Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Hi

Hát nem tudom tavaj összel kitakarítottam/kiporoltam a szürőt, szerinted csere? Még sárga szine van:)

A szkóppal mit mérnek a szondán, mert van egy kütyűm amit a havernak csináltunk a verseny ladához na de ez lényegtelen :rolleyes:

Szóval ez a kütyű méri a szondából küldöt jelet/áramot 0V-1V-ig s van rtajta 10 led ami a voltnak megfelölen beáll s lehet látni hogy milyen a keverék, azt hiszem hogy 0,5V-0,6V jó.

Evvel tudnék leelenörizni valamit (de hülyeség mert ugyis a szonda küldi a jelet, s ha az hülyeséget küld akkor mindegy hogy mit mérek)

Mit csekolnak a szkóppal?

A lambdából kijövő jel meredekségét, ugyanis az is számít, nemcsak a szintje.

Elküldve

Igazából a legtutibb az lenne, ha emissziómérővel mérnének egy valós lambda értéket is, mert akkor lehetne

tudni, mennyiben téved a lambdaszonda :rolleyes:

Elküldve
Igazából a legtutibb az lenne, ha emissziómérővel mérnének egy valós lambda értéket is, mert akkor lehetne

tudni, mennyiben téved a lambdaszonda :rolleyes:

Ok, kösz a segítséget, de lehet hogy veszek bele egy újat ami 10e ft. Osztán hátha kevesebbet is fog enni 8-9l-nél

Elküldve
Ok, kösz a segítséget, de lehet hogy veszek bele egy újat ami 10e ft. Osztán hátha kevesebbet is fog enni 8-9l-nél

Olyat NE vegyél. Ebből csak gyárit, ami 2xezer Ft, de tuti jó. Az utángyártottakkal csak szívni fogsz.

Elküldve
Olyat NE vegyél. Ebből csak gyárit, ami 2xezer Ft, de tuti jó. Az utángyártottakkal csak szívni fogsz.

Pontosan. Az a 10ezer forintos egy univerzális kütyü, aminek nem pontosan olyan a jele, mint a gyárinak.

• 1 month later...
Elküldve

Hi

Még mindig Én, még nem volt egy huszasom uj lamdára :lol:, ezért még érdeklödnék.

Megpróbáltam kimérni a lambdat, az adatok jók voltak tehát 0,5V;0,6V stb. ezt küldte a lambda, de viszont ha az ECU is rajta volt akkor 1,2V volt az értéke!

Megmértem külön az ECU-ből jövő vezetéket és lambda nélkül is 1,2V volt benne!

A kérdésem: ez rendbe van, tehát az ECU-ból kell jönni fesznek?

Ha esetleg nincs ötlet, lökjön már valaki rá egy multi métert az ECU szonda "madzagára" a leolvasott értéket tegye már fel ide :lol:

Elöre is köszönöm.

A próblémám persze még mindig adot, dus keverék 45 hiba kód. A levegő szürő okés(kicsit már látszik rajta az idő de még jó.

Elküldve
a lambdát szkóppal kell mérni :lol:

Hi

Tudom, de a leadod, azaz a lambda/oxigén szenzor 0V-1V ad(az enyém)

Az oxigén növekedésével/csökenésével arányában nő ill. csöken a feszültség benne.

Tehát a ha mást nem is de a szonda által generált jeleket/feszültséget megtudom mérni.

Nézegettem pár szkopos diagramot s ot is 0-1V megy a diagram. A szkóp egy jó dolog, de nem csak avval lehet mérni feszültség ingadozást :lol:

Igaz Én nem diagram képet kaptam:(

Azt hogy ez a jel igaz vagy hamis az már más kérdés.

Én az elvi müködést kérdezném.

Elküldve

A lambda működését nem tudod multiméterrel ellenőrizni. Ez egy tévhit. Szkópra kell rakni.

Amúgy meg igen, jogos az ecu oldalon a fesz, ugyanis a szonda kapacitív elven működik :lol:

Azt én sem tudom pontosan, hogy mennyit kell mérni az ecun, de jónak tűnik az érték.

A lambdád viszont nem tűnik jónak, ha az ecu rátétele után elmászik ennyire a fesz.

Elküldve

Hi

Na leeset egy kis plusz(mani) :lol:

Azt már irtátok hogy a 10e Ft-s szonda szar, tudnátok ajánlani valamit, pl.: bosh ?

Válaszokat elöre is köszi.

Elküldve
Hi

Azt már irtátok hogy a 10e Ft-s szonda szar, tudnátok ajánlani valamit, pl.: bosh ?

Nekem igaz A Vectrám volt (C20NE) háromvezetékes szonda, és Bosalt vettem 14 ezerért kb 3 évet használtam a járművel - most B Vecim van - és meg voltam vele elégedve.

Elküldve
Hi

Csak gyárit, ha nem akarsz szívni vele!

Elküldve

Csak a gyári GM logós csomagban levőt hozd el... ezek jellemzője, hogy kb 22 ezertől kezdődik az áruk.

A 3 vezetékesek kicsit drágábbak, akár 40-45 is lehet :lol:

Elküldve
Csak a gyári GM logós csomagban levőt hozd el... ezek jellemzője, hogy kb 22 ezertől kezdődik az áruk.

A 3 vezetékesek kicsit drágábbak, akár 40-45 is lehet :lol:

Hali.

Az egy vezetékes GM volt 26000ft, x16xel-hez.

Elküldve

tegnap vettem Bosch 4 vezetékes szondát 21.000 volt gyárival megegyező és mükszik elötte univerzálisat probáltam nem volt jó ajánlom a Csergö Kft-t ott segitenek

Elküldve

Egy hülye kérdés még.

Nem tom miért kiment a felyemből, voltam zölkaártyán juli 3.-án.

Ugymentem oda a "mesterhez hogy ha vihar lenne akkor........., tudjátok, de nem volt!

Minden érték jó volt és az Én pufomba volt a szonda :lol:

Szóval nem tom ez kizárhatja a szondát, vagy semmi közze hozzá?

Végülis mindegy csak elkondolkodtam ezzen, a hétem veszem a szondát, tehát a lényeg a GM jelzés.

Az enyém csak egy vezetékes, gondolom az nem baj.

Elküldve
Lambda értéket néztétek a kipuffgázon? Mert CO nem mondja meg a lambda állapotát...

Pff, pasz. A mester csak rá rakot két sarut az aksira meg a szondát a pufóba oszt csű.

Szerintem nem.

Elküldve
Ako ha ott jó volt a lambda/CO érték akkor lehet hogy jó volt a szondám is?

Amíg nem tudod a lambda értéket, addig ne reménykedj feleslegesen, mert az nem egyenes arányosságban van a CO értékkel. :lol:

• 3 weeks later...
Elküldve

Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy b omega-hoz vettünk egy univerzális lambda szonda és nem tudjuk hogy kell bekötni mert a lambda szondán van (2x fehér,szürke.fekete) ami pedig benne volt azon pedig (fehér,sárga,piros,fekete) azt szeretném tudni hogy kell bekötni? előre is köszönöm.

Elküldve

nem mondom jó drágán veszitek a gyári gm-es szondákat

de ti tudjátok.

legutoljára 3 vezetékes gm szondát 5000ft adtam el

és 7000ft volt az egy vezetékes gm szonda

és 10000ft volt 4 szálas gm...

innen mindeki azt gondol amit akar......

Elküldve
nem mondom jó drágán veszitek a gyári gm-es szondákat

de ti tudjátok.

legutoljára 3 vezetékes gm szondát 5000ft adtam el

és 7000ft volt az egy vezetékes gm szonda

és 10000ft volt 4 szálas gm...

innen mindeki azt gondol amit akar......

Azért azt is vedd figyelembe,hogy nem mindeki a raktárból csórja! :lol:

Mondjuk ha ennyire van,akkor én lehet ennyiért veszek a morzsához tarcsiba.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.