Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

Köszi, majd megpróbálom, de nem sok reményt fűzök hozzá :?

Kori egyazon a kútnál tankolsz mindíg?? Minden kútnál csinálja??

Én megfigyeltem, hogy a Shell kútnál (ha jól rémlik) nagyobb nyomással engedik a pisztolyra a benzint, ezért a tank nyakában visszafröcskölődik amikor tankolok, és ezért old a pisztoly, mert az meg assziszi (nem Szent Ferenc), hogy tele a tank!

De más kutaknál nem nagyon vettem még az általad említett jelenséget észre.

Csak az Omival csinálja?? :roll:

Megosztás:

sajnos minden kútnál csinálja :evil: Az idegesítő az egészben, hogy a rekordom ugyanezt csinálta. Rettegtek is a kúton, hogy mikor megyek tankolni és tartom fel a sort. :oops:

Akkor nem lehet,hogy te csinálsz valamit rosszul? :roll:

:prayer: OPEL

Megosztás:

Sziasztok.

A mai nap eredményeképp ugy néz ki hogy keddtől megválok az Astrától, és átülök egy 96 os Omegába, X20XEV Automata. Érdeklődnék hogy valami leirással vagy ilyesmivel tud e valaki segiteni? Ugyanis az automata nekem egy ujdonság lesz. :lol:)

Előre is kösz.

Üdv. Tiv.

Megosztás:

Ma voltam Debrecen mellett egy faluban. Visszafelé az M3-on, 170-nél benyomtam a tempomatot, oszt csá. Egyszer utolértem egy sötétkék vagy fekete Mondeo II-t. Kétoldali króm ovál kipuff, alufelni, csavart (asszem Rieger) küszöbszpojler. Nem nyúlva a gázhoz, elcsorogtam mellette. Egy darabig jött mögöttem, aztán vérszemet kapott egy Audi A6-tól. Mindketten nyomták mint állat. Egy kamion előzés után mindketten elhúztak mellettem. A Mondeós előzés után még váltott egyet (egy adag füst), de nem tudta az Audit utolérni, de azért kergette... Kb 10-15 perc múlva értem utol ismét (közben végig tempomat=170). Ekkor már elkezdte nyomni, hogy ne előzzem meg, én sem csináltam semmit. Aztán jött egy lejtő, az aljban mellé értem, aztán jött az emelkedő. Itt nyomtam egy padlógázt, az autómata visszaváltott egyett, és jó szokásához híven a 3. fokozatot 205-ig húzta, aztán ott váltott fel 4.-be. Hát a Mondeo nagyon csúnyán lemaradt... nyomtam egy rövid ideig a padlót, majd elengedtem, és a sebesség visszaállt 170-re. Mondanom se kell a Mondeo Pestig nem ért utol...

Szerintem 2.5 lehetett, és azért meg kell hagyni egészen jól ment ebben a 170 feletti tartományban. Azért gondolom nem STI200 volt.

Megosztás:

Szerintem félreértettél. Nekem nem kell elmagyarázni a fogyasztását. Csak valami kedveset akartam mondani neked az autódról, amit ráadásul komolyan is gondolok. :sad5:

Szóval irigyellek :lol: :lol: :lol: mert nekem a 2L-esbe is meg kő gondolni mennyi mérfődet rakok... Sajna, ahol én vettem, a 3L-eseket még olcsóbban meg lehet venni. A biztosításom évente 500ezer ft lenne, és nem tudnám tankolni. (Kötelező+tűz+lopás) :?

Megosztás:

érdeklődtem a www.mondeo.hu gyorsulás topicjában hogy ismerik a gépet. Hát elég furcsa (kissé Nietzschei) a hozzáállásuk.

Nyomatékosan megkérnék mindenkit, ne írjon be nekik semmit. Nincs szükség a feszültségkeltésre

Vonjuk le a következtetést, hogy velük valószínűleg nem lesz testvérklubi kapcsolatunk...

Megosztás:

Ez asszem minősíti őket:

Céges ügybe kellett fuvaroznom 1 kisasszonyt azt mondták, hogy vihetem a főnök omegáját. Valami nagy motoros ződ kocsi volt autóba utoljára azon a napon féltem. Poroszkálok befele budafoki külső részén azt egyszercsak jött 1 kisebb szellő oldalirányból azt hipp hopp a másik sávba találtam magam. Kicsit visszavettem a tempóból mert ennek fele sem tréfa. Amig várakoztam utasomra körbenéztem az autóba és megállapítanom pár dolgot.Az autó akár gumicsizmában is vezethető, mivel a pedálokat úgy alakították ki, hogy fékezéskor a gumicsizmás láb nehogy megnyomja a gázpedált.A műszerfalon elhelyezett kapcsolók akár egy újjas kesztyűben is működtethetők. Az üléstámlák jól dönthetők, igy nem okoz problémát a háton felejtett permetővel sem beszállni.

Ezt egy mondeós írta... :lol:

Megosztás:

Ez asszem minősíti őket:

Céges ügybe kellett fuvaroznom 1 kisasszonyt azt mondták, hogy vihetem a főnök omegáját. Valami nagy motoros ződ kocsi volt autóba utoljára azon a napon féltem. Poroszkálok befele budafoki külső részén azt egyszercsak jött 1 kisebb szellő oldalirányból azt hipp hopp a másik sávba találtam magam. Kicsit visszavettem a tempóból mert ennek fele sem tréfa. Amig várakoztam utasomra körbenéztem az autóba és megállapítanom pár dolgot.Az autó akár gumicsizmában is vezethető, mivel a pedálokat úgy alakították ki, hogy fékezéskor a gumicsizmás láb nehogy megnyomja a gázpedált.A műszerfalon elhelyezett kapcsolók akár egy újjas kesztyűben is működtethetők. Az üléstámlák jól dönthetők, igy nem okoz problémát a háton felejtett permetővel sem beszállni.

Ezt egy mondeós írta... :lol:

Csak egy kicsit részrehajló.Idővel majd ő is felnő, és remélhetőleg reálisan fog látni dolgokat.Még pedig azt, hogy minden nagymocis autónak megvan a szépsége, a maga formájában.Sztem.Én legalább is így látom.Nincs az, hogy csak ez, és csak az.Persze vanak erős kivételek, de legfeljebb hümmögök egy kicsit.Ennyi.Amúgy a gyakorlati tények magukért beszélnek lásd. előző hozzászólás, a gyakorlati menetteljesítménnyel kapcsolatban.

Megosztás:

Hmmm. érdekes. Én egy 30-35 fős csapattal dolgoztam együtt 2000-ben egy kölcsönzőben. Mindannyian vezettük, kiszállítottuk ezeket az autókat. Volt Mondeo is és Omega is. Minenkinek megvolt a saját szavazata, de nem volt egy kollégám sem, amelyik a Mondeora szavazott volna az omega ellen. Azért ez egy olyan csapatban, ahol senkinek sem volt sem saját omegája (bár néhány Carltonos volt- többek között én is) sem pedig mondeója, ez az egyöntetű vélemény jelent valamit. Nem? Itt nem arról van szó, hogy egy kispolski után valaki kipróbálhatott egy omegát vagy egy mondeót és beleélvezett a megtett 5 perces próbaút alatt, hanem ez volt a munkaeszköze mindenkinek, megszokott autók voltak, jól ismertük őket, gyakori volt mindkettő, nap mint nap mentünk mindkét típussal. A vélemény mindenki esetében több hét, hónap és év tapasztalatának eredménye volt - az omega javára.

Emellett voltak más nagy autók, én személy szerint a monddejónál a 406-osat is többre tartottam komfort és úttartás tekintetében. Persze ami jobb és kényelmesebb volt mint az omega, annak vagy ugró macska volt az elején, vagy háromágú csillag vagy egy ferde L betű.

Ennyit a nem hivatalos, de elgondolkodtató közvéleményről. Amúgy pedig a vita meddő, mert omegás nem fogja beismerni hogy a mondeo jobb, sem fordítva. Olyat kell megkérdezni, akinek volt mindkettő, de már egyik sincs meg. (Mellesleg én a tapasztalatok miatt választottam az omegát, és nem a mondeot.) Én tudom melyikre fog szavazni az ilyen emberek túlnyomó többsége.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.