Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Elektromos

Recommended Posts

Sziasztok!

Egy jó ismerősöm akksit szeretne venni, és nem kizárt, hogy nekem is be kellene újítanom.

Van tippetek, hogy milyet érdemes venni? Ár-érték arányban optimális megoldás érdekelne.

Ilyet próbált már valaki? Esetleg hallottatok róla? Mert én 2 perce olvastam róla először (itt) :lol:

És még a klubkártyámat is használhatnám valamire :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Egy jó ismerősöm akksit szeretne venni, és nem kizárt, hogy nekem is be kellene újítanom.

Van tippetek, hogy milyet érdemes venni? Ár-érték arányban optimális megoldás érdekelne.

Ilyet próbált már valaki? Esetleg hallottatok róla? Mert én 2 perce olvastam róla először (itt) :lol:

És még a klubkártyámat is használhatnám valamire :lol:

Banner,Exide,Bosch szerintem!

A leglényegesebb dízel esetében az indítóáramerősség!Minnél nagyobb,annál jobb!

Megosztás:

Banner,Exide,Bosch szerintem!

A leglényegesebb dízel esetében az indítóáramerősség!Minnél nagyobb,annál jobb!

Utánanézek, hogy mit ír elő a gépkönyv az olajkályhámhoz.

Az ismerősnek benzinese van, ha jól tudom 1.4-es seat. Ő kért meg, hogy nézzek utána, de fingom sincs, hogy mit érdemes venni manapság. Régen volt 2-3 féle, akkor könnyű volt kiválasztani a jót, manapság meg... :lol:

Megosztás:

Yesss! 1 már kilőve! :lol:

Perionról én is lebeszélnélek, szomszédom autójában pont a gari előtt pár héttel ment tönkre, madaras tescoban vette, némi veszekedés meg szakértői vélemény után cserélték neki egy új kalcium technológiásra, kíváncsi leszek, az mennyit bír.

Nekem Varta Blue Dynamic van másfél éve az autóban, eddig semmi gond vele.

Megosztás:

Utánanézek, hogy mit ír elő a gépkönyv az olajkályhámhoz.

Hát nem túl bőszavú a könyvecske (az "Így csináld" se)

12V, 36-80Ah

J0hnny:

"Banner,Exide,Bosch szerintem!"

Ebben a sorrendben?

A Banner egy kicsit húzósnak tűnik :lol:

A Metro-ban pont akksi akció van: Exide (74Ah: 18600 Ft) és Bosch (70Ah: 18350 Ft)

Ez az Exide egész szimpatikusnak tűnik. Gondolom a polaritásra sem árt figyelni.

Megosztás:

Bannert én is csak isteníteni tudom, már több mint 4 éve nyúzom a versenyautóban,

és elég szélsőséges körülményeket kibírt minden gondolkodás nélkül :lol:

Egész téli állás után is pöccre tekeri mindig a motort. :lol:

Omiban Perion van, az is már a 4. évét tapossa gond nélkül, szal nem mindegyik

darabja rossz annak sem. :lol:

Megosztás:

Bannert én is csak isteníteni tudom, már több mint 4 éve nyúzom a versenyautóban,

és elég szélsőséges körülményeket kibírt minden gondolkodás nélkül :lol:

Egész téli állás után is pöccre tekeri mindig a motort. :lol:

Omiban Perion van, az is már a 4. évét tapossa gond nélkül, szal nem mindegyik

darabja rossz annak sem. :lol:

A Banner árát egy kicsit sokallom, legalábbis a metros exide ár ismeretében.

Az öregem is Perion-t használt a warciban (4 ütemű), és nem volt rá panasz. 4-5 évet mindig kihúztak, minden gond nélkül.

Megosztás:

Valszeg annyival kerül többe, mint amennyibel többet is bír :lol:

Én anno nagyker áron vettem az enyémet, 80Ah-s asszem 16 körül kaptam :lol:

Persze ez elég haveri ár volt akkor, amolyan egyszeri lehetőség a

versenyzést megkönnyítendő :lol:

Ja, egyébként 30rugóért láttam Banner-t, ha ahhoz viszonyítjuk a Tápiószecső által belinkelt oldalon lévő Exide árat (28400), akkor olyan sokkal nem jobb (ár alapján). Na, mindegy, nem a legjobbat akarom megvenni a legolcsóbban, hanem jó áron, jót szeretnék venni. Egyiket sem ismerem, ezért kértem tanácsot :P

Megosztás:

Nekem Excide Classic(74Ah) van aszem,nem volt még eddig vele gond!(kopp-kopp :lol: )

Egyébként mindenből lehet rosszat kifogni,van aki szerint a perion is jó(fekete dobozos),de van olyan simerősöm,aki 3x cserélte a vartát,mire olyat kapott,ami nem fingott ki 1éven belül!

Ha nem garázsban áll a kályhád norbi,akkor az indítóáram a lényeg,mert 0°C fok alatt akár 50% kapacitását is elveszti az akksi!

Megosztás:

Elég jó áron vannak Bannerek

Na, itt már tényleg kedvezőbb árak vannak.

Köszi a linket :lol:

De ettől függetlenül valószínűleg maradok a Metros Exide vagy Bosch akksinál. Egyrészt még mindig olcsóbbak, és nem vagyok meggyőződve arról, hogy sokkal jobb a Banner. Meg hát azért abból is kifoghatok egy rosszat, aztán szívhatok a gari miatt (Pécs-Pest :lol: ), és a beszerzése is körülményesebb lenne.

Valószínűleg Exide Excell lesz belőle, mert az 74Ah-ás, a Bosch csak 70-es.

Megosztás:

Egyébként mindenből lehet rosszat kifogni,van aki szerint a perion is jó(fekete dobozos),de van olyan simerősöm,aki 3x cserélte a vartát,mire olyat kapott,ami nem fingott ki 1éven belül!

Na, pont ezért szeretnék itt Pécsen venni akksit.

Ha nem garázsban áll a kályhád norbi,akkor az indítóáram a lényeg,mert 0°C fok alatt akár 50% kapacitását is elveszti az akksi!

Köszi, odafigyelek erre is, mert sajnos csillaggarázsban tartom a kocsit :lol:

Megosztás:

Sziasztok!

Lenne egy kis problémám. Már többször vittem szervizbe a 1.4 B corsamat,mert néha(kb.hetente legalább 1szer) fogja magát és lefullad menet közben(kigyullad a sárga lámpa).Ilyenkor az esetek 40%-ban kb.20 önindítózás után elindul,de van amikor már csak a betolás után indul el!Hibakódot nem ír ki!Gyertya,ékszíj,benzinszűrő,AC pumpa cserélve lett és továbbá innyektor is ki lett takarítva.

Most már fogalmam sincs,hogy mi legyen. Ha esetleg valakinek volt már ilyen szituációja vagy esetleg tud mondani vmi hasznosat annak örülnék.

Köszi előre is!

Megosztás:

Sziasztok!

Lenne egy kis problémám. Már többször vittem szervizbe a 1.4 B corsamat,mert néha(kb.hetente legalább 1szer) fogja magát és lefullad menet közben(kigyullad a sárga lámpa).Ilyenkor az esetek 40%-ban kb.20 önindítózás után elindul,de van amikor már csak a betolás után indul el!Hibakódot nem ír ki!Gyertya,ékszíj,benzinszűrő,AC pumpa cserélve lett és továbbá innyektor is ki lett takarítva.

Most már fogalmam sincs,hogy mi legyen. Ha esetleg valakinek volt már ilyen szituációja vagy esetleg tud mondani vmi hasznosat annak örülnék.

Köszi előre is!

Ez a Corsa C14NZ motoros? Mert nekem éppen nemrég volt hasonló problémám, nálam a gyújtásmodul (a gyújtótrafó alatti kis fekete valami) volt a hibás a jelek szerint. Hibakódot a szervízben probálták kiolvasni Tech műszerrel, vagy saját kezűleg próbáltad? Nekem se volt benne hibakód egyébként. Sztem keress kontakthibát a motortérben, nekem pl. a gyújtáselosztó alján levő csati volt már kontakthibás (alapjáraton megy a motor, Te pedig eközben megmozgatod a kábeleket, amikor leáll, ott a hiba, gyertyakábelekhez ne nyúlj!), vagy próbára cseréltesd ki azt a gyújtásmodult, ha belemennek ilyesmibe a szervízben.

Megosztás:

Ez a Corsa C14NZ motoros? Mert nekem éppen nemrég volt hasonló problémám, nálam a gyújtásmodul (a gyújtótrafó alatti kis fekete valami) volt a hibás a jelek szerint. Hibakódot a szervízben probálták kiolvasni Tech műszerrel, vagy saját kezűleg próbáltad? Nekem se volt benne hibakód egyébként. Sztem keress kontakthibát a motortérben, nekem pl. a gyújtáselosztó alján levő csati volt már kontakthibás (alapjáraton megy a motor, Te pedig eközben megmozgatod a kábeleket, amikor leáll, ott a hiba, gyertyakábelekhez ne nyúlj!), vagy próbára cseréltesd ki azt a gyújtásmodult, ha belemennek ilyesmibe a szervízben.

C14NZ motoros!

Szerelők próbáltak hibakódot olvasni,de sajna nekik nem írt ki semmit

Köszi a tanácsokat,ki fogom próbálni őket!

Megosztás:

Sajnaos nem találtak hibát a szerelők! Én meg hiába cibálom és mozgatom akábeleket csak nem áll le attól a kocsi!

Az rohadt sárga lámpa pedig most már egyre többet kivillan. Nem tudtok egy jó opel szakszervizt Budapesten? Az a leg dühítőbb,hogy egy csomó pénzt beleőltem,de így még eladni sem tudom.

Megosztás:

Sajnaos nem találtak hibát a szerelők! Én meg hiába cibálom és mozgatom akábeleket csak nem áll le attól a kocsi!

Az rohadt sárga lámpa pedig most már egyre többet kivillan. Nem tudtok egy jó opel szakszervizt Budapesten? Az a leg dühítőbb,hogy egy csomó pénzt beleőltem,de így még eladni sem tudom.

Ha kivillan a sárga lámpa, az "jó", mert akkor van hibakód is, amit ki lehet olvasni. Ha C14NZ a motorkódod, akkor akár házilag is meg lehet oldani: http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm. Ha katalizátoros az autó, akkor egyébként sem tesz jót neki a betolásos beröffentés.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.