FPepe Elküldve Október30, 2007 Megoszt Elküldve Október30, 2007 Ha kivillan a sárga lámpa, az "jó", mert akkor van hibakód is, amit ki lehet olvasni. Ha C14NZ a motorkódod, akkor akár házilag is meg lehet oldani: http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm. Ha katalizátoros az autó, akkor egyébként sem tesz jót neki a betolásos beröffentés. Az a baj, hogy ha csak egy pillanatra villan a lámpa, azt még nem szokta eltárolni az ECU. Tech műszer talán azt is meg tudja jeleníteni, de nem biztos, és az pénzbe kerül akkor is, ha nem talál hibakódot benne. Gondolkodtam, mi tud olyat okozni, hogy világít a sárga lámpa, és leáll az autó, 2 ilyen jutott eszembe: a Hall-jeladó, és az AC-relé :( Továbbra is fenntartom az előző véleményemet: próbálj szerezni próbára egy másik gyújtásmodult, Hall-jeladót és AC-relét, sztem ezek között lesz a bűnös. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pingi-pang Elküldve Október30, 2007 Megoszt Elküldve Október30, 2007 Ha kivillan a sárga lámpa, az "jó", mert akkor van hibakód is, amit ki lehet olvasni. Ha C14NZ a motorkódod, akkor akár házilag is meg lehet oldani: http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm. Ha katalizátoros az autó, akkor egyébként sem tesz jót neki a betolásos beröffentés. hiába villan ki a sárga lámpa és áll le a motor, még sem ír ki hibakódot! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Pingi-pang Elküldve Október30, 2007 Megoszt Elküldve Október30, 2007 Az a baj, hogy ha csak egy pillanatra villan a lámpa, azt még nem szokta eltárolni az ECU. Tech műszer talán azt is meg tudja jeleníteni, de nem biztos, és az pénzbe kerül akkor is, ha nem talál hibakódot benne. Gondolkodtam, mi tud olyat okozni, hogy világít a sárga lámpa, és leáll az autó, 2 ilyen jutott eszembe: a Hall-jeladó, és az AC-relé :( AC relé az jó,azt megnézettem Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október30, 2007 Megoszt Elküldve Október30, 2007 AC relé az jó,azt megnézettem Erre pl kíváncsi lennék, hogy nézték meg hogy jó-e :( Ugyanis az nem úgy romlik el, hogy eccercsak már örök vadászmezők... hanem először pont úgy kezdi, hogy néha-néha leáll vagy nem indul az autó... de egyébként meg jónak tűnik :P csere, kb 1000 forint. :cry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
pöti Elküldve November18, 2007 Megoszt Elküldve November18, 2007 Sziasztok. Az alábbi kérdésben kérném a segítségeteket. Van nekem egy 2004-es Zafira 2.0 DTI-m olyan jelenséget produkál mostanában , hogy nem találok rá megoldást. Az első reggeli hidegindítás piszkosul nehéz ( 3-4 izzítás után indul csak be) , utánna semmi gond ..... voltam már ezer helyen vele. motorikusan minden ok. porlasztócsúcs, izzítógyertya...stb... annyit mondtak külső hőmérséklet érzékelő..... kicseréltem...nem az..( légtömegmérő) ...tanácstalan vagyok.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve November18, 2007 Megoszt Elküldve November18, 2007 Sziasztok. Az alábbi kérdésben kérném a segítségeteket. Van nekem egy 2004-es Zafira 2.0 DTI-m olyan jelenséget produkál mostanában , hogy nem találok rá megoldást. Az első reggeli hidegindítás piszkosul nehéz ( 3-4 izzítás után indul csak be) , utánna semmi gond ..... voltam már ezer helyen vele. motorikusan minden ok. porlasztócsúcs, izzítógyertya...stb... annyit mondtak külső hőmérséklet érzékelő..... kicseréltem...nem az..( légtömegmérő) ...tanácstalan vagyok.... Esetleg lehet, hogy állásában lelevegősödik az üzemanyagrendszer. Link to comment Megosztás: More sharing options...
pöti Elküldve November18, 2007 Megoszt Elküldve November18, 2007 Esetleg lehet, hogy állásában lelevegősödik az üzemanyagrendszer. Szia! Erre gondoltam már én is....de miért csak mostanában ( +1-2C -ben ) csinálja....nyáron miért nem ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tápiószecső Elküldve November18, 2007 Megoszt Elküldve November18, 2007 Sziasztok. Az alábbi kérdésben kérném a segítségeteket. Van nekem egy 2004-es Zafira 2.0 DTI-m olyan jelenséget produkál mostanában , hogy nem találok rá megoldást. Az első reggeli hidegindítás piszkosul nehéz ( 3-4 izzítás után indul csak be) , utánna semmi gond ..... voltam már ezer helyen vele. motorikusan minden ok. porlasztócsúcs, izzítógyertya...stb... annyit mondtak külső hőmérséklet érzékelő..... kicseréltem...nem az..( légtömegmérő) ...tanácstalan vagyok.... Akksi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pöti Elküldve November18, 2007 Megoszt Elküldve November18, 2007 Akksi? az jó..... az írta ki a szmgép, hogy külső hőm érzékelő alacsony jel....ez mi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November18, 2007 Megoszt Elküldve November18, 2007 az jó..... az írta ki a szmgép, hogy külső hőm érzékelő alacsony jel....ez mi? Lehet szakadt a vezetéke az érzékelőnek és mivel ezek az új dízelek ezen jeladó alapján ítélik meg,kell-e izzítani,ezért nem izzit! Link to comment Megosztás: More sharing options...
pöti Elküldve November18, 2007 Megoszt Elküldve November18, 2007 Lehet szakadt a vezetéke az érzékelőnek és mivel ezek az új dízelek ezen jeladó alapján ítélik meg,kell-e izzítani,ezért nem izzit! oké....és esetleg megtudod mondani hol találom ...? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November18, 2007 Megoszt Elküldve November18, 2007 oké....és esetleg megtudod mondani hol találom ...? Hát zafira esetén nem tudom hol van,de F astránál az első lökhárító alatt volt,gondolom valahol ott lehet a zafira esetében is.Bal elöl! Link to comment Megosztás: More sharing options...
pöti Elküldve November18, 2007 Megoszt Elküldve November18, 2007 Hát zafira esetén nem tudom hol van,de F astránál az első lökhárító alatt volt,gondolom valahol ott lehet a zafira esetében is.Bal elöl! oké.... a szervízben a turbóhűtötől jövő csőben matattak valamit , ott szedtek ki valami érzékelőt....megtakarították és ezzel szerintük jó is lett......viszont a kocsi izzít ...legalábbis gondolom mert a műszerfalon megy a visszajelzés..... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November18, 2007 Megoszt Elküldve November18, 2007 oké.... a szervízben a turbóhűtötől jövő csőben matattak valamit , ott szedtek ki valami érzékelőt....megtakarították és ezzel szerintük jó is lett......viszont a kocsi izzít ...legalábbis gondolom mert a műszerfalon megy a visszajelzés..... Meleg motorral hogyan indul? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pöti Elküldve November18, 2007 Megoszt Elküldve November18, 2007 Meleg motorral hogyan indul? az első indítás után már semmi gond nincs Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November18, 2007 Megoszt Elküldve November18, 2007 az első indítás után már semmi gond nincs Nem inkább az üzemanyagrendszer levegősödik fel valahol? Link to comment Megosztás: More sharing options...
pöti Elküldve November18, 2007 Megoszt Elküldve November18, 2007 Nem inkább az üzemanyagrendszer levegősödik fel valahol? már nem tudom....nyáron miért nem csinálta? Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November18, 2007 Megoszt Elküldve November18, 2007 már nem tudom....nyáron miért nem csinálta? Hol lax egyébként? Lehet csak vissza kellene vinni a nagyeszű márkaszervízbe,ha a hiba továbbra is fennáll! Link to comment Megosztás: More sharing options...
pöti Elküldve November18, 2007 Megoszt Elküldve November18, 2007 Hol lax egyébként? Lehet csak vissza kellene vinni a nagyeszű márkaszervízbe,ha a hiba továbbra is fennáll! Albertirsa......Opel Cegléd.... minek vigyem vissza.....világuk nincs.....inkább keresek olyat aki taáln ért is hozzá....nem csak neve van... Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve November18, 2007 Megoszt Elküldve November18, 2007 Albertirsa......Opel Cegléd.... minek vigyem vissza.....világuk nincs.....inkább keresek olyat aki taáln ért is hozzá....nem csak neve van... Endyka cartárs is tirsai,szerintem vedd fel vele a kapcsolatot pü-ben,biztos segít ha tud. Vagy ha gondolod kecskeméten tudunk segíteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
berga Elküldve December22, 2007 Megoszt Elküldve December22, 2007 Sziasztok. Van esetleg valakinek Moss security utólagosan beszerelt riasztója? Leírás érdekelne..., hogyan kell aktiválni, ilyenek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
mélykék76 Elküldve December22, 2007 Megoszt Elküldve December22, 2007 Sziasztok. Van esetleg valakinek Moss security utólagosan beszerelt riasztója? Leírás érdekelne..., hogyan kell aktiválni, ilyenek... Google segítségével nem leltél leírást a pontos tipus megadásával ? Link to comment Megosztás: More sharing options...
berga Elküldve December22, 2007 Megoszt Elküldve December22, 2007 Google segítségével nem leltél leírást a pontos tipus megadásával ? Semmit info-t sajna... eddig. MS740 Link to comment Megosztás: More sharing options...
fábi Elküldve Január2, 2008 Megoszt Elküldve Január2, 2008 Hali Mesterek! Ugye az X20XEV motoron a főtengely jeladóból is, és a vezérműtengely jeladóból is egy van? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Január2, 2008 Megoszt Elküldve Január2, 2008 igen :huh: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts