skyrangr Elküldve Március5, 2012 Megoszt Elküldve Március5, 2012 Részvétem a szép cabrio miatt TD, a lényeg, hogy nem esett bajod, megvédett Téged. Van remény a megmentésére, vagy esélytelen? Tudhatnád hogy Mo-n nincs olyan hogy reménytelen autó... :D Én már adtam el GTK-s roncsot úgy, hogy pár hónap múlva újra láttam az úton, és csak a rendszám alapján ismertem meg. Az új -átvert- tulaj meg boldogan feszített a 'kevés kilométeres, megkímélt, hölgy tulajdonostól' autójában :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
MátéDebrecen Elküldve Március5, 2012 Megoszt Elküldve Március5, 2012 A helyzet az, hogy a tűzoltók, meg a mentősök sem nagyon akarták elhinni, bár a b oszlop/bukócső sokat segített, igaz, ha van utasom ő nem biztos, hogy ilyen könnyen megússza... Huh. Melletted ült az őrangyalod. Sok szerencsét a továbbiakban. Tudhatnád hogy Mo-n nincs olyan hogy reménytelen autó... :D Én már adtam el GTK-s roncsot úgy, hogy pár hónap múlva újra láttam az úton, és csak a rendszám alapján ismertem meg. Az új -átvert- tulaj meg boldogan feszített a 'kevés kilométeres, megkímélt, hölgy tulajdonostól' autójában :) Nagyapám, így vett majdnem egy suzukit "500 km-rel" a szalonból. Csak kutakodás után kiderült, hogy még szállítás alatt gtk-s lett a kocsi. 0 km-el meg nem merték eladni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fapad Elküldve Március5, 2012 Megoszt Elküldve Március5, 2012 Tudhatnád hogy Mo-n nincs olyan hogy reménytelen autó... :D Én már adtam el GTK-s roncsot úgy, hogy pár hónap múlva újra láttam az úton, és csak a rendszám alapján ismertem meg. Az új -átvert- tulaj meg boldogan feszített a 'kevés kilométeres, megkímélt, hölgy tulajdonostól' autójában :) Nagyapám, így vett majdnem egy suzukit "500 km-rel" a szalonból. Csak kutakodás után kiderült, hogy még szállítás alatt gtk-s lett a kocsi. 0 km-el meg nem merték eladni. Tegyétek hozzá, hogy " nemdohányzó" ! :D :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
MátéDebrecen Elküldve Március5, 2012 Megoszt Elküldve Március5, 2012 Tegyétek hozzá, hogy " nemdohányzó" ! :D :D :D Ez az egy dolog amivel nem lehet csalni. Egy nem dohányzó ember egyből szagot fog, ha cigiztek a kocsiba. Nem beszélve a nem kívánatos lyukakról az űlésen. Más: Fel lett adva a csomag. Sajnos késtem vele, mivel a ma lett feladva, ugyanis kiadtam "alvállalkozónak" a feladatot, neki meg ma jutott eszébe. :glare: Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Március5, 2012 Megoszt Elküldve Március5, 2012 Huh. Melletted ült az őrangyalod. Sok szerencsét a továbbiakban. Nagyapám, így vett majdnem egy suzukit "500 km-rel" a szalonból. Csak kutakodás után kiderült, hogy még szállítás alatt gtk-s lett a kocsi. 0 km-el meg nem merték eladni. volt egy ilyen legenda egy BMW-ről is, amit egy nepper árult párszáz km-el, jóval áron alul. aztán el is adta egy vevőnek, aki vétel előtt kiszúrta, hogy cserélték a szélvédőt. mire neki elárulta a nepper -mivel ő baromi jófej-, hogy valóban, ezért olcsó, mert szállításkor ráejtettek valamit, és betört a szélvédő, a csere után meg már csak újszerű a kocsi. a user boldogan megvette az újszerű gépet. a történet melléksztorija, hogy valójában nem a szélvédőre ejtettek rá valamit, hanem az egész kocsit tetőre ejtették a trélerről, szállítás során. persze az autót GTK-zták, szállító biztosítója fizetett, nepper meg megvette a roncsot, és egy lakatossal kikalapáltatta egy donorautó segítségével... Link to comment Megosztás: More sharing options...
FPepe Elküldve Március5, 2012 Megoszt Elküldve Március5, 2012 Ezek persze elítélendő dolgok, hiszen átverni bárkit, főleg ennyi pénzzel nem szép dolog, de az igazság az, hogy ha egy törött kocsit korrektül rendbe raknak, az kb. ugyanolyan jól szolgálhatja a gazdáját, mint az új. Saját tapasztalatból tudom, mivel az enyém is valszeg teljes elsőrész-cserén esett át a tűzfaltól előre (néhol belül látszik, hogy milyen színű donorautóból valók a darabok). Ennek ellenére az autó 7. éve van nálam, és ebből kifolyólag problémám nem volt vele. Persze a kókler munka megbosszulja magát, és sajnos ebből van több... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Március5, 2012 Megoszt Elküldve Március5, 2012 Ezek persze elítélendő dolgok, hiszen átverni bárkit, főleg ennyi pénzzel nem szép dolog, de az igazság az, hogy ha egy törött kocsit korrektül rendbe raknak, az kb. ugyanolyan jól szolgálhatja a gazdáját, mint az új. Saját tapasztalatból tudom, mivel az enyém is valszeg teljes elsőrész-cserén esett át a tűzfaltól előre (néhol belül látszik, hogy milyen színű donorautóból valók a darabok). Ennek ellenére az autó 7. éve van nálam, és ebből kifolyólag problémám nem volt vele. Persze a kókler munka megbosszulja magát, és sajnos ebből van több... sokszor akkor jön elö a dolog ha törik az auto... Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Március6, 2012 Megoszt Elküldve Március6, 2012 sokszor akkor jön elö a dolog ha törik az auto... Ja, akartam mondani. a 5th gear autós műsor csinált is egy töréstesztet egy orrészcserés Focus vs töretlen Focussal. Az eredmény megdöbbentő. Persze van arra is példa a youtube-on, hogy hogyan is történik a szakszerű javítás, a gyűrődőzónák visszaállítása, stb. De az eljárás olyan munka-idő-szerszám igényes, hogy gyakorlatilag nem éri meg, csak szinte új autóknál. Így az hogy 'orrszécsere', ami kimerül abban, hogy lekarcintja a lakatos a donorról a első nyúlványokat, felheftöli a sérült autóra, kap egy dukkót... szerintem nem százas javítás. Persze becsülendő dolog, ha nem rohad, meg ilyesmi, mert akkor legalább a varratokat, éleket lekezelte. De ez még koránt sem garancia arra, hogy az utas nem hagyja ott a fogát egy ütközésben (amit egy előtte töretlen autóban esetleg túlélnének). Az a gyűrődő zóna arra van tervezve, hogy a gyűrődésével megvédje az autóban utazókat. Javítani bizonyos esetekben lehet, bár rohadt drága. Gondolj csak bele. WC papírt is egy alkalomra tervezték. Persze fel lehet használni még egyszer, de az eredmény korántsem olyan tökéletes mint először :P :P :P :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve Március6, 2012 Megoszt Elküldve Március6, 2012 Ja, akartam mondani. a 5th gear autós műsor csinált is egy töréstesztet egy orrészcserés Focus vs töretlen Focussal. Az eredmény megdöbbentő. Persze van arra is példa a youtube-on, hogy hogyan is történik a szakszerű javítás, a gyűrődőzónák visszaállítása, stb. De az eljárás olyan munka-idő-szerszám igényes, hogy gyakorlatilag nem éri meg, csak szinte új autóknál. Így az hogy 'orrszécsere', ami kimerül abban, hogy lekarcintja a lakatos a donorról a első nyúlványokat, felheftöli a sérült autóra, kap egy dukkót... szerintem nem százas javítás. Persze becsülendő dolog, ha nem rohad, meg ilyesmi, mert akkor legalább a varratokat, éleket lekezelte. De ez még koránt sem garancia arra, hogy az utas nem hagyja ott a fogát egy ütközésben (amit egy előtte töretlen autóban esetleg túlélnének). Az a gyűrődő zóna arra van tervezve, hogy a gyűrődésével megvédje az autóban utazókat. Javítani bizonyos esetekben lehet, bár rohadt drága. Gondolj csak bele. WC papírt is egy alkalomra tervezték. Persze fel lehet használni még egyszer, de az eredmény korántsem olyan tökéletes mint először :P :P :P :P Hát ez így nagyjából helyén van sajna.... :omg: Link to comment Megosztás: More sharing options...
MátéDebrecen Elküldve Március6, 2012 Megoszt Elküldve Március6, 2012 volt egy ilyen legenda egy BMW-ről is, amit egy nepper árult párszáz km-el, jóval áron alul. aztán el is adta egy vevőnek, aki vétel előtt kiszúrta, hogy cserélték a szélvédőt. mire neki elárulta a nepper -mivel ő baromi jófej-, hogy valóban, ezért olcsó, mert szállításkor ráejtettek valamit, és betört a szélvédő, a csere után meg már csak újszerű a kocsi. a user boldogan megvette az újszerű gépet. a történet melléksztorija, hogy valójában nem a szélvédőre ejtettek rá valamit, hanem az egész kocsit tetőre ejtették a trélerről, szállítás során. persze az autót GTK-zták, szállító biztosítója fizetett, nepper meg megvette a roncsot, és egy lakatossal kikalapáltatta egy donorautó segítségével... Én a pontos sztorit nem tudom, csak ahol a kocsit vette volna, ott egy ismerős szerelő(?) mondta, hogy előtte pár héttel csinálták, mert ráengedték a felső szintet a tréleren. Kicsit tekertek az órán, hogy legyen mire fogni az alacsonyabb árat. De ez működik mindenhol. Autókereskedésekbe is lehet látni a bal kormányosra átalakított angliai teherautókat. Rozsdára ráfújva az alvázvédő, meg a rohadt kasztnira felkenve egy tonna gitt, aztán a vevő csak pislog ha a súly alatt megrogyik a "rétegesre" rohadt alváz. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Március6, 2012 Megoszt Elküldve Március6, 2012 Én a pontos sztorit nem tudom, csak ahol a kocsit vette volna, ott egy ismerős szerelő(?) mondta, hogy előtte pár héttel csinálták, mert ráengedték a felső szintet a tréleren. Kicsit tekertek az órán, hogy legyen mire fogni az alacsonyabb árat. De ez működik mindenhol. Autókereskedésekbe is lehet látni a bal kormányosra átalakított angliai teherautókat. Rozsdára ráfújva az alvázvédő, meg a rohadt kasztnira felkenve egy tonna gitt, aztán a vevő csak pislog ha a súly alatt megrogyik a "rétegesre" rohadt alváz. Ja, mert így már használt autó, nem új. Max újszerű. Különben megütheti a bokáját a cég, ha újként adják el. Haver mesélte egyszer, hirdettek egy gyanúsan olcsó autót. Kinézetre ok volt. Vitt festékvastagság mérőt. Gyári érték a kocsinál 100-150um közötti érték. Ehelyett volt olyan, ahol ---- -t mutatott (utána otthon kipróbáltuk, 2500um-t, vagyis 2,5mm-t még jelez a műszer. tehát legalább 2,6mm gitt lehetett a festék alatt :D ). Persze nem vette meg :) Mondjuk nem meglepő a dolog, láttam már glettvassal kijavított ajtót... ahelyett hogy kiegyengették volna a lemezt, belehúztak fél centi vastagon üvegszálas gittet, megködölték, azt jóvan :D Ott volt a bukta, hogy eltűnt az ajtóból az él :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
MátéDebrecen Elküldve Március7, 2012 Megoszt Elküldve Március7, 2012 Ja, mert így már használt autó, nem új. Max újszerű. Különben megütheti a bokáját a cég, ha újként adják el. Haver mesélte egyszer, hirdettek egy gyanúsan olcsó autót. Kinézetre ok volt. Vitt festékvastagság mérőt. Gyári érték a kocsinál 100-150um közötti érték. Ehelyett volt olyan, ahol ---- -t mutatott (utána otthon kipróbáltuk, 2500um-t, vagyis 2,5mm-t még jelez a műszer. tehát legalább 2,6mm gitt lehetett a festék alatt :D ). Persze nem vette meg :) Mondjuk nem meglepő a dolog, láttam már glettvassal kijavított ajtót... ahelyett hogy kiegyengették volna a lemezt, belehúztak fél centi vastagon üvegszálas gittet, megködölték, azt jóvan :D Ott volt a bukta, hogy eltűnt az ajtóból az él :D És egy ilyen autót simán rásóznak egy palimadárra. Én egy karosszériás mellett laktam sokáig. Mindíg a gyerekével lógtam a műhelybe. Na ott aztán lehetett látni olyanokat... Tiszta emlékem, hogy egy kocka ladát úgy húzattak ki, hogy kikötötték a fához és nagy gázzal megindultak. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kisp113 Elküldve Március7, 2012 Megoszt Elküldve Március7, 2012 Én egy karosszériás mellett laktam sokáig. Mindíg a gyerekével lógtam a műhelybe. Na ott aztán lehetett látni olyanokat... Tiszta emlékem, hogy egy kocka ladát úgy húzattak ki, hogy kikötötték a fához és nagy gázzal megindultak. Szekszárdon az egyik lakatosműhely előtti beton villanyoszlop egy jó 10-15 fokban meg volt dőlve amikor utoljára arra jártam( vagy 10 éve). Szerinted? :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
MátéDebrecen Elküldve Március7, 2012 Megoszt Elküldve Március7, 2012 Hány hírdetést lehet feladni itt? Szétszedtem teljesen a kocsit és ami nem kell azt hírdetném. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Március7, 2012 Megoszt Elküldve Március7, 2012 Hány hírdetést lehet feladni itt? Szétszedtem teljesen a kocsit és ami nem kell azt hírdetném. szerintem egyszerűbb ha feladod úgy, hogy 'Jobbkormányos 2,5V6 szedán/kombi Omega bontásából alkatrészek eladók, hívj/írj hogy mi kell' :P Link to comment Megosztás: More sharing options...
Fapad Elküldve Március7, 2012 Megoszt Elküldve Március7, 2012 Ez az egy dolog amivel nem lehet csalni. Egy nem dohányzó ember egyből szagot fog, ha cigiztek a kocsiba. Nem beszélve a nem kívánatos lyukakról az űlésen. Más: Fel lett adva a csomag. Sajnos késtem vele, mivel a ma lett feladva, ugyanis kiadtam "alvállalkozónak" a feladatot, neki meg ma jutott eszébe. :glare: :icon13: Link to comment Megosztás: More sharing options...
csiziktomi Elküldve Március9, 2012 Megoszt Elküldve Március9, 2012 Sky! Beraktad a csodajeladót?Működik? Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Március9, 2012 Megoszt Elküldve Március9, 2012 Sky! Beraktad a csodajeladót?Működik? Nem Sky lusta volt, sikerült közel 60 órát dolgoznia a héten, meg lenyomni 700km-t tegnap. Úgyhogy holnapra tervezem a cserét. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve Március10, 2012 Megoszt Elküldve Március10, 2012 Nem Sky lusta volt, sikerült közel 60 órát dolgoznia a héten, meg lenyomni 700km-t tegnap. Úgyhogy holnapra tervezem a cserét. :) Jajj, ne már mindjárt elsírjuk Magunkat :D :D :D Legalább ott is olyan szarul fizetgetnek? :D :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Március10, 2012 Megoszt Elküldve Március10, 2012 Jajj, ne már mindjárt elsírjuk Magunkat :D :D :D Legalább ott is olyan szarul fizetgetnek? :D :D azt nem írtam hogy sajnálni kell. csak hogy lusta dög vagyok :P hát jah, itt nem csak fizetgetnek, szóval az ember nem csak dolgozgat... :) túlóra nem arról szól, hogy majd egyszer, a főnöki kegyesség révén ESETLEG lecsúszhatod őket... :) szóval ha arra kerül a sor, hogy nyomni kell a melót du 4 után, akkor nem merül fel az emberben hogy 'mi a férfinemiszervé'!?' :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
eszeky Elküldve Március10, 2012 Megoszt Elküldve Március10, 2012 sziasztok. kettő dolgot szeretnék megkérdezni. az egyik ,hogy hangszóró cserénél komplett le kell szedni az oldal kárpitot? 2000-es az autóm és elkezdett berezonálni gerjedni a handszóró.sajnos vagy csere vagy nem tudom.ehhez bontani kell sajnos. a másik.hogy kapcsolókat műszerfal (elakadás jelző csomagtér nyitó ) milyen árban lehet kapni? nem néztem még sehol. elkoptak az évek alatt és ragad mind a kettő. köszönöm a választ. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MátéDebrecen Elküldve Március10, 2012 Megoszt Elküldve Március10, 2012 sziasztok. kettő dolgot szeretnék megkérdezni. az egyik ,hogy hangszóró cserénél komplett le kell szedni az oldal kárpitot? 2000-es az autóm és elkezdett berezonálni gerjedni a handszóró.sajnos vagy csere vagy nem tudom.ehhez bontani kell sajnos. a másik.hogy kapcsolókat műszerfal (elakadás jelző csomagtér nyitó ) milyen árban lehet kapni? nem néztem még sehol. elkoptak az évek alatt és ragad mind a kettő. köszönöm a választ. Nekem van mindkettő, ha érdekel írj rám. A régebbi B vagy az újabb faceliftes "C"? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Március10, 2012 Megoszt Elküldve Március10, 2012 Örülök hogy veled nem törtent semmi komolyabb :icon1: neked is mint nekem volt örangyalod :D jobbuläst :icon1: Üdv Tas Valaki biztos vigyázott rám, vagy az utolsó pillanatban utánam nyúlt... Részvétem a szép cabrio miatt TD, a lényeg, hogy nem esett bajod, megvédett Téged. Van remény a megmentésére, vagy esélytelen? Elvileg nem maradt ép eleme, a forgalmiját bevonták. Szerintem menthetetlen, szerdán lesz a biztosítós szemle... Boldog szülinapot! Huh, ne mán. Köszönöm! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Március10, 2012 Megoszt Elküldve Március10, 2012 Huh. Melletted ült az őrangyalod. Sok szerencsét a továbbiakban. Úgy érzem én is. Köszi! Én egy karosszériás mellett laktam sokáig. Mindíg a gyerekével lógtam a műhelybe. Na ott aztán lehetett látni olyanokat... Tiszta emlékem, hogy egy kocka ladát úgy húzattak ki, hogy kikötötték a fához és nagy gázzal megindultak. Régen, még a huzatópadok előtt, ezt sokan csinálták... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gelko Elküldve Március10, 2012 Megoszt Elküldve Március10, 2012 Máté te milyen omegát is bontasz ? 2.5 V6 ? annak a klímája - kompresszor- jó lehet a 2.6 V6 ba ? Anyáménak előző nyáron elég csúnya búgó hangja volt (csapágy talán) majd őszre meg is állt. Nemsokára meg kell csináltatni.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts