Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve
Ha kivillan a sárga lámpa, az "jó", mert akkor van hibakód is, amit ki lehet olvasni. Ha C14NZ a motorkódod, akkor akár házilag is meg lehet oldani: http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm. Ha katalizátoros az autó, akkor egyébként sem tesz jót neki a betolásos beröffentés.

Az a baj, hogy ha csak egy pillanatra villan a lámpa, azt még nem szokta eltárolni az ECU. Tech műszer talán azt is meg tudja jeleníteni, de nem biztos, és az pénzbe kerül akkor is, ha nem talál hibakódot benne.

Gondolkodtam, mi tud olyat okozni, hogy világít a sárga lámpa, és leáll az autó, 2 ilyen jutott eszembe: a Hall-jeladó, és az AC-relé :(

Továbbra is fenntartom az előző véleményemet: próbálj szerezni próbára egy másik gyújtásmodult, Hall-jeladót és AC-relét, sztem ezek között lesz a bűnös.

Elküldve
Az a baj, hogy ha csak egy pillanatra villan a lámpa, azt még nem szokta eltárolni az ECU. Tech műszer talán azt is meg tudja jeleníteni, de nem biztos, és az pénzbe kerül akkor is, ha nem talál hibakódot benne.

Gondolkodtam, mi tud olyat okozni, hogy világít a sárga lámpa, és leáll az autó, 2 ilyen jutott eszembe: a Hall-jeladó, és az AC-relé :(

AC relé az jó,azt megnézettem

Elküldve
AC relé az jó,azt megnézettem

Erre pl kíváncsi lennék, hogy nézték meg hogy jó-e :(

Ugyanis az nem úgy romlik el, hogy eccercsak már örök vadászmezők... hanem először

pont úgy kezdi, hogy néha-néha leáll vagy nem indul az autó... de egyébként meg jónak

tűnik :P csere, kb 1000 forint. :cry:

• 3 weeks later...
Elküldve

Sziasztok.

Az alábbi kérdésben kérném a segítségeteket.

Van nekem egy 2004-es Zafira 2.0 DTI-m

olyan jelenséget produkál mostanában , hogy nem találok rá megoldást. Az első reggeli hidegindítás piszkosul nehéz ( 3-4 izzítás után indul csak be) , utánna semmi gond ..... voltam már ezer helyen vele. motorikusan minden ok. porlasztócsúcs, izzítógyertya...stb... annyit mondtak külső hőmérséklet érzékelő..... kicseréltem...nem az..( légtömegmérő) ...tanácstalan vagyok....

Elküldve
Sziasztok.

olyan jelenséget produkál mostanában , hogy nem találok rá megoldást. Az első reggeli hidegindítás piszkosul nehéz ( 3-4 izzítás után indul csak be) , utánna semmi gond ..... voltam már ezer helyen vele. motorikusan minden ok. porlasztócsúcs, izzítógyertya...stb... annyit mondtak külső hőmérséklet érzékelő..... kicseréltem...nem az..( légtömegmérő) ...tanácstalan vagyok....

Esetleg lehet, hogy állásában lelevegősödik az üzemanyagrendszer.

Elküldve
Esetleg lehet, hogy állásában lelevegősödik az üzemanyagrendszer.

Szia!

Erre gondoltam már én is....de miért csak mostanában ( +1-2C -ben ) csinálja....nyáron miért nem ?

Elküldve
Sziasztok.

Akksi?

Elküldve
az jó.....

az írta ki a szmgép, hogy külső hőm érzékelő alacsony jel....ez mi?

Lehet szakadt a vezetéke az érzékelőnek és mivel ezek az új dízelek ezen jeladó alapján ítélik meg,kell-e izzítani,ezért nem izzit!

Elküldve
Lehet szakadt a vezetéke az érzékelőnek és mivel ezek az új dízelek ezen jeladó alapján ítélik meg,kell-e izzítani,ezért nem izzit!

oké....és esetleg megtudod mondani hol találom ...?

Elküldve
oké....és esetleg megtudod mondani hol találom ...?

Hát zafira esetén nem tudom hol van,de F astránál az első lökhárító alatt volt,gondolom valahol ott lehet a zafira esetében is.Bal elöl!

Elküldve
Hát zafira esetén nem tudom hol van,de F astránál az első lökhárító alatt volt,gondolom valahol ott lehet a zafira esetében is.Bal elöl!

oké....

a szervízben a turbóhűtötől jövő csőben matattak valamit , ott szedtek ki valami érzékelőt....megtakarították és ezzel szerintük jó is lett......viszont a kocsi izzít ...legalábbis gondolom mert a műszerfalon megy a visszajelzés.....

Elküldve
oké....

a szervízben a turbóhűtötől jövő csőben matattak valamit , ott szedtek ki valami érzékelőt....megtakarították és ezzel szerintük jó is lett......viszont a kocsi izzít ...legalábbis gondolom mert a műszerfalon megy a visszajelzés.....

Meleg motorral hogyan indul?

Elküldve
már nem tudom....nyáron miért nem csinálta?

Hol lax egyébként?

Lehet csak vissza kellene vinni a nagyeszű márkaszervízbe,ha a hiba továbbra is fennáll!

Elküldve
Hol lax egyébként?

Lehet csak vissza kellene vinni a nagyeszű márkaszervízbe,ha a hiba továbbra is fennáll!

Albertirsa......Opel Cegléd....

minek vigyem vissza.....világuk nincs.....inkább keresek olyat aki taáln ért is hozzá....nem csak neve van...

Elküldve
Albertirsa......Opel Cegléd....

minek vigyem vissza.....világuk nincs.....inkább keresek olyat aki taáln ért is hozzá....nem csak neve van...

Endyka cartárs is tirsai,szerintem vedd fel vele a kapcsolatot pü-ben,biztos segít ha tud.

Vagy ha gondolod kecskeméten tudunk segíteni.

• 1 month later...
Elküldve

Sziasztok. Van esetleg valakinek Moss security utólagosan beszerelt riasztója?

Leírás érdekelne..., hogyan kell aktiválni, ilyenek...

Elküldve
Sziasztok. Van esetleg valakinek Moss security utólagosan beszerelt riasztója?

Leírás érdekelne..., hogyan kell aktiválni, ilyenek...

Google segítségével nem leltél leírást a pontos tipus megadásával ?

• 2 weeks later...
Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.