h.adam92 Elküldve Április21, 2013 Megoszt Elküldve Április21, 2013 Arra jutottam hogy a fotengely jeladó amit adtak nem az enyémhez való.volt. Kicseréltem nem is dobálja már a tűt. Viszont szarul indul és a hibák is megmaradtak. Vezérlést is leszedtük újra vissza raktuk jelen van. Mi a f*sz lehet a gond? Minden csati test át lett nézve amit csak tudtam. Ja és még mindig vész üzemben megy az autó. Tilt 4500 nál stb... Teljesen el vqgyok keseredve... Ha kattog az ac relé és az ac is össze vissza megy, az mindenképp főtengely jeladó vagy vezérműtengely jeladó hibára utal. Nekem is ugyanezt csinálta a gép. Sajnos a VDO gyártmányú főtengely jeladó 1évet bírt. Csak gyári GM et szabad bele venni. Hidd el, megtérül. Vezérműtengely jeladóból meg olyant kell venni, amihez adnak új csatit is, mert tuti hogy csatlakozó hibás. Hidd el, én már kijártam ezt az iskolát. Remélem tudtam segíteni! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
psztamas Elküldve Április22, 2013 Megoszt Elküldve Április22, 2013 Már nem kattog. Apám kiszedte, megtakarította (le volt oxidálódva) és most tökéletes. Nem kattog, meg semmi. Gyújtás rá és minden úgy kattog, tol (AC) ahogy kell. Semmi rendellenes, csak az eddigiek. Ma beviszem Opel-ba, kiüttetem a hibákat belőle, kíváncsi leszek, mi marad, vagy mi tűnik fel újra. Aztán majd látom, mi a következő...A veztengely jeladó mitől b*szódhatott el? Meg ahoz hogy adnak csatit? Mert ugye arra rámegy a csati, a vezeték meg bekurkászik a kábelköteg alsó részén az injektorok között, és megy végig a kábelcsatornában az ecu-hoz!? Mindegy, nagyon szépen köszönöm a tanácsot, megnézem Bárdiba mit lehet tenni...és mennyi pénzért :S Sokba van ez már nekem ebben a hónapban..de egyszer majd meglesz :) Ha kattog az ac relé és az ac is össze vissza megy, az mindenképp főtengely jeladó vagy vezérműtengely jeladó hibára utal. Nekem is ugyanezt csinálta a gép. Sajnos a VDO gyártmányú főtengely jeladó 1évet bírt. Csak gyári GM et szabad bele venni. Hidd el, megtérül. Vezérműtengely jeladóból meg olyant kell venni, amihez adnak új csatit is, mert tuti hogy csatlakozó hibás. Hidd el, én már kijártam ezt az iskolát. Remélem tudtam segíteni! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
psztamas Elküldve Április22, 2013 Megoszt Elküldve Április22, 2013 Ma végül csak kattogott és fura volt, mikor megpróbáltam beindítani. Tuti, hogy lehet kanócostól kapni a veztengely jeladóját? Már nem kattog. Apám kiszedte, megtakarította (le volt oxidálódva) és most tökéletes. Nem kattog, meg semmi. Gyújtás rá és minden úgy kattog, tol (AC) ahogy kell. Semmi rendellenes, csak az eddigiek. Ma beviszem Opel-ba, kiüttetem a hibákat belőle, kíváncsi leszek, mi marad, vagy mi tűnik fel újra. Aztán majd látom, mi a következő...A veztengely jeladó mitől b*szódhatott el? Meg ahoz hogy adnak csatit? Mert ugye arra rámegy a csati, a vezeték meg bekurkászik a kábelköteg alsó részén az injektorok között, és megy végig a kábelcsatornában az ecu-hoz!? Mindegy, nagyon szépen köszönöm a tanácsot, megnézem Bárdiba mit lehet tenni...és mennyi pénzért :S Sokba van ez már nekem ebben a hónapban..de egyszer majd meglesz :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Április22, 2013 Megoszt Elküldve Április22, 2013 Már nem kattog. Apám kiszedte, megtakarította (le volt oxidálódva) és most tökéletes. Nem kattog, meg semmi. Gyújtás rá és minden úgy kattog, tol (AC) ahogy kell. Semmi rendellenes, csak az eddigiek. Ma beviszem Opel-ba, kiüttetem a hibákat belőle, kíváncsi leszek, mi marad, vagy mi tűnik fel újra. Aztán majd látom, mi a következő...A veztengely jeladó mitől b*szódhatott el? Meg ahoz hogy adnak csatit? Mert ugye arra rámegy a csati, a vezeték meg bekurkászik a kábelköteg alsó részén az injektorok között, és megy végig a kábelcsatornában az ecu-hoz!? Mindegy, nagyon szépen köszönöm a tanácsot, megnézem Bárdiba mit lehet tenni...és mennyi pénzért :S Sokba van ez már nekem ebben a hónapban..de egyszer majd meglesz :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
psztamas Elküldve Április22, 2013 Megoszt Elküldve Április22, 2013 Köszi :) http://bilder.afterbuy.de/images/49945/Nockenwellensensor9012039_Watz.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
psztamas Elküldve Április29, 2013 Megoszt Elküldve Április29, 2013 Megoldódott minden. Új csatis veztengely jeladóval nemnagyon akart menni... aztán kiderült h másodjára is sz*r főtengely jeladót adtak (szép volt Bárdi) végül gyári Siemens veztengely jeladó lett, gyári csatival, amit mi kábeleztünk át....Nem keveset sz*ptunk, de végül csak az eredmény számít ! Ja, nem ide illő téma, de most így néz ki a kis gép, új futóművel: A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu Köszi :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Április29, 2013 Megoszt Elküldve Április29, 2013 Megoldódott minden. Új csatis veztengely jeladóval nemnagyon akart menni... aztán kiderült h másodjára is sz*r főtengely jeladót adtak (szép volt Bárdi) végül gyári Siemens veztengely jeladó lett, gyári csatival, amit mi kábeleztünk át....Nem keveset sz*ptunk, de végül csak az eredmény számít ! Ja, nem ide illő téma, de most így néz ki a kis gép, új futóművel: A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu WOW! Nagyon csecse :P Majd én is tolok fel képet az enyémről! :) Érdekes hogy GT felszereltség és X20XEV motor :) Tudtommal X20XEV ből csak CDX és SPORT volt. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
psztamas Elküldve Április30, 2013 Megoszt Elküldve Április30, 2013 Van még mit rajta csinálni, de halad a kicsi lassan :PPl nagyfék is megy majd fel...tárcsa kell már csak. Fényezés lesz még a a, a képen jól néz ki, mondjuk azt, h qrva jól sikerült...de élőbe más am, csak 18 éves :) Köszönöm amúgy, kíváncsi vagyok a Tiédre... ;) Hát...ehhez nem tudok hozzászólni..én azt tartom érdekesnek, hogy GT felszereltség, de van, ami nincs meg benne... Tudom, hogy ez országonként változó és sokmindentől függ, de akkor is...Pl nekem nincs ködlámpa benne, nem fűthető a recaro, sem a tükrök..ja fényszóró állításom sincs belülről :D GT sportváltó, ködlámpa, fényszóró állítás, el. napfénytető, fűthető, állítható magasságú Recaro ülések (2 pontos állítható deréktámasszal), ABS, szervókormány, színrefújt tükrök és lökhárítók, ford.szám mérő, el., fűthető tükrök, WOW! Nagyon csecse :P Majd én is tolok fel képet az enyémről! :) Érdekes hogy GT felszereltség és X20XEV motor :) Tudtommal X20XEV ből csak CDX és SPORT volt. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Április30, 2013 Megoszt Elküldve Április30, 2013 Elvileg van elektromos antenna is, ha jól tudom, arra pályázok:D(+elektromos fényszóróra:)) Ja meg azért odavág a lámpás napellenző mindkét oldalt nekem:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Nono88 Elküldve Május14, 2013 Megoszt Elküldve Május14, 2013 Sziasztok! Vectra 2000 digitális km órán a futott km-t szeretném átírni mert astrába kötöttem be és majdnem 200ezer km több van a számlálón. A 13-as szál az obd1 diagnosztika csatin a D pontra a 14-es szál a G pontra van kötve. Át tudom írni valamilyen progival? Kábelem van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve Május22, 2013 Megoszt Elküldve Május22, 2013 Sziasztok! Vectra, X16SZ motorkódú autónál keresem a tolatólámpa kapcsolóját. Nem találom se a kulisszánál, se a motortérben a váltónál. Legalábbis felülről vizsgálva.... Valaki?? Thx. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Május22, 2013 Megoszt Elküldve Május22, 2013 Sziasztok!Vectra, X16SZ motorkódú autónál keresem a tolatólámpa kapcsolóját.Nem találom se a kulisszánál, se a motortérben a váltónál. Legalábbis felülről vizsgálva....Valaki??Thx.Nem túl informatív kép, meg nemis X16SZ de valahol ott kell lennie!http://kepfeltoltes.hu/130522/IMG_20120118_143232_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Május22, 2013 Megoszt Elküldve Május22, 2013 Sziasztok! Vectra 2000 digitális km órán a futott km-t szeretném átírni mert astrába kötöttem be és majdnem 200ezer km több van a számlálón. A 13-as szál az obd1 diagnosztika csatin a D pontra a 14-es szál a G pontra van kötve. Át tudom írni valamilyen progival? Kábelem van.Szerintem csak Tech1 műszerrel :S Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Május22, 2013 Megoszt Elküldve Május22, 2013 Sziasztok! Vectra, X16SZ motorkódú autónál keresem a tolatólámpa kapcsolóját. Nem találom se a kulisszánál, se a motortérben a váltónál. Legalábbis felülről vizsgálva.... Valaki?? Thx. Pedig ott van az a váltón, mint a többinél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Május22, 2013 Megoszt Elküldve Május22, 2013 Sziasztok! Vectra, X16SZ motorkódú autónál keresem a tolatólámpa kapcsolóját. Nem találom se a kulisszánál, se a motortérben a váltónál. Legalábbis felülről vizsgálva.... Valaki?? Thx. A váltó elején a kuplung kar alatt találod. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Május22, 2013 Megoszt Elküldve Május22, 2013 http://napivuki.blog.hu/2013/05/22/tyukbelezes Miért nem volt nekem sokáig fordulatszámmérőm? :) Amúgy meg a hülye műszeregység csúnyán beszopatott, a franc gondolta volna hogy más lehet a nyák az elosztós, meg a dises gyújtáshoz tartózó óráknál. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Május22, 2013 Megoszt Elküldve Május22, 2013 Nálam meg próbaképpen bekerült az olajnyomásmérő :)http://kepfeltoltes.hu/130522/IMG_20130521_123659_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve Május22, 2013 Megoszt Elküldve Május22, 2013 Nem túl informatív kép, meg nemis X16SZ de valahol ott kell lennie!http://kepfeltoltes.hu/130522/IMG_20120118_143232_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Köszi! Pedig qrvára itt kerestem. No mindegy, restart! Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Május25, 2013 Megoszt Elküldve Május25, 2013 Asszem elment az eszem: A műszerfal már kint van.... :) Amúgy a villanyablak kapcsolóinál a balelsőé az direkt más mint a többi? Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Május26, 2013 Megoszt Elküldve Május26, 2013 Az mitől lehet hogy a villanyablak kapcsolói folyamatosan világítanak? Ha leveszem a gyújtást, kiveszem a kulcsot, akkor is. Meg ha bezárom a kocsit, akkor is. Illetve hogyan kellene ennek működnie? Elkötve nem lehet, mert komplett köteget cseréltem, mindennel együtt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Május26, 2013 Megoszt Elküldve Május26, 2013 Az mitől lehet hogy a villanyablak kapcsolói folyamatosan világítanak? Ha leveszem a gyújtást, kiveszem a kulcsot, akkor is. Meg ha bezárom a kocsit, akkor is. Illetve hogyan kellene ennek működnie? Elkötve nem lehet, mert komplett köteget cseréltem, mindennel együtt.Gyújtás nélkül is működik netán? Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Május26, 2013 Megoszt Elküldve Május26, 2013 Fuh de kegyetlen tud lenni az X20XEV elektronikája így 19év után.. Komplett motortéri kábelköteget kiszedtem, és újrabandázsoltam mindent. Ezer annyi megtört-elöregedett, kikeményedett kábel.. De most úgy néz ki jó lett! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Május26, 2013 Megoszt Elküldve Május26, 2013 Gyújtás nélkül is működik netán? Nem. Csak világít. Viszont van több anomália is most a gépben kötegcsere után. Pl betettem az automata világítás reléjét, és ha a kapcsolót felkapcsolom tompítottba, akkor elindul az ablaktörlő. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bundee Elküldve Május26, 2013 Megoszt Elküldve Május26, 2013 Nem. Csak világít. Viszont van több anomália is most a gépben kötegcsere után. Pl betettem az automata világítás reléjét, és ha a kapcsolót felkapcsolom tompítottba, akkor elindul az ablaktörlő. :)KITT mindent megtesz azért, hogy jobban láss :P Újra beleáshatod magad a kapcsirajzokba :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Május27, 2013 Megoszt Elküldve Május27, 2013 Az mitől lehet hogy a villanyablak kapcsolói folyamatosan világítanak? Ha leveszem a gyújtást, kiveszem a kulcsot, akkor is. Meg ha bezárom a kocsit, akkor is. Illetve hogyan kellene ennek működnie? Elkötve nem lehet, mert komplett köteget cseréltem, mindennel együtt. Ez úgy működik az enyémben, hogy addig amíg ki nem szállok (nyílik és csukódik az ajtó) addig áram alatt hagyja a kapcsolókat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts