Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

Biztos,hogy nem,mivel nekem német felszereltségi listám van 94-ből,és azon is nagyon kopasz az alapfelszereltség.Kicsit emlékeztet egy off konkurens márka felszereltségére :rolleyes: Igazából alap az abs,vez légzsák,immobilizer,motorosan emelhető sof ülés. A többi mind extra. De voltak extra csomagok is, amit ha összeadtál ugyanannyiba került, mintha egyenként megrendelted volna az extrákat.

Megosztás:

• 2 weeks later...

Ma voltunk öcsémmel pesten megnézni egy 2000-es évjárutú omegát,amit 1.6misire tartottak. Miután elszörnyülködtünk az állapotán már nem tudott volna olyan keveset kérni a kereskedő hogy elhozzuk,és inkább a beindítást is kihagytuk.Nem gondoltam,hogy egy 6 éves autót így le lehet lakni.

De utánna vizslattunk egy '98-as MV6-ost is,ami rendkívül jó állapotunak tünt,de beindítani nem tudtuk,mert ki volt purcanva az akksija. Most már csak gyüjtögetnie kell az öcskösnek :)

Megosztás:

• 2 weeks later...

Tegnap volt egy élményem....

Olyan este 21 óra körül jövök az Omegával felfelé az M5-ön.

Tempomat benyomva, GPS szerint a sebesség 150 km/h, külső hőmérséklet 3 Celsius.

Elmentem egy kamion mellett, a menetszél kicsit meglökött. Ez még nem egy nagy eset, de közben 2x felvillant a kipörgésgátló!

Lábat vissza a gázra, tempomat ki, és szép finoman visszaengedtem a sebességet.

Valószínű kicsit jegesedett a nedves út... Mikor túl voltam a helyzeten, esett le hogy mi történhetett volna. Szóval csak óvatosan.

Megosztás:

Kedden betoltuk Ákosékhoz állapotfelmérésre az MV6-ot.Igez előtte öcsém leinformálta az előző tulajokat és kiderült,hogy céges kocsi is volt.Sajnos a váltón lehetett is hallani és látni az élet pofonait.Így inkább nem vettük meg, helyette megnéztünk egy másikat,ami árban húzósabb volt, de legalább magánszemélyé,és rendszeresen szervizelték.Szerencsére sikerült jelentős összeget lealkudni,és le is foglalóztuk most már csak a hitelt kell elintézni.Ákosnak ezúton is köszönöm a segítséget.

Megosztás:

Kép egyelőre csak az van ami a hasznaltauto.hu-ról lett letöltve.Az autó '98-as MV6 bőrrel,autómatával,gps-el,gyári Bose hifivel.A színe metál-sötétkék,gyári alugarnitúrával.A gazdának ez a harmadik opelje egy e kadett és egy b vectra után.Azért adja el, mert a felesége nem meri vezetni,és kissebbet akarnak venni.Az órájában 130e km van,a 120e-res szervíz meg lett csinálva Solymáron az Opelnél.Az ürge saját magának hozatta be a gépet 2002-ben.Az irányár 1.87millió volt,de sikerült lealkudni1.5-re.Asszem kicsit sajnálom,hogy nem az enyém lett :)

Megosztás:

Kép egyelőre csak az van ami a hasznaltauto.hu-ról lett letöltve.Az autó '98-as MV6 bőrrel,autómatával,gps-el,gyári Bose hifivel.A színe metál-sötétkék,gyári alugarnitúrával.A gazdának ez a harmadik opelje egy e kadett és egy b vectra után.Azért adja el, mert a felesége nem meri vezetni,és kissebbet akarnak venni.Az órájában 130e km van,a 120e-res szervíz meg lett csinálva Solymáron az Opelnél.Az ürge saját magának hozatta be a gépet 2002-ben.Az irányár 1.87millió volt,de sikerült lealkudni1.5-re.Asszem kicsit sajnálom,hogy nem az enyém lett ;)

Van egy ismerős szerelő aki solymári és ott dolgozik az Opel Szervízben. ;)

Céép óótóó!!! :)

Megosztás:

Múlt héten előzéskor nagyot kellett fékeznem, hogy beférjek a sorba, és azóta üt a fékem fékezéskor.Asszem lehet szabályoztatnom, pedig csak 8e km van benne. Asszem fékből ezentúl csak gyárit veszem.

Nem akarlak elszomorítani, de 1x így jártam a Vectrával, és a szabályozás nem segített. Annyire elvetemedett a tárcsa, hogy mire felszabályozták, addigra méret alatt volt.

Azóta (is) vallom azt a bölcs angol mondást: "nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsó árut veszek" :)

Megosztás:

Az Omi rendesen megszivatott a héten. Nem nyílott a vezetőoldali ajtó.

Először azt hittem, hogy csak a kilincs rúdjának állítócsavarja lesz a ludas, az a kis

műanyag. Aztán szomorúan konstatáltam, miután sikerült feltörnöm az autóm, hogy

nem az a ludas, hanem eléggé meg van kopva az egész szerkezet. ;)

Egyelőre beállítottam és kapott jó sok WD40-et, most jó. De nem hiszem hogy több

évig húzza már.

Csak azért mondtam, mert valszeg ezzel nem csak nekem lesz bajom, hiszem mindegyik

omiban ugyanolyan a zár. Tessék felkészülni erre az öregebb omegások körében! :)

Én már profin fel tudom törni az omit, lehet hozzám fordulni tanácsért. ;)

Megosztás:

Én pedig ma voltam a karosszériásombál.Jövő héten viszem hozzá az omit, mert a jobb hátsó ajtón megindult kissé a rozsda, a bal hátsó ajtó pedig megy a kukába, mert sikerült vennem rá egy vadi új gyárit.

Amúgy egész du. az autó alatt szenvedtem és mostam le róla a tél mocskát.

Ráadásul öcsém Rekordja is visszakerült védőszárnyam alá, ugyanis anyum autója lett. Asszem darabig nem fogok unatkozni. Tegnap sikerült megcsinálnom, hogy menjen benzinnel. A végén talis-bemutatós autó lesz belőle ;)

Még valami. Egyik véreskezű rendőr haverom megsúgta, hogy a matrica rendszámra kell rászállniuk, így ismét hólapát lett az autó elején :)

Megosztás:

Sziasztok.

Igen rég jártam erre felé. Sajna a munkám miatt nem tartozkodtam itthon. Remélem mindenkinek okés a szekere. Sajna nállam történt egy kis hiba, és nem jövök rá hogy mi lehet a gubanc. Reménykedem benne hogy valaki már közületek járt így, és tud nekem segíteni. :

Mikor eléri az üzemi hőfokot a motor és megyek vele folyamatosan, egy kis idő múlva, elő jön egy olyan jelenség, hogy alapjáraton felszalad a hőfokmutató 110 fokra. Ha ilyenkor kirakom "n".be és nyomok egy tartósabb nagyobb gázt, vagy elindulok, akkor hirtelen vissza ugrik normál helyzetbe.

Menet közben állandóan jó helyen van. mikor 110-en volt a mutató akkor leállitottam gyorsan és motortér felnyit, majd hallottam hogy forr a víz. mikor abba hagyta akkor újra elindultam. De minden megállásnáll ugyan ez a jelenség. (forrás)

Miután hazaértem, ismét kinyitottam a géptetőt. (mutató 110) és a venti is forgott, bár szerintem igen lassan. (nem tudta vissza hüteni) de mikor kézzel gázt pöccintek neki akkor abba a pillanatba vissza esik a mutató.

Lehetséges hogy a venti 2 sebességes??? és mondjuk nem indul be a nagyobb fordulat???

Egyszerüen nem tudom elképzelni hogy mi lehet vele? Esetleg tud nekem segíteni valaki?

Megosztás:

X25XE és X30XE motronic motoroknál.

Lehet, hogy a termosztat-tágulótest nyomócsapja kicsúszott a fészekből, úgy, hogy túl csekély termosztat nyitáshoz vezet. sajnos termosztat csere.

Túlnövekedett hútési hőmérséklet (125C A Tech1-ben).

Ha jól emlékszem neked X25XE ugye? A lurdyban taliztunk még a ősszel talán :blink:

Megosztás:

Bogyo.

Nálam is volt már hasonló jelenség.De a termosztátot potyára bányásztam ki a helyéről.Mert kiderült, hogy a hütőm volt vízköves.Fél vödör vízkő jött ki.De azért gáz kiszedni, mert az automata váltó olaja is bele van kötve.

Amúgy a ventillátor igazából 3 sebességes.1. ha leveszed a gyujtást, 2. normál hütés(egy külső és a motor felöli venti megy), 3. max hütés(mind a 3 venti megy.

Ha rám hallgatsz, akkor vízkőtelenited a hütőt, mert az új 60e-nél kezdődik.

Én sima háztartási vízkőoldót, majd ecetet használtam.

De sajnos a fütőradiátorom is vízköves,így most a müszerfalat is le kell bontanom :blink:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.