andris_C14NZ Elküldve Július25, 2013 Megoszt Elküldve Július25, 2013 Na megszűnt végül is mindennemű torpanás, darálás meg ilyenek. Bár egy picit maradt(később erre kitérek). Újrakábeloztam lényegében minden olyant, ami számít. Vezérműtengely jeladó kábeljait rendesen összecsatlakoztattam forrasztásos és zsugorcsöves megoldással. Ugyanígy a trafó kábeljait is, mert össze-vissza megvoltak törve, és ott is kicseréltem a csatit, és a trafót is kicseréltem. Lényegében jó lett. Ám van még egy nagyon pici bosszantó dolog, amire csak tippelni tudok. Kis gázadásos gyorsításnál érzem, hogy lüktetve pörög fel a motor. Ha tovább nyomom a gázt, akkor már normálisan pörög fel. Gázállás érzékelőt kimostam benzinbe, kifújattam kompresszorral amennyire tudtam. Ezek a tünetek lehetnek a gázállás érzékelő hibái? Mert végülis van itthon egy másik is, ami nekem a gyári volt, de ezzel is ugyanezt csinálja mint a bontottal, ami bent van. Vagy belehet ezeket valahogy állítani? Mert annyit észrevettem hogy mielőtt meghúznám a csavarokat, lehet rajta valamennyit mozdítani jobbra-balra forgatással(talán 1-2mm). De én mindig úgy teszem rá hogy vissza fordítom teljesen, mert így nagyobb gázállást érzékel és ergo több anyag. Amúgy most már nem kormos az autó hátulja sem! És még valami. Ha még is ez lenne a hibája, ilyen utángyártott 3-4ezer forintosról mi a véleményetek?? a folytószelep érzékelő csak akkor érdekes, amikor mozdítod a gázpedált, akkor ad átmeneti dúsítást. ha nyomsz egy hirtelen padlót,az kb. az első mp, szal az abszolút helyzetének nincs nagy jelentősége. a korom akkor ezek szerint fél-meddig elégett benzin volt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Július25, 2013 Megoszt Elküldve Július25, 2013 a folytószelep érzékelő csak akkor érdekes, amikor mozdítod a gázpedált, akkor ad átmeneti dúsítást. ha nyomsz egy hirtelen padlót,az kb. az első mp, szal az abszolút helyzetének nincs nagy jelentősége. a korom akkor ezek szerint fél-meddig elégett benzin volt? Hát szerintem igen, de most is szép őzbarnák a gyertyák. Fogyasztása tempósan városba 10-12liter, de szerintem ez teljesen normális. Tegnap állítottam megint a fojtószelep potméteren, most visszatekertem. És nagyon szar lett. Benyomom neki a gázt, gondol egyet és csak úgy indul meg. Már komolyan mondom a tököm tele van az egésszel :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Augusztus22, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2013 Mi kell a bc-hez a bc-n meg a kábelezésen kívül? A kábelezés már benne van. Mondjuk c16se, szóval gondolom játszós lenne a dolog. Annyira nem érdekel, nekem jobban tetszik az analóg óra, csak mondjuk érdekelt volna hogy milyen fogyasztási adatokat mutat. (bár nem nagyon hiszek neki) Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris_C14NZ Elküldve Augusztus23, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2013 Mi kell a bc-hez a bc-n meg a kábelezésen kívül? A kábelezés már benne van. Mondjuk c16se, szóval gondolom játszós lenne a dolog. Annyira nem érdekel, nekem jobban tetszik az analóg óra, csak mondjuk érdekelt volna hogy milyen fogyasztási adatokat mutat. (bár nem nagyon hiszek neki) külső hőmérő, meg a saját nyomigombjai. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Augusztus23, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus23, 2013 Csak ennyi? Tehát fogyi adatokat kapásból tudna szolgáltatni ha összedugom, és felprogramozzuk? Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris_C14NZ Elküldve Augusztus24, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2013 Csak ennyi? Tehát fogyi adatokat kapásból tudna szolgáltatni ha összedugom, és felprogramozzuk? motor ECU van benne gyárilag ;) SE gyárilag volt vekiben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Augusztus24, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus24, 2013 Nem vó't.... de mos'mán van..... :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris_C14NZ Elküldve Augusztus26, 2013 Megoszt Elküldve Augusztus26, 2013 Nem vó't.... de mos'mán van..... :) má' azé' me' akkor honnan tuggya, hogy mit mutasson? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
quemby Elküldve Szeptember3, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2013 Üdv. Futo ventillator 1-3 fokozat nem működik. Valakinek ötlet? Hol keressen a bajt? Köszi 1993. Veci c20ne Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Szeptember3, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2013 Üdv. Futo ventillator 1-3 fokozat nem működik. Valakinek ötlet? Hol keressen a bajt? Köszi 1993. Veci c20ne Előtét ellenállása halott (zöld színű), ha csak a 4.dik megy, ami direkt. Vagy újra forrasztgatni vagy komplett fűtőmotor csere, mivel maga az ellenállás elég húzós. Link to comment Megosztás: More sharing options...
quemby Elküldve Szeptember3, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2013 Hol találom az ellenállást? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember3, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2013 Felszeded a levélrácsot és ott a fűtőmotor, benne a nagy zöld ellenállással. Link to comment Megosztás: More sharing options...
quemby Elküldve Szeptember3, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember3, 2013 Köszönöm szépen. Majd ránézek valamelyik nap. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Geopake Elküldve Szeptember4, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember4, 2013 Megszokott égni.Kollégám vett külön ellenállást bontóba és belerakta.Igaz az F astra volt,de gondolom ugyanúgy néz ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember5, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2013 Alapvetően kétféle van belőle, más kell a klímás és a nem klímás autóhoz. Azt nem tudom hogy az Astráé megegyezik-e. Link to comment Megosztás: More sharing options...
quemby Elküldve Szeptember5, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2013 Klimas lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
quemby Elküldve Szeptember10, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2013 Tudna valaki képet mutatni az elotet ellenállásrol? Biztos velem van baj, de nem találom. Megvan a futo motor stekkere, meg találtam szemből nézve bal oldalon a level kosár alatt egy kerek valamit sok drottal, ket lapos saruval, az egyik levolt csuszva visszatettwm de semmi nem történt. Az mi lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Szeptember10, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2013 Itt a kép az előtétellenállásról kiszerelve, ilyet keress. A bal oldali a nem klímás változaté, a jobb oldali a klímásé. Link to comment Megosztás: More sharing options...
quemby Elküldve Szeptember10, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2013 Köszönöm, beszerelve hogy találom meg? Mert en bizony hasonlót sem láttam felülről :) sajnálom a tudatlansagom :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Szeptember11, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2013 Köszönöm, beszerelve hogy találom meg? Mert en bizony hasonlót sem láttam felülről :) sajnálom a tudatlansagom :) PL: Egy és Kettő :D:D Ez felett van egy félkör alakú műanyag még. Egyszerűbb, ha kiszeded, 3 vagy 4 csavar fogja ha jól emlékszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Szeptember11, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2013 Kövesd a vezetékeket, amik a műanyag tartókeret felé mennek :D Köszönöm, beszerelve hogy találom meg? Mert en bizony hasonlót sem láttam felülről :) sajnálom a tudatlansagom :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
quemby Elküldve Szeptember11, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember11, 2013 Köszönöm szépen igy mar biztos menni fog. Jo hogy van ilyen hely, ahol meg ilyen segítőkész emberek léteznek. Köszi megegyszer Link to comment Megosztás: More sharing options...
quemby Elküldve Szeptember13, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2013 :) itt a következő bal oldali elektromos ablakemelő motorom is behalt bonyolult cserélni? Illetve érdemes e kukazni egy bontottat? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Szeptember13, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember13, 2013 Kárpit le, mechanika szegecselése lefúr, másik betesz, felszegecsel, örül. :) Érdemes, én a donorból átettem a komplett 4 villanyablakot, nincs rá panasz. Az új árától meg sztem szívrohamot kapnál. De azt sem tartom kizártnak hogy javítható. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
quemby Elküldve Szeptember14, 2013 Megoszt Elküldve Szeptember14, 2013 Akkor nincs nagy meglepodes a négy Szegecs lefurasa utan h valami sok darabra hullik :) köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts