bercsenyiz Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Az éppen nem volt, de hasonló horderejű eszmecsere folyt :D TD és Ntr cartársak egymásnak való egyetnemértésüket-nemtetszésüket nyilvánították ki, hivatkozva egy korábbi fórumos 'találkozásukra'. "...többet nemtudokelmondani, kérem kaccsojjaki!" ;) (A tartalomért jogi, és egyébnemű felelősséget nem vállalok ;) :P ;)) Szóval egészséges férfi csevely volt. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bercsenyiz Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Sztem egyszerűbb, és olcsóbb a difi csere, mint nekiűállj felújítani. Lehet, hogy a fogaskerekek fogai koptak meg, és azért búg. Ha pedig szétszeded, utánna egy szakival be kell állítattni. HAveromén cseréltünk szimmeringet a behajtásnál. Érzéssel visszahúztuk a csavart, de iszonyúan elkezdett búgni. Elvitte egy szakihoz, aki beállította neki, és ismét csöndes lett. Hogy sperres-e a tetején lévő írásból elvileg kiderül: Diffi Köszi! Asszem vár megint rám egy szerelős hétvége... :) Tudsz esetleg ajánlani egy szakit, aki ért a difikhez, és nem csak találgat? Megnézetném valakivel, mielőtt erre is kisebb vagyonokat költök, lehet, hogy feleslegesen. Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Köszi! Asszem vár megint rám egy szerelős hétvége... :) Tudsz esetleg ajánlani egy szakit, aki ért a difikhez, és nem csak találgat? Megnézetném valakivel, mielőtt erre is kisebb vagyonokat költök, lehet, hogy feleslegesen. Hát bontottan fillérekért adják a sima difiket.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Április2, 2010 Megoszt Elküldve Április2, 2010 Köszi! Asszem vár megint rám egy szerelős hétvége... :) Tudsz esetleg ajánlani egy szakit, aki ért a difikhez, és nem csak találgat? Megnézetném valakivel, mielőtt erre is kisebb vagyonokat költök, lehet, hogy feleslegesen. A környékeden senkit. De én is inkább vennék egy bontottat. Egy csapágy áráért kapsz egyet komplett difit :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opeLove Elküldve Április3, 2010 Megoszt Elküldve Április3, 2010 Kellmes Ünnepeket Kívánok! (és kérdezek :D ) A Bosch ESItronic 2009 progit használta már valaki? Esetleg valakinek a szerelő-barátja ismeri. Az aktíválás nem megy :) , ebben kérnék segítséget. Egyetlen külföldi oldalon találtam valami vázlatot, de zavaros hogy a dátummal mit és hogyan kell variálni. (moderektől elnézést de most tudtam meg hogy az omikba bosch elektronika van) Link to comment Megosztás: More sharing options...
pety79 Elküldve Április5, 2010 Megoszt Elküldve Április5, 2010 Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok nektek Link to comment Megosztás: More sharing options...
balintka Elküldve Április5, 2010 Megoszt Elküldve Április5, 2010 Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Április5, 2010 Megoszt Elküldve Április5, 2010 Ha már mindenki nyulazik... Boldog nyulat! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
omega 2.5 Elküldve Április5, 2010 Megoszt Elküldve Április5, 2010 Ha már mindenki nyulazik... Boldog nyulat! :) :) :D Hát tényleg boldognak látszik. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Április5, 2010 Megoszt Elküldve Április5, 2010 Ha már mindenki nyulazik... Boldog nyulat! :) Kicsit horror. De jóóóóóóó... Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Április5, 2010 Megoszt Elküldve Április5, 2010 :) :) Hát tényleg boldognak látszik. Legalábbis a kutyuli határozottan! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
gyu52 Elküldve Április5, 2010 Megoszt Elküldve Április5, 2010 Sziasztok! Én is új vagyok az opelosok között!!! Egy Asttrát vettem, már most tudom, hogy szeretni fogom! Hallottatok valamit ezekről a karosszéria kezelésekről? Tényleg védik az autót? Nagyon gondolkodom, belvárosi vagyok utcán áll a kocsi, féltem a kicsikét!!! Minden segítséget szívesen fogadok!!! Köszönöm szépen! Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Április5, 2010 Megoszt Elküldve Április5, 2010 Sziasztok! Én is új vagyok az opelosok között!!! Egy Asttrát vettem, már most tudom, hogy szeretni fogom! Hallottatok valamit ezekről a karosszéria kezelésekről? Tényleg védik az autót? Nagyon gondolkodom, belvárosi vagyok utcán áll a kocsi, féltem a kicsikét!!! Minden segítséget szívesen fogadok!!! Köszönöm szépen! Az milyen? Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve Április6, 2010 Megoszt Elküldve Április6, 2010 Sziasztok! Én is új vagyok az opelosok között!!! Egy Asttrát vettem, már most tudom, hogy szeretni fogom! Hallottatok valamit ezekről a karosszéria kezelésekről? Tényleg védik az autót? Nagyon gondolkodom, belvárosi vagyok utcán áll a kocsi, féltem a kicsikét!!! Minden segítséget szívesen fogadok!!! Köszönöm szépen! :) Mit vettél be?? :D :D :D :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Április6, 2010 Megoszt Elküldve Április6, 2010 Sziasztok! Én is új vagyok az opelosok között!!! Egy Asttrát vettem, már most tudom, hogy szeretni fogom! Hallottatok valamit ezekről a karosszéria kezelésekről? Tényleg védik az autót? Nagyon gondolkodom, belvárosi vagyok utcán áll a kocsi, féltem a kicsikét!!! Minden segítséget szívesen fogadok!!! Köszönöm szépen! Haverom, jól befürdödtél... Átvertek, nem is kicsit. Vettél egy olyan autót, amihez nincs alkatrész (se az EPC, se az online katalógusok nem ismerik :) ), ráadásul valaki jól beetetett, hogy ezügyben az Omegás fórumra kell írni! :) Amúgy dobhatnál fel pár képet az új Asttráról, kíváncsiak lennénk rá 'mi is, új opelosok' :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
bercsenyiz Elküldve Április6, 2010 Megoszt Elküldve Április6, 2010 A környékeden senkit. De én is inkább vennék egy bontottat. Egy csapágy áráért kapsz egyet komplett difit :) Hahó! Hétvégén olajat cseréltem a difiben. A régi olaj leengedésének legegyszerűbb és legtisztább módja, ha levesszük a difi hátulját. 9 csavar fogja, plusz két csavar, ami a felfüggesztéshez is hozzáfogja a difit. (Az egész difi 3 helyen van felfüggesztve, ebből kettőt le kell bontani, hogy a hátulja leszedhető legyen.) Ezen kívül még az ABS jeladó csatiját kell szétszedni, és máris lent van a difi hátulja. Kiengedtem az olajat, kitakarítottam a difit belülről, de nem látszott kopottnak, szóval valószínűleg nem a kopás miatt morog. Megpróbálok egy szakival állíttatni rajta, hátha az megoldja. De azon is agyalunk, hogy nem is biztos, hogy a difi morog, hanem lehet, hogy valami rezonancia, mert csak bizonyos fordulatszám tartományban csinálja. Tehát nem cserélek difit egyenlőre, majd kiderül, hogy a szaki mit mond. A képek alapján mit mondtok, kopott vagy sem szerintetek? Hogy a kakiba kell képet csatolni? :)) Üdv, Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Április6, 2010 Megoszt Elküldve Április6, 2010 Még mindig kardáncsapágyra gyanakodom így látatlanba... Hahó! Hétvégén olajat cseréltem a difiben. A régi olaj leengedésének legegyszerűbb és legtisztább módja, ha levesszük a difi hátulját. 9 csavar fogja, plusz két csavar, ami a felfüggesztéshez is hozzáfogja a difit. (Az egész difi 3 helyen van felfüggesztve, ebből kettőt le kell bontani, hogy a hátulja leszedhető legyen.) Ezen kívül még az ABS jeladó csatiját kell szétszedni, és máris lent van a difi hátulja. Kiengedtem az olajat, kitakarítottam a difit belülről, de nem látszott kopottnak, szóval valószínűleg nem a kopás miatt morog. Megpróbálok egy szakival állíttatni rajta, hátha az megoldja. De azon is agyalunk, hogy nem is biztos, hogy a difi morog, hanem lehet, hogy valami rezonancia, mert csak bizonyos fordulatszám tartományban csinálja. Tehát nem cserélek difit egyenlőre, majd kiderül, hogy a szaki mit mond. A képek alapján mit mondtok, kopott vagy sem szerintetek? Hogy a kakiba kell képet csatolni? :) ) Üdv, Zoli Link to comment Megosztás: More sharing options...
balintka Elküldve Április6, 2010 Megoszt Elküldve Április6, 2010 Hahó! Hétvégén olajat cseréltem a difiben. bla-bla-bla Hogy a kakiba kell képet csatolni? :)) Üdv, Zoli Kaptál hozzá új tömítéseket, vagy nem volt érdekes? 1st töltsd fel őket valamelyik képfeltöltős oldalra aztán a kapott linket tudod ide beilleszteni, [Kép beszúrása] gombbal. Link to comment Megosztás: More sharing options...
balintka Elküldve Április6, 2010 Megoszt Elküldve Április6, 2010 A Bosch ESItronic 2009 progit használta már valaki? Esetleg valakinek a szerelő-barátja ismeri. Az aktíválás nem megy :) , ebben kérnék segítséget. Egyetlen külföldi oldalon találtam valami vázlatot, de zavaros hogy a dátummal mit és hogyan kell variálni. (moderektől elnézést de most tudtam meg hogy az omikba bosch elektronika van) Csörgesd meg a Bosch-t, biztosan szívesen elmondják, bár az az érzésem hogy nem tőlük van hogyha a dátummal kell variálni. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
bercsenyiz Elküldve Április7, 2010 Megoszt Elküldve Április7, 2010 Kaptál hozzá új tömítéseket, vagy nem volt érdekes? 1st töltsd fel őket valamelyik képfeltöltős oldalra aztán a kapott linket tudod ide beilleszteni, [Kép beszúrása] gombbal. Nincs tömítés. Opel alkatrészboltban megnézettem velük, és egyáltalán nincs tömítés a difiben, gyárilag sem, és nem is árulnak ilyet. Én azért összerakáskor tömítőpasztával vékonyan bekentem, plusz a betöltő csavarnál is. De szétszedéskor is látszott, hogy volt kenve valami hasonló paszta. A képeket majd felteszem, csak most nincsenek nálam. Köszi a helpet! :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
balintka Elküldve Április9, 2010 Megoszt Elküldve Április9, 2010 Hello! Van valakinek automata manuális váltós omegája? Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Április9, 2010 Megoszt Elküldve Április9, 2010 Hello! Van valakinek automata manuális váltós omegája? Az milyen!? :D Sokunknak van manuális, sokaknak automata. (Van akinek meg 7sebességes automata. De az más kérdés :) :) :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve Április9, 2010 Megoszt Elküldve Április9, 2010 Hello! Van valakinek automata manuális váltós omegája? LOL :) :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
hening Elküldve Április9, 2010 Megoszt Elküldve Április9, 2010 Hello! Van valakinek automata manuális váltós omegája? Ezt most komolyan kérded? Vagy a hangulatot akarod kelteni??? Ha igen, akkor közlöm veled, hogy semmi szükség az ilyesmire. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
balintka Elküldve Április9, 2010 Megoszt Elküldve Április9, 2010 Az milyen!? :) Nem tudom, de ÍGY NÉZ KI! Lehet hogy kapcsolható, hogy vagy full auto, vagy pedig a kormány mögötti fülekkel gangolható. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts