Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

Az úticél Malmö egy kis kitérővel Helsingborg felé.

Egyenlőre úgy néz ki, hogy komppal a németektől.

De lehet, hogy kipróbálom az új hidat Dániából.

Olcsóbb a hídfelé, még hídpénzzel együtt is, viszont sokkal szebb, és látványosabb mint a komp-út (nem kompót! :rolleyes: ).

Időben kb ugyanannyi.

Megosztás:

Sziasztok!

Hengerfej tömítés és vezérlés csere lesz a kocsin.

Szerintetek érdemes a gyári cuccokat megvenni, vagy jó az utángyártott is?

Néhány példa: vízpumpa gyári 50000 ft

utángyártott 13000-16000 ft

Vezérlés szett: gyár 90000 ft

utángyártott (SKF) akciósan 47000 ft

A hengerfej tömítés készlet is kb. a fele a gyárinak.

A hűtő is folyik, úgyhogy az is csere.

A hűtőt megvettem már, a tipusa Nissens 63073A

A dobozra az van írva, hogy autómata váltóshoz való, de az üzletben azt mondták, jó a manuálhoz is.

Nekem manuál van.

th_13707_DSC00237_123_463lo.JPG

Vezérlés angoloktól ebayon postával GATES ~ 30e

Hengerfej tömítés ERLING az teljesen jó.AJUSA azt tényleg ne...

Vízpumpa , jó az utángyártott, Nekem is az van semmi gond vele.

Hűtő...hát ilyenem volt manuálba, az az 1 gond van vele hogy vékonyabb mint a gyári hűtő és nagy tempónál, autópálya tartós terhelés, nyár, kicsit melegedni fog. Ezzel nem tudsz mit csinálni. A gyári hűtő asszem vagy 90 pénz lett volna szóval én is ezért vettem a NISSENS-t, de a melegedés az tény. Azt hogy vékonyabb azt látni si fogod a beépítés után - a ventillátor és hűtő között lesz egy kis rés.Feltétlezem a vékonysága okozza azt hogy kevésbé hatékony.

Megosztás:

A hídon olcsóbb az igaz, de én vezetek végig és a kompon tudnék pihenni néhány órát.

Egy megállót tervezek a németeknél éjszakára.

Majd még elválik, mert kiváncsi vagyok milyen lett a híd, akkor láttam amikor még építették.

Annyira nem nagy kunszt a híd, de vicces előtte az alagút :rolleyes:.

Neked főleg nem lesz nagy extra, mert ha te vezetsz, nehéz a kilátást kémlelni oldalra! :P

Klasszul látszik a szél-farm a hídtól délre :D

Megosztás:

Vezérlés angoloktól ebayon postával GATES ~ 30e

Hengerfej tömítés ERLING az teljesen jó.AJUSA azt tényleg ne...

Vízpumpa , jó az utángyártott, Nekem is az van semmi gond vele.

Hűtő...hát ilyenem volt manuálba, az az 1 gond van vele hogy vékonyabb mint a gyári hűtő és nagy tempónál, autópálya tartós terhelés, nyár, kicsit melegedni fog. Ezzel nem tudsz mit csinálni. A gyári hűtő asszem vagy 90 pénz lett volna szóval én is ezért vettem a NISSENS-t, de a melegedés az tény. Azt hogy vékonyabb azt látni si fogod a beépítés után - a ventillátor és hűtő között lesz egy kis rés.Feltétlezem a vékonysága okozza azt hogy kevésbé hatékony.

Az mit jelent, hogy kicsit melegedni fog, 95 fok felett jóval?

Megmértem kb. 4-5 miliméterrel vékonyabb.

Azt hittem jól választottam, mert utánanéztem és eléggé dicsérték a Nissens hűtőket.

Köszi a választ, de elég elkeserítő, hogy lehet rosszabb lesz a hűtés mint most.

Pedig most sem valami szuper.

Megosztás:

Az mit jelent, hogy kicsit melegedni fog, 95 fok felett jóval?

Megmértem kb. 4-5 miliméterrel vékonyabb.

Azt hittem jól választottam, mert utánanéztem és eléggé dicsérték a Nissens hűtőket.

Köszi a választ, de elég elkeserítő, hogy lehet rosszabb lesz a hűtés mint most.

Pedig most sem valami szuper.

Városban és országúton nincs vele gáz, viszont pályán melegben nagy tempó lehet hogy fölé megy, de az biztos hogy magas lesz.

Jól választottál, mert ár érték arányban ez a legjobb - én is azért vettem. De Nekem is és egy ismerősömnek is "melegedett" vele (oké pontosan melegebb volt mint szerettem volna). Ő a pályán bele tudja hajtani pirosba ezt a hűtőt (oké nem 130-al..)

Ha normálisan használod tudsz élni vele sztem. Mielőtt beteszitek pucoljátok ki alaposan a légkondi hűtőt, illetve az előtte lévő ventikből is a szutykot (ventik leszed, AC hűtőnek sűrített levegő vagy átmosás de csak óvatosan a lemellák miatt).

Megosztás:

Városban és országúton nincs vele gáz, viszont pályán melegben nagy tempó lehet hogy fölé megy, de az biztos hogy magas lesz.

Jól választottál, mert ár érték arányban ez a legjobb - én is azért vettem. De Nekem is és egy ismerősömnek is "melegedett" vele (oké pontosan melegebb volt mint szerettem volna). Ő a pályán bele tudja hajtani pirosba ezt a hűtőt (oké nem 130-al..)

Ha normálisan használod tudsz élni vele sztem. Mielőtt beteszitek pucoljátok ki alaposan a légkondi hűtőt, illetve az előtte lévő ventikből is a szutykot (ventik leszed, AC hűtőnek sűrített levegő vagy átmosás de csak óvatosan a lemellák miatt).

Ja, légkondi hűtőjét érdemes rovareltávolítóval (vagy brigicollal) jó alaposan befújni, és 20perc állás után nagynyomású mosóval gyönyörűen le lehet mosni! persze nem közelről, legalább 20-30centiről, és kizárólag merőlegesen a hűtőre, párhuzamosan a lamellákkal, és akkor nem kuszálódnak össze.

Nem kell aggódni a túlmelegedés miatt (ha normálisan használod a gépet), mert amint 100fok köré ér a víz, a hűtőben a gomba max fordulatra kapcsolja a ventilátorokat. Ezzel egyidőben megszakítja a klíma-kompresszor gerjesztőszálát, így extra levegőhöz juttatva a vízhűtőt! :rolleyes: Feltéve, hogy 3szálas a gomba, és nincs átkötve a klímakompresszor direktbe.

Max az első hosszabb úton figyeld a vízhőfokot, de sztem nem lesz para.

Megosztás:

Pont a hűtés miatt terveztem tavaszra az utat nyár helyett.

Majd letesztelem előtte a hűtőt.

nemhiszem hogy bármi probléma is lenne a hűtéssel egy új vízpumpa-új hűtő kombóval...

mosd ki alaposan a hűtőrendszert, hogy ne legyen benne semmi rutyi (alsó cső befog, felsőn feltölt, majd alsó kienged. vagy slagot rárakod, azt had szóljon...), és a következő 5-10 évben nem lesz gondod a hűtéssel, még nyáron autópályatempónál (ami ugye 130, kivéve az Autobahn) se.

Amúgy mit kérnek a hűtőért?

Megosztás:

nemhiszem hogy bármi probléma is lenne a hűtéssel egy új vízpumpa-új hűtő kombóval...

mosd ki alaposan a hűtőrendszert, hogy ne legyen benne semmi rutyi (alsó cső befog, felsőn feltölt, majd alsó kienged. vagy slagot rárakod, azt had szóljon...), és a következő 5-10 évben nem lesz gondod a hűtéssel, még nyáron autópályatempónál (ami ugye 130, kivéve az Autobahn) se.

Én csak a németeknél szeretném kicsit megküldeni, amúgy 130-140 nekem elég.

A hűtő 47000 forint lett volna, de kaptam kedvezményt igy pont 40000 forint volt.

Megosztás:

Én csak a németeknél szeretném kicsit megküldeni, amúgy 130-140 nekem elég.

A hűtő 47000 forint lett volna, de kaptam kedvezményt igy pont 40000 forint volt.

Szép. Nem óccsó...

Viszont tényleg jobb áron van mint a gyári.

Sztem nem lesz para még az autópályán se. Én úgy tapasztaltam, hogy ott is 130 körül tolják, csak 1-2 őrült nyomja neki mint a barom (főleg prémium kategória, és a boyracerek természetesen :rolleyes: ).

Dániában meg svédben meg viszonylag kevés még a 130-as rész is.

Megosztás:

Hidd el hogy gyönge bele, oké hogy 130-nál nem lesz gond, de akkor is magasabb lesz mint kéne...Én is egyszerre cseréltem mindent (vízpumpa, hűtő, vezérlés, olajhűtő, AC hűtő ganézás, új hűtővíz és olaj). Nálam nem ment a pirosba, de idegesített egy kicsit hogy magas.

Ettől függetlenül fogod tudni használni, de tartós 180-at nyáron nem fogsz vele menni.. :rolleyes: Akkor pirosba fog menni. De várom a tapasztalatokat Nekem és havernak ez volt vele.

Megosztás:

Hidd el hogy gyönge bele, oké hogy 130-nál nem lesz gond, de akkor is magasabb lesz mint kéne...Én is egyszerre cseréltem mindent (vízpumpa, hűtő, vezérlés, olajhűtő, AC hűtő ganézás, új hűtővíz és olaj). Nálam nem ment a pirosba, de idegesített egy kicsit hogy magas.

Ettől függetlenül fogod tudni használni, de tartós 180-at nyáron nem fogsz vele menni.. :rolleyes: Akkor pirosba fog menni. De várom a tapasztalatokat Nekem és havernak ez volt vele.

Nyilván nem lehet tökéletes. Hiszen -4 mm ekkora méretű hűtőnél már igencsak nagy felületveszteség...

Ettől függetlenül az autó bőven a használhatóság határán belül marad, hacsak nincs nyélen forgatva a motor... :D

Megosztás:

Most hívtak a Csergő Opel Szakszervizből.

A munkadíj 50-60 körül lenne, de szerintük mindenképpen síkoltatni kell a hengerfejet 40000 forint/db.

Szerintetek is szükség van rá?

A helyzet az, hogy nem folyik sehol, megy rendesen a kocsi.

A hengerfej tömítést is csak óvatosságból akarom kicseréltetni, mert néhányszor felforrt a vizem.

Egy ismerős szerint a mostani hűtőm azért folyik, mert a rossz tömítés miatt a túlnyomás kicsinálta.

Ha nem fontos, akkor nem szeretnék még 80000 forintot kiadni.

Megosztás:

Nyilván nem lehet tökéletes. Hiszen -4 mm ekkora méretű hűtőnél már igencsak nagy felületveszteség...

Ettől függetlenül az autó bőven a használhatóság határán belül marad, hacsak nincs nyélen forgatva a motor... :rolleyes:

Azt azért nem értem miért csinálják kisebbre mint a gyári?

Megosztás:

Most hívtak a Csergő Opel Szakszervizből.

A munkadíj 50-60 körül lenne, de szerintük mindenképpen síkoltatni kell a hengerfejet 40000 forint/db.

Szerintetek is szükség van rá?

A helyzet az, hogy nem folyik sehol, megy rendesen a kocsi.

A hengerfej tömítést is csak óvatosságból akarom kicseréltetni, mert néhányszor felforrt a vizem.

Egy ismerős szerint a mostani hűtőm azért folyik, mert a rossz tömítés miatt a túlnyomás kicsinálta.

Ha nem fontos, akkor nem szeretnék még 80000 forintot kiadni.

Azért HF-et síkoltatás nélkül visszatenni kicsit barbár dolog lenne.... Minimum síkolás, szszárszimmeringek csere, stb. Bár nem vagyok szerelő, de havernak csinálták.

Dobtam egy PÜ-t nézd meg.

Megosztás:

Azért HF-et síkoltatás nélkül visszatenni kicsit barbár dolog lenne.... Minimum síkolás, szszárszimmeringek csere, stb. Bár nem vagyok szerelő, de havernak csinálták.

Dobtam egy PÜ-t nézd meg.

Ja, ha le van szedve, akkor síkolás alap. De 40e-et kicsit sokkalnék érte én is, ha csak a síkolás ennyi. Jobb helyen abba majdnem komplett belefér egy 4hengeres 16szelepes hengerfej komplett felújítása (szelepek becsiszolása, szárszimmering, vezérműszimeringek, stb)... ami ugye nem 3 henger, meg nem 12 szelep.

Azért is érdemes megcsináltatni, mert ha már egyszer le van szedve, akkor legyen rendben minden!

Megosztás:

Köszönöm a válaszokat.

Holnap felhívok egy másik szervízt is.

Azt meg lehet állapítani bontás nélkül, hogy van-e egyálltalán valami baja a hengerfej tömítésnek?

Azért gondoltam, hogy kicseréltetem, mert féltem az új hűtőt, de lehet, hogy nem is azért ment tönkre.

Ha a másik szerelő kicsit barátibb árat mond, akkor valószínűleg megcsináltatom a hengerfej síkoltatást is.

Amúgy van még valami amit érdemes kicserélni ilyenkor?

Azért kérdeztelek meg benneteket is, mert a szerelők könnyen dobálóznak a tizezrekkel.

A múltkor elvittem a kocsit egy Opel kereskedésbe, mert rossz volt az alapjárat.

Azt mondta a szaki, hogy kezdjük lambdaszonda cserével, ha nem lesz jó akkor légtömeg mérő, utána felsorolta szinte az összes jeladót.

Kiszámolt nekem valami kétszázezer feletti összeget.

És még lehet, hogy utána sem lesz jó.

Másik helyen kipucoltak pár dolgot és azóta is jó.

Az egészet tízezer körül megúsztam.

Megosztás:

Köszönöm a válaszokat.

Azt meg lehet állapítani bontás nélkül, hogy van-e egyálltalán valami baja a hengerfej tömítésnek?

Azért gondoltam, hogy kicseréltetem, mert féltem az új hűtőt, de lehet, hogy nem is azért ment tönkre.

Ha a másik szerelő kicsit barátibb árat mond, akkor valószínűleg megcsináltatom a hengerfej síkoltatást is.

Azért kérdeztelek meg benneteket is, mert a szerelők könnyen dobálóznak a tizezrekkel.

A múltkor elvittem a kocsit egy Opel kereskedésbe, mert rossz volt az alapjárat.

Azt mondta a szaki, hogy kezdjük lambdaszonda cserével, ha nem lesz jó akkor légtömeg mérő, utána felsorolta szinte az összes jeladót.

Kétféle autószerelőt lehet találni...

Az első, aki megakar egyszerre mindent csinálni, és csillió forintot le akar gombolni rólad.

A második, aki olcsóért dolgozik, és mindig csak annyit csinál meg, amennyit kell, tudván hogy úgy is visszamész.

Gondolom az Opel-kereskedés az első csoport, a pucolós szerelő a második.

Én a helyedben a másodikhoz vinném! :rolleyes:

Megosztás:

Köszönöm a válaszokat.

Én pesten Patyi Lacinál csináltattam. Valamikor ez volt a száma: 06309226040 Ha nem akkor keresd itt a fórumon Opel16V-t mert nekem is ő ajánlotta. Vagy kérdezd meg ŐKET . A főnök Dedeó Gyula, aki veteránozik, és elég korrekt áron dolgozik. Itt talán Blitz néven volt vmikor regisztrálva.

Megosztás:

Én pesten Patyi Lacinál csináltattam. Valamikor ez volt a száma: 06309226040 Ha nem akkor keresd itt a fórumon Opel16V-t mert nekem is ő ajánlotta. Vagy kérdezd meg ŐKET . A főnök Dedeó Gyula, aki veteránozik, és elég korrekt áron dolgozik. Itt talán Blitz néven volt vmikor regisztrálva.

A Strohm műhelyben már voltam, ott pucolták ki a múltkor, amit az előbb írtam.

Tényleg korrektek voltak.

Köszönöm, de már gsizoli megadta Patyiék elérhetőségét.

Akkor holnap körbe érdeklődök.

Megosztás:

Kétféle autószerelőt lehet találni...

Az első, aki megakar egyszerre mindent csinálni, és csillió forintot le akar gombolni rólad.

A második, aki olcsóért dolgozik, és mindig csak annyit csinál meg, amennyit kell, tudván hogy úgy is visszamész.

Gondolom az Opel-kereskedés az első csoport, a pucolós szerelő a második.

Én a helyedben a másodikhoz vinném! :rolleyes:

Szerintem az első szerelő egyszerűen csak nem értett hozzá.

Nem azért akart mindent kicserélni mert annyira lelkiismeretes lenne, hanem mert előbb-utóbb eljut a hibás alkatrészhez is.

Az nem számít, hogy közben kicseréltet egy csomó hibátlan alkatrészt.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.