Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

Üzemmeleg alapjáraton, ha már jár egy jó ideje a motor.

Ez lehet akár jelvezeték kontakt hiba is. Vagy ecu hiba. Vagy a módosított chip baja.

Igen a régi chip megy bele vissza elsőre. Gondoltam és is valami kontaktra is, de az ECU hiba is megfordult a fejemben. Angoloknak már írtam is tegnap hogy a manuál ECU-jával elketyeg -e. Szerintem igen, csak transzponder meg immo chip is kell bele, és max a tempomat nem fog működni - de ezt csak én gondolom egyelőre.. :huh:

A fűtése állandó a sziondának vagy ha bemelegszik akkor kikapcsol?

Megosztás:

A fűtése állandó a sziondának vagy ha bemelegszik akkor kikapcsol?

némelyiknek állandó, de általában az ecu vezérli PWM módon.

Ja meg ugye vibrál a kontroll lámpa, na az idegesít de durván...

Ez lehet kontakt is, pl Johnny is ezzel küzd most a corsájában valszeg.

Megosztás:

némelyiknek állandó, de általában az ecu vezérli PWM módon.

Ez lehet kontakt is, pl Johnny is ezzel küzd most a corsájában valszeg.

Ez V6-itt hamar kiderül az igazság. 2 hengersorhoz tartozó lambda kábelt felcserélem, oszt meglátjuk hogy a felhordó hálózattal/ECU-val van gond (hibakód marad)- vagy szonda (boldog lennék ha csak ennyi)esetleg benzinnyomás, vezérlés vagy még mllió dolog a gond (hibakód másik hengersorra vándorol és 91-re változik).. :huh:

Megosztás:

Magát a lambdát kellene átcserélni inkább szerintem.

Nem tudom valami funkcionális gondot okoz-e, ha a két hengersor lambdavezetékét

felcseréled... lehet hogy ez gond.

Igazad van teljes mértékben és tudom barbár a módszer, de nem fogom kicsavarni.Épp elég lesz átdugni akna nélkül... :huh:

Majd kiderül okoz -e vmit..

Megosztás:

Sziasztok! Már 1 éve boldog x20se caravan tulajdnos vagyok, előtte 3évig Mantáztam, azthiszem eljött az idő, hogy regisztráljak a fórumba. Egyenlőte még barátkozom a felülettel, lehet hogy nem a megfelelő topicba írok. Tudom nem szerencsés mindjárt az elején tanácsot kérni, most mégis rákényszerülök: A minap megálltam tankolni, utána beindult a gép, gurult 5m-t majd leállt. Újra indítottam,pöffent kettőt, és onnantól semmi. Én a benzinszűrőre tippelnék,mert az még nem volt cserélve mióta megvan. Vagy esetleg Ac pumpa(akna nélkül egyenlőre azt még nem tudtam megnézni). Gyertyák 1000km-rel ezelőtt lettek cserélve. Most néztem be először komolyabban a motortérbe,találtam egy vákumcsövet ami nem vezet sehová,(szerintem az utasoldali fűtéshez van köze,mert az nem működik) és az injektorok mellett futó kábelkötegnél egy testszálat ami szintén sehová nem megy(nemtudom, hogy most esett le, vagy eddigsem volt bekötve). A helyét nemtaláltam, úgyhogy rákötöttem ideiglenesen a szívósorra, de semmi változás. Valakinek esetleg van más tippje a probélmára és annak megoldására? Köszönöm szépen.

Megosztás:

Sziasztok! Már 1 éve boldog x20se caravan tulajdnos vagyok, előtte 3évig Mantáztam, azthiszem eljött az idő, hogy regisztráljak a fórumba. Egyenlőte még barátkozom a felülettel, lehet hogy nem a megfelelő topicba írok. Tudom nem szerencsés mindjárt az elején tanácsot kérni, most mégis rákényszerülök: A minap megálltam tankolni, utána beindult a gép, gurult 5m-t majd leállt. Újra indítottam,pöffent kettőt, és onnantól semmi. Én a benzinszűrőre tippelnék,mert az még nem volt cserélve mióta megvan. Vagy esetleg Ac pumpa(akna nélkül egyenlőre azt még nem tudtam megnézni). Gyertyák 1000km-rel ezelőtt lettek cserélve. Most néztem be először komolyabban a motortérbe,találtam egy vákumcsövet ami nem vezet sehová,(szerintem az utasoldali fűtéshez van köze,mert az nem működik) és az injektorok mellett futó kábelkötegnél egy testszálat ami szintén sehová nem megy(nemtudom, hogy most esett le, vagy eddigsem volt bekötve). A helyét nemtaláltam, úgyhogy rákötöttem ideiglenesen a szívósorra, de semmi változás. Valakinek esetleg van más tippje a probélmára és annak megoldására? Köszönöm szépen.

Biztos vagyok benne, hogy az AC-d halt meg. Nem kell hozzá akna. A csomitartóban felhajtod a szőnyeget, alatta lesz egy kör alakú tető lecsavarozva, ami alatt van egy nagy "anya", amit leszedve, hozzáférsz az AC-hoz. De ha a tank tetelyéről lehúzod az üzacsövet, és nincs benne nyomás, akkor száz, hogy AC.

Megosztás:

Üdv ismét! Kész az autó. Valóban ac pumpa volt. Leszedtem a kapcsolót befújtam kontakt sprével visszadugtam és pöcc-röff. :huh: Ami azért kicsit vicces... Köszi mégegyszer a segítséget! Egyébként ha lecserélném a pumpát mindegy hogy milyen donorból van? 2.5, mv6, stb?

Megosztás:

Végre szereztem egy szerelő aknát, úgy néz ki jó a fűtése a lambdának, de a jelvezeték szakadt.A kapcsolási rajz szerint a jelvezeték az egyes szenzor esetén az ECU 28-as lábára, a 2-es szenzor esetén a 47-es lábra megy.

Az egyes szenzor jelveztéke esetén szakadás van a kettes szenzor rendben.

Jó móka lesz megcsinálni mert semmihez nem lehet hozzáférni.... :rolleyes:

A legegyszerűbb az lesz talán ha lenn lesz az automata váltó manuálra való csere miatt, akkor hozzáférhető a motorról váltó felé lejövő kábelköteg és akkor kimérhető a bug.

Megosztás:

Végre szereztem egy szerelő aknát, úgy néz ki jó a fűtése a lambdának, de a jelvezeték szakadt.A kapcsolási rajz szerint a jelvezeték az egyes szenzor esetén az ECU 28-as lábára, a 2-es szenzor esetén a 47-es lábra megy.

Az egyes szenzor jelveztéke esetén szakadás van a kettes szenzor rendben.

Jó móka lesz megcsinálni mert semmihez nem lehet hozzáférni.... :rolleyes:

A legegyszerűbb az lesz talán ha lenn lesz az automata váltó manuálra való csere miatt, akkor hozzáférhető a motorról váltó felé lejövő kábelköteg és akkor kimérhető a bug.

Vagy egyszerűen csak behúzol egy másik kábelt ideiglenesen. :blink:

Megosztás:

A helyedben megnézném a motortéri köteg nagycsatiját. :blink:

Mondtam hogy ilyesmi probléma lehet inkább a magas fesz hibaüzenet :lol:

úccse' hallgat... inkább motort cserél :rolleyes:

Egyébként anno nekem is ugyanez a nyomor volt. Lambda hiba. kivillogtattam, magas fesz. Lehúztam a nagy stekkert az ECU-ról, az okés volt. Viszont a kör alakú motortéri stekkeren volt egy repedés, és a beázás nyomán eloxidálódtak a csatlakozók. 1 óra vakargatás, némi WD40, és azóta is jó (nameg megragasztottam a repedt csatlakozó-házat).

Megosztás:

úccse' hallgat... inkább motort cserél :blink:

Egyébként anno nekem is ugyanez a nyomor volt. Lambda hiba. kivillogtattam, magas fesz. Lehúztam a nagy stekkert az ECU-ról, az okés volt. Viszont a kör alakú motortéri stekkeren volt egy repedés, és a beázás nyomán eloxidálódtak a csatlakozók. 1 óra vakargatás, némi WD40, és azóta is jó (nameg megragasztottam a repedt csatlakozó-házat).

Vagy autót.... :rolleyes:

A motortéri köteg nagycsatija alatt mit értünk?A kerek csatit vagy az ECU-ról lehúzottat?Az ECU része az itt is okés.

Én azt hittem hogy közvetlenül megy a szondától a jelvezeték az ECU csatiig......ezek szerint nem így van?

Megosztás:

Vagy autót.... :rolleyes:

A motortéri köteg nagycsatija alatt mit értünk?A kerek csatit vagy az ECU-ról lehúzottat?Az ECU része az itt is okés.

Én azt hittem hogy közvetlenül megy a szondától a jelvezeték az ECU csatiig......ezek szerint nem így van?

nekem az x20xev-nél asszem egész pontosan 2 kerek csatiba fut bele minden, és az egyik volt rottyon, természetesen amibe a lambda is megy. innen meg mennek tovább a 'mazzagok' az ECUhoz

Megosztás:

Bár furcsa, hogy csak indításnál szórakozik. Ha egyszer beindul akkor már nem áll le. Legalábbis eddig így volt.

Sztem a relé xopat. Sasold meg azt. Ha kicsit visszaolvasol itt, vagy az Elektronyos topikban, akkor volt nem olyan régen egy eszmecsere az AC relé hollétéről a x20se-ben!

Viszonylag gyakori kín hogy meghalódik. Sajnos a szivattyú is.

Viszont vigasztaljon a dolog, hogy mindkettőhöz könnyű hozzáférni! :rolleyes:

A csatit meg is pucoltad, vagy csak be WD-zted? Sokszor nem elég csak a nafta neki, ha nagyon oxidos, akkor egy idő után a WD se vezet eléggé.

Viszont hogy ha beindul és nem áll le... Ez érdekes. Ilyen alkalommal (mármint amikor nem indul) nézz egy benzinnyomást az injektorsoron (szelepet megnyomod), ha spriccel (és nem csak csepeg), akkor van nyomás, jó a szivattyú - és megy is. Tehát a hiba máshol lehet (pl gyári vagy utólagos immo, esetleg riasztó ami megszakítja a gyújtást).

Sasold meg a relét, meg pucold meg alaposan a csatikat (esetleg vedd ki a szivattyút, és alapos tisztítás-szárítás után próbáld ki hogy mit mutat. ha szárazon megy, akkor azzal nincs gubanc. viszont arra figyelj hogy száraz legyen, mert kefés motor lévén könnyen felgyújthatja magát, és az mókás tud lenni! :blink: )

Jameg, ha kiszeded a szivattyút, utána hamarosan érdemes egy szűrőt is cserélni mert valszeg hogy teliveri szutyokkal, és kínlódsz vele megint (üa tank előtt van, egy kólásdoboznyi fémhenger, 2 perces meló cserélni -figyelj a beépítés irányára-, anyagára kb 1300 jómagyar ft).

Megosztás:

Heló! Némi érdekesség: ugye be wd40eztem az ac csatlakozóját és ment a kocsi. Kb 100km után megint nem hajlandó beindulni. Holnap kimérem a kábeleket, de attól tartok, a pumpa adta meg magát. :rolleyes:

Bár furcsa, hogy csak indításnál szórakozik. Ha egyszer beindul akkor már nem áll le. Legalábbis eddig így volt.

Szinte biztos hogy AC pumpa halódik. Annyira megkopott már, hogy a forgórész hozzátapad az állórészhez, és

így nem indul el. Kipróbálhatod (két személyes móka), hogy ha indítózás közben hátul ütögeted az AC fedelét a

tankon, el fog indulni. Miután elindul, megy, mert forgás közben kiegyensúlyozza magát a forgórész.

Nálam is ez volt. Én egy bontottat vettem bele asszem 8e ft volt, és elég jó állapotúnak hangzott :blink:

Megosztás:

Szinte biztos hogy AC pumpa halódik. Annyira megkopott már, hogy a forgórész hozzátapad az állórészhez, és

így nem indul el. Kipróbálhatod (két személyes móka), hogy ha indítózás közben hátul ütögeted az AC fedelét a

tankon, el fog indulni. Miután elindul, megy, mert forgás közben kiegyensúlyozza magát a forgórész.

Nálam is ez volt. Én egy bontottat vettem bele asszem 8e ft volt, és elég jó állapotúnak hangzott :blink:

Akko'meg csere. Probléma megoldva :rolleyes:

A szivattyút mennyire lehet szétbontani (illetve pontosabban utána mennyire lehet összerakni)?

Csak mert van egy hely Pécsen, ahol egy öreg szaki tekercsel meg miegymás. Hozzá vittem egy xarrákopott kommutátoros belsőlevegő keringtető motort, vmi Citrom autóból, és 2500ft-ért az öreg újrarakta a kommutátort, leszabályozta, meg rakott hozzá becsiszolt keféket... 1tél után visszajött hozzám a srác, hogy nézzem meg a ventit, mert zörög. Megigazítottam, mert féloldalt állt, meg egyfüst alatt megnéztem a kommutártort, hogy mennyire kopott. Semmi nyoma nem volt kopásnak (csak némi körkörös fényesedés), pedig egy egész télen keresztül nyüstölve volt.

Szóval lehet hogy a felújítása jobb mint az esetleges zsákbamacska...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.