Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Ugyanolyan 12V 23A-s elemet tettem bele. Teljesen uj, megmertem 12,8V az uresjarati feszultsege, meg szkoppal is kimertuk es megy ki jel. Majd megvizsgalom a kozponti reszt. Van egy doboz a motorterben abban van nekem benne a szirena is, gondolom az lesz az egyseg is, majd megnezem hogy van-e valami antenneja. Amugy nincs valami riasztos ismerosotok aki nem csak 1 tipusu riasztohoz ert, es egybol rajonne, hogy mi lehet a problema?

Elküldve

Maga a riasztó sem működik, vagy csak a távirányító hatástalan?

Mert nemrég volt egy haveromnak olyan, hogy kénytelen volt feltörni a saját autóját, mert a riasztónak kiment a biztosítékja, kulccsal meg nem lehetett nyitni az autót zár hiányában. Az is úgy kezdődött hogy nem reagált egyik távirányító sem.

Elküldve

Neha-neha reagal a taviranyitora.

A riaszto teljesen jol mukodik. Vilagit a kis led belul, zarja is az ajtokat, felhuzza az ablakokat, ha kinyitom kulccsal az ajtot, akkor bekapcsol a szirena. Vagyis most a szirenat kiiktattam egy kis idore.

Csak az ado-vevo resszel lehet valami...

Elküldve
Wolfi!

Igen, a fékbetétjelzőé lehet. Ha üresen van hagyva, nem baj, mert BC akkor jelzi a kopást, ha letestelődik az érzékelő. :(

Akkor megpróbálom kúltúráltan leszigetelni, mert csak úgy lóg a levegőben szegény.

Thx. :wink:

• 2 weeks later...
Elküldve

sziasztok!!

adott egy b corsa c14se motorral. nincs benne fordulatszámmérő

a kapcs rajzon egy 0.75 GR vezetéken jön be a müszerfalba ez a jel.

ez meg van nekem is, vettem is egy alap ford. méröt de NEM

MÜKÖDIK!!

hiába kapja meg a jelet+test+ pozitivot.

csak a gyári jó bele??

kérlek, irjatok valamit!!! köszi

Elküldve

jó, írunk valamit... :P

- Az "alap fordulatszámmérő" megszakítós, elektronikus vagy DIS gyújtásrendszerbe való?

- Azon a bizonyos vezetéken van-e jel? (rakd a multimétert váltóáramra, 20V-os mérőtartományba, és ahogy adod a gázt, nőni kell a fesznek)

- Szerintem menj el egy autóvillamosság szerelőhöz.

Elküldve

Ktmboy!

Koránt sem biztos, hogy ami neked benne van a kötegben vezeték, biztosan rá van kötve a gyújtótrafód vezérlésére. Mert egyénként onnan kapná a jelet. Amúgy ez az "alap" fordszámmérő mit takar?

Elküldve

köszönöm a válaszokat!!

ez a fod.mérő a boombasticban kapható legkisseb fajta.

a mérömüszeres bulit megcsinálom, jo ötlet.

háát lehet hogy kell szereznem egy komplett müszert a gépbe.

Elküldve

Akkor te most bikakábelre gondoltál? Szerintem minnél vastagabb legyen, mert a vékonyak hamar szétégnek és leolvad a szigetelésük, stb.

Elküldve

Én csináltam egyet. Faterom hozott egyolyat, eminak szarrá égett a vezetéke, azt kicseréltem jó vastagra (teherautóé volt eredetileg). Kezelni kicsit körülményesebb, de biztos hogy nem fog behányni.

Elküldve

Kicseréltem ma a balos lámpámat,mert kőfelverődés miatt repedt volt az üvege!

Azt szeretném kérdezni,hogy hogyan tudnám frankón beállítani a lámpákat?

Lehetséges otthoni körülmények között,vagy menjek el valahova,ahol lencsés müszerrel beállítják?

Tompítottat és a távolságit lehet külön állítani az astrán?

Oldalbeállítást hogyan lehet eszközölni?

Elküldve
Kicseréltem ma a balos lámpámat,mert kőfelverődés miatt repedt volt az üvege!

Azt szeretném kérdezni,hogy hogyan tudnám frankón beállítani a lámpákat?

Lehetséges otthoni körülmények között,vagy menjek el valahova,ahol lencsés müszerrel beállítják?

Tompítottat és a távolságit lehet külön állítani az astrán?

Oldalbeállítást hogyan lehet eszközölni?

A refit nem szokták állítani mert csak a tompítottat lehet.

Sztem inkább vidd el szakműhelybe :wink:

Elvileg egy izzócsere után is kéne fényszórót állítani hivatalosan. :roll:

Elküldve

De odaállsz a garázs elé, felkapcsolod a tompitottat és a jobboldalihoz állítod a bal oldalit. De a legjobb ha műszerrel állítják be.

Elküldve
De odaállsz a garázs elé, felkapcsolod a tompitottat és a jobboldalihoz állítod a bal oldalit. De a legjobb ha műszerrel állítják be.

A jobboldali mindíg meszebbre világít.Mert az világítja meg az útszélét.

Kivéve gregnél.

Elküldve

Ez nekem új. Én még a Lada szerelési könyvben olvastam ezt. Az út szélét a háromszögletű (asszimmetrikus fényszóró) rész hivatott világítani.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.