Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Hali S.O.S tudna valaki segiteni? Most hoztam el a szerelőtől az Omit viszont egy deka fütésem sincs ,igaz nem amiatt volt szerelőnél. Azt mondta hogy bizergálta a csapot de elvileg igy sem folyik be a meleg viz oda ahova kellene, aztán ha jól értettem kiiktatta a csapot és direktbe kötötte de még igy is csutka hideg ,nemhogy langyos tök hideg minden... Mi a franc baja lehet ? valakinek tapasztalat ,okos ötlet? itt a tél és belefagy a seggem ,eléggé kellemetlen.. ÜdV DAni

Elküldve
Hali S.O.S tudna valaki segiteni? Most hoztam el a szerelőtől az Omit viszont egy deka fütésem sincs ,igaz nem amiatt volt szerelőnél. Azt mondta hogy bizergálta a csapot de elvileg igy sem folyik be a meleg viz oda ahova kellene, aztán ha jól értettem kiiktatta a csapot és direktbe kötötte de még igy is csutka hideg ,nemhogy langyos tök hideg minden... Mi a franc baja lehet ? valakinek tapasztalat ,okos ötlet? itt a tél és belefagy a seggem ,eléggé kellemetlen.. ÜdV DAni

Az Omega BT fórumon valaki egy 2-3 hete pont hasonlót tuningolt, még valami fűtéscsap rajzok is voltak fent hogy mi merre folyik, meg kellene nézned. Opel Omega index fórum, de előbb keress aztán kérdezz... :rolleyes:

Sztem nézd meg hogy valóban kiiktatta e a fűtéscsapot (szélvédő alatti műanyagborítást leszeded és azalatt találod), nehogy a végén csak a vákumvezetéket felejtette rá visszadugni.....

Ha direktbe van akkor nézd meg a bemenő vízcsövet meg a kimenőt hogy mindkettő meleg e ha a hűtővízed már meleg.

Ha csak a bemenő akkor lehet hogy el van dugulva, vízköves a fűtőradiátor??

Elküldve
Az Omega BT fórumon valaki egy 2-3 hete pont hasonlót tuningolt, még valami fűtéscsap rajzok is voltak fent hogy mi merre folyik, meg kellene nézned. Opel Omega index fórum, de előbb keress aztán kérdezz... :)

Én cseréltem egy másik sráccal (szerencsére az ő autóján, annak a képei és hozzá tartozó képek, doksik vannak fenn az Indexes fórumon. Szétszedtük, radiátort cseréltük, összeraktuk, de nem lett jó. Bejön ameleg az utastérig, de valahol a fűtésboxban "elakad". Szereztünk egy kiszerelt boxot, annak a a működését tanulmányoztuk. Most valszeg az lesz, hogy azt a tanulmányozott boxot beszereljük. Bár mondtam neki, legközelebb szétszedni és összerakni akkor se segítek ha fizet érte. :) Irgalmatlan melóóó :rolleyes:

Elküldve

Mielőtt szétborítod, nem ártana egy fűtéscsap csekkolás. Én cseréltem, mert eresztett amúgy is, utána

látványosan hajleégetős lett a fűtésem :rolleyes: Valszeg olyan mint a termosztát, azaz nem nyit rendesen, ha

szar :)

Elküldve

Köszi a segítséget.

A másik fórumon találtam szöveget a fűtést illetően ,de dokumentumokat nem illetve képeket. Hol található a fűtés box? hogy lehet hozzáférni ? illetve hol van a termosztát ? Valaki magyarázott olyat nekem ,hogy lehet mikor megfőtt a motorom akkor a termosztát beragadhatott , ennek nem tudom mennyi a valószínűsége de ha úgy van megnézem.

Néha ha nagy gödör akad akkor egy kis időre fúj egy kis langyi levegőt amúgy meg csak hideget...

Üdv

Dani

Elküldve

No azt megtaláltam ,hogy a box az anyós ülés előtt van a láb felett és azt írják ,hogy le kell szerelni a takarót valamint a kesztyűtartót ,hogy hozzá lehessen férni ? ez így helyes? ha igen akkor hogy lehet ezeket a dolgokat ki és leszerelni ,hol vannak a rögzítései pontok? Üdv

Elküldve
Köszi a segítséget.

A másik fórumon találtam szöveget a fűtést illetően ,de dokumentumokat nem illetve képeket. Hol található a fűtés box? hogy lehet hozzáférni ? illetve hol van a termosztát ? Valaki magyarázott olyat nekem ,hogy lehet mikor megfőtt a motorom akkor a termosztát beragadhatott , ennek nem tudom mennyi a valószínűsége de ha úgy van megnézem.

Néha ha nagy gödör akad akkor egy kis időre fúj egy kis langyi levegőt amúgy meg csak hideget...

Üdv

Dani

Ha a thermosztát beragad azt észreveszed. Vagy megfőzöd a motort (vízhőfok az egekbe megy) vagy ha állandóan nyitva van akkor fel se megy üzemire mert folyamatosan forog és hűl.

V6-nál a V blokk közepén az olajhűtő előtt a kocsi orra felőli részen lehet kihalászni.

Nézd meg a fűtéscsapot még mindig azt mondom, illetve a csöveidet a radiátorhoz és onnan vissza hőfok szempontjából.

Ehez a szélvédő alatti műanyag borítást leszedve viszonylag hozzáférsz és nem nagy meló ennyit megér...

• 1 year later...
Elküldve
Heló

Van egy Omega MV6 amiben nincs fűtés. 90 fokos víznél is hideg levegőt nyom. Szerintetek mi lehet? A radiátor?

Vagy nem nyit ki a fűtéscsap (vákuumos motyó, a motor menet szerinti jobb oldalán, a tűzfal előtt).

Vagy hengerfejes, és a túlnyomás miatt nem jut víz a radiátorba. Bár ez utóbbinak lenne egyéb jele is.

Vagy a keverőzsalu nem nyit (megszorult, vagy rossz a mágnesszelep, vagy lyukas a membrán).

Vagy még más is, ami nem jut eszembe.

Elküldve
Vagy nem nyit ki a fűtéscsap (vákuumos motyó, a motor menet szerinti jobb oldalán, a tűzfal előtt).

Vagy hengerfejes, és a túlnyomás miatt nem jut víz a radiátorba. Bár ez utóbbinak lenne egyéb jele is.

Vagy a keverőzsalu nem nyit (megszorult, vagy rossz a mágnesszelep, vagy lyukas a membrán).

Vagy még más is, ami nem jut eszembe.

Digit klímás, és ha emelem a hőfokot, akkor hallani zizegő hangot.

Amúgy hozzáférni valahogy megtapogatni?

Elküldve

Akkor elvileg a belső zsalu mozog. Hát ez egy jó kérdés, még sose tapogattam a fűtést. Viszont ha a zsalu mozog, akkor valszeg a csappal lesz gond. Amúgy a kesztyűtartó mögött van az airbox, de ahhoz nehezebb hozzáférni mint a fűtéscsaphoz.

Viszont a befele tartó csöveket meg tudod tapogatni a tűzfalon, ha azok nem forróak, akkor nem nyit a csap, vagy egyéb ok miatt nem kap a radiátor melegvizet.

Elküldve

A zsalumozgast nekem is hallani, de az enyem meg legalabb langyosat fuj, a max meleg meg inkabb nagyon langyos de nem forro. Szoval szerintem attol meg hogy mozog a zsalu nem biztos hogy valami

kosz pl nem akadalyozza hogy a teljes tartomanyon tudjon mozogni.

Elküldve
A zsalumozgast nekem is hallani, de az enyem meg legalabb langyosat fuj, a max meleg meg inkabb nagyon langyos de nem forro. Szoval szerintem attol meg hogy mozog a zsalu nem biztos hogy valami

kosz pl nem akadalyozza hogy a teljes tartomanyon tudjon mozogni.

Azért én a vízkövesedést sem zárnám ki.

Elküldve
Volt benne egy hűtőcsere, előtte meg vmi hűtőtömítő lett beleöntve. Lehet hogy eltömte a radiátort is ?

Valamennyi meleget akkor is kellene nyomnia, annyira nem aprók a regiszter lyukai. De persze biztos hogy közrejátszott.

A vízkövesedés esetén is kellene vmit csinálnia.

Viszont! Ha vízköves is volt, és tele lett borítva hűtőtömítővel, lehet hogy csontra eldugult.

De hűtőcsere esetén nem kizárt a levegő-dugó valahol. Igaz hogy elvileg légteleníti saját magát, de lehet hogy beragadt vhova egy buborék, és megrekedt a levegő.

Mondom, ellenőrizd le, hogy bemegy-e az utastérbe a melegvíz. Ha nem melegek a csövek, akkor kezdj a fűtéscsappal. Kiszed, megnéz hogy nyit-e. Ha ez ok, akkor lehet műszerfalat belezni, mert bent nem oké valami.

• 2 months later...
Elküldve
A zsalumozgast nekem is hallani, de az enyem meg legalabb langyosat fuj, a max meleg meg inkabb nagyon langyos de nem forro.

Hol éltek ti földlakók, ahol fűteni kell nyáron?? :excl: :(

ugyan több hónapos a dolog, de úgy 80% ra csapocska... valahogy úgy vannak ezek tervezve hogy mindig nyár végén, ősszel adják meg magukat :lol: :lol:... Ismerős szitu...

Elküldve
Hol éltek ti földlakók, ahol fűteni kell nyáron?? :( :lol:

ugyan több hónapos a dolog, de úgy 80% ra csapocska... valahogy úgy vannak ezek tervezve hogy mindig nyár végén, ősszel adják meg magukat :lol: :lol:... Ismerős szitu...

A legalabb langyost azt ugy ertettem anno hogy tok hideg (kulso homerseklettel azonos) soha! Szoval a baj pont az volt hogy nem kellene futeni! :excl:

Elküldve
A legalabb langyost azt ugy ertettem anno hogy tok hideg (kulso homerseklettel azonos) soha! Szoval a baj pont az volt hogy nem kellene futeni! :(

Ajánlom a klímát :lol: Illetve a csapcserét... :lol: :excl:

Elküldve
Ajánlom a klímát :lol: Illetve a csapcserét... :lol: :excl:

Van csapom is meg futesallito motorom is tartalek. Csak ido kene...:( /hogy apamekhoz lejussak, nincs pesten garazsom :lol:/

Mondjuk most egyre kevesbe zavar a dolog hehe

• 2 weeks later...
Elküldve
Heló

MV6 Omegánál van valami csap a hűtőn ahol le lehet engedni a folyadékot?

Én nem találtam ilyet.... hja nem is MV6 om van :DDD

Elküldve
Én nem találtam ilyet.... hja nem is MV6 om van :DDD

A hűtő jobb sarkán van egy csavar, amibe egy olyan menetes cső megy bele. Az mi..?

Elküldve
A hűtő jobb sarkán van egy csavar, amibe egy olyan menetes cső megy bele. Az mi..?

Passz, lassan egy éve nem néztem a motorteret...

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.