Braz Elküldve Február20, 2006 Megoszt Elküldve Február20, 2006 Tessék ITT van a robbantott ábra F10-es váltóról. :D Köszi az ábrát ;) Végre valami kézzelfogható info :rolleyes: :blink: ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Február20, 2006 Megoszt Elküldve Február20, 2006 Köszi az ábrát ;) Végre valami kézzelfogható info :blink: ;) :D Szívesen. ;) Mégvalami? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra V6 Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 Sziasztok Lenne egy gondom 1.2 N D Kadett ba szeretnék 5ös váltót rakni, mert jelenleg egy 4 seb szolgál benne (F10), lentebb szeretném szorítani vele a fogyasztást Milyen 5seb váltó jó hozzá?? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 Sziasztok Lenne egy gondom 1.2 N D Kadett ba szeretnék 5ös váltót rakni, mert jelenleg egy 4 seb szolgál benne (F10), lentebb szeretném szorítani vele a fogyasztást Milyen 5seb váltó jó hozzá?? Köszi Ez még az OHV motor? :rolleyes: Nézd ki légyszíves a forgalmiból a motorkódot. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra V6 Elküldve Február21, 2006 Megoszt Elküldve Február21, 2006 Szia Tomi A motor kod 12 és hét számjegy Az autó 80 as évjáratú Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra V6 Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 Sziasztok Ilyen 12 kódszámú motorhoz létezik egyáltalán 5seb váltó? Az autó adatai:1200ccm, 53Le "N" kivitelű Sűrítési viszonya 7.8:1, Berlina felszerelség Évjárata 1980.03.27 péntek, nem kamu benne volt a szőnyegben:)) Köszi Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 Sziasztok Ilyen 12 kódszámú motorhoz létezik egyáltalán 5seb váltó? Az autó adatai:1200ccm, 53Le "N" kivitelű Sűrítési viszonya 7.8:1, Berlina felszerelség Évjárata 1980.03.27 péntek, nem kamu benne volt a szőnyegben:)) Köszi Zoli Szerintem nem volt. :rolleyes: Asszem ez a motor még a C Kadettből maradt amibe még hosszában volt beépítve. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra V6 Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 Állítólag még volt a E Kadettekben is ilyen blokk '86-ig N, S, ST kivitelben csak a Karbiban és sűritési viszonyban különböznek JA a motor OHV elrendezésű Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 JA a motor OHV elrendezésű Úgytudom 86-ig nem gyártottak 5 sebességes Kadettet. Az OHV meg az oldalvezérelt felül szelepelt,Úgynevezett vasmotor. De várjál csak! Volt egy munkatársamnak 5 sebességes"vasmotoros" E Kadett Caravanja :rolleyes: Akkor képzavarban vagyok picit :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 Úgytudom 86-ig nem gyártottak 5 sebességes Kadettet. Nemá! A D Kadett GTE is négygangos volt? Jó, tudom, az már nem OHV, de sztem nem ettől függ hogy milyen váltóval szerelték. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra V6 Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 Az 5 ös váltót 83-tól vezették be a D Kadett 1,3s tól 1,8 GTE ig (megvan a típuskönyve) ennek már utánajártam, azt nem tudom hogy Mi a típusa ami jó az 12 es kódszámú motorra (gyárilag nem volt belőle 5seb es a D sorozatba) ez tutifix. :blink: Létezik F10 5sebeségesben? Vagy F13v, F16??? :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
rtomi Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 Létezik F10 5sebeségesben? Vagy F13v, F16??? :rolleyes: Ahha létezik. :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Astra V6 Elküldve Február22, 2006 Megoszt Elküldve Február22, 2006 Ja és az utolsó OHV motorcsalád 1.0S 1.2N, 1.2S 1.2ST Mind beépítésre került a Kadett D Sorozatába LÓerejük 40, 52, 60, 55Le. Karburátorok Solex 30 PDSI, Solex 35 PDSI, vagy PDSI-T, illetve Pierburg 1b1 Inentól kezdve az 4 hengeres motorok OHC Blokkok 1,3 tól- (Kadett szériában) Nem akartam okoskodni, de utánajártam egy kicsit:) Át lehet alakítani a 4seb F10 et 5seb re? Vagy teljesen más a háza? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kojakarettenetes Elküldve Március2, 2006 Megoszt Elküldve Március2, 2006 Az 12ST motor már OHC-s volt. Nekem is volt ilyenem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kojakarettenetes Elküldve Március3, 2006 Megoszt Elküldve Március3, 2006 Kérdés: F10-es négyes váltóházba bele lehet-e rakni, az F13-as 5-ös váltó elsejét. Más forgalmi szerint 1.0 S 45 LE, nagy Op könyv szerint 50 LE. Szerintem meg 30 LE. ;) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Március3, 2006 Megoszt Elküldve Március3, 2006 Más forgalmi szerint 1.0 S 45 LE, nagy Op könyv szerint 50 LE. Most nézem, télleg! Érdekes hogy az 1.0S motor Corsa A-ban viszont már az említett könyv szerint is 45LE-s. Mondjuk ehhez jó volna tudni hogy vajon teljesen megegyezik-e a Kadett D és a Corsa A ezen motorja, vagy valamit butítottak rajta a Corsában? Amúgy 1.0 literes D Kadett elég ritka madár lehet, én még nem találkoztam eggyel sem. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Albert Elküldve Március3, 2006 Megoszt Elküldve Március3, 2006 Most nézem, télleg! Érdekes hogy az 1.0S motor Corsa A-ban viszont már az említett könyv szerint is 45LE-s. Mondjuk ehhez jó volna tudni hogy vajon teljesen megegyezik-e a Kadett D és a Corsa A ezen motorja, vagy valamit butítottak rajta a Corsában? Amúgy 1.0 literes D Kadett elég ritka madár lehet, én még nem találkoztam eggyel sem. ;) Én két embret is ismerek akinek ilyen van ;) Amúgy mi köze ennek a váltóhoz? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kojakarettenetes Elküldve Március3, 2006 Megoszt Elküldve Március3, 2006 (edited) Hármat ismersz Albert. Synthes-nek is az van. :) ;) ;) Ja és Kaposváron is van egypár. Úgyhogy még léteznek. ;) Módosítva Március3, 2006 : kojakarettenetes Link to comment Megosztás: More sharing options...
christ Elküldve Január3, 2008 Megoszt Elküldve Január3, 2008 Üdv! Lenne egy olyan problémám, hogy van egy 85-ös, csepp kadettem, ami automata váltós és most az utóbbi időben D fokozatban felpörgeti nagyon a motort, és nagyon nehezen vált be. Mintha nem találná meg a sebességi fokozatot... Ezt általában 50-80 km/h között csinálja, a fölött már rendesen vált és megy. Kérdésem, hogy mi okozhatja ezt a bajt. Köszi előre is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opzsolt Elküldve Január3, 2008 Megoszt Elküldve Január3, 2008 TIPP : olajszint(ugye járó motornál), olajcsere,talán szűrő is van benne :huh: akkor az is csere . Link to comment Megosztás: More sharing options...
christ Elküldve Január4, 2008 Megoszt Elküldve Január4, 2008 Olajszintek rendben vannak, azt megnéztük, igaz, hideg motorral, és menet után, leállított motornál... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Január4, 2008 Megoszt Elküldve Január4, 2008 Automatánál mindig járó motornál kell ellenőrizni. Én jártam úgy, hogy kevés olaj volt benne, és ha kanyarodás közben váltott, akkor megcsúszott a váltó, miután feltöltöttem, megjavult. Igaz ha jobban taposom, akkor a2. fokozat váltásánál néha szintén csúszik, de sztem kopott a váltó és az az oka. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opzsolt Elküldve Január4, 2008 Megoszt Elküldve Január4, 2008 Olajszintek rendben vannak, azt megnéztük, igaz, hideg motorral, és menet után, leállított motornál... ahogy Kori kartács is írta , járó motornál kell azt megnézni . Link to comment Megosztás: More sharing options...
christ Elküldve Január10, 2008 Megoszt Elküldve Január10, 2008 No, fejlemény, hogy olaj nem volt benne sok, de ettől függetlenül is, utántöltés után is ugyanúgy csinálta a dolgot, úgyhogy váltót cseréltetünk benne. Már megvan az új, csak bele kell szerelni. :huh: A tippeket és tanácsokat meg köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
opzsolt Elküldve Január10, 2008 Megoszt Elküldve Január10, 2008 nincs mit ! sokat nem tudtam segíteni sajna . annyi még hogy ezeket ebben a korban már nem biztos hogy érdemes felújítani . sajna . Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts