nagy istván Elküldve Március7, 2014 Megoszt Elküldve Március7, 2014 nekem ezt anno a rekin sikerült profibban megoldanom..... :) tolattam be egy udvarra trélerrel és éreztem h megakad az autó,de azt hittem csak a tréler.na egy kis gáz(majd 2 tonna volt a tréler,tehát annyira nem volt kicsi az a gázadás) és megindult hátrafelé az autó,csakhogy a motor maradt az eredeti gps koordinátákon miközben az autó hátrébbment vagy 15 cm-t......nekem a váltó szakadt le a motorról.....persze a motor nálam is amortizált mindent.....hűtőt,stb. meg a váltóról is leszakadtak a motorra fogó csavarok furatai. :) A gondom akkor kezdődött, mikor 2009-ben leültettem az autót. Rá két évre Pesten sikerült összetörnöm a bal katalizátor belsejét. Utána kapott egy utángyártottat. Tavaly azt is leamortizáltam Pécsen. Gondoltam, biztosra megyek és a cseredarab kap egy vastag lemezt az aljára. Kaptak is egy négy milis páncélt,aminek az elejét legömbölyítettem,hogy ne akadjon meg semmiben. A meglepetés akkor ért mikor be akartam tolatni a garázsba. A zártszelvény küszöbben felakadt a védőlemez. Előrébb mentemés gyorsan leállítottam, mert nagyon rossz hangja lett. A furcsaságok ott kezdődtek, mikor P-be raktam az autót: a P világított, de R-ben volt a váltó. A kipufogó vége eltűnt az autó alá. Motortérbe benézve is látszott, hogy 3-4 centit előrébb van a motor. Felbakoltam az Omegát és alámásztam. Hirtelen nem tudtam, sírjak vagy nevessek. Ahogy elakadt a katalizátor, előrenyomta a motort a váltóval, elszakítva a két motortartó és a váltótartó bakokat. A legszomorúbb az volt, mikor megláttam a klímakompresszort: folyott róla a jelzőfolyadék :( Most ott tartok, hogy helyére rángattam a motort a váltóval és kicseréltem a váltóbakot, de megkapta a 98-as Omega tartókonzolját ami nem L hanem U alakú és egy nagy ellensúly van rajta. Így már nem tud ennyire eltolódni a motor-váltó. A tanulság, hogy a lemez hátulját is le kellett volna gömbölyíteni, akkor talán felnyomja magát a küszöbre. 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Márkos Zoltán Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 Köszi mindenkinek még1x a hűtős hozzámszólásokat. A Hüllő Kft-nek meg a profi munkát! Látom, vannak itt fentebb komolyabb problémák... :) Az enyém mindössze most annyi, h a gyári alufelni kerékcsavar takaró fedelét trükkös csavar rögzíti; 3 körmös kulcs kéne hozzá - persze az autóban nem volt mikor megvettem. Ha nincs kedvem szerszámgyártani, van tippetek hol juthatnék ilyenhez? A csavar pontosan úgy néz ki, hogy a hengeres fejében 120°-onként egy palástot is érintő, hossztengellyel párhuzamos furat van, a közepében is egy uakkora átmérővel. Látszik, h már az előző tulajnak sem volt ilyen kulcsa, m csúnyán elkente a csavar fején a furatokat néhol a deklit sem kímélve... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 Ha nincs kedvem szerszámgyártani, van tippetek hol juthatnék ilyenhez? A csavar pontosan úgy néz ki, hogy a hengeres fejében 120°-onként egy palástot is érintő, hossztengellyel párhuzamos furat van, a közepében is egy uakkora átmérővel. Látszik, h már az előző tulajnak sem volt ilyen kulcsa, m csúnyán elkente a csavar fején a furatokat néhol a deklit sem kímélve... Én pl. kaptam az autóhoz, de a 4-ból csak hármat visz. Amúgy pedig a gumisnál állandóan úgy járok, hogy mire kikotrom a kesztyűtartóból, már rég lent van az összes dekli ... Zégerfogó powa! :) 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Márkos Zoltán Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 Én pl. kaptam az autóhoz, de a 4-ból csak hármat visz. Amúgy pedig a gumisnál állandóan úgy járok, hogy mire kikotrom a kesztyűtartóból, már rég lent van az összes dekli ... Zégerfogó powa! :) Köszi :) Hát így szerencse, ha kaptál az autóval. A seegerfogóra gondoltam én is, jobb híján az lesz erre (is) rendszeresítve :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 Köszi :) Hát így szerencse, ha kaptál az autóval. A seegerfogóra gondoltam én is, jobb híján az lesz erre (is) rendszeresítve :) Vmi 2000 pénzért vettem anno opelnél... Kemény 5 ajró az ebayen... a postaköltség lehet több :P Amúgy nem 120 fokonként van... az egyszerű lenne... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Március10, 2014 Megoszt Elküldve Március10, 2014 Köszi :) Hát így szerencse, ha kaptál az autóval. A seegerfogóra gondoltam én is, jobb híján az lesz erre (is) rendszeresítve :) Sztem csergőnél is lehet kapni. De egyszer kiszenveded a csavarokat, majd mindegyik fejét megvágod vasfűrésszel, hogy egy nagy csavarhúzòval ki lehessen csavarni a későbbiekben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
B95 Elküldve Március11, 2014 Megoszt Elküldve Március11, 2014 Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulnák hozzátok(sajnos nem volt még időm előlrébb olvasnom,ezért elnézéseteket kérem),hogy van egy 1995-ös 2.5 td omegám és amikor vissza engedem a gázt a fodulat szám megy lefelé(úgy 1200 körül) el kezd rángatni az autó úgy 900 ford.ig utánna szépen esik vissza.Ezt csinálja álló helyben is ha nyomok neki egy gázt,esik vissza a ford. és be dadog és lemegy alapjáratra akkor meg szépen jár.Ha tudtok valami okosságot ezzel kapcsolatban nagyon meg köszönném! Előlre is köszönöm a fáradozásaitokat! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Március11, 2014 Megoszt Elküldve Március11, 2014 Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulnák hozzátok(sajnos nem volt még időm előlrébb olvasnom,ezért elnézéseteket kérem),hogy van egy 1995-ös 2.5 td omegám és amikor vissza engedem a gázt a fodulat szám megy lefelé(úgy 1200 körül) el kezd rángatni az autó úgy 900 ford.ig utánna szépen esik vissza.Ezt csinálja álló helyben is ha nyomok neki egy gázt,esik vissza a ford. és be dadog és lemegy alapjáratra akkor meg szépen jár.Ha tudtok valami okosságot ezzel kapcsolatban nagyon meg köszönném! Előlre is köszönöm a fáradozásaitokat! Zsebben rengeteg százezer és irány az adagolós. Szerencsés esetben 100, gázosabban 300+... Link to comment Megosztás: More sharing options...
B95 Elküldve Március12, 2014 Megoszt Elküldve Március12, 2014 Zsebben rengeteg százezer és irány az adagolós. Szerencsés esetben 100, gázosabban 300+... Köszi a gyors reagálást! De nemrég lett kicserélve az egész belseje,és az előtt is csinálta ezt.De ha előlre tolom teljesen a fedelet akkor gyönyörűen jár,csak nincs benne semmi erő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Március12, 2014 Megoszt Elküldve Március12, 2014 Köszi a gyors reagálást! De nemrég lett kicserélve az egész belseje,és az előtt is csinálta ezt.De ha előlre tolom teljesen a fedelet akkor gyönyörűen jár,csak nincs benne semmi erő. Hol és mibe fájt az adagoló felújítás? Link to comment Megosztás: More sharing options...
B95 Elküldve Március12, 2014 Megoszt Elküldve Március12, 2014 Hol és mibe fájt az adagoló felújítás? Úgy egy ötvenesbe.Pásztón van egy öreg és sok BMW cucca van. Ott cseréltük ki. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Március13, 2014 Megoszt Elküldve Március13, 2014 Úgy egy ötvenesbe.Pásztón van egy öreg és sok BMW cucca van. Ott cseréltük ki. Felújította, vagy kicserélte agy bontottra? Nem mindegy!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
B95 Elküldve Március13, 2014 Megoszt Elküldve Március13, 2014 Felújította, vagy kicserélte agy bontottra? Nem mindegy!!! Elméletileg nem rég lett felújítva az amiből kicseréltük.Egy-két ezer kilómétert ment.Na de szerinted ezt a rángatást nem lehet meg szüntetni?Adagoló probléma lessz?Pedig más baja nincs ,mert tökéletesen indul hidegen-melegen(az óta mióta meg lett csinálva)Nagyon jól fogyaszt,nem füstöl! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Decibel Elküldve Március14, 2014 Megoszt Elküldve Március14, 2014 Sziasztok! A következőre kérnék valami ötletet/tanácsot: Egy 2,5TD sedánom van,és elkezdett 'hülyéskedni'! ;-( A hiba a következő : 7-12l/100km között fogyaszt,szinte hangulattól függően,és ha nyomod,akkor meg kormol is,mint a zálllat,illetve néha 'bedadog' alapjáraton,de nagyon ritkán! ;-D Már próbáltam az összes kutat-,normál-,és drágább gázolajat is,de semmi változás! A csúcsok-,és az adagoló jók,kb 12-13e km van bennük! Már nem is tudom mennyi szerelő nézte-,vizslatta,de semmi sem lett jobb! Valakinek valami ötlete?! Ha lehet priviben,mert azt egyből látom-,vagy a mobilom is megtalálható vagyok! Köszönöm előre is! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Március14, 2014 Megoszt Elküldve Március14, 2014 Sziasztok! A következőre kérnék valami ötletet/tanácsot: Egy 2,5TD sedánom van,és elkezdett 'hülyéskedni'! ;-( A hiba a következő : 7-12l/100km között fogyaszt,szinte hangulattól függően,és ha nyomod,akkor meg kormol is,mint a zálllat,illetve néha 'bedadog' alapjáraton,de nagyon ritkán! ;-D Már próbáltam az összes kutat-,normál-,és drágább gázolajat is,de semmi változás! A csúcsok-,és az adagoló jók,kb 12-13e km van bennük! Már nem is tudom mennyi szerelő nézte-,vizslatta,de semmi sem lett jobb! Valakinek valami ötlete?! Ha lehet priviben,mert azt egyből látom-,vagy a mobilom is megtalálható vagyok! Köszönöm előre is! Köszi, elég egy helyre beírni - aki akar és tud segíteni ott iss megtalálja... :) Dízel az szokott kormolni - mondjuk ált porlasztóhiba vagy adagoló - de azt mondod, hogy jók - sztem meg AC pumpa... nincs elég üzanyomásod - vagy baromi retkes a szűrő. Hja meg tankolj kerozint, az nem kormol annyira... cserébe hamar tönkremegy a porlasztócsúcs :) viszont szebben is megy, de csak ha kap motorolajat is, különben az adagoló kenés hiányában elmarad... :D 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Március14, 2014 Megoszt Elküldve Március14, 2014 Köszi, elég egy helyre beírni - aki akar és tud segíteni ott iss megtalálja... :) Dízel az szokott kormolni - mondjuk ált porlasztóhiba vagy adagoló - de azt mondod, hogy jók - sztem meg AC pumpa... nincs elég üzanyomásod - vagy baromi retkes a szűrő. Hja meg tankolj kerozint, az nem kormol annyira... cserébe hamar tönkremegy a porlasztócsúcs :) viszont szebben is megy, de csak ha kap motorolajat is, különben az adagoló kenés hiányában elmarad... :D Gázolajszűrő, résolajcsövek, adagoló tömítések. Első körben ezeket nézném... 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Decibel Elküldve Március14, 2014 Megoszt Elküldve Március14, 2014 Köszi, elég egy helyre beírni - aki akar és tud segíteni ott iss megtalálja... :) Dízel az szokott kormolni - mondjuk ált porlasztóhiba vagy adagoló - de azt mondod, hogy jók - sztem meg AC pumpa... nincs elég üzanyomásod - vagy baromi retkes a szűrő. Hja meg tankolj kerozint, az nem kormol annyira... cserébe hamar tönkremegy a porlasztócsúcs :) viszont szebben is megy, de csak ha kap motorolajat is, különben az adagoló kenés hiányában elmarad... :D Ezeken túl vagyok,ezekkel 'elvileg' nincs gond! ;-((( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Decibel Elküldve Március14, 2014 Megoszt Elküldve Március14, 2014 Gázolajszűrő, résolajcsövek, adagoló tömítések. Első körben ezeket nézném... Ezeken is... ;-((( Sajna a hiba még mindig fennáll.... :cry: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Március14, 2014 Megoszt Elküldve Március14, 2014 Ezeken is... ;-((( Sajna a hiba még mindig fennáll.... :cry: Vegyél bele 5-10 lityi benyát. Kárt nem nagyon okoz de ha vhol vmi szorulása van lehet kihozza, vagy vegyél 20 litert és öntsd rá... dízel - megérdemli :D 1 Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve Március15, 2014 Megoszt Elküldve Március15, 2014 (edited) Sziasztok! A következőre kérnék valami ötletet/tanácsot: Egy 2,5TD sedánom van,és elkezdett 'hülyéskedni'! ;-( A hiba a következő : 7-12l/100km között fogyaszt,szinte hangulattól függően,és ha nyomod,akkor meg kormol is,mint a zálllat,illetve néha 'bedadog' alapjáraton,de nagyon ritkán! ;-D Már próbáltam az összes kutat-,normál-,és drágább gázolajat is,de semmi változás! A csúcsok-,és az adagoló jók,kb 12-13e km van bennük! Már nem is tudom mennyi szerelő nézte-,vizslatta,de semmi sem lett jobb! Valakinek valami ötlete?! Ha lehet priviben,mert azt egyből látom-,vagy a mobilom is megtalálható vagyok! Köszönöm előre is! Háát, szegény exemet meg mi lelte??!! Módosítva Március15, 2014 : MalterKoma Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Március15, 2014 Megoszt Elküldve Március15, 2014 Háát, szegény exemet meg mi lelte??!! A 2,2 esem csinálta, eladás után gyakorlatilag meghülyült :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Decibel Elküldve Március16, 2014 Megoszt Elküldve Március16, 2014 Háát, szegény exemet meg mi lelte??!! Szeva! Igen jó a kérdés! Sajna a szerelő ismerőseim sem tudják a hiba forrását! :blush: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Decibel Elküldve Március16, 2014 Megoszt Elküldve Március16, 2014 A 2,2 esem csinálta, eladás után gyakorlatilag meghülyült :) Hisztizett az is?! :icon10: :omg: :D :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Március16, 2014 Megoszt Elküldve Március16, 2014 Hisztizett az is?! :icon10: :omg: :D :D :D Hát kijött rajta néhány kehe :P :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Március16, 2014 Megoszt Elküldve Március16, 2014 Hát kijött rajta néhány kehe :P :D Ha kehes, meg kell gyógyítani... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts