Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

X25XE motoros '98-as kocsimnak ~220ezer volt a regadója év elején.A jobb besorolású motorosé ~170ezer lett volna...

Tényleg, én kérek elnézést. Most módosultak a szabályok.

Akkor tényleg szabad az út az autópiacnak, lehet behordani az országba a gépezeteket...

Persze csak magyar rendszámmal. Külföldiért jó vastagon fog a cerka... Akár 800e is lehet a tarifa, ha megállít a rendőr, külföldi autóval :P

Megosztás:

Tényleg, én kérek elnézést. Most módosultak a szabályok. Akkor tényleg szabad az út az autópiacnak, lehet behordani az országba a gépezeteket... Persze csak magyar rendszámmal. Külföldiért jó vastagon fog a cerka... Akár 800e is lehet a tarifa, ha megállít a rendőr, külföldi autóval :P

Már ezt ISS törölték, jöhetsz nyugodtan... :omg: :evilgrin:

Megosztás:

Sziasztok!

Kellene egy kicsi segítség.Tegnap éjjel zuhogó esőben kigyulladt a chek lámpa.Megálltam ,leállítottam a kocsit kulcs ki aztán frissibe kivillogtattam a hibát.A villogás 10-10-1-3 valaki megmondhatná ez miez?A kocsi 97-es x20xev.Köszönöm.Sajnos azok alapján ami nekem megvan nem tudom értelmezni.

Megosztás:

Sziasztok!

Kellene egy kicsi segítség.Tegnap éjjel zuhogó esőben kigyulladt a chek lámpa.Megálltam ,leállítottam a kocsit kulcs ki aztán frissibe kivillogtattam a hibát.A villogás 10-10-1-3 valaki megmondhatná ez miez?A kocsi 97-es x20xev.Köszönöm.Sajnos azok alapján ami nekem megvan nem tudom értelmezni.

lambda. felcsapódott a víz, és beázott. majd kiszárad, akkor jó lesz. vagy csere. ha csere, akkor lehetőleg ne utángyárira...

vagyis ha utángyárira, akkor csak olyat, amit ki tudsz mérni (jópárat össze kell hasonlítani, szal boltos haver nem árt...)

amúgy:

http://www.opelforum...99

vagy

http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm#simtec56

13-as hibakód

Megosztás:

lambda. felcsapódott a víz, és beázott. majd kiszárad, akkor jó lesz. vagy csere. ha csere, akkor lehetőleg ne utángyárira... vagyis ha utángyárira, akkor csak olyat, amit ki tudsz mérni (jópárat össze kell hasonlítani, szal boltos haver nem árt...) amúgy: http://www.opelforum...99 vagy http://www.topbuzz.co.uk/info/fault_codes/fault_codes.htm#simtec56 13-as hibakód

Nagyon szépen köszönöm a segítséget.remélem csak a tegnapi vizes útnak (állt a Bakonyban a víz) köszönhető ez a hiba.

Megosztás:

Nagyon szépen köszönöm a segítséget.remélem csak a tegnapi vizes útnak (állt a Bakonyban a víz) köszönhető ez a hiba.

valószínű, nekem is ázott már be, egy-két napig check lámpa, azt elmúlt, pont mire cserélni akartam :)

akkor kapott még egy kis plussz szigetelést (ragasztós zsugorcső személyében), azóta egyszer se fordult elő

Megosztás:

valószínű, nekem is ázott már be, egy-két napig check lámpa, azt elmúlt, pont mire cserélni akartam :) akkor kapott még egy kis plussz szigetelést (ragasztós zsugorcső személyében), azóta egyszer se fordult elő

Na ezt az ötletet felhasználom én is:) Bosszant mert most cseréltem ki mindent amit csak kellett(vezjeladó,teljes kipufogó,stb).Elvárnám hogy egy kicsit jó legyen:) Dehát hisztis kislány ez :)

Még egyszer köszi a tippet is

Megosztás:

Na ezt az ötletet felhasználom én is:) Bosszant mert most cseréltem ki mindent amit csak kellett(vezjeladó,teljes kipufogó,stb).Elvárnám hogy egy kicsit jó legyen:) Dehát hisztis kislány ez :) Még egyszer köszi a tippet is

hajtottál már Zsigulival mélyebb tócsába? :D

mert az megáll mint a szög :P

jártam így párszor a 2103-al, mélyebb vasúti átjáróknál. frankón felcsapja a vizet a gyújtáselosztóra, azt onnan se tőlem, se hozzád :D

aztán kicseréltem az elosztófedelet (pedig az is szinte új volt), és jó lett :)

Megosztás:

Segitségeteket szeretném kérni!!

Van egy 1996-os b omegám (2000.16V,automata)amivel hetek ota küzdök!!

Olyan hibát mutat hogy hogy kigyullad a chek lámpa de nem ez a legnagyobb baj hanem nem is idul a verda !!Ha el is indul ahogy nyomom a gázt neki leesik az alapjárat és elkezd puffogni mintha a kipufogo gázt vissza tolná a motorba!!akkor leáll és nem akar ujra indulni!! olyan mintha nem kapna üzemanyagot!!cserélve lett az üzemnyag szivattyu,termosztát,alapjárati motor,ki lett véve a riaszto nem e az tilt le!!Egyszerüen nem tudjuk mi lehet a baj !!Kérlek segitsetek!!!!

Megosztás:

Segitségeteket szeretném kérni!!

Van egy 1996-os b omegám (2000.16V,automata)amivel hetek ota küzdök!!

Olyan hibát mutat hogy hogy kigyullad a chek lámpa de nem ez a legnagyobb baj hanem nem is idul a verda !!Ha el is indul ahogy nyomom a gázt neki leesik az alapjárat és elkezd puffogni mintha a kipufogo gázt vissza tolná a motorba!!akkor leáll és nem akar ujra indulni!! olyan mintha nem kapna üzemanyagot!!cserélve lett az üzemnyag szivattyu,termosztát,alapjárati motor,ki lett véve a riaszto nem e az tilt le!!Egyszerüen nem tudjuk mi lehet a baj !!Kérlek segitsetek!!!!

a check lámpa pont elég hiba ahhoz, hogy ne induljon a verda! :P

villogtasd ki a hibakódot...

Megosztás:

az mit jelent hogy villogtassam ki???pontosabban mert én egy laikus vagyok a szerelő 3 hete küzd vele .de nem 1 hanem több!És fingjuk nincs

hát ha szerelőhöz vitted, akkor szerintem hagyd rájuk. ha meg nem boldogulnak (elmondásod szerint nagyon így fest a dolog...), akkor keress egy olyat, aki ért hozzá.

ezt az autót közel 20 évvel ezelőtt tervezték, baromira nem egy bonyolult szerkezet, egy valamire való hibakód-olvasóval már el lehet indulni, de egy rendes Opeles műhely azért fel van szerelve egy Tech2-es műszerrel. meg láttak is előtte már 1-2 ilyen motorral szerelt autót (lévén hogy elég sok Opel megkapta az Omega motorjait, illetve az Omega kapott más Opelek motorjaiból...).

tehát ha eleve nem ismerik azt a fogalmat, hogy hibakód-olvasás, akkor hagyd őket a csudába, mond nekik hogy csukják le a gépháztetőt, és keress egy közeli szerelőt, aki látott már Opelt, vagy Omegát közelről.

attól hogy egy szerelő tud fékbetétet, olajat, vagy stabilizátor-rudat cserélni, neadj isten gumit szerelni, még nem azt jelenti hogy az autó elektromos lelkivilágát ismerné.

márpedig neked nagyon innen fúj a szél!

körbekérdezel itt a fórumon, valaki csak tud a közeledben egy Opel-mágust...

és ez nem leb@szás, vagy szívatás, ez így normális. én sem értek a cipőjavításhoz, ha elromlik a cipő, elviszem suszterhez. ha nem tudja megcsinálni, nem mondom meg neki, hogy hogy kell megjavítsa. fogom, és elviszem másikhoz.

persze meg lehet próbálni a kuruzslással, meg egyéb népi gyógymódokkal, de a végén lehet hogy többe fog fájni a mutatvány, mint ha elvitted volna egy hozzáértő illetőhöz.

Megosztás:

Próbáljátok lehúzni a légtömegmérőt, ha így elindul, meg is van a bűnös.

Kori, Te kerestél anno X-es V6-ra Y-os kipufogóleömlőket? Ha Te akkor lett belőle vmi? Megéri ezzel mokkolni? Nekem minden ok velük, de nincs esemény a kocsival tuningnak meg jól hangzik :icon1:

Megosztás:

B)

Célszerű lenne olajcserekor. Az alsó olajteknőt kell levenni hozzá, arra van felrögzítve belülről 2 csavarral a jeledó, az elektromos vezetéke pedig a felső olajteknő vezérlés felé eső utasoldali részén van (ezt látod most is, egy zéger gyűrű tartja kívülről, ha azt kinyomod akkor befele kijön majd a csati).

Ami kell hozzá:

-új jeladó (így néz ki)

-1 gumitömítés a jeladó csatlakozója alá

-szürke paszta (Hivatalosan:a Tied régebbi évjárat, de az újakat csak pasztával kell összerakni, a régiekhez volt alsó olajteknő tömítés, ezt a Csergőben megmondják Neked, hogy Tiedhez kell -e vagy sem, ha kell akkor megnézném létezik -e 2 fajta alsó olajteknő és ha van szereznék egy újabbat, mert lehet hogy olcsóbb pasztával együtt az új típusú bontott, mint a 14eFt-os (minusz kedvesség) ERLING alsó dekli tömítés. Nem hivatalosan: szürke gyári pasztával összerakni)

-féktisztító

Mindent takaríts el , lesz lehetőséged megnézni, hogy az olajfelszívódon lévő durva fémszűrőn van -e dzsuva/lerakódás, vagy fémdarabok (utóbbi problémát jelez). Alapos takarítás és mindent vissza.

Az omega foreveren van HAYNES - ha nincs TIS-ed - abban megtalálod a csere részletes leírását, és az alkalmazandó eljárást, nyomatékértékeket a 80. oldaltól. Vagy ha kell segítek benne ha szólsz.

Az anyag sajna vagy 15-20eFt.

Sztem az Olmangel egyébként "nem normális", az Olstand az oké, utóbbit fele olajszint esetén valóban dobálja véletlenszerűen. Ha jó az olajszinted és mégis írogat akkor lassan csereérett a jeladó, vagy élsz vele együtt, de megvan a hátránya, hogy tényleges probléma esetén nem figyelsz esetleg úgy oda és nagyobb kárt okozol majd.

Kerestem ezt a cuccot, de se Bárdi, se Unixnál nem találtam. Jelenlegi árára lettem volna kiváncsi, meg a beszerzésre.

Nem hinnám, hogy csak a Csergő foglalkozik vele, ott meg nem tudom én megnézni....

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.