FPepe Elküldve December16, 2009 Megoszt Elküldve December16, 2009 Akko'meg csere. Probléma megoldva :rolleyes: A szivattyút mennyire lehet szétbontani (illetve pontosabban utána mennyire lehet összerakni)? Csak mert van egy hely Pécsen, ahol egy öreg szaki tekercsel meg miegymás. Hozzá vittem egy xarrákopott kommutátoros belsőlevegő keringtető motort, vmi Citrom autóból, és 2500ft-ért az öreg újrarakta a kommutátort, leszabályozta, meg rakott hozzá becsiszolt keféket... 1tél után visszajött hozzám a srác, hogy nézzem meg a ventit, mert zörög. Megigazítottam, mert féloldalt állt, meg egyfüst alatt megnéztem a kommutártort, hogy mennyire kopott. Semmi nyoma nem volt kopásnak (csak némi körkörös fényesedés), pedig egy egész télen keresztül nyüstölve volt. Szóval lehet hogy a felújítása jobb mint az esetleges zsákbamacska... Csak itt nem a kommutátorok vannak elkopva, hanem a forgórész csapágyazása, ha jól értettem Gábort. Az pedig ha csúszócsapágy (márpdig valszeg az) azzal nem sokat lehet kezdeni. Köszörülni kéne a tengelyt, mert valszeg abban is van egy váll, meg cserélni az állórészben a perselyeket. Azt egyébként ki találta ki, hogy kontakthibákat WD40-el kell javítani? Az egy kenő, olajozó spray, semmi érdemi hatása nem lehet az érintkezőkre, max annyi, hogy bizonyos fokig víztaszító. Viszont az áramvezetést sztem inkább rontja, mint javítja. Ha már spray, akkor kontaktspray esetleg. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve December16, 2009 Megoszt Elküldve December16, 2009 Csak itt nem a kommutátorok vannak elkopva, hanem a forgórész csapágyazása, ha jól értettem Gábort. Az pedig ha csúszócsapágy (márpdig valszeg az) azzal nem sokat lehet kezdeni. Köszörülni kéne a tengelyt, mert valszeg abban is van egy váll, meg cserélni az állórészben a perselyeket. Azt egyébként ki találta ki, hogy kontakthibákat WD40-el kell javítani? Az egy kenő, olajozó spray, semmi érdemi hatása nem lehet az érintkezőkre, max annyi, hogy bizonyos fokig víztaszító. Viszont az áramvezetést sztem inkább rontja, mint javítja. Ha már spray, akkor kontaktspray esetleg. Jah, csapágyazás az más buli... Az is javítható, csak találj egy olyan szakit aki nem szúrja tökön magát ilyen pepecs meló árán (avagy megkéri az árát rendesen). És a végén többe kerül a dolog, mint egy új, vagy jó állapotú bontott. Nem, természetesen a WD40 nem kontakthibára való. Viszont a használati leírás alapján: "Korrózió vagy beázás által okozott rövidzárlat elhárításában nagy segítséget nyújt a WD-40. Megelőző eszközként a WD-40 rendszeres használata biztosítani fogja az állandó tisztaságot és a folyamatos működőképességet." ill. "Beázott motorok gyertyáit, érintkezéseit, elosztófejét WD-40-nel kezelve azok elindítása pár percen belül lehetővé válik. Fém felületekről elvezeti a nedvességet, így kiválóan alkalmazható elektromos motorokon és egyéb elektromos szerelvényeken. " Ilyesmire évek óta használom a WD-t, és jobb erre a célra, mint az illékony kontaktspray. Természetesen ha nem korrózió vagy ázás van, akkor egyértelmű a kontaktspray létjogosultsága. Én emiatt írtam hogy WD-40eztem (meg persze megpucoltam) a beázott csatlakozót :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December16, 2009 Megoszt Elküldve December16, 2009 Való igaz, a kontaktspré sokkal jobb a csatlakozók esetében, wd40 nem sokat ér. A pumpában pedig az egész műanyag tok szétkopik, amiben a forgórész fut, felújítani nem lehet (nincs hozzá alkatrész, és úgy van megoldva, hogy javítani nem lehet). Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gsi86 Elküldve December16, 2009 Megoszt Elküldve December16, 2009 Húú köszönöm mindenkinek a segítséget! Már csak egy olyan kérdésem lenne,hogy ha Ac-t cserélek akkor fontos, hogy 2ezresből legyen mint az enyém is, vagy jó hozzá a 2,5 v. mv6osé is? Mert hirtelen csak ilyeneket találtam bontottban. Köszi. A WD-40 flakonjára van írva: "Univerzális kenő, védő, kontaktjavító és tisztító" Az el oxidálódott cuccokra tényleg hatékonybb a kontakt spré, de most csak ez van :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gsi86 Elküldve December16, 2009 Megoszt Elküldve December16, 2009 Nem tudtam leszedni a műanyag kupakot a pumpa tetejéről. Hidegben, megfelelő szerszám nélkül nehéz dolgozni. Ebben az állapotában meg merhetek kockáztatni vele holnap egy 200km-es utazást? Otthon (Baján) van hozzá mindenem, csak el kellene jutni odáig. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December16, 2009 Megoszt Elküldve December16, 2009 Nem tudtam leszedni a műanyag kupakot a pumpa tetejéről. Hidegben, megfelelő szerszám nélkül nehéz dolgozni. Ebben az állapotában meg merhetek kockáztatni vele holnap egy 200km-es utazást? Otthon (Baján) van hozzá mindenem, csak el kellene jutni odáig. :rolleyes: Nehezen jön, nagycsavarhúzó, nagykalapács, a többit hozzá tudod képzelni :blink: Visszarakni sem leányálom, vigyázz a menetre, mert könnyen tönkremegy. Ha elindul, akkor valszeg annyit már ki fog bírni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve December16, 2009 Megoszt Elküldve December16, 2009 Én már szedtem szét pár Omi AC-t és szinte mindegyiknél a kommutátor a müanyagig kopott, és azért állt meg. Ha az öreg vállalja, hogy bezin sem fogja feloldani a felújított cuccot, akkor sztem semmi gond. A 2.0-é még az MV6-ba is jó. Enyémben most Skyrangr bontott Omijából származó AC van. Igaz ezt is szét kellettt szednem, mert megragadt a sok állástól, de a kommutátora még nem volt lekopva. Azonban ha újat veszel, figyelj a minőségre, mert az utángyárik közt van jó is és szar is: Ez az Ac kb 3 hónapot ment, utánna 4 hónapot állt az autó, mert összecsukták. Jelzem, hogy nem szívott fel semmit, hanem a saját anyagát marta szét a benzin. Öcsémnek a Csergőben vettünk kb 12e-ért, egy év garival, és már majd egy éve bírja a nyüstölést. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve December16, 2009 Megoszt Elküldve December16, 2009 Ugyan ilyet vettem én is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gsi86 Elküldve December16, 2009 Megoszt Elküldve December16, 2009 Kori, a képeden ez a csúnyaság akkor benzinmarástól lenne? Úgy néz ki, mintha megégett volna. Én még egy Omega Ac-t sem láttam, hálistennek eddig nem volt rá szükség. Újat most karácsony előtt "nincs kedvem" venni, neten találtam bontottat, holnap megnézem. Bár a bontós szerint a B1-esekben 2féle volt, és nemtudni h az enyémben milyen van. Mert valaki szakszerűen lekalapácsolta az összes fület a műanyag kupakról a fedelénél, így még nem sikerült leszedni. Valami olyasmit is mondott a tag telefonon, hogy a benzines és dízel ac között nincs különbség. Ez igaz lenne? Bocs ha hülyeségeket kérdezek, de még nem volt szerencsém B Omegához ilyen mélységekben. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gsi86 Elküldve December17, 2009 Megoszt Elküldve December17, 2009 Nehezen jön, nagycsavarhúzó, nagykalapács, a többit hozzá tudod képzelni :blink: Visszarakni sem leányálom, vigyázz a menetre, mert könnyen tönkremegy. Ha elindul, akkor valszeg annyit már ki fog bírni. Csak nehogy nagy reccsenéssel, nagy káromkodással folytatódjon a dolog :rolleyes: azon a kis lyukon csak a tetejéhez férek hozzá, jobblenne oldalról nekiesni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve December17, 2009 Megoszt Elküldve December17, 2009 Kori, a képeden ez a csúnyaság akkor benzinmarástól lenne? Úgy néz ki, mintha megégett volna. Én még egy Omega Ac-t sem láttam, hálistennek eddig nem volt rá szükség. Újat most karácsony előtt "nincs kedvem" venni, neten találtam bontottat, holnap megnézem. Bár a bontós szerint a B1-esekben 2féle volt, és nemtudni h az enyémben milyen van. Mert valaki szakszerűen lekalapácsolta az összes fület a műanyag kupakról a fedelénél, így még nem sikerült leszedni. Valami olyasmit is mondott a tag telefonon, hogy a benzines és dízel ac között nincs különbség. Ez igaz lenne? Bocs ha hülyeségeket kérdezek, de még nem volt szerencsém B Omegához ilyen mélységekben. :rolleyes: A dízel üzemanyagszivattyú örök kérdés hogy van-é avagy sem... Sztem ha létezik is, tuti hogy nem stimmel a kettő (de sztem -a dízel motor működését ismerve-, nincs a dízeleknek a tankban üzemanyagszivattyú) Dobtam egy PÜ-t, a srác foglalkozik Omega bontással, nála biztos lelsz jó cuccot (és nem mond hülyeséget). Megbízható többen szoktunk nála vásárolni! Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December17, 2009 Megoszt Elküldve December17, 2009 Csak nehogy nagy reccsenéssel, nagy káromkodással folytatódjon a dolog :rolleyes: azon a kis lyukon csak a tetejéhez férek hozzá, jobblenne oldalról nekiesni. Csak a tetejét kell leszedni, felfelé kijön az AC könnyen. Oldalról nem tudsz nekiesni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gsi86 Elküldve December17, 2009 Megoszt Elküldve December17, 2009 A dízel üzemanyagszivattyú örök kérdés hogy van-é avagy sem... Sztem ha létezik is, tuti hogy nem stimmel a kettő (de sztem -a dízel motor működését ismerve-, nincs a dízeleknek a tankban üzemanyagszivattyú) Dobtam egy PÜ-t, a srác foglalkozik Omega bontással, nála biztos lelsz jó cuccot (és nem mond hülyeséget). Megbízható többen szoktunk nála vásárolni! Kössz-kössz! Lassan már csak kiigazodok ezen a fórumon :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gsi86 Elküldve December17, 2009 Megoszt Elküldve December17, 2009 Csak a tetejét kell leszedni, felfelé kijön az AC könnyen. Oldalról nem tudsz nekiesni. Persze, egyértelmű, csak vicceltem. Elég ridegnek tűnik ez a műanyag, remélem nem fog elpattanni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve December17, 2009 Megoszt Elküldve December17, 2009 Megnéztem EPC-ben, és a 2.5 dieselekhez van elektromos AC a tankban, ami nem jó a benzinesekhez. Benzinesekhez 2 fajta AC-t hozott, az egyiket a 20S, X20SE, X20XEV, X25XE, X30XE, és bizonyos alvázszámig az Y22XE motorokhoz, a másikat az Y22XE motorokhoz, bizonyos alvázszámtól. Az eredeti GM 79e, a Bosch 31 ill. 39e, utángyártott 11 ill. 13e-ért. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve December17, 2009 Megoszt Elküldve December17, 2009 Megnéztem EPC-ben, és a 2.5 dieselekhez van elektromos AC a tankban, ami nem jó a benzinesekhez. Benzinesekhez 2 fajta AC-t hozott, az egyiket a 20S, X20SE, X20XEV, X25XE, X30XE, és bizonyos alvázszámig az Y22XE motorokhoz, a másikat az Y22XE motorokhoz, bizonyos alvázszámtól. Az eredeti GM 79e, a Bosch 31 ill. 39e, utángyártott 11 ill. 13e-ért. Na, mindig tanul újat az ember! :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gsi86 Elküldve December17, 2009 Megoszt Elküldve December17, 2009 A 20S motor karbis még, nem injektoros. Volt ilyenem Mantában. 20E injektoros már, de annak nem a tankban van az ac-je hanem azon kívül a difi mellett. A dologban az az érdekes, hogy nekem holnap mindenképp haza kell mennem Bajára ezzel az autóval így vagy úgy. Skyrangr ismerőse még nem írt vissza, hogy van-e nála Ac, így találtam a neten egy X20XEV-ből származót ami több mint 2éve áll, 7ezerért. Holnap reggel elmegyek megnézni, valahogy szét kellene szedni, mert ha belülről úgy néz ki mint Kori képén akkor sokra nem megyek vele. Unix webshopja kidobott egy EAP márkájút ahol 3800-8500ft-ig vannak, biztos ilyen egyszarhasználatos eldobható lehet. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve December17, 2009 Megoszt Elküldve December17, 2009 nem tudod szétszedni, max csak egyszer :rolleyes: rákötöd akkura két vezetékkel, ha szép csendes villanymoci hangja van, akkor jó :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve December18, 2009 Megoszt Elküldve December18, 2009 Ha lehet-ha nem, nekem olyan van most az Omiban, amit már szét kellett szednem, mert megragadt. összeraktam, és azóta is jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve December18, 2009 Megoszt Elküldve December18, 2009 Ha lehet-ha nem, nekem olyan van most az Omiban, amit már szét kellett szednem, mert megragadt. összeraktam, és azóta is jó. Pedig amikor én vettem azt a 'roncsot', akkor még nyomtam is vele egy-két karikát a füvön... Vezetőoldali ajtó nélkül, kivágott katalizátorral (és nem volt rosszabb hangja mint a mai TUNNNING retteneteknek)... Nem kicsit volt feeling!? :rolleyes: Igaz utána sokat állt az autó. Már ami maradt belőle :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gsi86 Elküldve December18, 2009 Megoszt Elküldve December18, 2009 Sziasztok! Hazaértem, az Omega hazahozott még beteg Ac-vel is :rolleyes: Sikerült ma szereznem egy bontottat hozzá kompletten kábeleivel,műanyagtokjával, és azzal a műanyag kupakkal amit a sajátomról ezidáig nemsikerült leszedni. Mostmár van tartalék ha az nem jönne le egyben. :blink: Rá kötöttem akkura, és ment, majd kiderül mennyire lesz jó. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve December18, 2009 Megoszt Elküldve December18, 2009 Remélem minden ok lesz a géppel. Nekem menet közben még nem robbant le, mindig mikor odaértem a célomhoz :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve December18, 2009 Megoszt Elküldve December18, 2009 Remélem minden ok lesz a géppel. Nekem menet közben még nem robbant le, mindig mikor odaértem a célomhoz :rolleyes: Asszem ez a jobbik eset! :blink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Mifi Elküldve December18, 2009 Megoszt Elküldve December18, 2009 Halló all! Csak hozzászólok ehhez a témához mert én vagyok a tag aki azt mondta, hogy 2 féle ac létezik a b1 Omegához. Elnéztem. 3 féle. Ami tuti, hogy az X20Se, X20Xev, X25Xe, X30Xe tök egyforma. Alakra is és nyomásban is. Azonban a dízel már nem tök egyértelmű de szerintem ehhez Td barátunk tudna érdemben hozzászólni ugyanis nem 2db X25Xe ac pumpát adtam el dízelbe úgy, hogy én szereltem be és egyezett. Ezzel ugye megmagyaráztuk, hogy a dízelben is van ac illetve egyezhet a benzinesével. Én azt gondolom de ez lehet, hogy téves, hogy a dízelnél valami miatt a sedan és kombi között van különbség. Nem 100, hogy igazam van de így tűnik. Benzinesben is találkoztam már olyannal ami teljesen eltért a megszokottól. Na innentől mondja ki valaki bátran, hogy nekem van ac-m. Nem kizárt, hogy valahol én nézem el a dolgot Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve December19, 2009 Megoszt Elküldve December19, 2009 úccse' hallgat... inkább motort cserél :rolleyes: Egyébként anno nekem is ugyanez a nyomor volt. Lambda hiba. kivillogtattam, magas fesz. Lehúztam a nagy stekkert az ECU-ról, az okés volt. Viszont a kör alakú motortéri stekkeren volt egy repedés, és a beázás nyomán eloxidálódtak a csatlakozók. 1 óra vakargatás, némi WD40, és azóta is jó (nameg megragasztottam a repedt csatlakozó-házat). Sikerült kölcsönkérnem egy V6 kábelköteget - köszi érte. A lényeg hogy nincsenek belevezetve a kerek nagycsatiba a lambda jelvezetékek, közvetlen az ECU csatira megy rá a 2 árnyékolt vezeték. És ennél okés a 28-as láb. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts