moti Elküldve Szeptember7, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2010 Gondolkozok rajta, mi lenne ha lehúznám a lambda szondáról a kábelt, vajon menne rendesen és megjavulna a fogyasztási gondom is ^o)??? Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Szeptember7, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2010 C16NZ-be BC?? nem csak 2000-től rakják be az autóba? Nem, mert több más 1.6-osban láttam a használtoton. Pl:itt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Szeptember7, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2010 Gondolkozok rajta, mi lenne ha lehúznám a lambda szondáról a kábelt, vajon menne rendesen és megjavulna a fogyasztási gondom is ^o)??? Nem gondolnám, mert az ECU a motor vezérlése közben a lambda adataira is támaszkodik, így szvsz vészüzemmódra kapcsolna. Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Szeptember7, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2010 Nem, mert több más 1.6-osban láttam a használtoton. Pl:itt. Úgy tudtam csak 2000 raktak be gyárilag kábelt a BC-hez Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Szeptember7, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember7, 2010 Ja, ma láttam a lidi parkolóban 1 C16NZ A Vectrát BC-vel + légzsákkal. Miért volt azon zöld "i"? Másokén meg csak fekete "i"? Valaki olyant vakerált, hogy a zöld az környezetbarátabb. :wacko: Közben utánanéztem és a ződ i az X16SZ típust takarja. Ennek jobbak a károsanyag-kibocsátási mutatói, de csak 71 LE. <_< Ja, és ehhez már van BC. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
msanyesz Elküldve Szeptember8, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2010 Nem, mert több más 1.6-osban láttam a használtoton. Pl:itt. Ez nem BC hanem egy sima digit.óra meg hőmérő! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Szeptember8, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2010 Ez nem BC hanem egy sima digit.óra meg hőmérő! :( :wacko: <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Szeptember8, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2010 Amúgy itt 1 jó link a BC-ről. Elég részletes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Szeptember8, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2010 Gondolkozok rajta, mi lenne ha lehúznám a lambda szondáról a kábelt, vajon menne rendesen és megjavulna a fogyasztási gondom is ^o)??? Nem gondolnám, mert az ECU a motor vezérlése közben a lambda adataira is támaszkodik, így szvsz vészüzemmódra kapcsolna. Szerintem is vészprogi lenne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
msanyesz Elküldve Szeptember8, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2010 Gondolkozok rajta, mi lenne ha lehúznám a lambda szondáról a kábelt, vajon menne rendesen és megjavulna a fogyasztási gondom is ^o)??? Én megcsináltam ezt az előző Vectrámon (90-es C20NE). A "check engine" lámpa folyamatosan világított meg evett vagy 15 litert 100 km-en. Nem volt vesztenivalóm, mert sz@r volt a lambdaszondám és már amúgy is világított egyfolytában. Szóval változás nem történt. De hogy az vészüzemmód lett volna azt nem tudom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Szeptember8, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2010 Én megcsináltam ezt az előző Vectrámon (90-es C20NE). A "check engine" lámpa folyamatosan világított meg evett vagy 15 litert 100 km-en. Nem volt vesztenivalóm, mert sz@r volt a lambdaszondám és már amúgy is világított egyfolytában. Szóval változás nem történt. De hogy az vészüzemmód lett volna azt nem tudom. Milyen fordulaton tiltott a motor? Ha 4000 környéke, akkor vészprogi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
msanyesz Elküldve Szeptember8, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2010 Betegen soha nem bántottam az autót. Nem akartam, hogy valami baja legyen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Szeptember8, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2010 Betegen soha nem bántottam az autót. Nem akartam, hogy valami baja legyen! Helyes!!! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
msanyesz Elküldve Szeptember8, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember8, 2010 Most mondjuk jó az autóm de így sem nagyon kínzom. Mondjuk néha-néha egy két keménykedő buzukist lenyomok, de ennyi. Azt is csak akkor, ha az asszony meg a gyerek nincs velem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
puki Elküldve Szeptember9, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2010 Szevasztok! "A" Vectrához, 89-es évjáratú, C16NZ motorszámú autóhoz keresek motorvezérlő elektronikát. Az enyém bemondta az unalmast és nem látszik rajta a szám. Ami most bent van, annak a száma:01227887. Ezzel működik, de szerintem nem tökéletes. Aki tud, kérem segítsen! Köszi! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Szeptember9, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember9, 2010 Szevasztok! "A" Vectrához, 89-es évjáratú, C16NZ motorszámú autóhoz keresek motorvezérlő elektronikát. Az enyém bemondta az unalmast és nem látszik rajta a szám. Ami most bent van, annak a száma:01227887. Ezzel működik, de szerintem nem tökéletes. Aki tud, kérem segítsen! Köszi! Mi a hibajelenség? Tuti ez a rossz? Link to comment Megosztás: More sharing options...
puki Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Mi a hibajelenség? Tuti ez a rossz? Tuti! Minden át lett nézve, új dobozzal kivillogtatva és semmi hiba. A régi dobozzal ugrál, leesik a fordulat, nem megy. Ezzel, ami bent van pedig megy, ezért gondolom, hogy tutira az a rossz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Szevasztok! "A" Vectrához, 89-es évjáratú, C16NZ motorszámú autóhoz keresek motorvezérlő elektronikát. Az enyém bemondta az unalmast és nem látszik rajta a szám. Ami most bent van, annak a száma:01227887. Ezzel működik, de szerintem nem tökéletes. Aki tud, kérem segítsen! Köszi! 2 variáció. 1, ha közel van elmész Wessz-hez Törökbálintra, 2, veszel a Vaterán vagy bontóban Ja, írhatsz a Keresek-be is, F Astráé is jó. (típusazonos legyen) Link to comment Megosztás: More sharing options...
puki Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 2 variáció. 1, ha közel van elmész Wessz-hez Törökbálintra, 2, veszel a Vaterán vagy bontóban Ja, írhatsz a Keresek-be is, F Astráé is jó. (típusazonos legyen) Köszönöm, igen ezeket tudom, de állítólag 1-2 szám eltérése gondot okozhat és nekem nem látszik a szám. Ami most bent van, egy ugyanolyan autóból származik (évjárat, motorszám, tipus stimmel) és mégsem az igazi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Szevasztok! "A" Vectrához, 89-es évjáratú, C16NZ motorszámú autóhoz keresek motorvezérlő elektronikát. Ami most bent van, annak a száma:01227887. Ezzel működik, de szerintem nem tökéletes. Aki tud, kérem segítsen! Köszi! Ami az enyémben volt, annak 16164389 a száma és QJ van még rajta. De ezt megbabrálták. <_< Mire kiderült, hogy ezért vacakol a gép a motor megadta magát. :wacko: Mit értesz a "nem tökéletes" alatt? Link to comment Megosztás: More sharing options...
puki Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Ami az enyémben volt, annak 16164389 a száma és QJ van még rajta. De ezt megbabrálták. <_< Mire kiderült, hogy ezért vacakol a gép a motor megadta magát. :wacko: Mit értesz a "nem tökéletes" alatt? Nem tökéletes, mert egy kicsit torpan gyorsításnál, nem úgy húz, ahogy kellene. Bizonyos fordulatnál (kb 3000) már rendesen viselkedik. Nem tudom, elég komplikált dolog :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Nem tökéletes, mert egy kicsit torpan gyorsításnál, nem úgy húz, ahogy kellene. Bizonyos fordulatnál (kb 3000) már rendesen viselkedik. Nem tudom, elég komplikált dolog <_< Ez lehet kezdődő lambdaszonda betegség, ezt még nem tárolja el hibaként, de már szórakozik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
moti Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Nembiztos hogy a motorvezérlő a hibás!! Sok minden miatt előfordulhat Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Puki, benzinszűrő mikor volt cserélve? Link to comment Megosztás: More sharing options...
puki Elküldve Szeptember10, 2010 Megoszt Elküldve Szeptember10, 2010 Puki, benzinszűrő mikor volt cserélve? A helyzet az, hogy az eredeti dobozzal szarakodik, leesik a fordulat, megáll, rángat, nem lehet vele közlekedni. Az injector át lett nézve, ugyan olyan autóból ki lett cserélve minden injector alkatrész és a hiba nem szünt meg. Mikor beraktunk egy másik motorvetérlőt (ami most bent van) sokkal jobb lett, szinte majdnem tökéletes. "Kivillogtatásos" módszerrel is próbálkoztam, a 12-es üzeneten kívül nem küld mást, tehát elvileg rendben van. Ha visszarakom az eredeti dobozt, produkálja a hibákat. Egyszer meg lett bikázva, azóta csinálja a fesztivált, valószínű azzal nyírtam ki az ECU-ut. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts