Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

Sikerült kiautóznom a Lexussal városi körülmények közt egy tank benzint...

78liter benzinnel 553km :huh:

Elég keményen 14liter feletti fogyi (BC 15öt mutat) :lol:

(pedig nem használtam sport fokozatban, nem is nyomtam neki)

Hajrá hibrid, ettől lesz zöld a világ :lol:

######a. Hasonlóval akartam én iss dicsekedni, csak másik irányba. 40 l benya = 460 km MV6-al. Az 8,7 l/100 km. A komp 8,8 l/100 km-t írt ki. Én se használtam sportfokozatban, sőt pályán 120 km/h volt a max. M7-M0-M5-4-es főút oda-vissza. Jóvannaa, hát nem siettünk :D ;)

Megosztás:

Bejött a hideg és előjött egy típushiba. Nyugodtan írhatom, hogy típushiba, mert Brezsynek és nekem is előjött. Napi első indításkor, elindul, és mindjárt le is áll. Sok kísérletezés, esetleg mindjárt gázadás után beindul, de nagyon labilis az alapjárat, és gázpedállal játszva kell életben tartani a motort. Kb 10 mp után már van alapjárat, de ha ehúzom sebességbe, és nem nyomok mindjárt gázt is, akkor leáll az autó. Ha hagyom P-ben járni, akkor kb 25-30mp után kisimul az alapjárat, és minden rendbe jön. Én már kb 4 éve szenvedek ezzel, de senki sem tudott semmi okosta mondani. Cserélve lett a beszívott levegő hőm.jeladó, próbára be lett rakva egy másik légtömegmérő is, de akkor nemoldotta meg a problémát. Brezsynek gázzal és benzinnel is csinálja, nekem csak benzinnel, mert a gázrendszerem még nem az injektoros. Ha van vkinek tippje, ne tartsa magában :lol:

Én ugyan nem gázosítottam el (elvi okokból sem), de nekem is volt hasonló gondom. Múlt éjjel kint aludt a típus, és ugyan nem ennyire durván, de nálam is jelentkezett ugyanez a probléma. Indítom, szinte fel se pörög, leáll. Indítás, ugyanez. Újabb indítás, na akkor sikerült nagy nehezen életben maradnia, de az elején épphogy csak átfordult 500 alatti fordulattal, aztán néhány másodperc és kisimul az alapjárat. Mivel szinte mindig garázsban áll, eddig még nem jelentkezett hasonló. Tavaly télen még végig a csillaggarázsban állt, akkor nem volt ilyen gondom...

Rejtély.hu :huh:

Megosztás:

Én ugyan nem gázosítottam el (elvi okokból sem), de nekem is volt hasonló gondom. Múlt éjjel kint aludt a típus, és ugyan nem ennyire durván, de nálam is jelentkezett ugyanez a probléma. Indítom, szinte fel se pörög, leáll. Indítás, ugyanez. Újabb indítás, na akkor sikerült nagy nehezen életben maradnia, de az elején épphogy csak átfordult 500 alatti fordulattal, aztán néhány másodperc és kisimul az alapjárat. Mivel szinte mindig garázsban áll, eddig még nem jelentkezett hasonló. Tavaly télen még végig a csillaggarázsban állt, akkor nem volt ilyen gondom...

Rejtély.hu :huh:

Pénteken ismét csinálta, de melegen is, ráadásul, a motorkontrol lámpa is világított. Kivillogtattam, és légtömegmérő. Szerencsére, csak a délelőtti szerelés után nem nyomtam vissza rendesen a csatit. A lényeg, hogy melegen sikerült ugyanazokat a hibajelenségeket produkálni, mint máskor hidegindításnál. Tehát esélyes lesz a légtömegmérő csere.

Megosztás:

Pénteken ismét csinálta, de melegen is, ráadásul, a motorkontrol lámpa is világított. Kivillogtattam, és légtömegmérő. Szerencsére, csak a délelőtti szerelés után nem nyomtam vissza rendesen a csatit. A lényeg, hogy melegen sikerült ugyanazokat a hibajelenségeket produkálni, mint máskor hidegindításnál. Tehát esélyes lesz a légtömegmérő csere.

Próbáld meg megtisztítani, én vettem légtömegmérő tisztító sprayt, kicsavartam a forrófilmes lapkát és egész jól hozzá lehetett férni már így.Lefújogattam, megszárogattam , használom 3 hete kb. és minden OKé vele.1700pénz volt a cucc.De ha jössz/jársz Pesten lefújom Neked és nem kell venned.Ráég a kosz a lapkán lévő vezetőkre.Bár autószerelő azt mondta:"mitől lenne meleg és égne rá, hideg levegőt szív..." - no comment.

Megosztás:

Próbáld meg megtisztítani, én vettem légtömegmérő tisztító sprayt, kicsavartam a forrófilmes lapkát és egész jól hozzá lehetett férni már így.Lefújogattam, megszárogattam , használom 3 hete kb. és minden OKé vele.1700pénz volt a cucc.De ha jössz/jársz Pesten lefújom Neked és nem kell venned.Ráég a kosz a lapkán lévő vezetőkre.Bár autószerelő azt mondta:"mitől lenne meleg és égne rá, hideg levegőt szív..." - no comment.

Sajnos mostanában nem járok pöstön. De sztem lesz jelentkező, hogy a maradék sprét kinek az autójára fújkáljam :huh: Igaz brezsy?

Megosztás:

Akkor a múltkor valaki hazudott :lol:

Ennyit mondjuk már szerintem megér, ha gyári :lol: Legközelebb veszek is :huh:

Légtömegmérőt lehet sima féktisztítóval is tisztítani :D

Nekem azt mondták lehetni lehet de vannak valami egyéb anyagok is benne - nem erre a célra van konkrétan- amik nem tesznek jót MAF bácsinak.

Megosztás:

Nekem azt mondták lehetni lehet de vannak valami egyéb anyagok is benne - nem erre a célra van konkrétan- amik nem tesznek jót MAF bácsinak.

Persze. Azzal kell tisztítani ami kifejezetten arra való. Viszont ha véletlen nincs kéznél pont egy légtömegmérő tisztító, akkor le lehet pucolni tiszta alkohollal, vagy féktisztítóval is.

Ha meg van kéznél, akkor azt kell fújni, értelemszerűen.

Megosztás:

Jóvan, én azt nyomtam rá, olvastam, hogy anno OPEL16V féktisztítózott légtömegmérőt csak lebeszéltek Engem róla, olyan ki hiszékeny vagyok....

Viszont kérdés:

Lassan átszereltetek automatáról. Most néztem hogy a manuál difi asszem végáttétel 3.7, az automata 3.9. Ez a gyakorlatban ugyanazzal a váltóval (a manuálé) mit fog jelenteni az átszerelt autóban.

Jobb gyorsulás, nagyobb végsebó, kevesebb fogyasztás.... :huh: :lol: :lol: :D

Valaki aki benne van ebben?

Megosztás:

Jóvan, én azt nyomtam rá, olvastam, hogy anno OPEL16V féktisztítózott légtömegmérőt csak lebeszéltek Engem róla, olyan ki hiszékeny vagyok....

Viszont kérdés:

Lassan átszereltetek automatáról. Most néztem hogy a manuál difi asszem végáttétel 3.7, az automata 3.9. Ez a gyakorlatban ugyanazzal a váltóval (a manuálé) mit fog jelenteni az átszerelt autóban.

Jobb gyorsulás, nagyobb végsebó, kevesebb fogyasztás.... :huh: :lol: :lol: :D

Valaki aki benne van ebben?

Igen, és ez mind egyszerre fog megvalósulni... sőt, még bizonyos testrészed is nőhet tőle ;)

komolyra véve, ha 3,7:1 helyett neked 3,9:1 es difid lesz bent, az annyit tesz hogy a végsebességed csökkenhet (pontosabban a motor többet fog forogni azonos sebesség mellett mint manuális difi esetén), így a gyorsulás javul . Hasonló volt a játék lényege a zsiguli esetén, (hosszú végáttételű, kombi diffi a jobb gyorsulásért).

Megosztás:

Aki mondta ezt neked, azt kérdezd má meg, pontosan milyen anyagnak nem tesz jót a MAF-ban a féktisztító? :lol:

Azt se tudják, mi az a MAF pontosan, mégis ellenjavallnak... :huh: Jók ezek a "szakik" :lol:

Megosztás:

Aki mondta ezt neked, azt kérdezd má meg, pontosan milyen anyagnak nem tesz jót a MAF-ban a féktisztító? :lol:

Azt se tudják, mi az a MAF pontosan, mégis ellenjavallnak... :huh: Jók ezek a "szakik" :lol:

Ja, jogos a kérdés... A műanyag tokozást leszámítva, a környezettel kapcsolatban levő egyetlen darab ellenálláshuzal... Akkor pontosan minek nem tesz jót?! :D

Megosztás:

Ja, jogos a kérdés... A műanyag tokozást leszámítva, a környezettel kapcsolatban levő egyetlen darab ellenálláshuzal... Akkor pontosan minek nem tesz jót?! :huh:

Azért a legtöbb MAF (forrófilmes, ultrahangos) ennél több, de tény hogy nem árt neki a féktisztító (műanyag is spéci, annak sem).

Megosztás:

Azért a legtöbb MAF (forrófilmes, ultrahangos) ennél több, de tény hogy nem árt neki a féktisztító (műanyag is spéci, annak sem).

Vili hogy több van benne, de ami a folyadékkal érintkezik, az max a HotWire. Ultrahangos meg asszem nem volt az Omikban. De annak sem árt :huh:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.