Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

Azért nem mindegy inkább gőz legyen mint füst..

Indexesen volt valami olstand meg mangel téma, de pár hónapja.

Jjjaaa, oda irtam be, igen. Kevés olajat jelezte. CSak azt nem ért(ett)em, hogy miért nem azt írja ki, hogy "Ölstand" vagy "Ölstand prüfen", hanem egyből azt, hogy "Ölmangel", ami már a veszélyes olajszintet jelenti. Egyébként pont a minimumon volt....

Megosztás:

Annyira én sem aggódok mert víz nem fogy, csak érdekes hogy a 645I-ből nem jön ami előttem áll ebből meg üzemmelegen is (beindítás után OK). na mindegy lepároljuk azt iszunk rá, a vendégem vagy... :lol:

Amúgy sky kollega válasza jobban tetszik....le is vontam a követleztetést hogy Lexus szintű a vas.... És tizedéért banyek! :)

Hétvégén Dániában voltunk vele, odafele én vezettem, jó volt. Megy mint a rosebb, előzni vele nem kihívás.

Bár hátulütője is van a dolognak, nincs feelingje a dolognak, a váltó automata, és nem is kívánja hogy manuál módban használd... Olyan az egész vas mint egy kényelmes bőrfotel. És kb az élmény is olyan. Csendes, nyugodt, csak a km óráról tudod hogy 160al mész.

Viszont! Visszafele enyhe aznaposságom miatt nem én vezettem... szörnyűűűűűűűűűűűű hátul! Saját magam mögött nem férek el, nyomja a térdemet az ülés (szerencsére egy kisebb termetű embör vezetett, így a térdem nem lett kék-zöld).

Omegában utazta már elöl is, hátul is és jópár 10e km-t vezettem is... Kényelmében, feelingjében agyon gyalázza ezt az hibrid dögöt!

Minden szívfájdalom nélkül elcserélném ezt a GS-t egy utolsó éves Omira. Szőrt-szőrért... természetesen valami nagy motorral :)

De sajnos nem rajtam múlik.

(és arról nem is beszéltem hogy 4 ember 3 napra való ruhájához SÍBOX KELL A TETŐRE :D ! olyan pici a csomagtartója, hogy 3-4 nagyobb bevásárlótáska gyömöszölve fér csak be)

Megosztás:

Jjjaaa, oda irtam be, igen. Kevés olajat jelezte. CSak azt nem ért(ett)em, hogy miért nem azt írja ki, hogy "Ölstand" vagy "Ölstand prüfen", hanem egyből azt, hogy "Ölmangel", ami már a veszélyes olajszintet jelenti. Egyébként pont a minimumon volt....

Engem szivatott mindkettő hibajelzés, aztán amikor végigpucoltam a stekkereket, az egyik megszűnt (Asszem az ölstand), a másik meg a generátor csere után gyógyult csak meg (enyhén túltöltött a kis sztachanov :) ). Persze gyakori szemrevételezés mindig jelen levő olajszintet mutatott.

Megosztás:

Ejha... Már majdnem mindenki ismer téged itt, aki nem, annak gyorsan bemutatkozol. Tudod tiszteletben tartjuk, hogy vén vagy, mint az országút, és hogy az elsők közt csatlakoztál az Opelfórum gárdájához (azért nézd meg, Én sem tegnap kezdtem), de ez még Tőled is sok volt. Ne értsd félre nem védeni akarom, meg a bontószökevényes dolgot én is megkaptam tőled, de ha Te bántasz valakit, ne gondold, hogy nem támad vissza, csak mert régebben vagy itt, vagy idősebb vagy... A neten nincs életkor, arc... Viszont tiszteletnek lenni kell, részedről is!!!

Félreértesz! A hülyéket nem szokás tisztelni. Hidd el nagyon sokan direkt hangulatot kelteni járnak a fórumokra. Ez a vattacukros pedig nagyon felb@szta akkor az agyam.

Ja igen! Itt tévedsz! Akárcsak IRL a neten és fórumon is van kor és sok más, amit illene be- és tiszteletben tartani.

Sajnos már minden putriban fillérekért van net ez az egyik baj, a másik, hogy fillérekért lehet Omegát kapni. Megveszi a putrilakó a bontószökevényt, beregisztrál erre a fórumra és elvárja, hogy mindenki ingyen és önzetlenül megoldja a problémáját, aztán lelép. Pont ezért kezdünk ott tartani ahol, de nem folytatom, nincs értelme...

Megosztás:

Nem védek senkit sem, de egyetértek Crime-al.

Fasságokat lehet kérdezni, lehet morgolódni rajta, de ez egy nyílt fórum, az szól hozzá aki regisztrál. Aki regisztrál, és hozzászól valószínűleg nem azért teszi mert unatkozik, és nem tudja mire használni a sávszélességét!

Szerencsére nem minden ember ért az autóhoz (legyen ez akár a legelemibb szint), ezért tudnak megélni olyan emberek, akik értenek hozzá!

Továbbá attól függetlenül hogy valaki a témával foglalkozik 100éve, büdösül semmi joga rágalmazni olyan illetőt, akinek lövése nincs az egészről, és kérdez valamit (legyen az a hozzá értőnek bármilyen triviális!) !

Legalábbis szerintem.

Szerintetek igen, szerintem meg nem! Csak a teljesség kedvéért. Az igaz, hogy nyílt ez a fórum, de a klubtagok tagdíjaiból tartják fenn. Ha zártá lennének téve a témák, elkezdene mindenki morgolódni. A MOTE mindenáron tömöríteni akarja az Opeleseket, mert esetleg fórumozóból valaki klubtag lesz. Van is benne igazság, mert netes alapon kezdődött szerveződni az egész. Csak sajnos a mostani netes társadalmat nem lehet 1 lapon emlegetni a 10 évvel ezelőttivel...

Megosztás:

:lol: :lol: B) :) :)

Asszem erősen félremehetett a címzés... de sebaj... kár hogy ez nem az anyázás magasfokon...

Td... Ne szívd fel magad, ne is foglalkozz velük.. ennyi :lol: Csak a saját szíveddel cseszel ki... :D Mindenki azt kérdez amit akar...

A szívem még jól van, igazad van, nem foglalkozom velük...

(Malterkoma... sztem cseréld le a télire, és akkor jó lesz a nyomás... tuti a 7 fok alatti hőmérséklet az oka ;) :P )

Malter csak oldani próbálta a felturbózott hangulatot...

Megosztás:

Az előzőekhez az én véleményem.

Nagyom ritkán kérdezek itt műszaki gondról és nem azért mert hibátlan a kocsim. S nem hiszem ,hogy az Omega valami rohadt nagy presztizs autó lett volna valaha is ,de ettől még szeretem ,használom, szerelem , csináltatom.

Szerintem meg minden autó használati eszköz és teljesen mindegy ,hogy bontószökevényt vesz valaki vagy nem ,a lényeg arra legyen jó amire használni szeretné. Sajnos az opel sem értéktartó ebbe bele kell nyugodni és pár év múlva az új insigniát is fillérekért lehet majd kapni és akkor lesznek ilyen suttyók akik megveszik és itt fognak tanácsot kérni az aktuális problémáról s így fog ez menni míg világ a világ.

Én manta klubozok sosem leszek omega klubtag s miért ? Nekem a másik jobban bejön.

Üdv

Megosztás:

Nem, de lehet a bor az oka. :D

Először kopinak, aztán gabonak, majd zolinak, most meg neked válaszoltam. Ennyi erővel itt mindenki magában beszélget...

Most kötekedel??? :) :)

Nem, csak tényfeltáró okmegállípitást végeztem. :lol: Én is szoktam magammal beszélgetni, tök jó, csak az asszony mindíg elrontja mert beleszól. :lol:

Megosztás:

Félreértesz! A hülyéket nem szokás tisztelni. Hidd el nagyon sokan direkt hangulatot kelteni járnak a fórumokra. Ez a vattacukros pedig nagyon felb@szta akkor az agyam.

Ja igen! Itt tévedsz! Akárcsak IRL a neten és fórumon is van kor és sok más, amit illene be- és tiszteletben tartani.

Sajnos már minden putriban fillérekért van net ez az egyik baj, a másik, hogy fillérekért lehet Omegát kapni. Megveszi a putrilakó a bontószökevényt, beregisztrál erre a fórumra és elvárja, hogy mindenki ingyen és önzetlenül megoldja a problémáját, aztán lelép. Pont ezért kezdünk ott tartani ahol, de nem folytatom, nincs értelme...

És az meg sem fordult a fejedben, hogy valaki tényleg nem tudja, hogy a dobban van szigetelésnek vattacukor? Aztán elkezdi kiköpni, megijed, idejön segítségért, és egyből leüvöltik a fejét. :) Annó mindenki kezdte egyszer az autószerelést, csak ezt sokan elfelejtik. Vagy te egyből mindent tudtál? Sose kérdeztél hülyeséget?

Megosztás:

Mindegy, ugorgyunk! :)

Más: az első és hátsó ajtóhatárolók csereszabatosak egymással??

Ha nem vagy megelégedve a kitámasztó képességével, akkor próbáld meg kicserélni a '98-as utáni szériára, mert ott már olyan rendszerű a kitámasztó, mint az első ajtókban. Én még nem próbáltam, hogy csereszabatosak, de 99%-ig bizti vagyok benne, hogy igen.

Megosztás:

Az tényleg baráti. Én 3 hónapja 5ért vettem két hátsót, aztán ahogy lehűlt az idő elbizonytalanodtak. Most meg 6,5-ért (pár)kaptam újakat , nagyon pengék, kicsit elkapkodtam akkor a dolgot, van amiből talán megéri újat venni.

Csakhogy az elsőkből az új huszonezer/db, szal felejtős :D

Amúgy tegnap levizsgázott az omi, most újabb két évre béke van, hacsak nem hozzák be jövőre a zöldkártya a műszaki vizsgán

című játékot, mert akkor évente lesz műszakim. :)

Amúgy 19e a hivatalos vizsgáztatás (autóklubos állomás volt), meg 10e ment még pluszba (első oldalablakok...). Jó drága lett,

két éve még csak 13e volt a hivatalos díj... :)

Megosztás:

Csakhogy az elsőkből az új huszonezer/db, szal felejtős :D

Amúgy tegnap levizsgázott az omi, most újabb két évre béke van, hacsak nem hozzák be jövőre a zöldkártya a műszaki vizsgán

című játékot, mert akkor évente lesz műszakim. :)

Amúgy 19e a hivatalos vizsgáztatás (autóklubos állomás volt), meg 10e ment még pluszba (első oldalablakok...). Jó drága lett,

két éve még csak 13e volt a hivatalos díj... :)

Nekem szeptemberben még csak 26e volt a zk meg a műszaki együtt.

Elvileg a zk fog a műszakihoz csapódni, vagyis csak kétévente kell műszakival együtt zk-ztatni a vasat...

Vagy nem jól tudom?

Hamár motortér telóról van szó... Nincsen valakinek véletlenül elfekvőben kettő db csavar a telókhoz (ami a gépháztetőben van, asszem 6os vagy 8as csavar, gömb végződéssel)?

Megosztás:

Szerintem rosszul tudod. Akkor kevesebb lenne a bevételük :)

Úgytudom hogy ezért emelnek árat. Így ritkábban kell fizetni, de akkor többet.

Persze asszem erről még sehol semmi hivatalos dolog nincs... Ugyan minek is lenne, hiszen még csak november van... hol van még a január 1 :D

Azért jó lenne tudni, mert többek közt ettől is függ hogy mi lesz az Omival... :)

Megosztás:

Úgytudom hogy ezért emelnek árat. Így ritkábban kell fizetni, de akkor többet.

Persze asszem erről még sehol semmi hivatalos dolog nincs... Ugyan minek is lenne, hiszen még csak november van... hol van még a január 1 :)

Azért jó lenne tudni, mert többek közt ettől is függ hogy mi lesz az Omival... :)

Most kétéves ciklusban a költség:

19e+2*8e=35e ft

Tehát a 19e-es vizsgadíjat 35 fölé kéne emelniük, hogy jól jöjjenek ki... na ezt a közel 100%-os emelést nem hiszem

hogy bevállalják :D Inkább egy egyszerű tollvonással a zöldkártyához kötik majd a műszakit is, így alaból meglenne

kétévente kb 50-60e ft bevétel...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.