Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

Hja, de a legutóbbi "összecsapás" után, kissé lazábban kezelik az Omega szekciót, ami nem baj, így marad a reportolás gomb használata ha zavar a hozzászólás :D

Én hozzá tudtam szokni :)

Ez csak PDA-n való netezéskor zavaró. Mikor ezer helyre ua a post van írva. Itt kicsit körülményesebb jelezni. Sokszor a hozzászólás megírása is körülményes.

Megosztás:

Mielőtt nagyon belemerülnél, sztem vidd vissza a szerelőhöz, és mondd meg neki, hogy félmunkát végzett. HF most jó, de szétrázza a motor az autót.

Sziasztok ,tegnap reggel már be sem indult a kocsim ,utána néztem bedöglött az Ac, hol működőt hol nem, ma reggel kicseréltem , kicseréltem a gyertyákat is volt egy gyertya kábelem ami megrázott azt kicseréltem és lásd csodát pöcc röff beindul nem rázz semmit, mentem vele egypár kört ,remélem igy marad .Üdv (ha vkinek van egy bal első ajtó kilincse az érdekel me eltörtem Gota11 5 ezret kér érte,köszi)

Megosztás:

Nézz körül a vaterán. Sokszor van Philips, amit nem gyárilag szereltek be, de viszi az Opel kijelzőt.

Nem is annyira a kijelző érdekel, inkább az, hogy működjön a multikormánnyal :)

Ha az nem lenne a kocsiban, tuti nem gyárit raknék bele, hanem valami USB-set :D

Megosztás:

Sziasztok!

Szükségem volna a segítségetekre. 95-ös 2,5 TD Omegám megadta magát, nem hajlandó 0 fok alatt beindulni. Az aksi jó, az adagoló a ludas állítólag. 0 fok felett jól indul, hidegen és melegen is. Keresek megbízható forrásból bontott adagolót. Bontóból nem merek venni, mert 100 körül mozognak, nulla garanciával. Gyári felújítottat mondtak 300 körüli pénzért.

Még egy kis adalék a tapasztalatokról: kb. két éve van gond az autóval, jobban füstöl mint kellene, egyenletes tempónál megtorpan, elkezd lassulni, nehezebben menni, és füstölni, valamint kúszik fel a fogyasztás. Gázelvétel majd ismételt gázadásra ereszt egy nagy füstöt, és megy szépen tovább. Adagolós mondta, az adagolóm kuka érett.

Szerintetek is adagoló?

Minden ötletet, tippet szívesen fogadok.

Köszi,

Zoli

Jah, még egy kis humor! :D

Tavasszal elkezdett egyre jobban folyni a kormánymű alján a szervóolaj. Szereztem egy bontottat, de most novemberben az is elkezdett folyni. Felkerestem kormánymű javítókat, és egyéb szervizeket, a legjobb ajánlat a javításra 42 eFt volt, ha kiszerelve odaviszem a kormányművet, 62 eFt, ha kocsival állok oda. Édesapámmal kiszedtük, szétszedtük a kormánymű végét, ki a tömítéseket, vettem 50 Ft-ért egy másik gumitömítést, 500 Ft-ért esztergáltattunk egy kis fém alkatrészt, és 300-ért vettem egy simmeringet, majd összeraktuk, és azóta egy csepp nem folyik. 1000 Ft plusz 1,5 nap szerelés, de megérte, mégsem 62.000! :))

Megosztás:

Jah, még egy kis humor! :D

Tavasszal elkezdett egyre jobban folyni a kormánymű alján a szervóolaj. Szereztem egy bontottat, de most novemberben az is elkezdett folyni. Felkerestem kormánymű javítókat, és egyéb szervizeket, a legjobb ajánlat a javításra 42 eFt volt, ha kiszerelve odaviszem a kormányművet, 62 eFt, ha kocsival állok oda. Édesapámmal kiszedtük, szétszedtük a kormánymű végét, ki a tömítéseket, vettem 50 Ft-ért egy másik gumitömítést, 500 Ft-ért esztergáltattunk egy kis fém alkatrészt, és 300-ért vettem egy simmeringet, majd összeraktuk, és azóta egy csepp nem folyik. 1000 Ft plusz 1,5 nap szerelés, de megérte, mégsem 62.000! :))

Félő, hogy az adagolóddal nem lesz ilyen egyszerű a menet. Azért én még megnézném elsőkörben az izzítást, hogy ott minden ok-e, de amúgy leírás alapján tényleg érik az adagoló csere/felújítás. Sajnos a dízel ilyen, rá kell szánni. Bontott adagoló az meglehetősen lutri, hiszen 50000km-es patika autót ritkán bontanak el, így a patika állapotú, keveset futott adagoló is ritka. Szerintem inkább nézz utána, hogy egy jó adagolós szaki mennyiért újítja fel (már ha lehetséges). De sztem 300e alatt lesz.

Asszem Kaposváron van egy nagyon jó dízeles-adagolós csóka, nagyon korrektül dolgozik (bár nem olcsó, és nem is túl gyors...). De amit hozzá vittek, eddig sose volt rá panasz.

Megosztás:

Félő, hogy az adagolóddal nem lesz ilyen egyszerű a menet. Azért én még megnézném elsőkörben az izzítást, hogy ott minden ok-e, de amúgy leírás alapján tényleg érik az adagoló csere/felújítás. Sajnos a dízel ilyen, rá kell szánni. Bontott adagoló az meglehetősen lutri, hiszen 50000km-es patika autót ritkán bontanak el, így a patika állapotú, keveset futott adagoló is ritka. Szerintem inkább nézz utána, hogy egy jó adagolós szaki mennyiért újítja fel (már ha lehetséges). De sztem 300e alatt lesz.

Asszem Kaposváron van egy nagyon jó dízeles-adagolós csóka, nagyon korrektül dolgozik (bár nem olcsó, és nem is túl gyors...). De amit hozzá vittek, eddig sose volt rá panasz.

Hát, most meg nem nyugodtam, de nagyon köszönöm a hsz-t. :D

Tázláron hallottam egy jó adagolóst, vele már beszéltem telefonon kb. egy éve, ő már akkor cserét javasolt, és nem kecsegtetett semmi jóval.

A kaposvári szakihoz nem tudsz véletlenül telszámot, vagy bármilyen elérhetőséget?

Megosztás:

Tázláron hallottam egy jó adagolóst, vele már beszéltem telefonon kb. egy éve, ő már akkor cserét javasolt, és nem kecsegtetett semmi jóval.

A kaposvári szakihoz nem tudsz véletlenül telszámot, vagy bármilyen elérhetőséget?

XVII-be van egy srác egy ismerősöm a mondeohoz felújíttatott egy adagolót ,jó munkát végzet pontosan nem emlékszik mit fizetett érte 60-70 kőrül ,de egy próbát megér (06204303391 tamás),remélem ez a tel száma .Üdv ,másik kintről behozni egy donort ....kitudja

Megosztás:

A 2.0DTH motorok Bosch adagolóját Kecelen újítják fel legprofibban. Lehet ott is meg kellene kérdezned. Az cseredarab esetén 250e magyar forint.

Megosztás:

A 2.0DTH motorok Bosch adagolóját Kecelen újítják fel legprofibban. Lehet ott is meg kellene kérdezned. Az cseredarab esetén 250e magyar forint.

Kecelen? A szüleim ott laknak a közelben, én úgy tudom, hogy Kecelről is Tázlárra hordják az adagolókat, Tázláron van a Bosch szervíz.

De utánajárok Kecelnek is.

Megosztás:

XVII-be van egy srác egy ismerősöm a mondeohoz felújíttatott egy adagolót ,jó munkát végzet pontosan nem emlékszik mit fizetett érte 60-70 kőrül ,de egy próbát megér (06204303391 tamás),remélem ez a tel száma .Üdv ,másik kintről behozni egy donort ....kitudja

Megpróbálom holnap ezt a számot, hátha nem hajt el az év utolsó napján egy telefon erejéig.

Köszi a segítséget! :D

Megosztás:

Max ünnepek után tudok tel számot.

Amúgy őket is javasolják, bár én nem ismerem, nem csináltattam velük még semmit : http://www.filepdiesel.hu/

Külföldi donor ügyében nézz körül, hátha van a németeknél rommá tört 525ös Bömös... Azokban is ez az adagoló van elvileg. Bár sajnos jó ára van a használt piacon, pont emiatt.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.