Elküldve Augusztus19, 2008 Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy b omega-hoz vettünk egy univerzális lambda szonda és nem tudjuk hogy kell bekötni mert a lambda szondán van (2x fehér,szürke.fekete) ami pedig benne volt azon pedig (fehér,sárga,piros,fekete) azt szeretném tudni hogy kell bekötni? előre is köszönöm.
wessz Elküldve Augusztus20, 2008 Elküldve Augusztus20, 2008 nem mondom jó drágán veszitek a gyári gm-es szondákat de ti tudjátok. legutoljára 3 vezetékes gm szondát 5000ft adtam el és 7000ft volt az egy vezetékes gm szonda és 10000ft volt 4 szálas gm... innen mindeki azt gondol amit akar......
J0hnny Elküldve Augusztus20, 2008 Elküldve Augusztus20, 2008 nem mondom jó drágán veszitek a gyári gm-es szondákat de ti tudjátok. legutoljára 3 vezetékes gm szondát 5000ft adtam el és 7000ft volt az egy vezetékes gm szonda és 10000ft volt 4 szálas gm... innen mindeki azt gondol amit akar...... Azért azt is vedd figyelembe,hogy nem mindeki a raktárból csórja! :lol: Mondjuk ha ennyire van,akkor én lehet ennyiért veszek a morzsához tarcsiba.
Recommended Posts