Gabo Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 a mostani kocsink nemrég lépte át a 100.000et....és komoly összeget kéne rákölteni...ezért keresünk másikat :roll: ERRŐL beszéltem Valóban ne sokald, sőt... a króm belsőt nem akarod elcserélni fára? :D Amúgy az ára nagyon jó, én egy évvel idősebbet vettem 400e vel olcsóbban. Ha a bőr benne lenne, már cserélném is L az enyémmel :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 a mostani kocsink nemrég lépte át a 100.000et....és komoly összeget kéne rákölteni...ezért keresünk másikat :roll: ERRŐL beszéltem leehth bukó a kocsi mert magánszemély...kereskedő kellett volna a beszámítás miatt :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bogyo Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 gelko Ne sokald a 70 ezret!!! (Ha valós) Az ára annál inkább. 2.9 -ért már gyönyörü A8-ast is vehetsz. mondjuk nem 70 ezerrel hanem, vagy 270 ezerrel. De az akkor is egy A8!!!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bogyo Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Ja, és tök jó fej muterod lehet. Az én anyám, most cserélte le a Seat arosat (VW Lupo) egy új Ibizára. És folyamatosan azon parázik, hogy túl nagy. Meghogy nem tud rendesen parkolni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 2.9 -ért már gyönyörü A8-ast is vehetsz. mondjuk nem 70 ezerrel hanem, vagy 270 ezerrel. De az akkor is egy A8!!!!Lehet, hogy el is sírnám magam, ha a 2,9 milliómon akármennyit is futott A8-ast kapnék. De minimum lefosnám a bokámat úgy bepánikolnék, és nem tudnék aludni amíg el nem adtam. :? Kéne a ráknak.... :? És nem azért mert félek hogy ellopják. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lui Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Ja, és tök jó fej muterod lehet. Az én anyám, most cserélte le a Seat arosat (VW Lupo) egy új Ibizára. És folyamatosan azon parázik, hogy túl nagy. Meghogy nem tud rendesen parkolni. Bogyó Bogyó.. :shock: Tudod mi alegnagyobb Opelklubb weboldalának a címe? :twisted: Kein Vw Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Sztem nem rossz ótó az Ódi... viszont 3 milláért kéne a bánatnak ha 270K van benne!! Akármilyen A8 is! Akkor már inkább egy B Omi 70 ezerrel! Persze tudom, nem vagyunk egyformák! :P :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bogyo Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Lehet, hogy el is sírnám magam, ha a 2,9 milliómon akármennyit is futott A8-ast kapnék. De minimum lefosnám a bokámat úgy bepánikolnék, és nem tudnék aludni amíg el nem adtam. :? Kéne a ráknak.... :? És nem azért mert félek hogy ellopják.Űltél már olyanban? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lui Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Én csak A6-ban.. Az enteriőr elment, a zene isteni, Az útfekvés szuper.. Az elsőkerékhajtás :P :D :D Ha átsó kerekes lenne szeretném.. de én nem udom összefogni maamban a kormányzást, meg a gyorsítást.. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bogyo Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Én elfogúlt vagyok, és mondhat bárki, bármit. Nekem akkor is az A8/S8 jelenti az autózás csúcsát!!! Minden szempontból tökéletes (számomra). Csak még k..va drágák. ..de majd lesz, ólcsóbb.. és akkor majd szépen zörögni fognak az állak, mikor a zöldnél, a seggig érő hóba letaposom a gázt. És a Quattro hajtás teszi szépen a dolgát, min. 300 lóerővel. A többi ember, meg csak próbálkozik mindenféle télifokozatokkal, meg kettesből indulással. (jó móka lesz) :twisted: :twisted: :twisted: Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Űltél már olyanban?Anno munkámból kifolyólag igen. Többször is. Igaz, az már rég volt, utoljára 2001-ben. Nem az a baj, hogy rossz vezetni, hanem sajna az is széthullik, és kb 20-30-szor annyiba kerül az alkatrész hozzá. Amíg valaki nem keres minimum napi 30-40 ezret, addig egy A8 csak sznobéria. Szerintem. A világon sehol sem adminisztrátorok, munkások stb számára tarlálták ki. Hiszen sokan még az Omegát is csak gányolni tudják mert túl sokba kerül. :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bogyo Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Persze hogy széthullik. mint minden rohadt autó, amit 96 után gyártottak. Valahogy ott van a határ. Akkor kezdtek el bejönni ezek a környezetvédelmi szempontok...meg fejlesztések...+anyag spórolások (minden kezdett müanyag lenni). Addig minden jól müködött. :? :? Az alkatrész a legkevesebb, amit egy A8 igényel. Ha van egy kis ismeretsége az embernek, akkor "mindent" ahoz is, fillérekért lehet már szerezni. (másfél évig dolgoztam AUDI szervízben) Most persze jön az, hogy fogyasztás...stb. Nos bármilyen meglepő: városban /dinamikus vezetés mellett/ nem eszik többet 12-13 nál. Pályáról ne is beszéljünk. Bár, aki ilyen autót vesz, annak ez nem is szempont. És innentől kezdve csak is pozitív dolgokat, tudok mondani rólla!! De mint mondottam, Én elfogúlt vagyok!!! :P :D :D És nekem egyszer, akkor lesz egy ilyenem!!!!! (éljen az életcél!!) 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lui Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Anno munkámból kifolyólag igen. Többször is. Igaz, az már rég volt, utoljára 2001-ben. Nem az a baj, hogy rossz vezetni, hanem sajna az is széthullik, és kb 20-30-szor annyiba kerül az alkatrész hozzá. Amíg valaki nem keres minimum napi 30-40 ezret, addig egy A8 csak sznobéria. Szerintem. A világon sehol sem adminisztrátorok, munkások stb számára tarlálták ki. Hiszen sokan még az Omegát is csak gányolni tudják mert túl sokba kerül. :? Mekora igazság... :roll: Upsz.. sokat beszéltem?:oops: Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Az alkatrész a legkevesebb, amit egy A8 igényel. Ha van egy kis ismeretsége az embernek, akkor "mindent" ahoz is, fillérekért lehet már szerezni. (másfél évig dolgoztam AUDI szervízben) Háát ez nekem új. Az omegához egy alapjárati motor pl baráti áron volt 50 ezer ft. (5 millió fillér) Ha nekem lenne egy a8-asom, és mondjuk kéne egy ilyen, azt mennyiért tudnék szerezni? Komolyan kérdezem, mert nem sokat tudok az A8-as árakról. :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Bogyó! Én kb. 3 hete dolgoztam itt a környékünkön egy autószerelő gyereknek (hőt szigeteltünk) ... szóval Ő a Mercedesz Birizdónál szerelő, és éppen volt nála egy SL 500 -as Merdzsó. Igaz hogy az nem audi, de kb. uaz a kategória mint az általad is említett A8/S8. Nos abban értelemszerűen 5000cm3 motor volt sokszáz lóerővel... teccet! Elment a srác valami bisz -baszt venni az elektromos ablakemelőhöz (nem vezérlő egységet), meg pár apróságot. Télleg nem komoly cuccokat vett, és 300pár ezer forintot hagyott a boltban!! Amúgy a kocsit 1,2 milláért hozták be, nem akarok hüeségeket beszélni, de tán '95 körüli volt! Tankoltak bele 10 liter benzint, és az a mennyiség Kadafalva - Auchan áruház oda - vissza 3x távra volt elég, igaz 200 alatt nem nagyon mentek... ez a táv amúgy uszkve...20- 22 km!!! ..és akkor lehet, hogy sokat is mondtam! Szóval szerintem is jó autó az A8/S8, meg jó a Merci 500 is, sőt az én kedvencem meg a 850 CSI Bömbi... csakhát ugye az a bizonyos bili..amibe beleér a kezünk időnként! :P Mi a fillér??? Mert ha mondjuk az ASR vezélőjét 1 milla helyett már 380ezerért meg tudjuk szerezni az viszonylagosan tényleg olcsó, csak nekem!! Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Azt ugyan nem tudom, hogy az S500 meg a zajudi ányóc mennyire egy kategória, de köbö én is Hagához hasonlóan tippelem a dolgokat. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 És nekem egyszer, akkor lesz egy ilyenem!!!!! (éljen az életcél!!) 8) Nemrég nézegettem az áraikat (ajánlom a honlapjukat), miután kedvet kaptam egyhez a Szállító Dva után... de a laza kb. 36 millás kezdő ár elrettentett (jójó, persze a 6 lityis, W12 Lange kivitelt néztem :D) meg aztán telepakoltam minden aranyos kütyüvel így lett cirka 43 misi... baráti, holnap rohanok veszek 2őt, me apucimat meglepem.. :P (mellékesen sztem kicsit gáz, hogy egy alap 30 millás kocsiba elkérnek 64 ezret egy fűthető kormányért... offPhateonban persze nem kell érte fizetni, persze az csak egy VW :D ) No de ez OPELES oldal, főleg Omegás :P Itt szentségtörés ájuldozi az Óditól, meg fauvétól.. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Bammeg mire rájöttem mijaza dva :oops: :smt082 :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Bammeg mire rájöttem mijaza dva Pedig már beszélgettünk MI dvaról stb... :D :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Audi és fauvé nekem személy szerint nem kéne....és ebben benne vannak a lopások is.... (na jó biztosan vennék egy S8ast ha sok pénzem lenne..de ha télleg sok pénzem lenne akkor ennyi pénzért talánék más autót is ....-megyek a társalgóba... :wink: ) bár én elfogult vagyok.... :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark Angel Elküldve November8, 2005 Megoszt Elküldve November8, 2005 Egy haveromnak volt 98-ban A8-asa, amit elloptak 99-ben. Ekkor vett egy S8-at. Tényleg padlót fogtam tőle. Szerintem egy nagyon jó autó. Futómű, váltó (manuál), motor, komfort tényleg nagyon ott van. Pár éve (asszem 2002-ben) eladta, és vett egy S500 mercit (az is összkerekes). Na ennek a mercinek nem ellenfél az A8/S8, sőt nem is egy kategória. Igaz a legújabb A8-ban még nem ültem, de azt meg a legújabb mercivel kellene összehasonlítani. Az Audiban valahogy érződik a hagyomány hiánya.... emlékezzünk vissza a 80-as évekre, amikor még az Audi egy átlagos népautót képviselt, egy két jobb modellel (Audi 90 Quattro Turbo, Audi 200 Quattro Turbo). Ekkor már a merci 50 év luxuskategória hagyománnyal rendelkezett. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Bogyo Elküldve November9, 2005 Megoszt Elküldve November9, 2005 Na hol is kezdjem... Nézzük az "ólcsó" alkatrész árakat. Persze eleve nem ólcsó. Az átlag embernek (mint én) igazán húzós. De ha azt veszem, hogy milyen kapcsolatra sikerült szert tennem, ezzel a másfél év Audis múltammal, már nem is olyan vészes. Az A8 vezérmüszij, (és most kihagyva mindenféle "csodakedvezményt") komplett szett bolti ára, (görgők,feszitők,vízpumpa,lengés csilik (merthogy ebben még olyan is van)...stb) úgy 150 és 130 ezer között mozog. Na most!!! "nekünk" volt olyan ismeretség, hogy egy Mo.-i városból (audi gyár) hordták fel a "melósok" a kész alkatrészeket. Persze,nem volt szépen becsomagolva meg lefóliázva, de ott volt minden mi kellett. és mondanom sem kell, hogy a bolti ár töredékéért!! És akkor még, a bontós ismeretségről nem is beszélve. Ha kellett egy komplett tiptronik. Vagy hátsó difi, 2 napon belül meghozták, és volt, hogy kaptunk hozzá egy komplett autót. Amolyan gratisba. (Hihetettlen dolgokat megéltem ezen a helyen. Tulajdonképpen javitással nem is foglalkoztunk. Mindenből csak is csere. Ha búgott a difi, csere. Ha recsegett a váltó valamely fokozata, csere. Egyikünk sem állt neki szétszedni és megnézni mi baja volt. De teljesen felesleges lett volna ilyennel foglalkozni, mert max 2 nap alatt ott volt a jó. Vagy az új.) Erről egyébként eszembe jut egy konkrét példa. Ha nem gond akkor leírom. Aki unja, az úgy is tovább ugrik. : Kaptam egy A6-ot váltó hibával. Csak annyit írt a comp.,hogy vezérlő egység hiba. Na neki álltam felszedni a jobbelső ülés alól a kárpitot. Merthogy az A6 váltójának, ott van a vezérlője. Mikor el kezdtem szédszedni a dolgokat, már gyanús volt hogy minden olyan nyírkos. Mire a több "ezer" kárpit, és hangszigetelő rétegen át értem. Megpillantottam a vezérlő egységet. Na ez úgy nézett ki a műanyag dobozában, mint a hajók a Dunában. Közben kiderült, hogy a tulaj barátnőjét,aki az anyós ülésen ült, Úgy tréfálták meg húsvétkor. Hogy egy vödör vizet öntöttek rá, miközben az autóban ült. :? ...sok hülye ember járt be hozzánk. Na szóval a lényeg, hogy mikor meg volt a hibafeltárás: Már ment is a telcsi..., és nem egész 2 órán belül, megjelent egy fazon. Gondolom mindenki ismeri azokat a kék tejes rekeszeket. Nahát egy olyan volt a kezében, és szinültig volt tiptronik vezérlővel!! Nem hittem a szememnek. Azt mondták, hogy biztos jó valamelyik. Kezdjem el próbálgatni. Kb a 10.-ik nek sikere is volt. Bemutattam őket egymásnak, (váltót a vezérlönek) a kompjuter segítségével. (ezt hívják tanitási időnek) Ez kb 20 percet vett igénybe. És már lehetett is hívni az ügyfelet, hogy kész az autó. Az egész művelet nem tartott tovább, másfél óránál. Más elektronikus ilyenkor el kezd méregetni meg kábeleket dugdosni. Mindenféle ellenállásokkal bizbaszolni. Mi meg csak fogtuk a "szart", és beraktunk egy jót, a helyére. 8) De mint ahogy sehol, itt sem fizettek meg tisztességesen. Így hát tovább álltam... El sem merem képzelni, hogy most miket művelhetnek. :oops: Na de nézzük a fogyasztást. Az A8 nál 2000-ben volt az első komolyabb fejlesztés. Innentől kezdve már 5 szeleppel láttál el a hengereket. (na most nyólc henger esetében ez már ...hű de sok) Vannak árúlkodó jelek a kasztnin is, de nem utolsó sorban, komolyabb gyújtás rendszert, és befecskendezést is kaptak. Amolyan "henger kapcsolgatóst". Vagyis ha nincs nagy terhelés, akkor a nyólcból csak hat járt. (vagy csak négy...de ez ritka) Így a terheletlen hengerek nem kaptak sem üzemanyagot, sem pedig szikrát. Ez jelentősen lecsökentette a fogyasztás. Ezekkel a motorokkal tényleg nem megy a fogysztás 14L fölé, még városban sem. (Persze ha valaki csak a "tövig" szót ismeri, annak biztos sikerül ezt a számot megdönteni.) Nem egy tulaj mondta, hogy 160-170 között tempomattal nem evett többet 8L nél. És elnézve ezeket az embereket, biztos az sem lenne gond ha 18-at enne. Vagyis biztos nem azért mondták, hogy ámitsanak!! És most Tényleg nem semmi, hogy újjonan könnyedén felkúszhat az ember 38-39, esettleg 40milláig. És mit kap ezért??? Valami olyat, amit lehet már a második nap ellophatnak, vagy elrabolhatnak. + ha még, azt is figyelembe vesszük, hogy a 38 millás autónk az első évben, már csak 25-őt ér. A másodikban pedig, örülünk ha 20-at kapunk érte. Ezek sem róhatók fel a jó tulajdonságok közé. Mint ahogy a közel 28db vezérlő kompjuter sem. (Ami az új A8 ban található.) Valamelyiknek, mindig baja van. (ezt hallomásból tudom) Sött erre is van konkrét sztorim, de ezzel már nem fárasztanálak titeket. Tekintve hogy ez tényleg Opel, és azon belül is Omega topik. És reagálva arra hogy a merci... Lehet benne igazság, hogy kényelmesebb, meg komfortosabb. De ha azt nézzük, hogy az Audi mikor kezdte a luxus kategóriát "ostromolni", és hogy a mergának mennyi ideje volt ugyan erre, olyan nagy külömbség nincs köztük. Én személyszerint nem szeretem a csillag emblémás gépeket, mert hát nagyon szépek meg gyorsak, és hát van AMG meg LORINSER (..vagy hogy írják), de akkor sem. És persze, van egy olyan rétege kishazánknak, amely előszeretettel veszi ezeket az autókat. (erőssen nap barnitottak) ..nahát én őket sem csipázom. :roll: Bár mára mindkettő (audi-Merci...stb), egy nagy kalap... mert annyira át vette az elektronika a "hatalmat" hogy mindig baj van vele. Meghát azért, hogy az új autóm 2-3 hét után, folyamatosan szerviz igényes legyen, arra még milliomos létemre sem lenne szükségem. Mert sajnos ezek azok. Csak épp erről senki sem beszél. :roll: ...még. Na de nekem akkor is lesz egy!! És valahogy 2000-2002-es példányok közül. Mert azok még, úgy ahogy megbízhatók. A mostaniakhoz képest mindenképp! ...részemről, itt le is zárhatjuk a Témát. Bár ez a téma közel áll a szivemhez. Mint ahogy az összes autó, kivétel nélkül!!! Bocsi ha kicsit hosszú lett. :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve November9, 2005 Megoszt Elküldve November9, 2005 Ja, valóban, alkatrészt lopni olcsóbb, mint megvenni. Valahogy nekem még mindig vannak kétségeim az olcsó árakat tekinteve. :roll: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve November9, 2005 Megoszt Elküldve November9, 2005 Ja, valóban, alkatrészt lopni olcsóbb, mint megvenni. Valahogy nekem még mindig vannak kétségeim az olcsó árakat tekinteve. :roll: egyik haver egy hozzánk közel eső nagyszervízben dolgozott...elég furcsa dolgokat mondott a szervizelésről....nem jókat :? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Lui Elküldve November9, 2005 Megoszt Elküldve November9, 2005 Ja, valóban, alkatrészt lopni olcsóbb, mint megvenni. Valahogy nekem még mindig vannak kétségeim az olcsó árakat tekinteve. :roll: A Győri audiból ide is hordott az egyi srác haverja laktrészeket, és vetett vele egy TT-t, mert az tök ######a lesz, meg persze minden van hozzá Sz-rért H.gyért.. Namost hozottegy xenon szettet , gyárit 70-ért.. zsír. hozott egy váltót (tiptronik)130-ért. Állítólag zsír. Végül hozott 3 nyomozót, meg két gyalogkakukkot, mert bukta volt. Ótót, mint bűnjelet lefoglalták, 1 éve pereskednek. A végén, ha nem is bizonyítanak semmit, kap egy bocsit.. Addig a kocsi nem gyengén veszít az értékéből.. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts