FPepe Elküldve Június21, 2008 Megoszt Elküldve Június21, 2008 Hi Hát nem tudom tavaj összel kitakarítottam/kiporoltam a szürőt, szerinted csere? Még sárga szine van:) A szkóppal mit mérnek a szondán, mert van egy kütyűm amit a havernak csináltunk a verseny ladához na de ez lényegtelen :rolleyes: Szóval ez a kütyű méri a szondából küldöt jelet/áramot 0V-1V-ig s van rtajta 10 led ami a voltnak megfelölen beáll s lehet látni hogy milyen a keverék, azt hiszem hogy 0,5V-0,6V jó. Evvel tudnék leelenörizni valamit (de hülyeség mert ugyis a szonda küldi a jelet, s ha az hülyeséget küld akkor mindegy hogy mit mérek) Mit csekolnak a szkóppal? A lambdából kijövő jel meredekségét, ugyanis az is számít, nemcsak a szintje. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június22, 2008 Megoszt Elküldve Június22, 2008 Igazából a legtutibb az lenne, ha emissziómérővel mérnének egy valós lambda értéket is, mert akkor lehetne tudni, mennyiben téved a lambdaszonda :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabi25 Elküldve Június22, 2008 Megoszt Elküldve Június22, 2008 Igazából a legtutibb az lenne, ha emissziómérővel mérnének egy valós lambda értéket is, mert akkor lehetne tudni, mennyiben téved a lambdaszonda :rolleyes: Ok, kösz a segítséget, de lehet hogy veszek bele egy újat ami 10e ft. Osztán hátha kevesebbet is fog enni 8-9l-nél Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Június22, 2008 Megoszt Elküldve Június22, 2008 Ok, kösz a segítséget, de lehet hogy veszek bele egy újat ami 10e ft. Osztán hátha kevesebbet is fog enni 8-9l-nél Olyat NE vegyél. Ebből csak gyárit, ami 2xezer Ft, de tuti jó. Az utángyártottakkal csak szívni fogsz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június23, 2008 Megoszt Elküldve Június23, 2008 Olyat NE vegyél. Ebből csak gyárit, ami 2xezer Ft, de tuti jó. Az utángyártottakkal csak szívni fogsz. Pontosan. Az a 10ezer forintos egy univerzális kütyü, aminek nem pontosan olyan a jele, mint a gyárinak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabi25 Elküldve Július24, 2008 Megoszt Elküldve Július24, 2008 Hi Még mindig Én, még nem volt egy huszasom uj lamdára :lol:, ezért még érdeklödnék. Megpróbáltam kimérni a lambdat, az adatok jók voltak tehát 0,5V;0,6V stb. ezt küldte a lambda, de viszont ha az ECU is rajta volt akkor 1,2V volt az értéke! Megmértem külön az ECU-ből jövő vezetéket és lambda nélkül is 1,2V volt benne! A kérdésem: ez rendbe van, tehát az ECU-ból kell jönni fesznek? Ha esetleg nincs ötlet, lökjön már valaki rá egy multi métert az ECU szonda "madzagára" a leolvasott értéket tegye már fel ide :lol: Elöre is köszönöm. A próblémám persze még mindig adot, dus keverék 45 hiba kód. A levegő szürő okés(kicsit már látszik rajta az idő de még jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
yooccoo Elküldve Július24, 2008 Megoszt Elküldve Július24, 2008 a lambdát szkóppal kell mérni :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabi25 Elküldve Július24, 2008 Megoszt Elküldve Július24, 2008 a lambdát szkóppal kell mérni :lol: Hi Tudom, de a leadod, azaz a lambda/oxigén szenzor 0V-1V ad(az enyém) Az oxigén növekedésével/csökenésével arányában nő ill. csöken a feszültség benne. Tehát a ha mást nem is de a szonda által generált jeleket/feszültséget megtudom mérni. Nézegettem pár szkopos diagramot s ot is 0-1V megy a diagram. A szkóp egy jó dolog, de nem csak avval lehet mérni feszültség ingadozást :lol: Igaz Én nem diagram képet kaptam:( Azt hogy ez a jel igaz vagy hamis az már más kérdés. Én az elvi müködést kérdezném. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július25, 2008 Megoszt Elküldve Július25, 2008 A lambda működését nem tudod multiméterrel ellenőrizni. Ez egy tévhit. Szkópra kell rakni. Amúgy meg igen, jogos az ecu oldalon a fesz, ugyanis a szonda kapacitív elven működik :lol: Azt én sem tudom pontosan, hogy mennyit kell mérni az ecun, de jónak tűnik az érték. A lambdád viszont nem tűnik jónak, ha az ecu rátétele után elmászik ennyire a fesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabi25 Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 Hi Na leeset egy kis plusz(mani) :lol: Azt már irtátok hogy a 10e Ft-s szonda szar, tudnátok ajánlani valamit, pl.: bosh ? Válaszokat elöre is köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kocka Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 Hi Na leeset egy kis plusz(mani) :lol: Azt már irtátok hogy a 10e Ft-s szonda szar, tudnátok ajánlani valamit, pl.: bosh ? Válaszokat elöre is köszi. Nekem igaz A Vectrám volt (C20NE) háromvezetékes szonda, és Bosalt vettem 14 ezerért kb 3 évet használtam a járművel - most B Vecim van - és meg voltam vele elégedve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 Hi Na leeset egy kis plusz(mani) :lol: Azt már irtátok hogy a 10e Ft-s szonda szar, tudnátok ajánlani valamit, pl.: bosh ? Válaszokat elöre is köszi. Csak gyárit, ha nem akarsz szívni vele! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 Na leeset egy kis plusz(mani) :lol: Azt már irtátok hogy a 10e Ft-s szonda szar, tudnátok ajánlani valamit, pl.: bosh ? Válaszokat elöre is köszi. Csak a gyári GM logós csomagban levőt hozd el... ezek jellemzője, hogy kb 22 ezertől kezdődik az áruk. A 3 vezetékesek kicsit drágábbak, akár 40-45 is lehet :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
1.6 16v Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 Csak a gyári GM logós csomagban levőt hozd el... ezek jellemzője, hogy kb 22 ezertől kezdődik az áruk. A 3 vezetékesek kicsit drágábbak, akár 40-45 is lehet :lol: Hali. Az egy vezetékes GM volt 26000ft, x16xel-hez. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csiki Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 tegnap vettem Bosch 4 vezetékes szondát 21.000 volt gyárival megegyező és mükszik elötte univerzálisat probáltam nem volt jó ajánlom a Csergö Kft-t ott segitenek Link to comment Megosztás: More sharing options...
Csiki Elküldve Július29, 2008 Megoszt Elküldve Július29, 2008 a gyári 44.0000 lett volna szerintem Bosch van benne gyárilag is de nem bizti Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabi25 Elküldve Július30, 2008 Megoszt Elküldve Július30, 2008 Egy hülye kérdés még. Nem tom miért kiment a felyemből, voltam zölkaártyán juli 3.-án. Ugymentem oda a "mesterhez hogy ha vihar lenne akkor........., tudjátok, de nem volt! Minden érték jó volt és az Én pufomba volt a szonda :lol: Szóval nem tom ez kizárhatja a szondát, vagy semmi közze hozzá? Végülis mindegy csak elkondolkodtam ezzen, a hétem veszem a szondát, tehát a lényeg a GM jelzés. Az enyém csak egy vezetékes, gondolom az nem baj. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július30, 2008 Megoszt Elküldve Július30, 2008 Lambda értéket néztétek a kipuffgázon? Mert CO nem mondja meg a lambda állapotát... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabi25 Elküldve Július31, 2008 Megoszt Elküldve Július31, 2008 Lambda értéket néztétek a kipuffgázon? Mert CO nem mondja meg a lambda állapotát... Pff, pasz. A mester csak rá rakot két sarut az aksira meg a szondát a pufóba oszt csű. Szerintem nem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július31, 2008 Megoszt Elküldve Július31, 2008 A CO mérővel nézik a lambdát is Link to comment Megosztás: More sharing options...
Szabi25 Elküldve Augusztus1, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2008 A CO mérővel nézik a lambdát is Ako ha ott jó volt a lambda/CO érték akkor lehet hogy jó volt a szondám is? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Augusztus1, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus1, 2008 Ako ha ott jó volt a lambda/CO érték akkor lehet hogy jó volt a szondám is? Amíg nem tudod a lambda értéket, addig ne reménykedj feleslegesen, mert az nem egyenes arányosságban van a CO értékkel. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Rudi-Rudi Elküldve Augusztus19, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2008 Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy b omega-hoz vettünk egy univerzális lambda szonda és nem tudjuk hogy kell bekötni mert a lambda szondán van (2x fehér,szürke.fekete) ami pedig benne volt azon pedig (fehér,sárga,piros,fekete) azt szeretném tudni hogy kell bekötni? előre is köszönöm. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wessz Elküldve Augusztus20, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus20, 2008 nem mondom jó drágán veszitek a gyári gm-es szondákat de ti tudjátok. legutoljára 3 vezetékes gm szondát 5000ft adtam el és 7000ft volt az egy vezetékes gm szonda és 10000ft volt 4 szálas gm... innen mindeki azt gondol amit akar...... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Augusztus20, 2008 Megoszt Elküldve Augusztus20, 2008 nem mondom jó drágán veszitek a gyári gm-es szondákat de ti tudjátok. legutoljára 3 vezetékes gm szondát 5000ft adtam el és 7000ft volt az egy vezetékes gm szonda és 10000ft volt 4 szálas gm... innen mindeki azt gondol amit akar...... Azért azt is vedd figyelembe,hogy nem mindeki a raktárból csórja! :lol: Mondjuk ha ennyire van,akkor én lehet ennyiért veszek a morzsához tarcsiba. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts