zolibecenév Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 Több szerelő szerint semmi baja a gépjármünek. Nos napokig jóvolt ha öregesen vezetek és hagyom visszaesni váltásnál a fordulatszámot akkor nemmarad fenn és tökéletes,de ha váltásnál egyből váltok és nemhagyom visszaesni akkor fennmarad az alapjárat. Igy már valaki számára világos lehet a probléma? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október11, 2011 Megoszt Elküldve Október11, 2011 Sziasztok! ... Válaszotokat előre is köszönöm és elnézést kérek a regényért! :D Üdv Megvan még a probléma? Link to comment Megosztás: More sharing options...
psztamas Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Megvan még a probléma? Meg,sajnos. Nem volt még időm foglalkozni a dologgal. Ma, ha minden jól megy, kitakarítom a légtömegmérőt, aztán látjuk, mi lesz az eredménye...Ha nem szűnik meg a probléma, akkor a hétvégén nekiállok végigcsekkolni a dolgokat, mint pl.: gyújtás, levegőszállítás stb, plusz még kaptam egy számot, elvileg az emberünk egy jó szaki, hátha ő tud mondani rá valamit! :| Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október12, 2011 Megoszt Elküldve Október12, 2011 Meg,sajnos. Nem volt még időm foglalkozni a dologgal. Ma, ha minden jól megy, kitakarítom a légtömegmérőt, aztán látjuk, mi lesz az eredménye...Ha nem szűnik meg a probléma, akkor a hétvégén nekiállok végigcsekkolni a dolgokat, mint pl.: gyújtás, levegőszállítás stb, plusz még kaptam egy számot, elvileg az emberünk egy jó szaki, hátha ő tud mondani rá valamit! :| Most olvastam vissza az előzményeket :D Tapasztalatból mondom, hogy egy alapjárati motor takarítás is csodákra képes, nem szükséges cserélni. Amiket beletettek az gyári és új volt? Vagy utángyártott vagy használt? Igen érzékeny még arra is, ha falsot szív valahol. Ez a nagy "harmonikacső" szokott középen szétnyílni és itt szív falsot. De a bilincseknél is szét szokott repedezni. Remélem ráakadsz a hibára! Link to comment Megosztás: More sharing options...
zolibecenév Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Nekem szét van nyilva középen,megpróbálom valahogy orvosolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Nekem szét van nyilva középen,megpróbálom valahogy orvosolni. Én ezzel orvosoltam (FBS): Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Több szerelő szerint semmi baja a gépjármünek. Nos napokig jóvolt ha öregesen vezetek és hagyom visszaesni váltásnál a fordulatszámot akkor nemmarad fenn és tökéletes,de ha váltásnál egyből váltok és nemhagyom visszaesni akkor fennmarad az alapjárat. Igy már valaki számára világos lehet a probléma? Azért az elég szomorú, hogy több szerelő sem találta meg a szétnyílt csövet :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
psztamas Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Most olvastam vissza az előzményeket :D Tapasztalatból mondom, hogy egy alapjárati motor takarítás is csodákra képes, nem szükséges cserélni. Amiket beletettek az gyári és új volt? Vagy utángyártott vagy használt? Igen érzékeny még arra is, ha falsot szív valahol. Ez a nagy "harmonikacső" szokott középen szétnyílni és itt szív falsot. https://lh5.googleusercontent.com/-r0Oq9XN7...80/DSCF1017.JPG De a bilincseknél is szét szokott repedezni. Remélem ráakadsz a hibára! Tegnap ugye lecsekkoltam a légtömegmérőt és persze levettem az összes csövet a harmonikáig, amit mondtál, mutattál. A tömegmérő full tiszta volt, úgyhogy békén is hagytam...a csövek persze sehol sem voltak elrepedve, úgyhogy azok is kilőve! :P Az összes alapjárati használt volt, de voltak azok is takarítva és nem nagyon segített a helyzeten sajnos. Egyelőre kitakarítom a most benne lévőt, aztán hétvégén még megpróbálok lecsekkolni pár dolgot. szerk.: Azt még elfelejtettem említeni, hogy a pillangószelepnél sem volt koszos. Volt persze egy minimális kis olaj, de semmi komoly, szóval az se nagyon tarthat ki, mint ahogy az fent említve volt. Szóval egyre kevesebb a hiba forrása...remélem végre megtalálom, mert ezt is átnéze már pár szerelő és semmi...csak találgattak. És persze idegesít is rendesen :P :| Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Tegnap ugye lecsekkoltam a légtömegmérőt és persze levettem az összes csövet a harmonikáig, amit mondtál, mutattál. A tömegmérő full tiszta volt, úgyhogy békén is hagytam...a csövek persze sehol sem voltak elrepedve, úgyhogy azok is kilőve! :D Az összes alapjárati használt volt, de voltak azok is takarítva és nem nagyon segített a helyzeten sajnos. Egyelőre kitakarítom a most benne lévőt, aztán hétvégén még megpróbálok lecsekkolni pár dolgot. szerk.: Azt még elfelejtettem említeni, hogy a pillangószelepnél sem volt koszos. Volt persze egy minimális kis olaj, de semmi komoly, szóval az se nagyon tarthat ki, mint ahogy az fent említve volt. Szóval egyre kevesebb a hiba forrása...remélem végre megtalálom, mert ezt is átnéze már pár szerelő és semmi...csak találgattak. És persze idegesít is rendesen :P :| Nem tudom van e multimétered, de ha volna akkor a fojtószelep potenciométert lenne még érdemes kimérni ellenállás ügyileg a két végállás között (ha tekerés közben nincs "szakadás" a folyamatosan változó értékek között, akkor ez is jó): Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Az ilyen mérés közel sem biztos, hogy kimutatja a hibát. :D Ahhoz oszcilloszkóppal kellene kimérni. Volt már ilyen esetem, azért említem. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
h.adam92 Elküldve Október13, 2011 Megoszt Elküldve Október13, 2011 Én ezzel orvosoltam (FBS): http://bolthely.hu/kepek/szilikongumi/00057.jpg Én meg vettem inkább egy újat 4000 valahányszáz ropogós magyar forintért és a hiba kilőve :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
psztamas Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Nem tudom van e multimétered, de ha volna akkor a fojtószelep potenciométert lenne még érdemes kimérni ellenállás ügyileg a két végállás között (ha tekerés közben nincs "szakadás" a folyamatosan változó értékek között, akkor ez is jó): Akkor most ki lehet mérni multiméterrel, vagy sem? :D Valaki esetleg tudja, hogy mennyibe kerül egy új szerkezet a boltban? Használtan neten 7ropiért láttam, ha nem tévedek:D Link to comment Megosztás: More sharing options...
jezus80 Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Azt vettem észre, hogy a szellőző ventillátor biztosítékáról a műanyag leolvadt! Lehet-e ez azért, mert csak max kapcsolóállásban működik a venti, és nincs benne az előtét ellenállás? Vagy valami más hiba is lehet? Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Azt vettem észre, hogy a szellőző ventillátor biztosítékáról a műanyag leolvadt! Lehet-e ez azért, mert csak max kapcsolóállásban működik a venti, és nincs benne az előtét ellenállás? Vagy valami más hiba is lehet? Már az is elég gond neki, hogy csak max-on megy. Ott azért kér enni. Addig örülj, amíg a bizti olvad, nem a vezeték, mert abból nagyobb bajod is lehet. :D A te ellenállásod miben is tér el a klíma nélküliektől? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Az ilyen mérés közel sem biztos, hogy kimutatja a hibát. :D Ahhoz oszcilloszkóppal kellene kimérni. Volt már ilyen esetem, azért említem. :P Mérted multival is? Nem volt anomália az ellenállás értékeknél tekerés közben? Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Mérted multival is? Nem volt anomália az ellenállás értékeknél tekerés közben? Igen mértem, de ott nem mutatkozott. Vagy csak nem tűnt fel. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 Igen mértem, de ott nem mutatkozott. Vagy csak nem tűnt fel. :D Amiket idáig néztem azon szépen lineáris jöttek az értékek, de valahol van elfekvőben egy rossz. Nah azt előkaparom és lecsekkolom. Most már kíváncsi vagyok :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október14, 2011 Megoszt Elküldve Október14, 2011 A te ellenállásod miben is tér el a klíma nélküliektől? Még csak nem is hasonlítanak. A képen baloldalt a klíma nélküli előtétellenállás, jobboldalt a klímáshoz való: Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Keresgéltem ezen a nyomorult világhálón, de random módon adta az ellenállásokat és így nem tudtam leszűrni, hogy melyik a klímásé. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Keresgéltem ezen a nyomorult világhálón, de random módon adta az ellenállásokat és így nem tudtam leszűrni, hogy melyik a klímásé. :D Ha olyan mint az astrának akkor a jobboldali a klíma nélkülié. Link to comment Megosztás: More sharing options...
wookie Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Ha olyan mint az astrának akkor a jobboldali a klíma nélkülié. Énnekem is úgy rémlik hogy a jobboldali a klímátlané. Link to comment Megosztás: More sharing options...
öcsibácsi Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Nekem viszont úgy tűnik, hogy a baloldali a klímásé. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
zotya975 Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Nekem viszont úgy tűnik, hogy a baloldali a klímásé. :D Hmmm....nem tudom, van egy kép az enyémről, de nem látszik tisztán. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Thor Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Keresgéltem ezen a nyomorult világhálón, de random módon adta az ellenállásokat és így nem tudtam leszűrni, hogy melyik a klímásé. :D Ez klímásé, mindkettő (régi és új): Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október15, 2011 Megoszt Elküldve Október15, 2011 Ez klímásé, mindkettő (régi és új) Igenigen, nekem is ilyen volt a Caliban és az gyári klímás volt. Úgyhogy vagy wookie és zotya rosszul emlékeznek, vagy az Astráé másmilyen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts