Etegomez Elküldve Július15, 2013 Elküldve Július15, 2013 Sziasztok! Egy Opel Astra G 1,6 16V (2000-es) kocsim van Nekem olyan problémám lenne, hogy a Blaupunkt Car300-as magnóm az akkumlátor kivételekor valamit elfelejthetett, ugyanis a gyújtás ráadásakor nem kapcsolt be, de ha én bekapcsoltam, akkor működött. Legutóbi akkusaru levételekor már kiírta a SAFE-t és a megadott jelszóbevitel már nem működik, ( gyújtás rá, magnó kikapcsol, AS+bekapcs gomb, kód kijönn, pötyög megint AS gomb stb.). Tehát ez így nem jó. Ötlet valakinek? Előre is köszi a válaszokat
Cserenkov Elküldve Július24, 2013 Elküldve Július24, 2013 Sziasztok! A távirányítós kulcsom megadta magát. (Astra G) Néha érzékel, néha nem, néha napokig jó, aztán meg se kép, se hang. Sokszor nem nyit, de ha megnyomom a zárást és utána a nyitást, akkor kinyitja az ajtót. Van valakinek ötlete, h mitől lehet? (Toltunk egy kis + ónt a forrasztásra, mert mintha lett volna rajta egy hajszálrepedés, de semmi változás.) Odaadtam a kulcsot egy ismerős szakinak (nem tudott vele mit kezdeni), de úgy kaptam vissza, h hiányzik belőle a transzponder. Hol lehetne ezt pótolni? (Budapest és Vác környéke érdekelne első sorban) És kb. milyen áron? Vagy kuka az egész és inkább Opeléktől rendeljek egy komplett kulcsot? Előre is köszönöm a segítségeteket! Nekem itt cseréltek transponder antennát a H Astrám kulcsában. Opelék azt mondták rá hogy kuka, rendeljek másik kulcsot. Itt 3-4e-ért megcsinálták: http://hevederzar.hu/ 1
Kuni Elküldve Augusztus1, 2013 Elküldve Augusztus1, 2013 Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni. Fél éve vettem egy opel astra G 1.6-os, nagyon jó motorral új akkumulátorral. Soha nem, volt semmi gond vele , mint az óramű, úgy működött, tegnapig. Este leálltam vele ahogyan szoktam és reggel fordítom a kulcsot és se kép se hang. A műszerfal világítás és az elektronika működik, csak nem forgatja az önindítót. De a relé kattanását se hallom. Az akksi bemérve nem merült le. Mivel semmiféle előjele nem volt a meghibásodásnak, arra tudok gondolni, hogy az inditásgátlóval lehet gond. Nektek mi a véleményeteket, mit tanálcsoltok? Előre is köszönöm a segítségeteket!
akos.pmc Elküldve Augusztus6, 2013 Elküldve Augusztus6, 2013 Nekem itt cseréltek transponder antennát a H Astrám kulcsában. Opelék azt mondták rá hogy kuka, rendeljek másik kulcsot. Itt 3-4e-ért megcsinálták: http://hevederzar.hu/ Köszi a tippet! Tehát nem a transzpondert cserélték, hanem vmi antennát? Pontosan mi az a transzponder antenna egyébként? Mert írtam nekik, a transzponder pótlására 15ezres árat írtak, ami azért elég borsos... :(
wasquez Elküldve Szeptember1, 2013 Elküldve Szeptember1, 2013 Sziasztok! G Astra lopásvédelme témában érdekelne minden ötlet! 1999-es évjárat, de nekem olyan, mint ha most jött volna ki a szalonból, nagyon fájna, ha lábakélne. Valami trükkös megszakítón gondolkozom, csak kellenének tippek, hogy hol érdemes megszakítani az áramköröket? A váltózár jött még szóba, de az 36e, esetleg ha valaki tudna tippet adni, hogy magát a szerkezetet hol lehet és milyet érdemes beszerezni, azt megköszönném. Szerintem be tudom én is építeni itthon, akkor kicsit olcsóbban kijövök a végén. Vagy mit javasolnátok, mi a legjobb védelem amit még érdemes belerakni?
keyuser Elküldve December24, 2013 Elküldve December24, 2013 Sziasztok! G Astra lopásvédelme témában érdekelne minden ötlet! 1999-es évjárat, de nekem olyan, mint ha most jött volna ki a szalonból, nagyon fájna, ha lábakélne. Valami trükkös megszakítón gondolkozom, csak kellenének tippek, hogy hol érdemes megszakítani az áramköröket? A váltózár jött még szóba, de az 36e, esetleg ha valaki tudna tippet adni, hogy magát a szerkezetet hol lehet és milyet érdemes beszerezni, azt megköszönném. Szerintem be tudom én is építeni itthon, akkor kicsit olcsóbban kijövök a végén. Vagy mit javasolnátok, mi a legjobb védelem amit még érdemes belerakni? Nekem G Astrában mikrokapcsoló volt ami a szivargyújtó áramkörről jött le (tehát csak gyújtásnál volt áram alatt ezért nehezebb bemérni) és egy relét működtetett ami megszakította az AC tápját. A kapcsolót meg bárhol el lehet rejteni. Esetleg ezt meg lehet spékelni még egy kuplungkapcsolóra kötött megszakítóval is, hogy csak kinyomott pedál mellett működjön az indítás, az egyébként sem árt a technika védelmében.
Csabesz86 Elküldve Január4, 2014 Elküldve Január4, 2014 Hali. Három éve vettem 1 h astrát z16xep benzines motorral. Egy éve kiverte a gyújtótrafót azótta az 5ik van benne. Külömböző kilómétereket tettem meg velük a 30km- töl a 15000km-ig. Rengeteg szalonban és szerelőnél voltam elsőre németországban, de sehol nem tudtak rá megoldást hogy miért eszi a trafót. Most úgy járok az autóval h 1 tartalék trafó a csomagtartóban pihen, biztos ami biztos alapon. Ha esetleg valakinek van ilyen tapasztalata nagyon örülnék mert már tanácstalan vagyok. Előre is köszönöm.
Vekarx Elküldve Február12, 2014 Elküldve Február12, 2014 Sziasztok! Opel Corsa B GSI a jószág és azt szeretném megtudni, hogy az üzemanyag szintjelző jeladója milyen ohm értékeket ad pl.: fél és teli tanknál? A műszer átszerelése után szeretnénk bekalibrálni a mutatót. Hasonló helyzetben vagyok a vízhőmérővel is, de azt hiszem ott komolyabb a gondom.
fuge444 Elküldve Február13, 2014 Elküldve Február13, 2014 Sziasztok! vettem egy b vectrát 1999 2.0 diesel 82 lovast! ABS van problémám! elindulok vele a vissza jelző nem világit mikor fékeznem kell kicsit is az abs rögtön szaggat minden kicsi fékezésre ezt megteszi kb 3-4 szer majd kigyullad a lámpa és nincs abs! hibakod olvasáskor a négy jeladó értéke szépen mozogtak! majd kidobta hibának az abs szivattyu vissza folyo valamijét (gondolom ez maga az abs tömb!) majd ezt a hibát kitöröltük ujjab kisérlet majd a bal elsö szenzort tette ki! hibának! olykor saját magátol eltünik a lámpa és vissza jön az abs de két három fékezés szaggatás és megint nincs! Köszönöm szépen elöre is!
Kókusz Elküldve Február13, 2014 Elküldve Február13, 2014 Sziasztok ! Valaki tudja hol van a tolatólámpa kapcsoló az Corsa c 1.3 cdti-ben ?
Vekarx Elküldve Február16, 2014 Elküldve Február16, 2014 Sziasztok! Opel Corsa B GSI a jószág és azt szeretném megtudni, hogy az üzemanyag szintjelző jeladója milyen ohm értékeket ad pl.: fél és teli tanknál? A műszer átszerelése után szeretnénk bekalibrálni a mutatót. Hasonló helyzetben vagyok a vízhőmérővel is, de azt hiszem ott komolyabb a gondom.
Recommended Posts