opel16v Elküldve Október16, 2006 Megoszt Elküldve Október16, 2006 Vasárnap csináltam :lol: Nincs jobb témátok a Píístával, mint ééén? :D :D Mééé nem jöttél bulizni szombat este? Jól nyomtuk... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark Angel Elküldve Október21, 2006 Megoszt Elküldve Október21, 2006 Árulják a pályanapon bemutatkozott MV6 Lada-t. Hát, nem tudom, ennyit nem adnék érte, szerintem nincs túl igényesen megcsinálva. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október21, 2006 Megoszt Elküldve Október21, 2006 Árulják a pályanapon bemutatkozott MV6 Lada-t. Hát, nem tudom, ennyit nem adnék érte, szerintem nincs túl igényesen megcsinálva. Megkímélt... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október21, 2006 Megoszt Elküldve Október21, 2006 Elég igénytelenül lett megcsinálva az tény. Az én autóm meg végre tárolt hibakódot :lol: Mindjárt hatot. Sajnos a szerelő jövő héten nem ér rá, így még tovább idegeskedem, hogy mi is lehet a baja a drágámnak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
J0hnny Elküldve Október21, 2006 Megoszt Elküldve Október21, 2006 Elég igénytelenül lett megcsinálva az tény. Az én autóm meg végre tárolt hibakódot :lol: Mindjárt hatot. Sajnos a szerelő jövő héten nem ér rá, így még tovább idegeskedem, hogy mi is lehet a baja a drágámnak. Nem sikerült kivillogtatni mik a kódok? :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október21, 2006 Megoszt Elküldve Október21, 2006 De sikerült, csak jobb ha inkább szerelő is látja, mert a lambdaszondát, a légtömegmérőt, a beszívott levegő hőmérsékletérzékelőt jelzi hibásnak. Ezek fényében nem állok neki cserélgetni. Ráadásul lambdából is kettő van. Amúgy a tünetek: hidegen kb 20mp-ig nincs alapjárat, de utána ha berakom sebességbe, van hogy leáll, induláskor torpan elég rendesen, és ha nyomok egy fél gáznál nagyobbat, akkor nem húz rendesen. Utóbbi kettőt melegen is csinálja. És akkor még nem említettem, hogy február óta nem jöttünk rá, mitől nem indult egy hónapon keresztül. Dióhéjban ennyi a problémám Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október21, 2006 Megoszt Elküldve Október21, 2006 Nnna. Szal ha ennyi dolgot jelez hibásnak, akkor lehetséges a kábelkötegben vagy a relékkel van a baj, ugyanis ezek az eszközök külön kapják a tápot, külön relézve. Érdemes átvizslatni először a kapcsolási rajzot, aztán a reléket, kábelköteget... kéne méricskélni. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október22, 2006 Megoszt Elküldve Október22, 2006 Az összes hibából egyedül a lambdát hiszem el, mert az egyik még gyári és 185e km alatt bőven tönkremehetett. CSak azon fogok röhögni, ha nam az, hanem a cserélt szarik be. Kapcsolási rajzot meg kell vhol túrnom, mert a TISben nem találtam, amit meg külön szereztem, nincs hozzá magyarázat, hogy melyik rövidités mit jelent. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark Angel Elküldve Október22, 2006 Megoszt Elküldve Október22, 2006 A leírtakból, tippelni lehet a légtömegmérőre. Ilyenkor az ECU átkapcsol vészprogramra, és a pillangószelep potméterének jeléből kalkulál befecskendezendő mennyiséget (sacc/kb alapokon). Megnézném a kábelköteget, a légtömegmérőtől az ECU-ig. A légtömegmérő, multiram vákuumszelep, és beszívott levegő hőérzékelője egy kábelkorbácson vannak. Lehet hogy ez van valahol kidörzsölődve. Ezen felül megnézném, hogy nincs-e összecserélve a beszívott levegő-érzékelő csatlakozója, a multiram vákuumszelepével. Sajnos ezt össze lehet cserélni, sőt fordítva sokkal kevésbé feszülnek a kábelek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október22, 2006 Megoszt Elküldve Október22, 2006 Köszi a tippeket, holnap rámegyek a témára. Sőt, lehet belerakom öcsém cuccait, hogy mit szól hozzá. A srác úgyis pesten felvigyáz 3 napig a biztonságra :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október23, 2006 Megoszt Elküldve Október23, 2006 MA nekiláttam kiméregetni a vezetékeket. Motortér felnyitás után mindjárt szembetűnt, hogy a beszívott levegőhőm érzékelő csatija nincs rátolva. Egy hiba kilőve. Sajnos nem volt felcserélve a két csati. De érdekes, hogy a multiram csatijában az egyik vezeték nem oda van kötve ahova Tis szerint kellene. A legérdekesebb, hogy nem is működik. A motor mögötti pedig kapcsol. A vége az lett, hogy van hidegen alapjárat, de csak míg sebességbe nem teszem, mert akkor leáll. Kis járatás után már van seb-ben is alapjárat, de gázadáskor ugyanúgy torpan, ráadásul, ha egymás után sok gázfröccsöt kap, visszadurrog a légszűrőbe. Ki akartam mérni a lambdákat is, csak nem tudom, a 3 vez közül melyikeket kell néznem. Ráadásul a Tis is csak annyit írt, hogy 0-1000 mV közötti értéknek kell lennie. Asszem nehéz fába vágtam a fejszém :lol: Ja és bekerültek a fólia nélküli első ablakok, mert hamarosan megy műszakira. Egy egész de. eltartott, mert a bal első ajtónál el volt repedve az ablakkeret, ahol belemegy az ajtóba, és meghegesztettem. Az ablak aljánál lévő kédergumi alatt pedig találtam pár rozsdafoltot, de azokat is megszüntettem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október23, 2006 Megoszt Elküldve Október23, 2006 Lambdát csak szkóppal tudod mérni, de igazán a jelmeredeksége a fontos, amit nem tudni mi a jó érték. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október23, 2006 Megoszt Elküldve Október23, 2006 Akkor marad a Tech mérés. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október24, 2006 Megoszt Elküldve Október24, 2006 Az sem fogja kimutatni, csak akkor amikor már teljesen meghalt. :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október24, 2006 Megoszt Elküldve Október24, 2006 Egyszer láttam, egy Teches mérést, és mutatta milyen gyorsan reagál a szonda, és abból következtettek, hogy szar az egyik. De ha azonkívül minden jó, akkor kezdésnek kap két újy lambdát. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október24, 2006 Megoszt Elküldve Október24, 2006 Akkó lehet hogy az omidban a vezérlő már tud ilyen saját mérést. Astrában tech-el csak azt lehet megmondani, ha már abszolút szar, akkor már dobja a check controlt is. Van olyan műhely, ahol direkt ilyen mérésekre szakosodtak, főleg a bosch műhelyek ilyenek. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október24, 2006 Megoszt Elküldve Október24, 2006 Csak sajnos a Bosch műhelyek óradíja még a márkaszervízhez képest is horror. Amúgy az enyémhez már Tech2 kell. Haverom 2.5TD-jéhez még Tech1. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark Angel Elküldve Október25, 2006 Megoszt Elküldve Október25, 2006 A tiédhez Tech1 kell, de a Tech2 is kiolvassa, ha a legöregebb X30XE-t válasszák a menüből, ami asszem 1997 vagy 1998. Az enyémnél is dettó ez a helyzet. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október25, 2006 Megoszt Elküldve Október25, 2006 De ha jól emlékszem, akkor a Tech1 csatlakozója más mint a Tech2-é, mert Qni tádéjára rá sem tudták dugni a 2-est, csak az egyest. De amúgy tényleg 1997-re állítják az évjáratot. Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Október25, 2006 Megoszt Elküldve Október25, 2006 Picit off, de ha már itt a Tech1-ről meg Tech2-ről van szó, meg lehet határozni vajon az évjáratot hogy honnantól kell Tech2 az autókhoz és meddig jó a Tech1? A vita tárgya amúgy egy '97-es Calibra X20XEV-vel meg Simtec 56.5 vezérlővel, én állítottam hogy ahhoz már Tech2 kell, de a gazdája esküszik rá hogy Tech1... Nekem van egy .pdf használati utasításom Tech1a-hoz, de ezt nem sikerült kibogarásznom abból sem... :lol: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Október25, 2006 Megoszt Elküldve Október25, 2006 Ezt passzolom. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Október29, 2006 Megoszt Elküldve Október29, 2006 :D :D Sikerült megcsinálnom a BC kijelző pixelhibáit. Már nem idegesit. Igaz csak a középső sor első két betűje hiányzott. :lol: :lol: ;) Mindjárt máshogy néz ki az egész. Nme is volt ördöngös dolog, igaz teljesen szét kellett szedni a kijelzőt. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Október29, 2006 Megoszt Elküldve Október29, 2006 :D :D Sikerült megcsinálnom a BC kijelző pixelhibáit. Már nem idegesit. Igaz csak a középső sor első két betűje hiányzott. :lol: :lol: ;) Mindjárt máshogy néz ki az egész. Nme is volt ördöngös dolog, igaz teljesen szét kellett szedni a kijelzőt. Elárulod a titkot? ;) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Tiv. Elküldve Október29, 2006 Megoszt Elküldve Október29, 2006 Persze. A szétszedést gondolom nem kell elmondanom. Mondjuk a BC teljes szétszedéséhez az oraállito érintkezők forrasztását ki kell olvasztani. Nem tudom a szakkifejezéseket, de a kijelző két üveglap közé préselt valami. :lol: :lol: Ahol a pixelhiba volt megmelegitettem hőlégfuvóval, és összepréseltem. Röviden ennyi. Remélem tartós lesz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ScatMan Elküldve Október30, 2006 Megoszt Elküldve Október30, 2006 Helló! Hogyan állapítsam meg, hogy ATE vagy LUCAS rendszerű fék van az autómban ("új")? A betét más állítólag... de melyik melyik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts