Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Szia!

Köszönöm a biztató szavakat azért mégegyszer megpróbálom hátha. Az a baj hogy idáig nem nagyon volt gazdája a kocsinak mert csak tákolták meg szögelték, 1éve van nálam az autó és most jöttek ki rajta a hibák igazából. Én úgy gondoltam hogy 20liter vízkőoldó kimarja de külön nem ellenőriztem le, hogy sikeres volt-e a beavatkozás. pedig két napot görcsöltem vele. Tele kellett volna öntenem tűz forró vízzel és megnézni hogy meleg-e mindenhol vagy sem. Jó pap is holtáig tanul!!

Amúgy a többi része hibátlanul müködik.

Elküldve

Én már vízkőtelenítettem az enyémet egyszer, és azóta jó. Én két liter vízkőoldót és egy liter ecetet használtam el, és egy fél vödörnyi vízkő jött ki belőle.

• 3 weeks later...
Elküldve

Nem tudom, hogy aktuális-e még a téma, de a ventillátoraiddal minden rendben? Hiába tiszta a hűtőd, bizonyos terhelés felett a menetszél már nem elég :lol:

Elküldve

Sziasztok

Időközben vettem egy másik hűtőt bele mert a régi javíthatatlan volt, úgy el volt vízkövesedve. Most hibátlan igy nem melegszik. Mégegyszer köszi!!

Zsozs

• 1 month later...
Elküldve

Kedves Omegások!

Én nem értem a logikáját annak, hogy miért van a mi Omegánkban a hátsó rész fűtéskapcsolója a vezetőhöz közelebbi oldalon és az első pedig a jobb oldalon....ez így normális, vagy csak a miénk cserélődött meg vhogy?

Köszi előre is!

Elküldve
Kedves Omegások!

Én nem értem a logikáját annak, hogy miért van a mi Omegánkban a hátsó rész fűtéskapcsolója a vezetőhöz közelebbi oldalon és az első pedig a jobb oldalon....ez így normális, vagy csak a miénk cserélődött meg vhogy?

Köszi előre is!

Hmmm. Hiába, egy omega jobbkormányosan jó!!! :)

Elküldve

Nem tudom melyik a hátsó rész fűtéskapcsolója... :D Nekem csak két nagy "tekerő" van, de az a bal ill jobb oldali fűtést vezérli. :)

De javaslom, klikk ide.

Elküldve

Nincs a hátsó résznek külön kapcsoloja. Nem is lehet külön szabályozni, csak a könyöklő mögötti rostély zárásával, nyitásával valamennyire.

Elküldve
Nincs a hátsó résznek külön kapcsoloja. Nem is lehet külön szabályozni, csak a könyöklő mögötti rostély zárásával, nyitásával valamennyire.

Na megnézem én ezt mégegyszer, mielőtt még több baromságot írok :)

Greg: köszi!!!

Elküldve
Ja, a két tekerő a két oldalt szabályozza külön. :D

Én is így tudtam, de kipróbáltam, és ahogy tekergettem, úgy tűnt, hogy elől és hátul változik a hőmérséklet, nem pedig két oldalt. Megnézem mégegyszer....Még csak most barátkozom az Omegával :)

Elküldve

Nem J. Bond néven volt előzőleg az autó? :) Ilyen trükkös megoldást gyárilag tudtommal nem csináltak. :D

Nézz szét jobban, hátha találsz még egy-két nem gyári opciót! ;)

Elküldve
Nem J. Bond néven volt előzőleg az autó? :) Ilyen trükkös megoldást gyárilag tudtommal nem csináltak. :D

Nézz szét jobban, hátha találsz még egy-két nem gyári opciót! ;)

;) :P ;)

Mégis mire gondolsz?

Azért egy-két trükk néha jol jönne. ;)

Mondjuk ne kelljen ebben a hidegben 10 perc, mire meleget fuj a fűtés.

Elküldve

Én találtam az enyémben pár extrát miután megvettem. :)

Pl. egy telefonkihangosító központi egységét, meg egy GPS kábelköteget és antennát. :D

Elküldve
vagy egy uj termosztátot :)

Nincs gond a termosztáttal. Beáll 93 fokra, és mintha odaszögelték volna. :D

Inkább az nem tetszik, hogy reggeli inditás után / digitklima / a fütésventillátor jó 5 perc után indul csak el, vagy még később.

Amugy meg Omi után kistigris? hmm. inkább ülésfütés ;) ;)

Elküldve
...reggeli inditás után / digitklima / a fütésventillátor jó 5 perc után indul csak el, vagy még később...
Hááát azért -15 fokban nem olyan rossz az az 5 perc ám!!! :D

később kell kelni, amikor már csak -4 fok van. :)

Elküldve

Jól beégtem megint. Persze, hogy nektek volt igazatok. (jobb-balt illetően) De én ettől függetlenül kultiváltam volna egy hátsó állítási lehetőséget is, ha már egyszer ott vannak azok a rácsok.

Egyébként a Tigra pont azért jó, mert fele akkora és hamarabb bemelegszik. Jó, Omega után én sem vennék, de így nincs gond, mert van mindkettő :)

Elküldve

Az Omi azért jó, mert NAGY.

A Tigra azért jó, mert KICSI.

Az Opel azért jó, mert JÓÓ. :) :D

Amugy ha már megy a venti, hamar befüti a kocsit.

Elküldve
Jól beégtem megint. Persze, hogy nektek volt igazatok. (jobb-balt illetően) De én ettől függetlenül kultiváltam volna egy hátsó állítási lehetőséget is, ha már egyszer ott vannak azok a rácsok.

Egyébként a Tigra pont azért jó, mert fele akkora és hamarabb bemelegszik. Jó, Omega után én sem vennék, de így nincs gond, mert van mindkettő :)

Ez így nem igaz. Jó termosztáttal a nagyobb motor hamrabb melegszik, mert sokkal több hőt termel mint egy kis motor, ezért is kell rá nagyobb hűtő. Tapasztalom is az Omegánál.

Egyébként lehet szabályozni!

na nem a levegő hőmérsékletét, csak a beáramló levegő irányát és mennyiségét, akár teljesen le is lehet zárni.

Elküldve
Egyébként lehet szabályozni!

na nem a levegő hőmérsékletét, csak a beáramló levegő irányát és mennyiségét, akár teljesen le is lehet zárni.

Ok, én pont a hőmérsékletre gondoltam, persze nem úgy, hogy elöl megy a klíma, hátul meg a fűtés...

Egyébként meg vagyok elégedve az Omega fűtésével, az ülésfűtés pedig a legnagyobb találmány szvsz, főleg nőknek.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.