Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

De általában az omikban már forrófilmes van, ami különbözik a huzalos régi megoldástól. :huh:

Jóvan, megadom magam. :lol:

Működésének lényege a kettőnek ugyanaz, csak utóbbi precízebb (najó, sarkítva. bár egyes forrófilmes szenzorok tényleg hasonlóan működnek mint a HW, vagyis folyamatos feszültségjellel operálnak). Azonban a két membrán szintúgy érzéketlen a féktisztítóra mint a HW-s MAF...

Megosztás:

Igen, és ez mind egyszerre fog megvalósulni... sőt, még bizonyos testrészed is nőhet tőle :huh:

komolyra véve, ha 3,7:1 helyett neked 3,9:1 es difid lesz bent, az annyit tesz hogy a végsebességed csökkenhet (pontosabban a motor többet fog forogni azonos sebesség mellett mint manuális difi esetén), így a gyorsulás javul . Hasonló volt a játék lényege a zsiguli esetén, (hosszú végáttételű, kombi diffi a jobb gyorsulásért).

De akkor a fogyasztás is megnő nem?

Megosztás:

Valószínűleg igen, mivel a motornak a karakterisztikája, az ECU, a gumiméret, a miegymás össze van hangolva, így ez most valamilyen szinten megbomlik.

De ez nagyban a használattól függ

Kössz, majd gyakorlatban kipróbálom.Max rá lesz téve a manuál difije, ha drasztikus a különbség.

Megosztás:

Aki mondta ezt neked, azt kérdezd má meg, pontosan milyen anyagnak nem tesz jót a MAF-ban a féktisztító? :lol:

Azt se tudják, mi az a MAF pontosan, mégis ellenjavallnak... :huh: Jók ezek a "szakik" :lol:

Ez már csak ilyen ország...majd megkérdezem.

Múltkor volt az AC-s dolog, gyújtásra felépül a nyomás vagy sem...V6 esetében ma néztük és nem kap az AC tápot gyújtásra. Szóval valóban csak indítózáskor állítja heyre a nyomást - ha volt valami veszteség köszörülgethet.

Megosztás:

Ez már csak ilyen ország...majd megkérdezem.

Múltkor volt az AC-s dolog, gyújtásra felépül a nyomás vagy sem...V6 esetében ma néztük és nem kap az AC tápot gyújtásra. Szóval valóban csak indítózáskor állítja heyre a nyomást - ha volt valami veszteség köszörülgethet.

De azt is megnézted, hogy a gyújtás ráadása előtt van-e nyomás a benzinhidakban?

Lehet hogy csak azért nem ment az AC, mert nyomás alatt volt még a híd.

Persze, ez csak spekuláció, meg kb értelmetlen, de érdekel már a dolog :huh:

Sajnos nem vagyok az Omega közelében (~2000km), de majd karácsonykor megvizsgálom ;)

Bár ha abból indulsz ki, hogy az üzemanyagrendszer légtömör, és mivel ugye mindkét csöve a benzinben lóg, ezért elvileg nem tud a csövekből az üzemanyag kifolyni (vagy a tankba visszafolyni). A szivattyú így egy üzemanyaggal feltöltött rendszerben generál nyomást, ami -tekintve hogy a folyadék kvázi-összenyomhatatlan, valamint a folyadék elég kis mennyiségű-, elég hamar végbemegy. Tehát nem tart semeddig sem, míg felépül a nyomás, ha elereszt a visszacsapó...

Jujj, néha megijedek magamtól :lol: :lol: :D

Megosztás:

De azt is megnézted, hogy a gyújtás ráadása előtt van-e nyomás a benzinhidakban?

Persze, ez csak spekuláció, meg kb értelmetlen, de érdekel már a dolog :lol:

Sajnos nem vagyok az Omega közelében (~2000km), de majd karácsonykor megvizsgálom :angry:

Jujj, néha megijedek magamtól :lol: :D ;)

Biztos volt benne mert csak riasztót szereltünk....azért meg nem eresztem el a nyomást belőle a benzinhídon :huh:

Megosztás:

Biztos volt benne mert csak riasztót szereltünk....azért meg nem eresztem el a nyomást belőle a benzinhídon :huh:

Hát nem is az hogy te ereszted el... hanem a visszacsapószelep... illetve az tartja. Lehet hogy tökéletesen zár, és napokig tartja az üzemi nyomást... ezért nem is indul ez az AC gyújtásra, mivel nem kell nyomást csinálnia, mivel a szelep miatt nyomás van a hídban. :lol:

Megosztás:

Persze, ez csak spekuláció, meg kb értelmetlen, de érdekel már a dolog :huh:

Sajnos nem vagyok az Omega közelében (~2000km), de majd karácsonykor megvizsgálom :lol:

Bár ha abból indulsz ki, hogy az üzemanyagrendszer légtömör, és mivel ugye mindkét csöve a benzinben lóg, ezért elvileg nem tud a csövekből az üzemanyag kifolyni (vagy a tankba visszafolyni). A szivattyú így egy üzemanyaggal feltöltött rendszerben generál nyomást, ami -tekintve hogy a folyadék kvázi-összenyomhatatlan, valamint a folyadék elég kis mennyiségű-, elég hamar végbemegy. Tehát nem tart semeddig sem, míg felépül a nyomás, ha elereszt a visszacsapó...

Nem nézi a benyanyomást semmi a rendszerben. Van olyan ecu, amelyik elindítja pár másodpercre az AC-t gyújtásra,

de a legtöbb nem. Mivel arra alapoznak a gyárban, hogy a rendszer megtartja a nyomást. Ez igaz is pár éves koráig

az autónak :lol: Amúgy elég könnyen el tud illanni a nyomás a rendszerből, akár a visszacsapószelepeken, akár az idős

injektorszelepeken keresztül (azok sem tömítenek tökéletesen egy idő után).

Nekem pl az etanollal akár fél óra alatt eltűnik a nyomás, mert az etanol viszkozúsabb, vékonyabb mint a benzin.

Megosztás:

Valószínűleg igen, mivel a motornak a karakterisztikája, az ECU, a gumiméret, a miegymás össze van hangolva, így ez most valamilyen szinten megbomlik.

De ez nagyban a használattól függ

Igen, pont ez a baj, nálam nem rendeltetésszerűen van használva :huh: Előfordul a 15-17 L is, pedig csak 2000 8 szelep.

Megosztás:

Igen, pont ez a baj, nálam nem rendeltetésszerűen van használva :blink: Előfordul a 15-17 L is, pedig csak 2000 8 szelep.

Ott valami súlyos hiba van :lol: :lol:

Annyit a 3000es motor eszik, ha nyomod neki :D (tudom, eszik az többet is ;) )

Nekem a 16szelepes akkor evett 10-11között, amikor streetracernek képzeltem magam, és lámpától lámpáig próbáltam legyorsulni az esti forgalom többi résztvevőjét, kisebb-nagyobb sikerrel :angry:.

Igaz akkor hamar el is koptak a hátsó gumik, meg hamar kuplungtárcsát is cseréltem. :huh:

Szal a 15-17 liter irreális, még akkor is ha egy Niva diffi van hátul!

Nézesd meg Tech2-vel hogy mit mutatnak az értékek. Ilyen irreális fogyasztást a halott légtömegmérő és/vagy a lambda (esetleg léghőmérséklet szenzor, de az ekkora fogyi növekedést nem csinál) okozhat...

Megosztás:

Ott valami súlyos hiba van :lol: :lol:

Annyit a 3000es motor eszik, ha nyomod neki :D (tudom, eszik az többet is ;) )

Nekem a 16szelepes akkor evett 10-11között, amikor streetracernek képzeltem magam, és lámpától lámpáig próbáltam legyorsulni az esti forgalom többi résztvevőjét, kisebb-nagyobb sikerrel :angry:.

Igaz akkor hamar el is koptak a hátsó gumik, meg hamar kuplungtárcsát is cseréltem. :huh:

Szal a 15-17 liter irreális, még akkor is ha egy Niva diffi van hátul!

Nézesd meg Tech2-vel hogy mit mutatnak az értékek. Ilyen irreális fogyasztást a halott légtömegmérő és/vagy a lambda (esetleg léghőmérséklet szenzor, de az ekkora fogyi növekedést nem csinál) okozhat...

Valóban valami bibi lehet, mert a sárga lámpácska felvillan indításkor. Egyenlőre még nem találtam értelmes szervizt aki meg tudná nézni. Egyébként normál használatban nem eszik ennyit. Akkor megelégszik 10 L körül. A lambdaszondát, és a légtömegmérőt már beszereztem, már csak cserélni kéne. Ezeket még kicserélem és meglátjuk az eredményt.

Sajnos én nem azért megyek gyorsabban, mert imádok gyorsulni, hanem mert muszáj. Sajnálom is az autót miatta.

A fűtésgondomra nincs valami ötleted? Kanyarban elmegy a fűtés, azután visszajön.

Megosztás:

Valóban valami bibi lehet, mert a sárga lámpácska felvillan indításkor. Egyenlőre még nem találtam értelmes szervizt aki meg tudná nézni. Egyébként normál használatban nem eszik ennyit. Akkor megelégszik 10 L körül. A lambdaszondát, és a légtömegmérőt már beszereztem, már csak cserélni kéne. Ezeket még kicserélem és meglátjuk az eredményt.

Sajnos én nem azért megyek gyorsabban, mert imádok gyorsulni, hanem mert muszáj. Sajnálom is az autót miatta.

A fűtésgondomra nincs valami ötleted? Kanyarban elmegy a fűtés, azután visszajön.

Ne kanyarodj sokat :huh:

Fűtéscsövek puhák? Nem lehet hogy hengerfejesedik a géped, és már nem jut elég víz a fűtőradiátorba? Vagy esetleg valami kontakthiba, és kanyarban nem működik az utastéri venti?

Szaki ügyben meg érdeklődj körbe itt, elég sokan vannak sokfelől a fórumon, biztos tud mondani valaki villanyos szakembert a környékeden!

Gyorsan menni nem muszáj... Csak el kell indulni időben :lol:

Megosztás:

Ne kanyarodj sokat :huh:

Fűtéscsövek puhák? Nem lehet hogy hengerfejesedik a géped, és már nem jut elég víz a fűtőradiátorba? Vagy esetleg valami kontakthiba, és kanyarban nem működik az utastéri venti?

Szaki ügyben meg érdeklődj körbe itt, elég sokan vannak sokfelől a fórumon, biztos tud mondani valaki villanyos szakembert a környékeden!

Gyorsan menni nem muszáj... Csak el kell indulni időben :lol:

A venti működik, azzal baj nincs. A fűtéscsöveket megnézem. Ha hengerfejes lesz biztos t...kön szúrom magam.

Gyorsan menni muszáj, mentőautó :lol: kukk a képemet.

Megosztás:

Igen, pont ez a baj, nálam nem rendeltetésszerűen van használva :lol: Előfordul a 15-17 L is, pedig csak 2000 8 szelep.

Nálam ugyanilyen mocival akkor volt hasonló fogyasztás, amikor a versenyautót vittük tréleren Miskolcra, és az M3-ason

140 volt az átlagsebességünk, mert kicsit késve indultunk :huh:

A fűtés meg szerintem nem megy el, hanem a kocsiban rétegződött különböző hőmérsékletű levegő

mozog el (annak is van lendülete) kicsit. Ezt bárki tapasztalhatja, aki megfelelő G hatásokat tud elérni

a kocsiban :lol:

Megosztás:

Nálam ugyanilyen mocival akkor volt hasonló fogyasztás, amikor a versenyautót vittük tréleren Miskolcra, és az M3-ason

140 volt az átlagsebességünk, mert kicsit késve indultunk :huh:

A fűtés meg szerintem nem megy el, hanem a kocsiban rétegződött különböző hőmérsékletű levegő

mozog el (annak is van lendülete) kicsit. Ezt bárki tapasztalhatja, aki megfelelő G hatásokat tud elérni

a kocsiban :lol:

Lehet, hogy a fényhíd miatt fogyaszt annyit???? B...sza meg leszedem :lol:

Amúgy meg mindenféle nehéz cuccal tele van a hátulja úgyhogy akkor most már nem csodálkozom.

Megosztás:

Lehet, hogy a fényhíd miatt fogyaszt annyit???? B...sza meg leszedem :huh:

Amúgy meg mindenféle nehéz cuccal tele van a hátulja úgyhogy akkor most már nem csodálkozom.

ugyanmár! azért egy fényhíd légellenállása, meg 1-2-300kiló plusz motyó hátul nem egyezik meg egy utánfutó+f-astra plusz terhelésével!

Az hogy 10-12litert enne a gép ezzel a felállással, ok. De amit írtál az baromi sok.

Megosztás:

Még nem!! csak gondoltam itt tudnak nekem mondani róla pár szót!!!

Ennyi erővel feltehetted volna a kérdést a Nőklapja fórumán is... gondolom ott is sokat tudnak erről a motorról...

Ha esetleg átfáradsz a mantás vagy a senatoros topicba, ott lehet hogy többet tudnak erről a motorról.

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.