greg Elküldve December23, 2004 Megoszt Elküldve December23, 2004 Inkább letekerem a fűtést.... környezetem megóvása érdekében... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve December23, 2004 Megoszt Elküldve December23, 2004 Inkább letekerem a fűtést.... környezetem megóvása érdekében... :roll: Ha már úgyis ijesztgeted őket azzal, hogy anyósülésről vezetsz...! :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve December23, 2004 Megoszt Elküldve December23, 2004 Ja! Most képzeld el! Izzad az Omegában "Közép Európa legszebb férfi felsőteste". De legalább úgy van riasztó az autóban.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve December23, 2004 Megoszt Elküldve December23, 2004 :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve December29, 2004 Megoszt Elküldve December29, 2004 Ja! Most képzeld el! Izzad az Omegában "Közép Európa legszebb férfi felsőteste". De legalább úgy van riasztó az autóban.... Greg, sztem Téged kitessékeltek anglisországból.... Féltékenyek lettek Rád.. Tuti :D :D :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve December31, 2004 Megoszt Elküldve December31, 2004 Engem Varsóból tessékeltek ki.... (Nem a hatóságok, hanem egy családi botrány!) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsozs Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, aki találkozott már ilyen problémával,hogy az autóm állanóan forralja a vizet. 2,5 td omega most csináltam rajta teljes motorgenerált, vizkőtelenítettem az egész rendszert és mégis! Jó helyen van az előtőltés is. Ha valaki tud kérem segítsen!!! Előre is köszönöm. Üdv zsozs. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve November9, 2005 Megoszt Elküldve November9, 2005 Mi az, hogy forralja a vizet? Részletesen leírnád, miből állt a motorgenerál és a vízkőtelenítés? Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November9, 2005 Megoszt Elküldve November9, 2005 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni, aki találkozott már ilyen problémával,hogy az autóm állanóan forralja a vizet. 2,5 td omega most csináltam rajta teljes motorgenerált, vizkőtelenítettem az egész rendszert és mégis! Jó helyen van az előtőltés is. Ha valaki tud kérem segítsen!!! Előre is köszönöm. Üdv zsozs. vizpumpáról szokott leszakadni a lapát, illetve a hütő szokott eltömődni. ezeket kéne ellenörizni.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsozs Elküldve November9, 2005 Megoszt Elküldve November9, 2005 Sziasztok! Akkor kezdem az elején hogy mi történt idáig: adagolo teljes átfüzve, bontott hengerfejet raktam rá mert az enyém telejesen sz...volt hengerfejessel átnézettem síkoltattam, 1db dugattyú csere, új gyűrűgarnítúra, új hajtókarcsapágy, vezérműlánccsere újra, vízpumpa az új, a hűtőrendszert meg vízkőtelenítettem. Más ötletem nincs. A probléma csak az hogy ha lassan megyek a kocsival nem melegszik üzemen van 92fok, de ahogy elérem a 100-as tempót már kúszik felfelé a mutató. Vagy ha egy kicsit intenzívebben ( nem padlón) gyorsítok akkor is ez a jelenség. Nem értem. :oops: Ha tudtok segítsetek! Előre is köszi Zsozs Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve November9, 2005 Megoszt Elküldve November9, 2005 Sziasztok! Akkor kezdem az elején hogy mi történt idáig: adagolo teljes átfüzve, bontott hengerfejet raktam rá mert az enyém telejesen sz...volt hengerfejessel átnézettem síkoltattam, 1db dugattyú csere, új gyűrűgarnítúra, új hajtókarcsapágy, vezérműlánccsere újra, vízpumpa az új, a hűtőrendszert meg vízkőtelenítettem. Más ötletem nincs. A probléma csak az hogy ha lassan megyek a kocsival nem melegszik üzemen van 92fok, de ahogy elérem a 100-as tempót már kúszik felfelé a mutató. Vagy ha egy kicsit intenzívebben ( nem padlón) gyorsítok akkor is ez a jelenség. Nem értem. :oops: Ha tudtok segítsetek! Előre is köszi Zsozs Azért ezt mi nem teljes motorgenerálnak szoktuk hívni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsozs Elküldve November9, 2005 Megoszt Elküldve November9, 2005 Az lehet de nekem igy is elég sokban van és még nem is jó réadésúl!!! Zsozs Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve November9, 2005 Megoszt Elküldve November9, 2005 Sziasztok! Akkor kezdem az elején hogy mi történt idáig: adagolo teljes átfüzve, bontott hengerfejet raktam rá mert az enyém telejesen sz...volt hengerfejessel átnézettem síkoltattam, 1db dugattyú csere, új gyűrűgarnítúra, új hajtókarcsapágy, vezérműlánccsere újra, vízpumpa az új, a hűtőrendszert meg vízkőtelenítettem. Más ötletem nincs. A probléma csak az hogy ha lassan megyek a kocsival nem melegszik üzemen van 92fok, de ahogy elérem a 100-as tempót már kúszik felfelé a mutató. Vagy ha egy kicsit intenzívebben ( nem padlón) gyorsítok akkor is ez a jelenség. Nem értem. :oops: Ha tudtok segítsetek! Előre is köszi Zsozs Most, ahogy végigolvasok mindent, a termosztátot mikor nézted? Próbáld ki, hogy a túlfolyótartály kupakját nem húzod szorosra, hanem csak lazán ráteszed, vagy rá sem teszed... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve November9, 2005 Megoszt Elküldve November9, 2005 Az lehet de nekem igy is elég sokban van és még nem is jó réadésúl!!! Zsozs Mennyi az a sok? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Blitz Elküldve November9, 2005 Megoszt Elküldve November9, 2005 Az lehet de nekem igy is elég sokban van és még nem is jó réadésúl!!! Zsozs Az, hogy sokba kerül, még nem minősíti ezt a javítást motorgenerállá. Ha meg nem lett jó, akkor vidd vissza oda ahol javították és tornázzanak rajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsozs Elküldve November9, 2005 Megoszt Elküldve November9, 2005 Sziasztok! Kb olyan 300 000eft-ot költöttem rá anyagban mart mindent én csináltam csak a porlasztót nem. Igy legalább biztos vagyok benne hogy minden ki van cserélve. Amúgy hibátlanúl müködik csak ez az egy apró bibi van vele. A termosztátot meg kb fél éve vettem bele nem hinném hogy lenne valami baja, bár sose lehet tudni. Lehet hogy veszek bele egy másikat hogy biztos legyek benne. Probálgattam ár kiszerelve müködtetni de nem találtam rajta semmit, szerintem üzemszerűen müködik. Már probáltam levenni a sapkát és járattam a mocit de nem bugyborékolt vissza ha erre gondoltál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsozs Elküldve November9, 2005 Megoszt Elküldve November9, 2005 Ja és mégegy. Ha átég a hengerfejtömítés akkor milyen jelenséget produkál? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve November9, 2005 Megoszt Elküldve November9, 2005 Sziasztok! Kb olyan 300 000eft-ot költöttem rá anyagban mart mindent én csináltam csak a porlasztót nem. Igy legalább biztos vagyok benne hogy minden ki van cserélve. Amúgy hibátlanúl müködik csak ez az egy apró bibi van vele. A termosztátot meg kb fél éve vettem bele nem hinném hogy lenne valami baja, bár sose lehet tudni. Lehet hogy veszek bele egy másikat hogy biztos legyek benne. Probálgattam ár kiszerelve müködtetni de nem találtam rajta semmit, szerintem üzemszerűen müködik. Már probáltam levenni a sapkát és járattam a mocit de nem bugyborékolt vissza ha erre gondoltál. Már végképp nem értem mi került neked 300-ba és nem jó. Levetted a hengerfejet és nem cseréltél tömítést? Nekem tavasszal 250-ben volt a gép, ebből 50 volt a hengerfejen a gépmunka és 3 előkamra csere, 30 a munkadíj, 170 az anyag. :oops: Ami cserélve lett: -mindkét vezérműlánc, feszítőkkel, vezetőkkel -minden szíj -vízpumpa -hengerfej és szelepfedél tömítés -6 izzítógyertya -motorolaj -3 liter gyári fagyálló + desztvíz -minden szűrő. Ez mindösszesen volt 250, ehhez képest a te 300 ezred kicsit nagyon sok... :evil: 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve November9, 2005 Megoszt Elküldve November9, 2005 Azért ezt mi nem teljes motorgenerálnak szoktuk hívni. nem, ezt cigánygenerálnak szokták hivni. 1 darab dugattyút cserélni.... :oops: :roll: :evil: hát ezt az autót nem szeretném megvenni.... :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsozs Elküldve November9, 2005 Megoszt Elküldve November9, 2005 Tisztelt Uhuhu ez nem volt szép!!! Azért csak egy dugattyut cseréltem mert az az egy sérült volt, mert bele ért az előkamra. A többinek semmi baja nincs, még hajszálrepedést sem találtam a szélein. részleteiben: hajtókarcsapágy garnítúra: 24000ft gyűrűgarn.: 24000ft hengerfej bontott+gépmunka: 73000ft hengerfej tömítés: 21000ft adagolófelújítás (nyomoelemcsere)+tömgarn: 110000ft porlasztók csere : 36000ft izzitógyertya : 16000ft motor töm garn: 30000ft vezérműlánc+a vezetők+feszítők: 44000ft ez így egy picit több mint 300 000ft Ha ez szerinted cigánygenerál!? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve November10, 2005 Megoszt Elküldve November10, 2005 Hé! Vízpumpát nem cseréltél? Hogy lehet, hogy csak 36 volt a porlasztók cseréje? A jeladós porlasztócsúcs kerül egymagában ennyibe... Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve November10, 2005 Megoszt Elküldve November10, 2005 Sziasztok!... ...vízpumpa az új... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsozs Elküldve November10, 2005 Megoszt Elküldve November10, 2005 Szia A jeledós nem lett cserélve mert hibátlanú működött, meg nem régen lett cserélve.(előző gazdi intézte) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsozs Elküldve November11, 2005 Megoszt Elküldve November11, 2005 Gyerekek senkinek semmi ötlet? Lehet hogy rájöttem mi lehet a bibi,valszeg a hűtőm szarakszik pedig 20liter vizkőoldót tettem bele és mégis? Mivel érdemes még vízkőteleníteni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve November11, 2005 Megoszt Elküldve November11, 2005 Gyerekek senkinek semmi ötlet? Lehet hogy rájöttem mi lehet a bibi,valszeg a hűtőm szarakszik pedig 20liter vizkőoldót tettem bele és mégis?...Hát a vízkőtelenítés lett volna az egyik ötlet, de azt mondtad, az oké. Sajna ha ennyire vízköves, akkor legjobb a csere, bár lehet, hogy valakinek van valamilyen tuti ötlete, nekem anno nem sikerült. Ez nem jelenti, hogy neked nem jöhet össze. :wink: Bárhogy is alakul, én mindenképp javaslom a minőségi (még akkor is ha drága) fagyálló használatát, és még véletlenül sem csapvízzel föltölteni. A 100 ft-os tacskós gazdaságos fagyállók kerülése ajánlott. Meg a többi autósboltban árult "no name" anyagok sem igazán jók. Bár nem vonom kétségbe, hogy fagyállóak, de sajna ez még kevés. Kell, hogy rozsdásodás- és vízkőgátló is legyen. Én évek óta SHELL fagyállót használok, és nem tapasztaltam vízkövesedést. Csak majdnem 4000 ft. :? Igaz, hogy -70C-ig állja a fagyot, tehát sok az a 4 liter. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts