Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

A dolgok tisztában vannak, de az ördög nem alszik, a motorba nem látok bele. De azért a donoros-tréleres megoldáson még gondolkodom :D :icon4: :icon4: Köszönöm a válaszokat szaasztokk!

Nem belelátni kell, hanem rendesen szervízelni és nem bevarrtzsebűnek lenni...

Megosztás:

Szevasztok kollégák,

kérdésem volna, mégpedig az, hogy milyen jeladót vagy szenzort tartsak a kocsimban tarcsiba? Ami nélkül nem jár a motor. Mielőtt kitanítana VALAKI, már használtam a keresőt is meg a barátomat is tudjátok a Guglit, de nem leltem egyértelmű választ. Volt aki azt írta, hogy vezérmű jeladó nélkül nem megy, volt aki főtengely jeladót írt. Most akkor mi van?Egy faja 2.5 V6 - osom van, nincs rá panaszom, de a kilométerek peregnek ám!

Nekem van benne AC, holtponti j., veztengyely j., DIS, MAF, gyújtáskapcsi és a szerszámok. Elfér az utasoldali csomagtérben lévő kis fakkban a szövetborítás mögött. A szerszámok az más, abból van vagy 2 kis bőröndnyi, röhögnek is mindig, de lexarom.

Múltkor befogott a kézifékpofa (leszakadt a ferodol, és befordult, se előre se hátra, én hibám volt mert volt előjele, de mindig megrángattam a kocsit gázzal ha megszorult parkolás után, oszt elfogyott a szerencsém..). Megoldottuk, ntr kollega segítségére is szükség volt - tx, mert megszorult a tárcsa alatt oszt nem jött le. Viszont a tréler kimaradt. Igazi Roadside repair, ez az igazi felleing!

Megosztás:

Ne tetézd! Tavaly pont a nyaralás előtt 1 héttel adta meg magát a vas, én meg 200km-re. Mindegy megoldódott...

Bratyóm járt mindig így. Volt egy Pug 406-osa. Soha nem romlott el, csak akkor, ha véletlen, szökőévente nyaralni indultak. És akkor is általában az indulás előtt 1-2 nappal. Ezt háromszor játszotta el vele a vas, egyszer HF-es lett (megrepedt a hf két henger között... csere), másodjára megállt az ECU, utoljára meg a kuplung hullott darabokra (pont az indulás előtti estén, egy Tesco-parkolóban, fullosan megpakolva :D ).

Megunta, eladta bagóé', azt vett helyette egy H Astrát. Azon meg csak a kötelező szerviz, azt semmi más. Pedig nagyjából ugyanott tartanak futásteljesítményben mint ahol a Pug volt.

Megosztás:

Nem belelátni kell, hanem rendesen szervízelni és nem bevarrtzsebűnek lenni...

Köszönöm a tanítást MESTER! Ha felekezetet alapítanál szívesen lennék az első tanítványod. Megtaníthatnál mondjuk arra, hogyan lehet ilyen BŐDÜLETESEN általános és semmitmondó ámde annál taplóbb válaszokat adni valakinek, aki nem is kérdezett, és már a témát is lezárta. Cserébe megtanítanálak arra, hogy hogyan kell viselkedni akkor, ha valaki kulturáltan közelít feléd. ;) :lol: :lol: Láttam a hozzászólásaid között, hogy igen meglepődtél és nem találtad önmagad amikor egyszer egy fiatal srác lemagázott a fórumon hihihi. Idegen volt a szitu, mi??? :D :icon4: :icon4:

A vasamat egyébként nemrég vettem, nincs hibája leszámítva egy kis rügyecskét itt-ott, meg egy hiányzó krómcsíkot. A rendesen szervizelésre majd visszatérünk, amikor egyáltalán eltöltött nálam egy kis időt a vas. De mivel te vagy itt a mester taníts meg engem kis férget arra, mit jelent egy-két hónap távlatában a rendes szervízelés?! ;) ;) ;) TEE, TÁDÉÉ :lol: :lol: :lol:

Megosztás:

Nekem van benne AC, holtponti j., veztengyely j., DIS, MAF, gyújtáskapcsi és a szerszámok. Elfér az utasoldali csomagtérben lévő kis fakkban a szövetborítás mögött. A szerszámok az más, abból van vagy 2 kis bőröndnyi, röhögnek is mindig, de lexarom.

Múltkor befogott a kézifékpofa (leszakadt a ferodol, és befordult, se előre se hátra, én hibám volt mert volt előjele, de mindig megrángattam a kocsit gázzal ha megszorult parkolás után, oszt elfogyott a szerencsém..). Megoldottuk, ntr kollega segítségére is szükség volt - tx, mert megszorult a tárcsa alatt oszt nem jött le. Viszont a tréler kimaradt. Igazi Roadside repair, ez az igazi felleing!

Na. Ez már igen! Az ilyen válaszokkal kezdeni is lehet valamit! Köszönöm,király vagy! És köszönöm még egyszer mindenkinek!

Tádé Neked is, mert bár tanítani eddig semmit nem sikerült ugyan, ámde remekül szórakozom! :D :icon4: :icon4: Köszönöm Testvérem! Az felekezet alapításon meg gondolkodj! ;) ;) ;)

Megosztás:

Bratyóm járt mindig így. Volt egy Pug 406-osa. Soha nem romlott el, csak akkor, ha véletlen, szökőévente nyaralni indultak. És akkor is általában az indulás előtt 1-2 nappal. Ezt háromszor játszotta el vele a vas, egyszer HF-es lett (megrepedt a hf két henger között... csere), másodjára megállt az ECU, utoljára meg a kuplung hullott darabokra (pont az indulás előtti estén, egy Tesco-parkolóban, fullosan megpakolva :D ).

Megunta, eladta bagóé', azt vett helyette egy H Astrát. Azon meg csak a kötelező szerviz, azt semmi más. Pedig nagyjából ugyanott tartanak futásteljesítményben mint ahol a Pug volt.

Nekem eddig egyszer játszotta el, tavaly nyaralás előtt. Akkor a több, mint 9 év alatt ez jó arány...

Megosztás:

Köszönöm a tanítást MESTER! Ha felekezetet alapítanál szívesen lennék az első tanítványod. Megtaníthatnál mondjuk arra, hogyan lehet ilyen BŐDÜLETESEN általános és semmitmondó ámde annál taplóbb válaszokat adni valakinek, aki nem is kérdezett, és már a témát is lezárta. Cserébe megtanítanálak arra, hogy hogyan kell viselkedni akkor, ha valaki kulturáltan közelít feléd. ;) :lol: :lol: Láttam a hozzászólásaid között, hogy igen meglepődtél és nem találtad önmagad amikor egyszer egy fiatal srác lemagázott a fórumon hihihi. Idegen volt a szitu, mi??? :D :icon4: :icon4:

A vasamat egyébként nemrég vettem, nincs hibája leszámítva egy kis rügyecskét itt-ott, meg egy hiányzó krómcsíkot. A rendesen szervizelésre majd visszatérünk, amikor egyáltalán eltöltött nálam egy kis időt a vas. De mivel te vagy itt a mester taníts meg engem kis férget arra, mit jelent egy-két hónap távlatában a rendes szervízelés?! ;) ;) ;) TEE, TÁDÉÉ :lol: :lol: :lol:

Mivel nem a nickemen szólítóttál, veszem a bátorságot és átkeresztellek. Tudod SZARKUPAC, nincs szükség tanítványra, okos ember tanul a más kárából. Mivel neked észt alapban nem osztottak, az indexes fórumon több ember elmagyarázta, de szartál rájuk, igaz ott már kitelt a becsületed. Aztán beregeltél a foreveresekhez, de ott válaszra sem méltattak. Itt még nem ismernek, bepróbálkoztál, segítettek, de nemsokára kitelik itt is a becsületed...

Megosztás:

Rendesen kell szervízelni, nem pedig bevarrt zsebűnek lenni , TESTVÉREM HAHAHA :D :icon4: :icon4:

Majd megnézem 10 év múlva mi és hol lesz az Omegád. Mi lassan 10 éve boldogítjuk egymást. Még ha akarnék sem tudtam volna bevarrtzsebű lenni. Tudod nekem még nem 100 ezerért adták el...

Megosztás:

Mivel nem a nickemen szólítóttál, veszem a bátorságot és átkeresztellek. Tudod SZARKUPAC, nincs szükség tanítványra, okos ember tanul a más kárából. Mivel neked észt alapban nem osztottak, az indexes fórumon több ember elmagyarázta, de szartál rájuk, igaz ott már kitelt a becsületed. Aztán beregeltél a foreveresekhez, de ott válaszra sem méltattak. Itt még nem ismernek, bepróbálkoztál, segítettek, de nemsokára kitelik itt is a becsületed...

2 hónap alatt figyelemreméltó teljesítmény............

Megosztás:

Az utóbbi két napban iszonyatot szívtam az Omegával. Ott kezdődött, hogy nyekeregett vmi kormányzás közben. Mivel akkor is csinálta, ha egyenként lekötöttem a jobbos, majd balos tengelycsonkot, így nyomtávrúd-kormánymű maradt gyanúsítottként. Nyomtávrudat alaposan bezsíroztam, de maradt a nyekergés. Az utóbbi időben azonban már egyenes úton is csinálta, ha nagyobb bukkanóra ment. Tehát nem várhatott a kormánycsere. Természetesen minden útban volt: víz leereszt, nagy vízcső leszed; Fékolaj leszív, ABS kocka kiszed, a konzollal együtt; fékmunkahenger a rásegítővel kiszerel; klíma leenged, csöveket kiszerel. Végül jött a kormánymű. Leszedtem a hővédő lemezt, és elkezdtem kiszedni a nyomtávrudat. Ráfeszítettem egy spájszerrel, erre nyekergett egy nagyot. Megint megfeszítettem, megint nyekergett, de nem a nyomtávrúd felől jött. Mivel a motortartó bölcsőre támasztottam, mindjárt megvilágosodtam. Hoztam a nagykrovát 22-es fejjel, és láss csodát: az összes csavaron kb fél fordulatot lehetett húzni. Megszűnt a nyekergés. Na itt öntötte el a sz@r az agyam. Feleslegesen dolgoztam, de legjobban a klíma leengedése bosszantott. De itt még nem maradt annyiba a szívás: visszaraktam a féket, összekötöttem a pedállal, de az nem érte el a féklámpakapcsolót! Erre nem jöttem rá mitől volt. Természetesen megint kiszed, ráállít, de még mindig nem érte el. Mérgemben megrántottam a pedált, az pedig eltörte a fékkapcsolót. Itt be is fejeztem a napot. Ma ismét nekiálltam, és egész gördülékenyen, összeraktam mindent. Az előnye az egésznek, hogy friss a fékolaj, a szervóolaj és a klímagáz.

Ha már alatta voltam, megnéztem melyik dobom zörög. Sajnos a balos katalizátor széthullott. Vszínű vhol odavertem az aszfalthoz. Blitz után azt is cserélhetem.

Megosztás:

Ja és a sok fék kiszerelésben eltörött a szintjelző a tartályban. Nincs vkinek egy elfekvőben? És esetleg egy óracsoport előtti plexi? Az pedig elrepedt vmitől. Igaz már régebben, de eddig kb fél centis volt, ami mára már legalább 3-ra nőtt :D

Megosztás:

2 hónap alatt figyelemreméltó teljesítmény............

Az lenne ha igaz lenne. Az indexen nem regeltem, nem tudom td miről beszél. Rákerestem, van vagy nyolc - tíz hasonló nevű tag, de egyik sem én vagyok. Az omegaforeveren olvasgatok, itt, az omegaownersen meg a vauxhallownersnetworkon. Egyébként bárki elolvashatja a hozzászólásaimat és eldöntheti igaz-e amit td mond. Az autómról meg annyit, hogy adtam érte egy calibrát meg még 180e - t , mert úgy találtam, hogy megér annyit. Nincs is semmi baja, (talán ez fáj tdnek) de mégis kérdezek néha egy-két dolgot ami nem világos és nem lelem a neten. Td olyankor rámmászik. És hogy hogy jön ide amiket ír, a bevarrtzsebűség meg a motorcsere meg a többi határtalan ide nem illő butaság azt nem értem. Komolyan. Megtehetné, hogy nem válaszol, vagy elküld a f.szba priviben, de nem teszi, mert azt nem látja senki! Neki az a fontos, hogy MINDENKI SZEME LÁTTÁRA legyen övé az utolsó szó, hogy itt Ő legyen az űbermacsó . De nem vitatkozom vele soha sem hosszasan, mert a végén legyőz a rutinjával. :D (Ezt idéztem!)

Lényeg, hogy megtudtam amit akartam. Köszönöm még egyszer a kulturált fórumozóknak a válaszokat! :icon4:

Megosztás:

Ja és a sok fék kiszerelésben eltörött a szintjelző a tartályban. Nincs vkinek egy elfekvőben? És esetleg egy óracsoport előtti plexi? Az pedig elrepedt vmitől. Igaz már régebben, de eddig kb fél centis volt, ami mára már legalább 3-ra nőtt :D

A fékolajtartályban lévőre gondolsz? Sztem van, de most sötét van, nincs kedvem zseblámpázni, holnap reggel megnézem. Plexi ügyben L.Zoli valszeg tud segíteni és ő megy is a Blitzre...

Megosztás:

Majd megnézem 10 év múlva mi és hol lesz az Omegád. Mi lassan 10 éve boldogítjuk egymást. Még ha akarnék sem tudtam volna bevarrtzsebű lenni. Tudod nekem még nem 100 ezerért adták el...

Gondolom motorcsere után, mint a tiéd. semmi eksztra. A bevarrtzsebűséget nem értem, hogy jön ide. De ha olyan büszke vagy rá, hogy sok pénzed van, miért nem veszel magadnak STíLUST ? Rád férne egy stílusváltás... :D :icon4: :icon4:

Üdvözlettel : SZARKUPAC

A következő hozzászólásodra már nem válaszolok, így megint tiéd lehet az utolsó szó! Elvégre ez a lényeg, nem igaz?

Megosztás:

A fékolajtartályban lévőre gondolsz? Sztem van, de most sötét van, nincs kedvem zseblámpázni, holnap reggel megnézem. Plexi ügyben L.Zoli valszeg tud segíteni és ő megy is a Blitzre...

Igen, arra gondolok. Csak azt nem értem miért törött el. Végig a helyére csavarva, a tartályban volt.

Megosztás:

... Még ha akarnék sem tudtam volna bevarrtzsebű lenni. Tudod nekem még nem 100 ezerért adták el...

Az a baj, hogy manapság már ha akarsz se nagyon tudsz venni normális benzines B Omegát, millió felett meg pláne nem...

Az enyém a jó állapotúak közé tartozik, de 500e-ért csak valami madár vinné el 2 év hirdetés után. A tiedet nem tudom... :D

Megosztás:

Az a baj, hogy manapság már ha akarsz se nagyon tudsz venni normális benzines B Omegát, millió felett meg pláne nem...

Az enyém a jó állapotúak közé tartozik, de 500e-ért csak valami madár vinné el 2 év hirdetés után. A tiedet nem tudom... :D

Építsd át jobb-volánosra, és itt, Dél-Afrikában eladod jó pénzért - 30e Rand egy motorhibás B2, az egyben lévők 65 körül mennek (xkb 27-28 Huf) :icon4:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.