Omegatd Elküldve Február14, 2013 Elküldve Február14, 2013 Sziasztok! Egy 2001. szeptemberi, 2.5 DTI motoros Omegám van. Sajnos a hosszú ékszíj feszítőgörgőjét tartó rúd (amit hátulról egy tekercs-rugó feszít) Háza, vagy tartóbakja vagy mije kikopott, a rúd már nem vízszintesen, a görgő pedig nem "spúrban" áll, így az ékszíj állandóan leesik, elszakad. Már elszántam magam ennek a tartónak (valaki azt mondta, ez nem más, mint az "alsó vezérlés-fedél") a cseréjére, csak azt lenne jó tudni, hogy az Y 25 DT motor (2497 ccm, soros hat hengeres, 151 LE-s common rail diesel) melyik BMW-ben lévővel egyezik meg? Nem ez lenne az első eset, hogy a sokak által nagy rablónak tartott Wallis-nál szinte feléért kapom meg ugyanazt, mint az Opel szaküzletben... Tud valaki egy biztosat, hogy melyik BMW motorjával egyezik meg az enyém? Előre is köszi! :huh: Nem fogod feléért megkapni. Az öntvény ára 20-40 ezer...
Omegatd Elküldve Február14, 2013 Elküldve Február14, 2013 Hívd fel ezt a fószert, szerintem tud segíteni. http://racing-bazar....ott_alkatreszei Ez pont az az alkatrész, amit bontottan kell beszerezni. Miért nem veszitek meg bontóból a féktárcsákat, fékbetéteket...
Omegatd Elküldve Február14, 2013 Elküldve Február14, 2013 Senki többet harmadszor?? :blush: :hiya: :icon11: Akko megy a kukába.... :unsure: Ha mégis kuka, inkább add nekem...
Tyson05 Elküldve Február14, 2013 Elküldve Február14, 2013 Az R 25 - 28 -as váltókat melyik típusú omegákra szerelték?
zozor Elküldve Február14, 2013 Elküldve Február14, 2013 Ez pont az az alkatrész, amit bontottan kell beszerezni. Miért nem veszitek meg bontóból a féktárcsákat, fékbetéteket... Hát, akkor lehet nem jön be- egy próbát megér. Talán azt a feszítőt lehet cserélni, ha nem, akkor úgyis csak az eredeti (vagyis új) marad.
kori Elküldve Február15, 2013 Elküldve Február15, 2013 Az R 25 - 28 -as váltókat melyik típusú omegákra szerelték? R28 csak a 3.0V6-3.2V6, az R25 az összes többihez.
Tyson05 Elküldve Február15, 2013 Elküldve Február15, 2013 Értem. Köszönöm szépen! :icon1: És ezeken a váltókon belül létezik több féle? Gondolok például az áttételre... Motor típusoktól függően, vagy, hogy diesel, benzin... R28 csak a 3.0V6-3.2V6, az R25 az összes többihez.
Omegatd Elküldve Február15, 2013 Elküldve Február15, 2013 R28 csak a 3.0V6-3.2V6, az R25 az összes többihez. Tudtommal a C30SE ISS R28...
kori Elküldve Február15, 2013 Elküldve Február15, 2013 Tudtommal a C30SE ISS R28... De ez a B Omega rovat :D
kori Elküldve Február15, 2013 Elküldve Február15, 2013 Értem. Köszönöm szépen! :icon1: És ezeken a váltókon belül létezik több féle? Gondolok például az áttételre... Motor típusoktól függően, vagy, hogy diesel, benzin... Elvileg az áttétel fix, de a 2,5Td váltó nem jó semmi másra. De itt nézz körül: opel-infos.de
Tyson05 Elküldve Február15, 2013 Elküldve Február15, 2013 Azt nem tudjátok, hogy az Omega B és a Calibra hátsó féltengelyei között van-e valami különbség?
city754 Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 Hívd fel ezt a fószert, szerintem tud segíteni. http://racing-bazar....ott_alkatreszei Köszi szépen, időközben kiderült, hogy az E39-es, 525d-ben van ugyanez a motor, ami az Omegában mégsem teljesen ugyanaz... Csak a blokk. Egy csomó szerelvény más, pl. az ékszíj vezetése és feszítése is más, mert máshol van pl. a szervópumpa, a generátor, meg mittudomén-mi. Szóval ez a nyavalyás öntvény azért van 80ezer körül az Opelnél, mert nem ugyanaz, mint a Wallis 48ezres tartója... Ja! és a szerelő jó híre: ahhoz, hogy a 80ezres öntvényt ki tudja cserélni, le kéne venni a hengerfejet (jól kezdődik!), azután a vezérlést szétborítani, mert valami mögött van ez a sz@r... Szóval az egészben nem is az öntvény ára lenne a legfájóbb, hanem a többi, meg a többi... :pinch: Így sajna marad a sufni-tuning, az oválisra kopott lyukat ott, a helyén felfúrni szabályos körre, oszt perselyt bele! Azé' mondom, óvakodjatok ilyen öszvér autóktól, mert én 6 éve szívok ezzel a remek, BMW motoros (de mégsem teljesen) Omegával, egy csomó alkatrész az Opelnál nem mindig kapható hozzá, a BMW meg nem egyezik... Bontott alkatrésszel ugyanez a helyzet... Köszi még1x a segítséget, jó 7végét mindenkinek!
skyrangr Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 Így sajna marad a sufni-tuning, az oválisra kopott lyukat ott, a helyén felfúrni szabályos körre, oszt perselyt bele! Azé' mondom, óvakodjatok ilyen öszvér autóktól, mert én 6 éve szívok ezzel a remek, BMW motoros (de mégsem teljesen) Omegával, egy csomó alkatrész az Opelnál nem mindig kapható hozzá, a BMW meg nem egyezik... Bontott alkatrésszel ugyanez a helyzet... Köszi még1x a segítséget, jó 7végét mindenkinek! Ha rendesen meg van csinálva, miért lenne sufni-tuning? Csak ügyesen kell megcsinálni. Nem-öszvér autó a mai világban!? :D :D Egy svéd gyártású (Volvo), de kínai autót vezetek, ami német padlólemezen van (Ford), és francia motor van benne (PSA). Akkor!? :D Ja, és a múltkor az olasz vezérlő ment gallyra benne, szerencsére polcról cserélték, gariban :)
Omegatd Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 Azt nem tudjátok, hogy az Omega B és a Calibra hátsó féltengelyei között van-e valami különbség? Öcsém, kaptál már elég segítséget, de megköszönni, eddig elfelejtetted! Különben meg gugli, opel-info, TIS! Ezekre megkapod a választ. De tőlem kapsz fél választ! Nincs hátsó féltengely a Kolibriben...
skyrangr Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 Öcsém, kaptál már elég segítséget, de megköszönni, eddig elfelejtetted! Különben meg gugli, opel-info, TIS! Ezekre megkapod a választ. De tőlem kapsz fél választ! Nincs hátsó féltengely a Kolibriben... Sztem a 4WD-sre gondolt. de kétlem hogy ugyanaz a féltengely lenne hátul, tekintve, hogy a Calibra alá az A Omega / A Vectra 4x4 diffiműve került. Egyszer cseréltem ilyet, de nem rémlik már pontosan hogy mi is a különbség, de pl rémképeim szerint a Calibránál pl nincs ABS gyűrű...
Tyson05 Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 Öcsém, kaptál már elég segítséget, de megköszönni, eddig elfelejtetted! Különben meg gugli, opel-info, TIS! Ezekre megkapod a választ. De tőlem kapsz fél választ! Nincs hátsó féltengely a Kolibriben... Öcsém... jajj de sok mindent kérdeztem... :blink: 1-2 kérdésem volt... de azért mert nem írom oda, attól még hálás vagyok a "Hasznos" válaszokért. Amúgy meg mindig minden válaszra oda kell írni, hogy kösz? Na nee... Kerestem már google-ben is, de nem igazán lehet ilyen kérdésekre választ találni és amúgy is sokkal jobb és hasznosabb itt, olyan tapasztalt emberektől hasznos infót kapni, mint a google-n keresgélni!! És a válaszod helytelen, ugyan is van hátsó féltengely a Calibrában!!!!!!! A 4x4 -ben!!! Ja és szerintem azért van ez a fórum, hogy meg tudjunk beszélni mindent!
Tyson05 Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 Sztem a 4WD-sre gondolt. de kétlem hogy ugyanaz a féltengely lenne hátul, tekintve, hogy a Calibra alá az A Omega / A Vectra 4x4 diffiműve került. Egyszer cseréltem ilyet, de nem rémlik már pontosan hogy mi is a különbség, de pl rémképeim szerint a Calibránál pl nincs ABS gyűrű... De van ABS gyűrű!
tgabika76 Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 Sztem a 4WD-sre gondolt. de kétlem hogy ugyanaz a féltengely lenne hátul, tekintve, hogy a Calibra alá az A Omega / A Vectra 4x4 diffiműve került. Egyszer cseréltem ilyet, de nem rémlik már pontosan hogy mi is a különbség, de pl rémképeim szerint a Calibránál pl nincs ABS gyűrű... ABS gyűrű még csak-csak volna, sztem a nyomtávok nem egyeznek, ebből kifolyólag pedig a féltengely hossza sem, de ez csak tipp.
skyrangr Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 ABS gyűrű még csak-csak volna, sztem a nyomtávok nem egyeznek, ebből kifolyólag pedig a féltengely hossza sem, de ez csak tipp. Ja, többek között...
Omegatd Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 Sztem a 4WD-sre gondolt. de kétlem hogy ugyanaz a féltengely lenne hátul, tekintve, hogy a Calibra alá az A Omega / A Vectra 4x4 diffiműve került. Egyszer cseréltem ilyet, de nem rémlik már pontosan hogy mi is a különbség, de pl rémképeim szerint a Calibránál pl nincs ABS gyűrű... Tudom, hogy arra gondolt, azért írtam a fél választ. Az A Vectra stimmel, de az A Omega szerintem nem. Ugyanis első kerekesek, csak van kihajtás hátra ISS. De nyomtáv és kerékagy méretbeli különbségek ISS vannak...
Omegatd Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 Öcsém... jajj de sok mindent kérdeztem... :blink: 1-2 kérdésem volt... de azért mert nem írom oda, attól még hálás vagyok a "Hasznos" válaszokért. Amúgy meg mindig minden válaszra oda kell írni, hogy kösz? Na nee... Kerestem már google-ben is, de nem igazán lehet ilyen kérdésekre választ találni és amúgy is sokkal jobb és hasznosabb itt, olyan tapasztalt emberektől hasznos infót kapni, mint a google-n keresgélni!! És a válaszod helytelen, ugyan is van hátsó féltengely a Calibrában!!!!!!! A 4x4 -ben!!! Ja és szerintem azért van ez a fórum, hogy meg tudjunk beszélni mindent! Jó hogy megmondod mire való a fórum. A pofád meg befogásra!
Omegatd Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 Tisztelt Vetőség és Moderatúra! Ilyenkor hol vagytok és merre jártok? Mindenféle seggfej beszólhat nekem és hagyjátok! Hol van ilyenkor a nagy és igazságos Uhuhu?
Vectra V6 Elküldve Február16, 2013 Elküldve Február16, 2013 Öcsém... jajj de sok mindent kérdeztem... :blink: 1-2 kérdésem volt... de azért mert nem írom oda, attól még hálás vagyok a "Hasznos" válaszokért. Amúgy meg mindig minden válaszra oda kell írni, hogy kösz? Na nee... Kerestem már google-ben is, de nem igazán lehet ilyen kérdésekre választ találni és amúgy is sokkal jobb és hasznosabb itt, olyan tapasztalt emberektől hasznos infót kapni, mint a google-n keresgélni!! És a válaszod helytelen, ugyan is van hátsó féltengely a Calibrában!!!!!!! A 4x4 -ben!!! Ja és szerintem azért van ez a fórum, hogy meg tudjunk beszélni mindent! " Amúgy meg mindig minden válaszra oda kell írni, hogy kösz? Na nee." -Pedig illene......
skyrangr Elküldve Február17, 2013 Elküldve Február17, 2013 Tudom, hogy arra gondolt, azért írtam a fél választ. Az A Vectra stimmel, de az A Omega szerintem nem. Ugyanis első kerekesek, csak van kihajtás hátra ISS. De nyomtáv és kerékagy méretbeli különbségek ISS vannak... rémképeimben ez volt, hogy azt a diffit rakták a Vectra/Calibra 4x4 alá, ami az A Omega/B Senator-ban volt... Nyomtáv különbség ne zavarjon senkit, max egy kicsit kijjebb lóg a felni a Calibra alól, kb 5-5 centivel :D :D :D :D :D :D
tgabika76 Elküldve Február17, 2013 Elküldve Február17, 2013 ...de ha a féltengely hosszabb akkor ugye nem jó a Calibra gyári lengőkarja sem mert a kerékagy nem "találkozna" a féltengely végével, tehát az lesz a vége hogy egyedileg kell gyártatni féltengelyeket. Az meg azért nem kis meló, meg lehet kérdezni Demót mennyit szívott a Corsánál, pedig ott csak kb. 200LE-t kellett átvinni... nem úgy van az hogy csak úgy megesztergáljuk Barkas féltengelyből oszt jó lesz... :D Az Omega féltengely kettévág-összehegeszt meg végképp kiesett, mert a hegesztésnél el fogja nyírni a nyomaték, szvsz még akkor is ha dörzshegesztéssel próbálkozik (használnak még ilyet egyáltalán?), a sima CO-t főleg...
Recommended Posts