Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Üdv!

Új akksi kellene az autóba (2.5V6), a kezelési szépen felsorolja a 44, 55, 66 és asszem 85 Ah-át, de hogy melyk mely motorhoz kell, nem írja. Most 44-es van benne és ez tutira kevés neki. Ha a motorpalettából indulok ki, akkor 55-ös jó nekem, nem? (Gondolom: 2.0-44, 2.5-55, MV6-66 és TD-85)

Köszi.

(Ha valaki tud olcsó beszerzési helyet Bp.-en, ne tartsa magába!...)

Elküldve

autópálya+város 4 személlyel+csomaggal+ klímával+mindenféle elektromos fogyaztóval (hűtőtáska B) ) 150-190 es tempoval 9.8 lett a fogyi :)

Elküldve

Nekem 75 ös akksim van. A napokban vettem észre, hogy baromira melegednek a kábelek, mindkét sarunál. Főleg a testkábelek. Inditás után, klimával pár perc után megégette a kezem. Egy csepp vizzel kipróbáltam. sistergett rajta. Ez természetes? Amugy nem látszik a kábeleken semmi nyoma a melegedésnek.

Ja, a sluszkulcs is felforrósodik menet közben. Az nem éget, de nagyon forró tud lenni mikor kiveszem.

Elküldve

Köszi a válaszokat, 74-est vettem bele, a 85-ös meg a 100-as már nem férne bele. Holnap berakom, remélem, hogy jó lesz!

Elküldve
Én gyári Opel akksit vettem bele 15e-ért 66 Ah-at. 3 év gari van hozzá.

Az igen jó ár érte! Amúgy a vaterán is hírdetnek most egy 55-öst 10-ért, gyári GM vadi új.

Link

Elküldve

Na azt én sem tudom kié lehet a gép, akkor épp zárt volt a fórum, amikor anno februárban vagy márciusban megnéztem ezt a gépet. Ezért nem kérdeztem meg tőle, hogy ki is ő a fórumon. De állítólag volt már mindenféle opelje D kadett-től gsi kadetten és vectrán át ezen omi-ig. Akkor nekem azt mondta zafirát szeretne venni, azért kerül eladósorba a gép.

Akkor még 1.290eFt volt az ára, és alkudozni se igen akart...

Na a képeken egész szép... A xenon gyári d2s, arra most már nem emlékszem, hogy a lámpa hella vagy utángyártott volt...

Viszont ami a képeken nem látszik:

- a fólia csináld magad mozgalomban készült, otthon, sk :) Ennek megfelelően semmi műbizonylat, és hát az első ablakokon rendesen foszlott is fel, meg itt ott elég púpos/ráncos is volt:)

- a sportkipufogó: ohne középdob és kat, a végén egy házi iszonyat durva kályhacsővel :omg: szerintem már túl hangos volt... viszont a garázsban ott volt a komplett gyári rendszer is...

- a kasztni elég karcos volt, a jobb oldalán asszem... Szerinte egy polír csodákat tett volna vele...

A próbaúton pedig megtapasztalhattam, hogy a gép megy rettenetesen, de elég gyanús, hogy ugyanolyan tiprást kap mindennap, mint a próbaúton, mert a srác elég gyakorlottnak tűnt a kacskaringós dimbes-dombos útszakaszon... :) Mindenesetre az én alföldhöz szokott lelkemnek kicsit sok volt az a próbaút... pl a csúcs az volt, amikor 90-100-al vágtunk le egy derékszögű kanyart a dombtetőn...Még szerencse, hogy semmi sem jött szemből B)

• 2 weeks later...
Elküldve

Már a spoilerek is kissebb vagyonba kerülhettek, hát még a kompresszor. Sztem ennyiért bőven megéri, csak a regadó ne lenne.

Elküldve

Elszakadt mindkét motortartó bak, és a váltótartó bak is.

A motort már csak hajszál tartja a helyén, 4 centivel van előrébb.

Szal lesz vele meló...

Elküldve
Nemsemmit bírt ki az Omi alváza.Egy ilyen B2500 nem éppen puha darab....

Igen, elég jól helytállt az omi :)

Ahhoz képest főleg, hogy a B2500 a hátsó kerékkel szó szerint átment az autó elején... B)

Elküldve
Igen, elég jól helytállt az omi :)

Ahhoz képest főleg, hogy a B2500 a hátsó kerékkel szó szerint átment az autó elején... :omg:

b.zmegb.zmeg........ B) :)

Elküldve

Sziasztok énis vetem egy 2.5TD omit digit automata kijelzőhibás féltem tőle mint a tüztöl de eddig kellemesen csalodtam nem olyan szarmint ahogy hirevan.Nem volt hibátlan kezdésnek hütőcsere korábi sérülés szakszerüsuszterolása jobbos támasztofültőrést vissza gányolták és a rázkodástol letört vizelfolyt de nemlet baja a gépnek.A váltoba lett egy olaj csere szürövel csodát tett.Az autom hidegen pőcre indult de melegen felkelet huzni a hiba vezérlánc/km arányos nyulása szivocsonk leugrott adagolon kb 3mm forgásirányal szembe ford és indul mint a doxa.Kérdésem lenne hogy mi a francért melegszik 160 km/h felett 100C kőrnyékére vagy fölé de azt nem hagyom inkább a tempot adom lejebb.A termo 80C uszos uj hütö most levetem a lököt léptékekel jobb a gép.

Elküldve

95ös omiban a hátsó elektromos roló motorját hogy lehet kivenni vagy meglazítani vagy bármit amivel mozgásra bírhatnám a rolót? nem engedi le sehogy, csak gombnyomásnál kattan egy halkat aztán ennyi..

Elküldve

A csomitartóban van 3 csavar , és a hátsó fejtámlák müa hüvelyét ki kell húzni, majd kalaptartó ki. Vszínű a mechanikában levő fogaskerekek mentek tönkre. Sztem körülményes javítani, bontva pedig elég ritka. Szét tudod szedni a tolókarokat és utánna kézzel tudod fel-le huzogatni.

Elküldve
A csomitartóban van 3 csavar , és a hátsó fejtámlák müa hüvelyét ki kell húzni, majd kalaptartó ki. Vszínű a mechanikában levő fogaskerekek mentek tönkre. Sztem körülményes javítani, bontva pedig elég ritka. Szét tudod szedni a tolókarokat és utánna kézzel tudod fel-le huzogatni.

A tolókarokat szétlehet szedni anélkül hogy megbontanám az egész hátsó részt szinte? Oldalanként 1-1 csavart láttam a tartó végeinél de úgyláttam hogy azzal csak teljesen kiszedni lehetne, amit ha megoldható szeretnék elkerülni.

Elküldve

Nem hinném, mert ha le is tudod szedni, akkor ott fog lógni és zörörgni. De ha van hangszóró gyárilag a kalaptartódban és kiszeded a kalaptartót vigyázz, mert a szélső csavarok pont a hangszórókat szántja végig. Sajnos tapasztalat.

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.