afonya Elküldve Március13, 2006 Megoszt Elküldve Március13, 2006 Valami olyasmi. Egészen pontosan én azt látom az egész eletromos hokuszpókuszban, hogy a lámpa akkor világít, ha a rákötött két szál dróton feszültség külömbség van. Tehát a fesszab.-ról nem jon a delej. Az izzó egyik fele a gyujtáskapcsolóra van kötve és innen kap +ot. A másik a generárorról kap +ot. Ha nincs töltés akkor a szabélyzo "letesteli" az izzót és világít. Kicsit olyan mint a késleltetett belső világítás. Ezért tud néha csak pislákolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
berlina Elküldve Március25, 2006 Megoszt Elküldve Március25, 2006 a korábban írttam, h az izzók fényereje változik, most jutottam oda, h mérjem a fffedélzeti feszültséget: test és önindító között alapjáraton is és emelt fordulaton is 14,9-15 Volt, izzók is ennyit kapnak ezeket is mértem. igényel ez a "magas" feszültségérték sürgös mütétet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március25, 2006 Megoszt Elküldve Március25, 2006 a korábban írttam, h az izzók fényereje változik, most jutottam oda, h mérjem a fffedélzeti feszültséget: test és önindító között alapjáraton is és emelt fordulaton is 14,9-15 Volt, izzók is ennyit kapnak ezeket is mértem. igényel ez a "magas" feszültségérték sürgös mütétet? Hát... az akkud és az izzók biztos nem díjazzák a dolgot... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelzsolt Elküldve Április4, 2006 Megoszt Elküldve Április4, 2006 Sziasztok! Volna 1 kérdésem :blink: ! 96 os astra f 16v. Vajon hol lehet benne az ac relé, ha egyáltalán van. Van-e neki külön reléje? Vagy valami infó ?! Előre is köcci a válaszokat ! Üdv: Zsolt Kicsit igazítottam rajta. Gepard Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Április4, 2006 Megoszt Elküldve Április4, 2006 Sziasztok! Volna 1 kérdésem :blink: ! 96 os astra f 16v. Vajon hol lehet benne az ac relé, ha egyáltalán van. Van-e neki külön reléje? Vagy valami infó ?! Előre is köcci a válaszokat ! Üdv: Zsolt Kicsit igazítottam rajta. Gepard Jobb oldali A oszlop alatt.. a lábtérnél .. a kesztyütartó alatti kis polc alatt, kb a hangszóróval egy vonalban.Ő lenne az. (a fekete relé) Ha jól rémlik a jobb oldali küszöböt kell leveni.. nem is tom. talán 4 csavar fogja.. álcázva vannak. ilyen kis bevágásokat találsz a köszöbben, azt kell felhajtani, és alatta van a csavar.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelzsolt Elküldve Április4, 2006 Megoszt Elküldve Április4, 2006 Laci 4! köszönöm a segítséged ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április5, 2006 Megoszt Elküldve Április5, 2006 Neki rózsaszín az AC reléje. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Laci4 Elküldve Április5, 2006 Megoszt Elküldve Április5, 2006 Neki rózsaszín az AC reléje. :blink: Barbi kocsi? :D joóóóvannna.. de a többi okés neeeem? :D B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április6, 2006 Megoszt Elküldve Április6, 2006 Nem is hullaszállító... B) Jah, többi korrekt... :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opelzsolt Elküldve Április6, 2006 Megoszt Elküldve Április6, 2006 Neki rózsaszín az AC reléje. :blink: köszi ! B) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazso Elküldve Április16, 2006 Megoszt Elküldve Április16, 2006 Sziasztok! B Vectrám van és lenne egy kérdésem. Nem tudja véletlenül valaki, hogy a központi kijelző csatlakozójánál melyik az a kábel, amelyik rádiótól jön, és azt vezérli, hogy kikapcsolt rádiónál a dátumot írja ki? Nem gyári rádióm van és szeretném, ha a dátumot mindig kiírná. Ha a rádiónál kötöm ki a megfelelő vezetéket, az nem jó mert a rádió antennájának az erősítőjének is az kábele. A síma kis kijelzőm van egyébként, sárga csatlakozóval. Köszi! Bazsó Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április18, 2006 Megoszt Elküldve Április18, 2006 Elméletileg a 8-as lábon szürke-piros vezeték. Link to comment Megosztás: More sharing options...
bazso Elküldve Április18, 2006 Megoszt Elküldve Április18, 2006 Elméletileg a 8-as lábon szürke-piros vezeték. Nagyon szépen köszönöm! Üdv: Bazsó Link to comment Megosztás: More sharing options...
silence Elküldve Május3, 2006 Megoszt Elküldve Május3, 2006 Üdvözlet! Egy kérdésem ill. kérésem lenne. Van egy '93-as F astra-m 1.6i. Láttam volt egy külön topic a problémának, de az már le lett zárva, úgyhogy elnézést, hogy ide írok most! Szóval ugyanaz a baja a kocsimnak mint annak a bizonyos c14nz-nek anno. Az enyém c16nz. A lehető legváratlanabb helyeken és időkben fogja magát és egyszerűen leáll. Ki lett kisérletezve, hogyan lehet újra működésre bírni, de akkor is némileg életveszélyes az autó! Ha leáll a következő a metódus: fő gyújtókábelt lehúzom a trafóról és indítózom kb. 2-3mp-ig. Önindító forgatja a motort, közben a trafó hatalmasakat szikrázik. Visszateszem a főkábelt és csodák csodájára utána pöccre beindul és ha mi sem történt volna... Eddig ki lett cserélve a trafó, a gyújtás-vezérlő elektronika, a gyújtás-erősítő végfok tranzisztor és a gyújtás jeladó (azt hiszem ezt hívják Hall-jeladónak) valamint a gyújtókábelek és a gyertyák is! Aztán próba képpen a komlett elosztófej is ki lett cserélve. A probléma ugyanúgy fenn áll sajnos! Elég sok pénzembe volt már a dolog és még mindig nincs megoldva. Nagyon megköszönném ha valakinek van esetleg valamilyen épkézláb ötlete. Eddig volt opel márkaszervízben két helyen és három maszeknál. Dugtak már rá computert is, de semmi nem derült ki... Köszönettel: silence Link to comment Megosztás: More sharing options...
afonya Elküldve Május3, 2006 Megoszt Elküldve Május3, 2006 Üdv Érzésem szerint az ecu valamilyen oknál fogva, egyszercsak elveszti a fonalat és fogalmasincs arról hogy mikor is adja a szikrát, vagy a befecskendezést. Gumicsirke (szerintem). Főtengely jeladó Pl. Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Május3, 2006 Megoszt Elküldve Május3, 2006 Silence! Ez nagyon hasonlít arra, amit nekem is csinált, mikor az ECU tápcsatlakozása kontakthibás lett. Azt figyeld meg, hogy amikor leáll az autó, és nem akar újraindulni (gyújtókábeles beavatkozás nélkül), akkor a gyújtás ráadásakor világít-e a műszerfalon a sárga motorkontroll-lámpa. Elvileg kellene neki. Ha nem világít, az azt jelenti, hogy az ECU nem kap tápot (vagy halott). Van egy csatlakozója a motortérben a gyújtáselosztó közelében egy fémlemezen rögzítve (legalábbis nálam), az lehet kontakthibás (a kapcsolási rajzon X14 a jele). Link to comment Megosztás: More sharing options...
silence Elküldve Május3, 2006 Megoszt Elküldve Május3, 2006 Silence! Ez nagyon hasonlít arra, amit nekem is csinált, mikor az ECU tápcsatlakozása kontakthibás lett. Azt figyeld meg, hogy amikor leáll az autó, és nem akar újraindulni (gyújtókábeles beavatkozás nélkül), akkor a gyújtás ráadásakor világít-e a műszerfalon a sárga motorkontroll-lámpa. Elvileg kellene neki. Ha nem világít, az azt jelenti, hogy az ECU nem kap tápot (vagy halott). Van egy csatlakozója a motortérben a gyújtáselosztó közelében egy fémlemezen rögzítve (legalábbis nálam), az lehet kontakthibás (a kapcsolási rajzon X14 a jele). Üdvözlet! Először is köszönöm szépen a segítséget, Afonya-nak is! A sárga lámpa rendben világít. Most, hogy írtad eszembe jutott, hogy 2-szer előfordult olyan, hogy éppen úton voltam és minden ok, de egyszer csak kigyulladt a sárga lámpa és az autó szépen ment tovább, majd a sárga lámpa elaludt... 2-szer pedig olyan volt, hogy a sárga lámpa szintén menet közben kigyulladt és utána még mentem egy darabig és utána szépen leállt az autó! Gyújtókábeles metódus rendesen újraélesztette. Van nálam mindig egy próbalámpa, ezt egyből használatba vettem, de csak a szokásos 12-t villogta ki! Holnap leellenőrzöm a csatlakozót... Köszönet mégegyszer! silence Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május4, 2006 Megoszt Elküldve Május4, 2006 Silence! A gyújtáselosztó alatt, ahol a vezérműtengely hall jeladója is van, ott van neked egy komplett elektronika is, meg egy tekercs. Azok lettek cserélve? Kolegámnak az lett a megoldás. Neki először csak rángatott az autó, majd le is állt soxor. Elég szar állapotban volt ránézésre is az elektromos cucc ott a fémházon belül a rotor alatt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
silence Elküldve Május5, 2006 Megoszt Elküldve Május5, 2006 Silence! A gyújtáselosztó alatt, ahol a vezérműtengely hall jeladója is van, ott van neked egy komplett elektronika is, meg egy tekercs. Azok lettek cserélve? Kolegámnak az lett a megoldás. Neki először csak rángatott az autó, majd le is állt soxor. Elég szar állapotban volt ránézésre is az elektromos cucc ott a fémházon belül a rotor alatt. Üdvözlet! Ha a gyújtás-vezérlő elektronikára gondolsz az ki lett cserélve, de nem segített. A tekercs még nem lett cserélve, csak a jeladó! Ilyen tekercset lehet kapni külön? Köszönöm a segítséget! silence Silence! Ez nagyon hasonlít arra, amit nekem is csinált, mikor az ECU tápcsatlakozása kontakthibás lett. Azt figyeld meg, hogy amikor leáll az autó, és nem akar újraindulni (gyújtókábeles beavatkozás nélkül), akkor a gyújtás ráadásakor világít-e a műszerfalon a sárga motorkontroll-lámpa. Elvileg kellene neki. Ha nem világít, az azt jelenti, hogy az ECU nem kap tápot (vagy halott). Van egy csatlakozója a motortérben a gyújtáselosztó közelében egy fémlemezen rögzítve (legalábbis nálam), az lehet kontakthibás (a kapcsolási rajzon X14 a jele). Üdv! Megnéztem a tápcsatlakozót, jónak tűnik, bár ugye én lajikus vagyok! Nincs megrepedve egyik kábel sem, nem oxidálódtak az érintkezők! Egyébként ma megint megállt... Szokásos "trafó szikráztatás" segített rajta! silence Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május5, 2006 Megoszt Elküldve Május5, 2006 Lehet szerintem külön a tekercset is kapni. Érdemes megpróbálni. Gyertyakábelnél a fő kábelt is cseréltétek, ami megy a rotorra? Gyári lett beletéve? Link to comment Megosztás: More sharing options...
silence Elküldve Május5, 2006 Megoszt Elküldve Május5, 2006 Lehet szerintem külön a tekercset is kapni. Érdemes megpróbálni. Gyertyakábelnél a fő kábelt is cseréltétek, ami megy a rotorra? Gyári lett beletéve? Köszönöm, utána nézek! Ki lett cserélve az összes kábel. Nem gyári... silence Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május5, 2006 Megoszt Elküldve Május5, 2006 Akkor lehet még az a hiba, hogy nem gyári... az utángyártottak nagyon gyengus minőségűek. cseréld szerintem csak a főkábelt gyárira, aztán meglátod, hátha. Link to comment Megosztás: More sharing options...
silence Elküldve Május5, 2006 Megoszt Elküldve Május5, 2006 Silence! A gyújtáselosztó alatt, ahol a vezérműtengely hall jeladója is van, ott van neked egy komplett elektronika is, meg egy tekercs. Azok lettek cserélve? Kolegámnak az lett a megoldás. Neki először csak rángatott az autó, majd le is állt soxor. Elég szar állapotban volt ránézésre is az elektromos cucc ott a fémházon belül a rotor alatt. Üdv! Nem világos a dolog teljesen. A hall-jeladó-ban van a tekercs én úgy láttam... Lefotóztam, valahogy el tudom küldeni a képet? Köszönöm! silence Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Május7, 2006 Megoszt Elküldve Május7, 2006 A hall jeladó az elektronikánál van, a tekercs pedig attól külön, asszem egy lemezzel el is van választva, a tengely körül van. Ha képet akarsz küldeni, ide: gabor@opel16v.hu Link to comment Megosztás: More sharing options...
aranykard Elküldve Május9, 2006 Megoszt Elküldve Május9, 2006 Sziasztok! Ha generátorom 13.4-et töltött üresen, 13.2-t meg terhelve(világítás), és 2 nap alatt már másodszor kellet bikázni a gépem, akkor a generátorom kefe-, vagy diódagyanús? Ja annyit még töltött, hogy nem világított a töltésjelzőm, de pár nap mászkálás után egyre kevesebb volt a nafta az akksimban. Szerencsére visszaraktam a pótgenerátoromat, ami néha már kicsit nyikorog(mert a régen elpörgő ékszíjtárcsája szétb@szta a tengelyt,tárcsát, ráhegesztettem, kiégettem a kenőanyagot a csapágyból) de kitűnően tölt:14.4 V. Mióta ezt visszaraktam semmi gondom, de a kiszereltet felújítanám. A csapágya finoman fut egyébként. Köszi a segítséget. Karesz Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts