ady19 Elküldve Augusztus2, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2011 És persze sikeresen szétugrasztottam a kis golyócskákat, mikor szétszedtem. :lol: Bár pár perc alatt összeraktam. :) Hallod Zotya? ;) Bele nyomtam egy 19-es crova belsejébe a kapcsoló szárat és a golyókat. Aztán a helyére pattintottam úgy, hogy a hosszabbító szárat a végéhez illesztettem és rápaskoltam egyet. :) Na wazze! Nem csak Zotya tanulhat tőled hanem én is! :D :D Tavaly szilveszterkor mikor bemondta az unalmast a világításkapcsolóm akkor én is úgy jártam mint ő! Szétszedtem (s hiába tudtam hogy vigyázni kell a golyókra), szétugrott és nem is tudtam összerakni, ráadásul az egyik golyó úgy elugrott hogy a mai napig nincs meg a szobában.. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
POWERIVAN Elküldve Augusztus2, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2011 Na wazze! Nem csak Zotya tanulhat tőled hanem én is! :D :) Tavaly szilveszterkor mikor bemondta az unalmast a világításkapcsolóm akkor én is úgy jártam mint ő! Szétszedtem (s hiába tudtam hogy vigyázni kell a golyókra), szétugrott és nem is tudtam összerakni, ráadásul az egyik golyó úgy elugrott hogy a mai napig nincs meg a szobában.. :D 2 megoldást javaslok ami nekem az "elugrott golyó" ra bevált nagyon. 1.,Forrasztópáka óngolyó. 2.,Rossz csapágy szétszed, golyó betesz :D nekem BEJÖTT mind a 2 őt alkalmaztam már!! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
ady19 Elküldve Augusztus2, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus2, 2011 2 megoldást javaslok ami nekem az "elugrott golyó" ra bevált nagyon. 1.,Forrasztópáka óngolyó. 2.,Rossz csapágy szétszed, golyó betesz :) nekem BEJÖTT !! :D Ez sem rossz ötlet, mert több mint a semmi! :D Amúgy úgy oldottam meg hogy két kedves cartárs kihúzott a csávából s vettem tőlük olcsón 1-1 kapcsolót, szóval azóta már van 1 tartalékba is! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
POWERIVAN Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 Továbbá a kérdéseim: 15 impulzusos sebesség jeladóm van .... (ez a váltóban van a spirál helyén) Kérdés: Mennyi jelet ad a jeladó kilométerenként? Erre kellene nekem egy válasz Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Augusztus3, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus3, 2011 Erre kellene nekem egy válasz Kérdezd meg az F Astra Elektromosban, ott nagyobb a tömeg. Valaki csak tudja. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Augusztus8, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2011 Rendben! :) Áthoztam ide, mégis elektromos téma. :D No, meglestem és az az ötletem, hogy a kapcsoló(amit tekergetsz) alatt fúrd át a műanyagot 5-öd fúróval és oda nyomj be 1 LED-et. Jobbra-balra el lehet vezetni a drótot és így már nem is kell vastagabb ebből sem. Van ott a tekerő alatt 2 kis műa. merevítő kb. 45°-ra egymástól, abban az intervallumban mozog a kapcsoló. Azok közé befér a LED. Kellene szereznem egy-két marékkal LED-ert és ellenállatot és megcsinálnám én is. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus8, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus8, 2011 Áthoztam ide, mégis elektromos téma. :D No, meglestem és az az ötletem, hogy a kapcsoló(amit tekergetsz) alatt fúrd át a műanyagot 5-öd fúróval és oda nyomj be 1 LED-et. Jobbra-balra el lehet vezetni a drótot és így már nem is kell vastagabb ebből sem. Van ott a tekerő alatt 2 kis műa. merevítő kb. 45°-ra egymástól, abban az intervallumban mozog a kapcsoló. Azok közé befér a LED. Kellene szereznem egy-két marékkal LED-ert és ellenállatot és megcsinálnám én is. :) Így csináltam meg, csak ugye mindíg leszakad az a nyüves kábel: Először az izzó helyére tettem a ledet, de az nem volt jó, mert a lednek a fényét nem vezette el annyira a fényvezető plexi az ikonokhoz mint az izzóét. Ezért átraktam a forgórészre, de ott meg ugye lengőkábellel lett bekötve és egy-kéthavonta leszakad. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Augusztus9, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2011 Így csináltam meg, csak ugye mindíg leszakad az a nyüves kábel: Ezért átraktam a forgórészre, de ott meg ugye lengőkábellel lett bekötve és egy-kéthavonta leszakad. Elbeszélünk egymás mellett. :) Én azt mondom, hogy a gomb alatti fekete műanyagba fúrj lukat. :D Ott is van 2 műa. merevítő. Na azok közé, és oda tedd a LED-et, közvetlen a tekerős gomb alá. OK? Van annyi hely a fekete burkolat és a belső fehér műa. kapcsolgató között, hogy jobbra-balra elfér a vezeték. Megyek 1 kört a városban és szerzek pár LEd-et és megmutatom mit és hogyan képzeltem el. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Augusztus9, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus9, 2011 Elbeszélünk egymás mellett. :) Én azt mondom, hogy a gomb alatti fekete műanyagba fúrj lukat. :D Ott is van 2 műa. merevítő. Na azok közé, és oda tedd a LED-et, közvetlen a tekerős gomb alá. OK? Van annyi hely a fekete burkolat és a belső fehér műa. kapcsolgató között, hogy jobbra-balra elfér a vezeték. Megyek 1 kört a városban és szerzek pár LEd-et és megmutatom mit és hogyan képzeltem el. :D Oké... Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Augusztus10, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2011 Szerintetek az befolyásol valamit hogyha a légtömegmérő fordítva van betéve? Tehát a nyíl nem a szívótorok irányába mutat hanem légszűrő felé!? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Jani1 Elküldve Augusztus10, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus10, 2011 Szerintetek az befolyásol valamit hogyha a légtömegmérő fordítva van betéve? Tehát a nyíl nem a szívótorok irányába mutat hanem légszűrő felé!? Szerintem fordítsd meg, mert valószínűleg nem véletlenül jelöltek rajt irányt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Clipi Elküldve Augusztus19, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2011 Sziasztok ! Kicsit sokat kajol (10L) a kocsim (Vectra 1.8 GT) és gondolkozok egy benzin fogyasztásmérő beszerelésén. Legalább olyan legyen mint a trabikban a pillanatnyi fogyasztásmérő. Elég erőteljesen közlekedek, de ennyi akkor sem lehetne... 5let ami kivitelezhető ? Kerestem átfolyásmérőket de nem tudom hogyan vezessem ki a jelet róluk. Köszi ! Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Augusztus19, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2011 Sziasztok ! Kicsit sokat kajol (10L) a kocsim (Vectra 1.8 GT) és gondolkozok egy benzin fogyasztásmérő beszerelésén. Legalább olyan legyen mint a trabikban a pillanatnyi fogyasztásmérő. Elég erőteljesen közlekedek, de ennyi akkor sem lehetne... 5let ami kivitelezhető ? Kerestem átfolyásmérőket de nem tudom hogyan vezessem ki a jelet róluk. Köszi ! Ha nyomod neki zabálni is fog.. :) Én ha nyugisan közlekedek az enyémmel városba (2.0 16V) akkor eszik 10et. Ha nyomom neki mindenhol akkor meg 12<a végtelenig :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Augusztus19, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus19, 2011 Sziasztok ! Kicsit sokat kajol (10L) a kocsim (Vectra 1.8 GT) és gondolkozok egy benzin fogyasztásmérő beszerelésén. Legalább olyan legyen mint a trabikban a pillanatnyi fogyasztásmérő. Elég erőteljesen közlekedek, de ennyi akkor sem lehetne... 5let ami kivitelezhető ? Kerestem átfolyásmérőket de nem tudom hogyan vezessem ki a jelet róluk. Köszi ! Keresd meg hátha van BC csati az óra mögött. Az lenne a leg1szerübb megoldás. F Astra elektromosban is megkérdezheted, de nem emlékszem, hogy találtak volna már más megoldást. Kérdezd Breki-t vagy Daykiller-t :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Augusztus22, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus22, 2011 Szerintetek az befolyásol valamit hogyha a légtömegmérő fordítva van betéve? Tehát a nyíl nem a szívótorok irányába mutat hanem légszűrő felé!? Igen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Augusztus29, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus29, 2011 Meghalt a motoros fényszóró magasság állítóm. :lol: Beleszivárgott 1 kis víz az egyikbe és pakk. A másikban eltört a kis rúd, ami mozgatja. :lol: Marad fixen. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Augusztus30, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2011 Meghalt a motoros fényszóró magasság állítóm. :lol: Beleszivárgott 1 kis víz az egyikbe és pakk. A másikban eltört a kis rúd, ami mozgatja. :lol: Marad fixen. :D És legalább jól áll? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Augusztus30, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus30, 2011 És legalább jól áll? :lol: Jól szokott. :lol: Beállítottam, mert az égbe világított. Mentem vele még aznap este 11kor 1 próbakört. Látni és látszani. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
prepuk Elküldve Augusztus31, 2011 Megoszt Elküldve Augusztus31, 2011 Sziasztok! Remélem tud nekem valaki segíteni. Isuzu dízel Vectrában a fordulatszámos óracsoportban mi a típusjelzése a stabilizátor IC-nek? Vagyis gondolom, hogy az lehet a rossz, mert rossz üa értéket mutat. Előre is köszi! :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 Sziasztok! Remélem tud nekem valaki segíteni. Isuzu dízel Vectrában a fordulatszámos óracsoportban mi a típusjelzése a stabilizátor IC-nek? Vagyis gondolom, hogy az lehet a rossz, mert rossz üa értéket mutat. Előre is köszi! :lol: Nem biztos. Lehet a szintmérő is hibás ill. az Astra GYIK-ban Breki leírta a kalibrálását az eszköznek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
prepuk Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 Nem biztos. Lehet a szintmérő is hibás ill. az Astra GYIK-ban Breki leírta a kalibrálását az eszköznek. Hát én inkább az IC-re gondolok, mivel ha megyek monoton kb 20 km-t akkor "ugrál" a teli és az üres állapot között. De azért megnézem a GYIK-ban. Link to comment Megosztás: More sharing options...
andris_C14NZ Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 Hát én inkább az IC-re gondolok, mivel ha megyek monoton kb 20 km-t akkor "ugrál" a teli és az üres állapot között. De azért megnézem a GYIK-ban. szia, 7805 emlékeim szerint. (azért a ...05-öt nézd meg az IC kupakján) a középső láb föld, a bal a bemenő, a jobb a kimenő feszej. ha 05-ös, akkor ennek 5V-nak kell lennie. ha elviszed elektronikai boltba, tuti tudnak neked ilyet adni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Szeptember1, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember1, 2011 Hát én inkább az IC-re gondolok, mivel ha megyek monoton kb 20 km-t akkor "ugrál" a teli és az üres állapot között. De azért megnézem a GYIK-ban. Nem valami kontakt hiba van inkább? Mozgasd meg a csatikat, főleg amik a tankon vannak. Esetleg kontaktsprayt neki. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
isi Elküldve Szeptember5, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember5, 2011 szerintetek mi lehet a gond, ha világít a töltés lámpa és a fordulatszám mérő nullán áll? Megadta magát a generátorom? 2 napja csinálja, eddig indul rendesen, hogy tudnám kimérni, hogy tölt a generátor, mert az akksira rámérek és pörgetem a motort semmi nem változik szinte! Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Szeptember6, 2011 Megoszt Elküldve Szeptember6, 2011 szerintetek mi lehet a gond, ha világít a töltés lámpa és a fordulatszám mérő nullán áll? Megadta magát a generátorom? 2 napja csinálja, eddig indul rendesen, hogy tudnám kimérni, hogy tölt a generátor, mert az akksira rámérek és pörgetem a motort semmi nem változik szinte! Generátor szíj rendben? Nincs elszakadva? Kábeleket nézd át, ha kell tisztogasd meg. Mérj szakadást is. Legalább 13.7V-nak kell lennie a töltésnek. Nekem 14.4. Minél előbb, mert kinyírod az akksit, ha nem kap töltést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts