opel16v Elküldve Június22, 2007 Megoszt Elküldve Június22, 2007 Igen, a K87-est a légkondi kapcsolja. Van kapcsrajzom, ha gondolod, átküldöm... email cím? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Június22, 2007 Megoszt Elküldve Június22, 2007 Igen, a K87-est a légkondi kapcsolja. Van kapcsrajzom, ha gondolod, átküldöm... email cím? Megköszönném, mert rajzom van nekem is, de egyikhez sincs odaírva, mi micsoda. A TISben meg nem találom sehol sem, pedig a régiben egyszer már megtaláltam. Mail címem: kori@opelklub.hu . Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június28, 2007 Megoszt Elküldve Június28, 2007 Kori! Megkaptad a rajzot? :rolleyes: A baranyai verseny pályabejárása közben igen érdekes hangok kezdtek jönni omiból jobb hátulról. Olyasmi, mint amikor tavaly kerékcsapágyas lett. De azt tavaly cseréltük, úgyhogy azt kizártam rögtön. Múlt héten cseréltem a hátsó gumikat, már úgyis ráfért, de azóta is maradt a hang. Most a féltengely lesz soron, aztán marad a difi. Esetleg valakinek volt már ezekkel hasonló tapasztalata? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Június28, 2007 Megoszt Elküldve Június28, 2007 Sajnos nem jött semmi. Nekem még nem jött elő semmi a hátsó futóműnél. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Június28, 2007 Megoszt Elküldve Június28, 2007 Sajnos nem jött semmi. Nekem még nem jött elő semmi a hátsó futóműnél. elküldtem mégeccer, hátha másik címed nincs esetleg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Június29, 2007 Megoszt Elküldve Június29, 2007 Meg is jött. Köszönöm. Bár amióta az összes motort az akksiról direktben átforgattam,nem nyomja ki a biztit. De egy érdekes dolog felmerült azért. Öcsém digitklímása máshogy kapcsolgatja a ventiket. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július6, 2007 Megoszt Elküldve Július6, 2007 Tegnap szétszedtük az omi hátulját kicsit, és kiderült hogy megint a kerékcsapágy hányt be. <_< Pedig csak huszonezer km van benne. Faxom a mai selejt árukba, pedig nem is az "olcsóbbik" volt :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Július6, 2007 Megoszt Elküldve Július6, 2007 vegyé gyári.... mi azt tettük be jópár omegásnak, és azok soha se jöttek vissza...,. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július6, 2007 Megoszt Elküldve Július6, 2007 Viktorral konzultálok ha sikerül elérni. Ő ajánlotta azt ami most benne van, asszem skf ha jól rémlik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tom Elküldve Július6, 2007 Megoszt Elküldve Július6, 2007 Viktorral konzultálok ha sikerül elérni. Ő ajánlotta azt ami most benne van, asszem skf ha jól rémlik. Pedig az SKF határozottan nem gagyisztikus. Sőt, talán a gyári is az... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július6, 2007 Megoszt Elküldve Július6, 2007 Pedig az SKF határozottan nem gagyisztikus. Sőt, talán a gyári is az... Mint említettem is, nem gagyit kértem a Viktortól tavaly amikor cseréltük. Asszem kedvezménnyel együtt 8 körül volt, és úgy rémlik hogy skf. Valszeg kifogtam egy selejtet. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
uhuhu Elküldve Július7, 2007 Megoszt Elküldve Július7, 2007 Viktorral konzultálok ha sikerül elérni. elment nyaralni, a jövő héten se lesz asszem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július7, 2007 Megoszt Elküldve Július7, 2007 Jah, már informáltak onnan is :rolleyes: Küldtek egy csapágyat, még nemtom milyen márka, de erre megesküdtek. 8000 volt. Kíváncsi vagyok. <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Okta Elküldve Július10, 2007 Megoszt Elküldve Július10, 2007 Üdv! Frissen regisztrált vagyok (meg friss Omi tulaj - '94 2,5V6 b/g), tulajdonképpen a "V6 olajfolyás" fórumba akartam írni, de az már le van zárva. Szóval: vétel után nem sokkal elkezdett folyni az oil. Persze, tudjuk, Opel, de azért mégis. Összes szimmering csere és még mindig. Alaposabb átvizsgálás után a két szívóoldali vezérműtengelyen találtunk hajszálrepedéseket, ami végigmegy a szimmeringek alatt. (A kerék "patentszeme" vagy mi és a tengely széle közt.) No para, a Vaterán pont árultak belevalót. (Állítólag Calból bontották.) Elmentem megnézni, és a 4-ből kettőn ugyanolyan repedés volt, mint az enyémen!!! Pontos megvizsgálás után kiderült, hogy a szívó- és kipufogóoldali vez.tengelyek egyformák (ellentétben azzal, amit az Opel CD mond), ezért bátran elhoztam, a szerelő berakta és láss csodát, azóta porszáraz a motortér és nem fogy egy gramm olaj sem. Szóval ha valakinek a szimm csere után is még folyik az olaj egy első évjaratos V6-ból, érdemes ezt is megnéznie, hátha. No, csak gondoltam, megírom. Más: a Keresztúri úti valamelyk bontóban van egy zöld MV6, (az útról is látni, mert a kerítés mellett van), 2db alufelni még rajta van meg szép világos bőr a belseje, csak ha valakit esetleg érdekelne valami belőle. A hátsó rolót én hoztam el. Üdv Okta Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Július10, 2007 Megoszt Elküldve Július10, 2007 Köszi a tapasztalatokat. Én a kartertömítésekkel szenvedtem, de inkább hagyom, had könnyezzen. Ami a poén volt, hogy az automataváltóból is szivárgott kicsit az öl, de mióta kicseréltem a tömítést (persze gyárira) hatványozottan jobban folyik az ATF. 160-nál volt vezszíj csere és akkor még por száraz volt a motor eleje. A rolót mennyiért csípted meg? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Okta Elküldve Július10, 2007 Megoszt Elküldve Július10, 2007 Köszi a tapasztalatokat. Én a kartertömítésekkel szenvedtem, de inkább hagyom, had könnyezzen. Ami a poén volt, hogy az automataváltóból is szivárgott kicsit az öl, de mióta kicseréltem a tömítést (persze gyárira) hatványozottan jobban folyik az ATF. 160-nál volt vezszíj csere és akkor még por száraz volt a motor eleje. A rolót mennyiért csípted meg? Kellett még a balos C oszlopra az a kis műanyag darab, a kettő együtt 5e volt. Szerintem korrekt. Sokan ijesztgetnek a szelepdeklivel, hogy az szokott még "vetemedni", egyenlőre ott még nem folyik, bízok benne, hogy nem is fog. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Július10, 2007 Megoszt Elküldve Július10, 2007 Nekem folyott, de a tömítéscsere orvosolta a hibát. Annyiért tényleg nem volt sok. Lámpamosó nincs rajta ( a bontotton)? Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Július11, 2007 Megoszt Elküldve Július11, 2007 Kié lehet ez a gép? Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Július11, 2007 Megoszt Elküldve Július11, 2007 Én sem találkoztam még vele.Pedig azt hittem minden Omegást ismerek a klubból. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Okta Elküldve Július11, 2007 Megoszt Elküldve Július11, 2007 Nekem folyott, de a tömítéscsere orvosolta a hibát. Annyiért tényleg nem volt sok. Lámpamosó nincs rajta ( a bontotton)? Nem emléxek rá sajnos... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Okta Elküldve Július11, 2007 Megoszt Elküldve Július11, 2007 Az Omi gyári kerékmérete 5x110,00x65,0, ET: 33,0, ugye? Köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Július11, 2007 Megoszt Elküldve Július11, 2007 5*110 és ET33 stimmel. A gumi mérete viszont motorfüggő volt. Nekem speciel a legkisebb mocison 195/65R15. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Július12, 2007 Megoszt Elküldve Július12, 2007 Az Omi gyári kerékmérete 5x110,00x65,0, ET: 33,0, ugye? Köszi Az acélfelnié igen. A gumi pedig 205/65R15. De a B2-re 235/45R17 is volt. De Opel16V álltal említett méret is gyári. Sőt volt 16-os is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Július12, 2007 Megoszt Elküldve Július12, 2007 Az Omegafórumon érdekes képek vannak. Ajánlom azok figyelmébe, akik kételkedtek az Omi biztonságosságában. Link to comment Megosztás: More sharing options...
warwolf Elküldve Július13, 2007 Megoszt Elküldve Július13, 2007 Az Omegafórumon érdekes képek vannak. Ajánlom azok figyelmébe, akik kételkedtek az Omi biztonságosságában. Gyanítom, hogy közülünk igen kevés ember akadna! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts