kadett17dforever Elküldve Június21, 2013 Megoszt Elküldve Június21, 2013 Jelölve vannak, vagy a csatin, vagy az aljazaton. Namost itt csak az a gond, hogy az első fokozatnál a két venti sorba kapcsolva megy (előtét ellenállásaik nem játszanak) szóval ha egyik rossz, akkor nem megy a másik sem. Ez a soros kapcsolás alapja. Lehet, hogy te a második fokozatot láttad működni, de ekkor mindhárom ventinek mennie kell előtét ellenállásaikon keresztül. Lehet, hogy a kettőnek nem jó az előtét ellenállása, csak azé jó, amit láttál forogni. Ez viszont a második fokozat, és nem az első! Nézd végig mindhárom ventit, hogy jók-e az előtét ellenállásaik. Az előtét ellenállás hol található? Most a hűtőventillátor előtét ellenállásról beszélünk igaz? Mert a fütőmotoré az ott van a szélvédő alatt, de az max a klimába játszik bele. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Június21, 2013 Megoszt Elküldve Június21, 2013 Az előtét ellenállás hol található? Most a hűtőventillátor előtét ellenállásról beszélünk igaz? Mert a fütőmotoré az ott van a szélvédő alatt, de az max a klimába játszik bele. Igen arról. "4 óránál" az a sárgás barnás színű patron http://images04.olx.hu/ui/11/55/95/1301603961_182885095_1-Opel-vectra-Bhutoventillator-elado-pecs-komlo-dombovar-kaposvar.jpg 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
kadett17dforever Elküldve Június21, 2013 Megoszt Elküldve Június21, 2013 Igen arról. "4 óránál" az a sárgás barnás színű patronhttp://images04.olx.hu/ui/11/55/95/1301603961_182885095_1-Opel-vectra-Bhutoventillator-elado-pecs-komlo-dombovar-kaposvar.jpg Köszi az infót. Milyen ellenállást kell kapnom ha rámérek? Ha szar akkor végtelen gondolom es akkor nem megy áram át rajta? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Június21, 2013 Megoszt Elküldve Június21, 2013 Köszi az infót. Milyen ellenállást kell kapnom ha rámérek? Ha szar akkor végtelen gondolom es akkor nem megy áram át rajta? Fogalmam sincs, mennyi ohm. De ha szar, akkor általában szakadást mérsz rajta, Link to comment Megosztás: More sharing options...
kadett17dforever Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 Fogalmam sincs, mennyi ohm. De ha szar, akkor általában szakadást mérsz rajta, Volt időm tesztelni a ventiket. - Első körben lecsekkoltam egyenként direktben az akksiról => jobb első totál halott. - 2. körben megnéztem a hőgombára csatlakoztatva és rövidrezárva => mindkét venti ment, de direktben vallószínű mert elég nagy fordulaton pörögtek (belső, bal első) -Végül ellenőriztem az előtét-ellenállásokat => belsőnek nem volt ellenállása, szakadásnak vélem => ezért nem mehet az előtét-ellenálláson keresztül Kérések: - a jobb elsőnek jó lehet hozzá az előtét ellenállása => mert akkor kicserélném ? Vélemény? Köszi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Június23, 2013 Megoszt Elküldve Június23, 2013 Az előtét ellenállásokat cserélgetheted, ha gyárilag nem is ugyanolyan a nagyobb és kisebb ventinek az ellenállása, egyik a másikhoz elmegy... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kadett17dforever Elküldve Június24, 2013 Megoszt Elküldve Június24, 2013 Az előtét ellenállásokat cserélgetheted, ha gyárilag nem is ugyanolyan a nagyobb és kisebb ventinek az ellenállása, egyik a másikhoz elmegy... Akkor lehet, hogy utánolvasok hány ohmos és beteszek egyet oda, vagy nem is foglalkozok vele, mert direkten ugyis megy és annyira meg nem melegszik fel, az első is le tudja hűteni bőven. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Június24, 2013 Megoszt Elküldve Június24, 2013 Akkor lehet, hogy utánolvasok hány ohmos és beteszek egyet oda, vagy nem is foglalkozok vele, mert direkten ugyis megy és annyira meg nem melegszik fel, az első is le tudja hűteni bőven. Ezt gondoltam én is... Amíg pénteken nem mentem 37 fokos forróságban autópályán, klímával. 82-83 fok környékén szokott lenni a hűtővíz. A fent említett körülmények között a 100 fokot nyaldosta. Szerintem fontos, hogy a ventilátorok rendesen működjenek. Ha nem cseréled a rossz előtét ellenállást vagy ellenállásokat, akkor mindenképpen kösd át úgy a ventiket, hogy mikor előtét ellenálláson keresztül mennének, akkor is már direktben menjenek. Ergo az 1-es fokozat után egyből a 3-as kapcsoljon. Így nem lesz gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kadett17dforever Elküldve Június24, 2013 Megoszt Elküldve Június24, 2013 Ezt gondoltam én is... Amíg pénteken nem mentem 37 fokos forróságban autópályán, klímával. 82-83 fok környékén szokott lenni a hűtővíz. A fent említett körülmények között a 100 fokot nyaldosta. Szerintem fontos, hogy a ventilátorok rendesen működjenek. Ha nem cseréled a rossz előtét ellenállást vagy ellenállásokat, akkor mindenképpen kösd át úgy a ventiket, hogy mikor előtét ellenálláson keresztül mennének, akkor is már direktben menjenek. Ergo az 1-es fokozat után egyből a 3-as kapcsoljon. Így nem lesz gond. Igazad van. Akkor szerintem a legegyszerübb megoldása, ha a venti 3 vezetékes csatijába át cserélem a 2 vezetéket (direkt-szélső, előttétest-barna, közép). ??? Mondjuk jelenleg a klima nem üzemel, ezért annyira nem lehet gond. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kadett17dforever Elküldve Június24, 2013 Megoszt Elküldve Június24, 2013 Ezt gondoltam én is... Amíg pénteken nem mentem 37 fokos forróságban autópályán, klímával. 82-83 fok környékén szokott lenni a hűtővíz. A fent említett körülmények között a 100 fokot nyaldosta. Szerintem fontos, hogy a ventilátorok rendesen működjenek. Ha nem cseréled a rossz előtét ellenállást vagy ellenállásokat, akkor mindenképpen kösd át úgy a ventiket, hogy mikor előtét ellenálláson keresztül mennének, akkor is már direktben menjenek. Ergo az 1-es fokozat után egyből a 3-as kapcsoljon. Így nem lesz gond. Előtét ellenállást lehet venni külön, vagy csak bontottat? Persze gondolom a bontos se lesz hülye odaadni, csak a ventivel együtt :):):) A bal elsőt meg akkor cserélhetem kompletten, mert az full 0-ás. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Június24, 2013 Megoszt Elküldve Június24, 2013 Igazad van. Akkor szerintem a legegyszerübb megoldása, ha a venti 3 vezetékes csatijába át cserélem a 2 vezetéket (direkt-szélső, előttétest-barna, közép). ??? Mondjuk jelenleg a klima nem üzemel, ezért annyira nem lehet gond. Nem jó a csere, mert akkor meg a 3-as fokozaton nem fog menni a venti, ahol a legjobban kéne pörögnie. Át kell kötni a venti pozitív pólusát arra a sarura is, amin az előtétellenállással menne. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Június24, 2013 Megoszt Elküldve Június24, 2013 Előtét ellenállást lehet venni külön, vagy csak bontottat? Persze gondolom a bontos se lesz hülye odaadni, csak a ventivel együtt :):) :) A bal elsőt meg akkor cserélhetem kompletten, mert az full 0-ás. Fogalmam sincs, hogy hol lehet venni. Én 3-at vettem bontottat (vatera, racing) mire egy jó lett. Amúgy igen, a bontós nem szívesen adja oda külön, mert utánna a venti szinte eladhatatlan. Mondjuk nekem sikerült eladnom külön, mert ugye a 3-ból az egyet nekem is csak ventivel együtt sikerült beszereznem. (Arról került át az ellenállás) Azért én megnézném azt a ventit, hogy nem-e vezeték szakadt meg, mert nem az a beszarós fajta. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyerődti Elküldve Június27, 2013 Megoszt Elküldve Június27, 2013 Volt időm tesztelni a ventiket. - Első körben lecsekkoltam egyenként direktben az akksiról => jobb első totál halott. - 2. körben megnéztem a hőgombára csatlakoztatva és rövidrezárva => mindkét venti ment, de direktben vallószínű mert elég nagy fordulaton pörögtek (belső, bal első) -Végül ellenőriztem az előtét-ellenállásokat => belsőnek nem volt ellenállása, szakadásnak vélem => ezért nem mehet az előtét-ellenálláson keresztül Kérések: - a jobb elsőnek jó lehet hozzá az előtét ellenállása => mert akkor kicserélném ? Vélemény? Köszi. Szia! Tavaly mikor az enyémet csináltam akkor megmértem és egyformák voltak. Igaz nekem van még egy ventillátorom otthon, amit bontóban vettem. De végül nem rakattam be, mert jó lett a sajátom is. Hétvégén majd rá mérek, hogy mennyi is az annyi. Link to comment Megosztás: More sharing options...
nyerődti Elküldve Június27, 2013 Megoszt Elküldve Június27, 2013 Fogalmam sincs, hogy hol lehet venni. Én 3-at vettem bontottat (vatera, racing) mire egy jó lett. Amúgy igen, a bontós nem szívesen adja oda külön, mert utánna a venti szinte eladhatatlan. Mondjuk nekem sikerült eladnom külön, mert ugye a 3-ból az egyet nekem is csak ventivel együtt sikerült beszereznem. (Arról került át az ellenállás) Azért én megnézném azt a ventit, hogy nem-e vezeték szakadt meg, mert nem az a beszarós fajta. Javíthatóak az ellenállások, csak neki kell állni és megcsinálni. Olcsóbb mint egy új komplett venti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
biczi Elküldve Július15, 2013 Megoszt Elküldve Július15, 2013 sziasztok! Lenne egy problémám van egy vectra b a digi klimám bekapcsol de meleget fuj a ventilátor a csövek is melegek a motor térben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Ricsi89 Elküldve Július17, 2013 Megoszt Elküldve Július17, 2013 Valószínüleg, ha nem eco módban van, akkor nincs gáz a klímában. Klímáshoz kell vinni, meg kell nézetni, hogy nem szivárog-e valahol, ha rendben van minden, akkor pedig feltölteni gázzal. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
biczi Elküldve Július18, 2013 Megoszt Elküldve Július18, 2013 Valószínüleg, ha nem eco módban van, akkor nincs gáz a klímában. Klímáshoz kell vinni, meg kell nézetni, hogy nem szivárog-e valahol, ha rendben van minden, akkor pedig feltölteni gázzal. Köszi a választ, de idö közben meglett a hiba az egy éves kompresszornak össze tört a belseje. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Galopp Elküldve Július19, 2013 Megoszt Elküldve Július19, 2013 Üdv Srácok! Újoncként olvasgattam kicsit a fórumot, hátha találok okosságokat a korábbi hozzászólásokban. Részben sikerült is. De azért felmerült bennem egy kérdés. Konkrétan az a gondom, hogy az első klímahűtő ventilátorom nem igazán áll a helyzet magaslatán. Mikor először ez szemet szúrt, akkor nem ment egyáltalán akkor sem ha a klíma (manuális) be volt kapcsolva. Hűtőmaszkot leszedtem, kézzel megforgattam a ventit. Először szorult rendesen, majd elindult, de azt nem mondanám, hogy pörög, csak szépen komótosan forog. Gyanítom egy jófajta szétszedés, átnézés és egy esetleges csere kinéz neki. Persze ami a fontosabb az, amiért is a ventire terelődött a figyelmem: Jó melegben, míg a feleségemre vártam, állva is járattam a kocsit meg a klímát is járattam, hogy ne purcanjak meg a melegben. Egyszer csak elég fura szög kezdett érződni odabent, mintha valahonnan kintről valaki valami ammónia+LPG+ "amperszag" keverék szerű (nem igazán tudom jobban leírni az érzést) anyagot eresztett volna elém. Miután elindultam, ez a szag nem akart nem akart távozni, így sejtettem, hogy a kocsiból jön a dolog. Félreálltam, és a motorháztető alatt pont az első hűtők körül éreztem erősebben a szagot. És a kérdés: Ez a szag lehetett a ventilátor nélküli üzemmódból fakadóan a rendszerben megnövekedett nyomás elengedéséből adódó gázszag? Vagyis van szaga a klíma töltőgázának? Vagy csak a ventim beállása miatti "elektromos szag" volt? A klímám azóta nem tökéletes, bár még csak a városban használtam relative rövid távokon (3-5Km). Esetleg a klíma gyengélkedése (langyosnál kicsit melegebb levegő befújása) a félig megpurcant ventilátor problémakörére vezethető vissza? (Tekintve, hogy a városban a menetszél nem igazán tényező.) Egyébként a klíma még bekapcsol a kapcsoláskor megváltozott fordulatszámból és a bent hallható működés közbeni szuszogásból következtetve. Igen, írtátok, hogy a szuszogós, szörcsögős hang a közelgő újratöltésre enged következtetni, bár a rendszerben ezek szerint még van némi anyag, ha a nyomáskapcsoló engedi a klímát indítani. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Július19, 2013 Megoszt Elküldve Július19, 2013 Igen, írtátok, hogy a szuszogós, szörcsögős hang a közelgő újratöltésre enged következtetni, bár a rendszerben ezek szerint még van némi anyag, ha a nyomáskapcsoló engedi a klímát indítani. Igen, ez a hang a klíma gyengélkedését jelzi. Bekapcsolni bekapcsol még akkor is, ha már olyan kevés gáz van a rendszerben, hogy semmit sem hűt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Galopp Elküldve Július26, 2013 Megoszt Elküldve Július26, 2013 Ma sikerült eljutni a klímáshoz. Gáz csak épp annyi volt benne, amitől még nem tiltott le a rendszer, de határesetes volt még ahhoz is. Kérdeztem a szakit a szagról. Azt mondta, a gázt nem érezhettem, de mivel a túlnyomást elengedő szelep a kompresszoron van, és a kipufogóhoz nagyon közel, minden bizonnyal a leömlőre fröcskölődő olaj szagát érezhettem. Azóta szerencsére a venti még működik, de valszeg csereérett lett... Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisz150 Elküldve Július27, 2013 Megoszt Elküldve Július27, 2013 Sziasztok! Nem volt gáz a klímámban, ezért elvittem feltöltetni, ahol kiderült, hogy lyukas az egyik cső. Az amelyiken a gázfeltöltő szelep van. Hogy lehet az ott található csatlakozót szétszedni, valamint hol találok ilyen csövet?????? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
96bvectra Elküldve Július27, 2013 Megoszt Elküldve Július27, 2013 Jól gondolom hogy az egy alumínium cső? Ha igen akkor hegesztesd be 1-2 db ezresért, mert az új ára tudomásom szerint 40 000 forint körül van. Lehet hogy tévedek, de nekem így rémlik. Sziasztok! Nem volt gáz a klímámban, ezért elvittem feltöltetni, ahol kiderült, hogy lyukas az egyik cső. Az amelyiken a gázfeltöltő szelep van. Hogy lehet az ott található csatlakozót szétszedni, valamint hol találok ilyen csövet?????? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
krisz150 Elküldve Július27, 2013 Megoszt Elküldve Július27, 2013 Jól gondolom hogy az egy alumínium cső? Ha igen akkor hegesztesd be 1-2 db ezresért, mert az új ára tudomásom szerint 40 000 forint körül van. Lehet hogy tévedek, de nekem így rémlik. Igen aluminium!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Adam1 Elküldve Július27, 2013 Megoszt Elküldve Július27, 2013 Jól gondolom hogy az egy alumínium cső? Ha igen akkor hegesztesd be 1-2 db ezresért, mert az új ára tudomásom szerint 40 000 forint körül van. Lehet hogy tévedek, de nekem így rémlik. A cső behegesztésén kívül még a bontott cső van, mint alternatíva.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Sunny1.4 8V Elküldve Július29, 2013 Megoszt Elküldve Július29, 2013 Nekem olyan problémám van már jó ideje, hogy ha hosszabb úton használom a klímát akkor kb olyan 70 km megtétele után olyan mintha nem menne a levegő befúvó ventilátor. Találkozott már valaki ilyen problémával? Digit klíma, de ha fel rakom 8-as 9-es fokozatba, akkor sem akar fúlyni, hallom, hogy ezerrel pörög a venti, valami nagyon gyenge hideg levegő jön be az utastérbe, de semmi több. Ha menet közben megállok (motor leállít, akkor elindulás, majd klíma indít és egy ideig megint tök jól működik. Nem tudom mi lehet a probléma, ha hallom a ventilátort ezerrel pörögni és mégsem nyom be levegőt. Majd pihenő és megy minden rendesen tovább. :icon11: Van valakinek ötlete mi lehet a gond? Előre is köszi. :icon1: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts