opel16v Elküldve Február8, 2008 Megoszt Elküldve Február8, 2008 Nem emlékszem hogy van az ominál, de pl astránál külön van a zár rész, és az elektromos rész. Szóval ott nem kell kötözgetni semmit. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Február9, 2008 Megoszt Elküldve Február9, 2008 Én is úgy tippelem, hogy lehet külön a zárat cserélni és a kapcsoló rész marad az eredeti. Ma kicseréltem az elektromos ac-t és a benyaszűrőt. Miután leszedtem a régi szűrőt, ara lettem figyelmes, hogy vmi zörög benne. Persze nem jöttem rá mi az, ezért szétvágtam. Majd besz@rtam mikor megláttam. A szürő rész elvált a háztól. Tehát az eredeti funkcióját egyáltalán nem töltötte be. A gáz, hogy megint ugy. szűrőt vettem, ami lehet megint atomjaira hullik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jony23 Elküldve Február9, 2008 Megoszt Elküldve Február9, 2008 Köszi mindenkinek és cserélt már valamelyőtök? merre induljak el,hol kezdjem mejd szétszedni ha találok eladót? Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolesz1 Elküldve Február10, 2008 Megoszt Elküldve Február10, 2008 sziasztok! tud valaki segíteni abban, hogy lehetne megcsináltatni az első üllésemet? a gondom a következő:az első üllésnél nem lehet tovább állítani a háttámaszt, mert egy idő után nem feszít hanem átfordul. otthon nem tudom mert nincs szerszámom türelmem és szaktudásom. ezek kikerülésével várnám a tippet ,hogy kihez vihetném. köszi a segítséget. Hali!Ülestámla h-burkolata pattitós alul,felül akasztós,belső oldalon forgó burkolat alatt tüskére van akaszva.Ülést teljesen hátra kell tolni,szerelést ezzel kell kezdeni,pattot ki, burkolatot lehuzni és mindent látsz. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsop Elküldve Február12, 2008 Megoszt Elküldve Február12, 2008 Megtudja valaki mondani hogy utólag be lehet-e szerelni az ASR-t? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Február13, 2008 Megoszt Elküldve Február13, 2008 Az ASR elektronikája az ABS egységgel van egybeépítve.Tehát azt biztos cserélni kellene, plusz be is kellene kötni. Sztem nem éri meg a ráfordítást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
feribo Elküldve Február14, 2008 Megoszt Elküldve Február14, 2008 Hali!Ülestámla h-burkolata pattitós alul,felül akasztós,belső oldalon forgó burkolat alatt tüskére van akaszva.Ülést teljesen hátra kell tolni,szerelést ezzel kell kezdeni,pattot ki, burkolatot lehuzni és mindent látsz. :) Hali. A gerinctámasz gombját , hogy szedem le? Köszi . Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsop Elküldve Február14, 2008 Megoszt Elküldve Február14, 2008 Hali. A gerinctámasz gombját , hogy szedem le? Köszi . Üdv Egyszerűen csak húzd meg tengely irányba.Kicsit feszülj neki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolesz1 Elküldve Február14, 2008 Megoszt Elküldve Február14, 2008 Egyszerűen csak húzd meg tengely irányba.Kicsit feszülj neki. ugy-ugy,csak ügyesen :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
jony23 Elküldve Február16, 2008 Megoszt Elküldve Február16, 2008 üdv !! szerintetek a difibe ha kevesebb az olaj mint kellene,akkor az un. ( fémnemesítő ) adalékokkal lehet pótolni,vagy le kellene cserélni és frissel feltölteni. és ha már itt trtunk, milyen olaj kell bele azon kívül ,hogy hajtómű olaj? Link to comment Megosztás: More sharing options...
psycho Elküldve Február16, 2008 Megoszt Elküldve Február16, 2008 Sziasztok. Kicsit új vagyok a témában,azaz az opelekben Tanácsot szeretnék kérni. A helyzet az hogy dieselt szeretnék venni és mindenki az 1,7-es isuzu motoros astrát javasolja,amivel nekem egy problémám van.... még pedig hogy az omega tetszik (amiről mindeki le akar beszélni) Szeretnék személyes infókat,tapasztalatokat kérni,hogy mik a hibák mire figyeljek vásárlásnál,stb......... 2,5 Tdi,kézi váltós omegát akarok köszi az infókat Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Február16, 2008 Megoszt Elküldve Február16, 2008 üdv !! szerintetek a difibe ha kevesebb az olaj mint kellene,akkor az un. ( fémnemesítő ) adalékokkal lehet pótolni,vagy le kellene cserélni és frissel feltölteni. és ha már itt trtunk, milyen olaj kell bele azon kívül ,hogy hajtómű olaj? Jó minőségű hajtóműolajjal feltöltheted, sztem maradj a gyáriGM-nél. Azonban ha sperr difi van alatta, akkor kell olajadajék is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jony23 Elküldve Február16, 2008 Megoszt Elküldve Február16, 2008 Jó minőségű hajtóműolajjal feltöltheted, sztem maradj a gyáriGM-nél. Azonban ha sperr difi van alatta, akkor kell olajadajék is. :) sajnos nem sperr difi van alatta. 95-ös x20se blokhoz + caravan kasznihoz ,szerintem durva lenne :-) . De köszi az infót A gyári olaj számát nemtudod véletlenül? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Február16, 2008 Megoszt Elküldve Február16, 2008 A nagykönyv ezt írja: OPEL-1942382. Az adalék száma: OPEL-1970452. Megnéztem Patacsi oldalán,és más száma van már: 1942387, kétezer párszáz literje. A sperrt pedig lehetett rendelni motortól függetlenül. Link to comment Megosztás: More sharing options...
zsolesz1 Elküldve Február16, 2008 Megoszt Elküldve Február16, 2008 Sziasztok. Kicsit új vagyok a témában,azaz az opelekben Tanácsot szeretnék kérni. A helyzet az hogy dieselt szeretnék venni és mindenki az 1,7-es isuzu motoros astrát javasolja,amivel nekem egy problémám van.... még pedig hogy az omega tetszik (amiről mindeki le akar beszélni) Szeretnék személyes infókat,tapasztalatokat kérni,hogy mik a hibák mire figyeljek vásárlásnál,stb......... 2,5 Tdi,kézi váltós omegát akarok köszi az infókat hali!omiban nincs tdi,van visz bmw motoros tds.automata is tuti választás lehet,csak az emberek zöme(tiszt. a kivnek) előitéletből óckodik tőle.Könyvet lehetne írni,mire figyelj használt verda vételkor.Hivjál inkább hozzáértő mukucsot magaddal.Amúgy is több kukker többet lát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jony23 Elküldve Február17, 2008 Megoszt Elküldve Február17, 2008 A nagykönyv ezt írja: OPEL-1942382. Az adalék száma: OPEL-1970452. Megnéztem Patacsi oldalán,és más száma van már: 1942387, kétezer párszáz literje. A sperrt pedig lehetett rendelni motortól függetlenül. Köszke!!! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Február17, 2008 Megoszt Elküldve Február17, 2008 Ez az Omega MV6 több sebből vérzik. 1. Mv6-ot nem csináltak fehérben 2. A lökösök alja nincs színrefújva 3. '97-ben széria volt az MV6-hoz a digitklíma. 4. Csak az első kát ablak elektronyos. 5. És amiért még V6 sem lehet, hogy nincs benne a kipörgésgátló kapcsolója. Aki nem ért az Omihoz ezzel az autóval jól át lesz Bszva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
jony23 Elküldve Február17, 2008 Megoszt Elküldve Február17, 2008 Ez az Omega MV6 több sebből vérzik. 1. Mv6-ot nem csináltak fehérben 2. A lökösök alja nincs színrefújva 3. '97-ben széria volt az MV6-hoz a digitklíma. 4. Csak az első kát ablak elektronyos. 5. És amiért még V6 sem lehet, hogy nincs benne a kipörgésgátló kapcsolója. Aki nem ért az Omihoz ezzel az autóval jól át lesz Bszva. :-D hát akkor ez "KOMPAKT" mv6 minimal! :-D Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Február17, 2008 Megoszt Elküldve Február17, 2008 Az MV6-ot még a keleti blokknak sem butították :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Okta Elküldve Február17, 2008 Megoszt Elküldve Február17, 2008 Az MV6-ot még a keleti blokknak sem butították :) Neeem, ezt ismerem, a Tescoban árulták, gazdaságos kivitel. (Egy napot kellett érte sorba állni és egy személyire csak egyet adtak. Ahhoz képest ölég drága...) :D :D :P :D ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Február17, 2008 Megoszt Elküldve Február17, 2008 Ja-Ja. A tescocsík meg az üléseken van :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
feribo Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 Üdv mindenkinek. Esetleg van valakinek fölösleges sedan omega b hátsó fejtámla , sötét szűrke? Ha valakinek kell van elsöm fölösleges világos szűrke. Üdv Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 szerintetek a difibe ha kevesebb az olaj mint kellene,akkor az un. ( fémnemesítő ) adalékokkal lehet pótolni,vagy le kellene cserélni és frissel feltölteni. és ha már itt trtunk, milyen olaj kell bele azon kívül ,hogy hajtómű olaj? csakis olajjal tudsz pótolni (javasolt a teljes csere). ugyanis a felületnemesítő adalék beépül, így az nem okoz szintnövekedést, csak amíg betöltöd. Jó minőségű hajtóműolajjal feltöltheted, sztem maradj a gyáriGM-nél. Azonban ha sperr difi van alatta, akkor kell olajadajék is. Sperr difinél senkinek eszébe se jusson valamilyen súrlodáscsökkentő (felületnemesítő) adalékot beönteni a difibe, mert akkor a sperr nem fog működni! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
jony23 Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 csakis olajjal tudsz pótolni (javasolt a teljes csere). ugyanis a felületnemesítő adalék beépül, így az nem okoz szintnövekedést, csak amíg betöltöd. Szeva :-) hol tudom leengedni a difiböl az olajat teljesen?? ?!? az orránál fogva fellógatom a kocsit és a feltöltő nyiláson kifolyik??? :-D vagy szét kell bontano a difit :) ?? Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Február18, 2008 Megoszt Elküldve Február18, 2008 hol tudom leengedni a difiböl az olajat teljesen?? ?!? az orránál fogva fellógatom a kocsit és a feltöltő nyiláson kifolyik??? :-D vagy szét kell bontano a difit :) ?? most így nem rémlik a dolog, de valószínűsítem, hogy meg kell bontani hozzá. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts