zaza73 Elküldve Július5, 2010 Megoszt Elküldve Július5, 2010 A klímahűtőt a hűtővíz hűti, vagy csak a menetszél plusz a rajta lévő ventilátor? Menetszél+venti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Július5, 2010 Megoszt Elküldve Július5, 2010 Menetszél+venti. De akkor mi a bánatnak megy a klímás változatba több hűtővíz? (általában) Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Július6, 2010 Megoszt Elküldve Július6, 2010 De akkor mi a bánatnak megy a klímás változatba több hűtővíz? (általában) Mert a klímának külön hűtője is van ami gondolom a nem klímásban benne sincs + gondolom emiatt több cső is van benne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Július6, 2010 Megoszt Elküldve Július6, 2010 Mert a klímának külön hűtője is van ami gondolom a nem klímásban benne sincs + gondolom emiatt több cső is van benne. Igen, ez a klímahűtő. Viszont két hozzászólással feljebb zaza azt írta, hog a klímahűtőt a levegő hűti, nem pedig a hűtővíz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Július6, 2010 Megoszt Elküldve Július6, 2010 De akkor mi a bánatnak megy a klímás változatba több hűtővíz? (általában) A többletterhelés miatt sztem... Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaza73 Elküldve Július7, 2010 Megoszt Elküldve Július7, 2010 Egyrészt azért, amit Warwolf írt, tehát a többlet terhelés miatt, másrészt szerintem azért is, mert ha megy a klíma, eleve sokkal melegebb levegő érkezik a klímahűtőn keresztül a motor hűtőjére, ezért nagyobb felületen tudja leadni ugyanazt a hőt, mint a klíma nélküliekben. Gondolom én. Ahogy néztem, magasság különbségek vannak a hűtők között, gondolom a klímásakba a legnagyobbat rakták. Link to comment Megosztás: More sharing options...
cserbinszky Elküldve Július16, 2010 Megoszt Elküldve Július16, 2010 Ma végre jólett a klímám.Kompresszort kellett rajta cserélni.Folyt az orrán száján az olaj.Vettem rá 1 bontottat 15ért.Le kellett venni az első lököst,meg kivenni a hűtőket meg a ventiket a cseréhez.Nem kis meló volt.Klímásnál nagy pofáraesés volt amikor elkezdték feltölteni.Nem húzott meg a mágneskuplung.Ma ismét kikellett venni emiatt a hűtősort belőle.A behúzótekercs volt a hibás.Hiányzott róla a hőbizti.Biztonság kedvéért kicseréltem benne a csapágyat is.Most már rutinosan lepróbáltam mielőtt elvittem a klímáshoz.:rolleyes:.Ha vkinek netán segítség kell klíma ügybe v6-on vagy máshoz szívesen segítek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Július18, 2010 Megoszt Elküldve Július18, 2010 Ma végre jólett a klímám.Kompresszort kellett rajta cserélni.Folyt az orrán száján az olaj.Vettem rá 1 bontottat 15ért.Le kellett venni az első lököst,meg kivenni a hűtőket meg a ventiket a cseréhez.Nem kis meló volt.Klímásnál nagy pofáraesés volt amikor elkezdték feltölteni.Nem húzott meg a mágneskuplung.Ma ismét kikellett venni emiatt a hűtősort belőle.A behúzótekercs volt a hibás.Hiányzott róla a hőbizti.Biztonság kedvéért kicseréltem benne a csapágyat is.Most már rutinosan lepróbáltam mielőtt elvittem a klímáshoz.:rolleyes:.Ha vkinek netán segítség kell klíma ügybe v6-on vagy máshoz szívesen segítek. Grat a sikeres szereléshez. Az létezik, hogy azért engedi el a gázt a rendszer, mert túl nagy volt benne a nyomás? Feltételezem én ezt azért, mert a gáz fel lett töltve, csak utána kiderült, hogy a klímahűtő venti nem megy. Így a klíma hűtőjét gyakorlatilag csak a menetszél hűtötte, és töltés után egy hónappal már számottevően gyengült a hűtőhatás, holott a töltéskor lepróbálták a nyomástartást, és fél napon keresztül semmit nem változott. Nincs valakinek egy fölös klímahűtő ventije? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaza73 Elküldve Július18, 2010 Megoszt Elküldve Július18, 2010 Grat a sikeres szereléshez. Az létezik, hogy azért engedi el a gázt a rendszer, mert túl nagy volt benne a nyomás? Feltételezem én ezt azért, mert a gáz fel lett töltve, csak utána kiderült, hogy a klímahűtő venti nem megy. Így a klíma hűtőjét gyakorlatilag csak a menetszél hűtötte, és töltés után egy hónappal már számottevően gyengült a hűtőhatás, holott a töltéskor lepróbálták a nyomástartást, és fél napon keresztül semmit nem változott. Nincs valakinek egy fölös klímahűtő ventije? Létezik. Ha ebben a dög melegben valahol nem úgy működik a rendszerben valami ahogy kell, már csökken is a hatásfok. MI a baja a ventidnek? Ha nincs leégve simán javítható. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaza73 Elküldve Július18, 2010 Megoszt Elküldve Július18, 2010 Ma végre jólett a klímám.Kompresszort kellett rajta cserélni.Folyt az orrán száján az olaj.Vettem rá 1 bontottat 15ért.Le kellett venni az első lököst,meg kivenni a hűtőket meg a ventiket a cseréhez.Nem kis meló volt.Klímásnál nagy pofáraesés volt amikor elkezdték feltölteni.Nem húzott meg a mágneskuplung.Ma ismét kikellett venni emiatt a hűtősort belőle.A behúzótekercs volt a hibás.Hiányzott róla a hőbizti.Biztonság kedvéért kicseréltem benne a csapágyat is.Most már rutinosan lepróbáltam mielőtt elvittem a klímáshoz.:rolleyes:.Ha vkinek netán segítség kell klíma ügybe v6-on vagy máshoz szívesen segítek. Tömszelencét nem cseréltettél benne? Kb. 3000Ft, de az a lelke szegényemnek. Én is bontottat vettem tavaly, de az első a ház illesztésnél eresztett, a második jó volt, de a klímás javaslatára azért új tömszelence került bele. Azóta is jó. ( kopp-kopp ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Július18, 2010 Megoszt Elküldve Július18, 2010 Létezik. Ha ebben a dög melegben valahol nem úgy működik a rendszerben valami ahogy kell, már csökken is a hatásfok. MI a baja a ventidnek? Ha nincs leégve simán javítható. A ventinek gyanítom a csapágyazása van beállva. Kiment az akksi melletti egyik dobozban a biztije. Ott, nagyon röviden pillanatkora, gyakorlatilag pöcögtetve egy kábellel áthidalva próbáltuk forgásra bírni, de csak egy-két mm-t mozdult. Kézzel alig forgatható, ahhoz képest legalábbis, mennyire könnyen kellene neki forognia. A hűtődet sikerült megcsináltatni? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Július18, 2010 Megoszt Elküldve Július18, 2010 Én sem akartam elhinni, hogy így is lehet cserélni - TIS-ben olvastam - de ha nem akarod az egész műszerfalat kivenni, hogy kivehesd a fűtőegységet akkor csak így lehet cserélni. Egyébkánt takarólapot a kivágás helyére készen is gyárt az Opel. Ha kell, készítettem néhány fényképet is. A képeket nézegetve látom a klíma elpárologtató abban a dobozban van, amit oldalt ki kell vágni. Nekem klímám nincs, akkor elvileg az a doboz nálam üres? A fűtőradiátort viszont nem látom, az hol van? A kondenzvíz kifolyó az hol van? Ahogy ráfújja a fűtőventi a hideg klíma párologtatóra a levegőt, ott csapódik ki a pára a levegőből, valahol ott a doboz alján kell összegyűlnie, nem? Egy kicsit most újra rá vagyok kattanva erre a klíma dologra, mert szinte elviselhetetlen a meleg ebben az autóban klíma nélkül, ha hiszed, ha nem a régi 120-as faros skodában messze nem volt ilyen meleg. Fogalmam sincs, hogy ennek mi az oka, de tény :rolleyes: A klímahűtőnek úgy tűnik megvan a helye, ma néztem. A vízhűtő és rajta elöl jobb oldalt lévő venti között egy kb 5 cm vastag hely van, a hűtő teljes szélességében. Véleményem szerint ez éppen a klímahűtő helye. Nagyjából így néz ki az elrendezés felülnézetből: A klímakompresszor hajtását viszonylag könnyen meg lehetne oldani, a vízpumpára kell egy 3-as ékszíjtárcsa, ez hajtaná egy harmadik szíjjal, ahogy gyárilag van. Link to comment Megosztás: More sharing options...
cserbinszky Elküldve Július19, 2010 Megoszt Elküldve Július19, 2010 Tömszelencét nem cseréltettél benne? Kb. 3000Ft, de az a lelke szegényemnek. Én is bontottat vettem tavaly, de az első a ház illesztésnél eresztett, a második jó volt, de a klímás javaslatára azért új tömszelence került bele. Azóta is jó. ( kopp-kopp ) 8000ret mondtak tömszelencére+2000 munkadíj.A bontott kompresszor full száraz volt.Bízok benne,h.beválik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
cserbinszky Elküldve Július19, 2010 Megoszt Elküldve Július19, 2010 Grat a sikeres szereléshez. Az létezik, hogy azért engedi el a gázt a rendszer, mert túl nagy volt benne a nyomás? Feltételezem én ezt azért, mert a gáz fel lett töltve, csak utána kiderült, hogy a klímahűtő venti nem megy. Így a klíma hűtőjét gyakorlatilag csak a menetszél hűtötte, és töltés után egy hónappal már számottevően gyengült a hűtőhatás, holott a töltéskor lepróbálták a nyomástartást, és fél napon keresztül semmit nem változott. Nincs valakinek egy fölös klímahűtő ventije? Nekem van 1.:rolleyes: 2.5 v6-on volt.A motor és lapát része hibátlan.A keret van megsérülve,de az se vészes.Ha jó rá akkor megbeszélhetjük.Amúgy komáromba lenne a cucc. Link to comment Megosztás: More sharing options...
sgery Elküldve Július19, 2010 Megoszt Elküldve Július19, 2010 ha kicsit sziszeg a klíma az mit jelent? mármint a kocsin belül hallani, így ritmikusan szisszentget. nemtom jobban leírni :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
zaza73 Elküldve Július19, 2010 Megoszt Elküldve Július19, 2010 A ventinek gyanítom a csapágyazása van beállva. Kiment az akksi melletti egyik dobozban a biztije. Ott, nagyon röviden pillanatkora, gyakorlatilag pöcögtetve egy kábellel áthidalva próbáltuk forgásra bírni, de csak egy-két mm-t mozdult. Kézzel alig forgatható, ahhoz képest legalábbis, mennyire könnyen kellene neki forognia. A hűtődet sikerült megcsináltatni? Nekem egy mágnes volt leesve a ház faláról + gyanítom víz ment bele, mert a forgórész és a mágnesek között vastagon állt a rozsda. A mágnest visszaragasztottam, házat kipucoltam, azóta működik. A hűtőm most jó, mert a hőgombáknál eresztett és most amikor cseréltem őket, plusszba kentem alájuk hőálló szilót+ kicsit kivágtam a tágulási tartály kupakjában lévő tágulási szelep rugólyából, kicsit csökkentve a nyomást. ( egy öreg szaki tanácsára) Most nem ereszt és a hőfokmutatóm sem ingadozik olyan mértékben, mint eddig, mondhatnám jobb lett a hűtésem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kocka Elküldve Július19, 2010 Megoszt Elküldve Július19, 2010 ha kicsit sziszeg a klíma az mit jelent? mármint a kocsin belül hallani, így ritmikusan szisszentget. nemtom jobban leírni :rolleyes: Nekem is hasonló hangot adott mikor már kevés gáz volt benne, nézesd meg a nyomást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Július19, 2010 Megoszt Elküldve Július19, 2010 Nekem akkor szisszen pár másodpercig amikor bekapcsolom, ez normális? Amúgy hűt, fel lett töltve és más hang nincs, teszi a dolgát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Július20, 2010 Megoszt Elküldve Július20, 2010 Nekem van 1.:rolleyes: 2.5 v6-on volt.A motor és lapát része hibátlan.A keret van megsérülve,de az se vészes.Ha jó rá akkor megbeszélhetjük.Amúgy komáromba lenne a cucc. Nofene! Komáromig még el is megyek érte, ha más nem hát megnézni, hátha jó. Úgyis rég jártam már arra. Mennyiért vesztegetnéd? Esetleg fényképet tudsz felrakni? Köszönöm! <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
cserbinszky Elküldve Július20, 2010 Megoszt Elküldve Július20, 2010 Nofene! Komáromig még el is megyek érte, ha más nem hát megnézni, hátha jó. Úgyis rég jártam már arra. Mennyiért vesztegetnéd? Esetleg fényképet tudsz felrakni? Köszönöm! :rolleyes: 7000 körül gondoltam,ha jó neked. Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Július21, 2010 Megoszt Elküldve Július21, 2010 Nekem akkor szisszen pár másodpercig amikor bekapcsolom, ez normális? Amúgy hűt, fel lett töltve és más hang nincs, teszi a dolgát. Nekem is sziszeg bekapcsoláskor..... remélem ez belefér és nem egy klímajavítás előhangja.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
istván Elküldve Július21, 2010 Megoszt Elküldve Július21, 2010 Egy kicsit most újra rá vagyok kattanva erre a klíma dologra, mert szinte elviselhetetlen a meleg ebben az autóban klíma nélkül, ha hiszed, ha nem a régi 120-as faros skodában messze nem volt ilyen meleg. Fogalmam sincs, hogy ennek mi az oka, de tény :rolleyes: A faros Skoda üvegei jóval meredekebben áltak.... ergo nem hasonlított annyira egy üvegházra mint egy mai autó Link to comment Megosztás: More sharing options...
Zsomat Elküldve Július21, 2010 Megoszt Elküldve Július21, 2010 7000 körül gondoltam,ha jó neked. Ár rendben, a többit szerintem személyes üzenetben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Július21, 2010 Megoszt Elküldve Július21, 2010 A faros Skoda üvegei jóval meredekebben áltak.... ergo nem hasonlított annyira egy üvegházra mint egy mai autó Igen. Meg a műszerfal külső fekete felülete is jóval kisebb, ami ontja magából ki a meleget. Link to comment Megosztás: More sharing options...
_Seth_ Elküldve Július22, 2010 Megoszt Elküldve Július22, 2010 Nem hűt a klímám :rolleyes: Mai friss dolog... eddig hűtött bár szerintem nem annyira mint vettem de úgy voltam vele, hogy én tévedek tutira. Bekapcsolom, megnéztem, amint benyomom a gombot mind a két venti indul. Nem tűnik sem koszosnak sem rossznak a hűtő. Sziszeg amíg be van nyomva a gombja és nem hűt.... Egy kicsit sem. Idén lett feltöltetve ott mindent jónak talált a számítógép bár 0 gramm volt benne mondjuk ezt nem is értettem igazán. Mi lehet a hiba oka? Még pár napja érezhetően hűtött mert ki kellett kapcsolnom mert fáztam. Ja meg új jelenség: valami kotyog-kopog a motortérben de klíma nélkül hallottam először és alapjáraton is hallani <_< Ötlet bármire? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts