Oldjawás Elküldve Október26, 2009 Megoszt Elküldve Október26, 2009 Hát igen gyökérkezelés. Dunába lőni, vagy lámpavasra akasztani a sok gyökeret. Nem lenne elég a lápasor Mohácsig. Na mindegy, nincs értelme politizálni. Viszont az ombudsman is bekaphatja, a AB-hez hasonlóan az államtól kapja a nagy jattot, meg a szolgálati gépet, szarnak ők az emberekre. Ha nem így lenne, akkor az ombudsmanból lett IRM rendet tehetett volna. Csinált valamit? Naugye. Igen a lisztferenccelkeresztezettfaludira gondoltam... Végül is visszamehetnénk egészen oda, ahol a benzinbe volt még beépitve a kötelező és a súlyadó is. Ha tankoltál, akkor jártál is a kocsiddal, volt köteleződ. Ha nem tankoltál, nafta nélkül úgyse tudtál járni. :D De kellett nekünk a biztositások, az adók és egyebek liberalizálása. Addig örüljetek, amig nem kerekenként kell majd fizetni az adót és még az ülések számát is megadóztatják. :) Az ombudsman meg mindig csak ajánlásokat tesz, amire meg tesznek. Elég nagy ivben. :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve Október26, 2009 Megoszt Elküldve Október26, 2009 De szerintem ennyi elég a politikából, az a lényeg hogy mostantól erős és nagy autót csak az tarthat fenn, akinek nagyon zsíros a havi bevételi oldala :D Azért évi 30-at még túlélek (tudom sok itt a 30 már, erre, arra, amarra, értelmetlen lehúzós dolgokra), csak adják el ezen autókat és vegyenk jó kis zaftos részletre autót.És nyőgjék HAVONTA a 30-at...matekzsenik...remélem amúgy hogy érték alapú lesz később. Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Október26, 2009 Megoszt Elküldve Október26, 2009 Jövőre üres zsebek jönnek, lesz megint kajaibrahim meg társai... szóval ne várja senki, hogy adók lesznek csökkentve, kell a bevételi oldal az elfolyó pénzekhez :) De szerintem ennyi elég a politikából, az a lényeg hogy mostantól erős és nagy autót csak az tarthat fenn, akinek nagyon zsíros a havi bevételi oldala :D Naja. Nagy-erős autót csak olyan tartson fent, aki megteheti. Többi meg dögöljön meg a sutyukiba'? :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Október26, 2009 Megoszt Elküldve Október26, 2009 Ez van. Fletó megmondta, akinek nem tetszik, el lehet menni (bár külföldön általában magasabbak a biztosítások, igaz a fizu is többszörös)! :) Kipróbáltam, ez sem sokkal jobb. :D Legalábbis a biztosítás szempontjából biztos nem. Otthon az Omimra asszem 36eFt volt az éves biztosításom (kétezres motor, gyerekkedvezmény), itt a Vectrára ~370eFt-nak megfelelő euró (1.6-os motor). Azért tízszerannyit nem keresek... Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Október26, 2009 Megoszt Elküldve Október26, 2009 Kipróbáltam, ez sem sokkal jobb. :D Legalábbis a biztosítás szempontjából biztos nem. Otthon az Omimra asszem 36eFt volt az éves biztosításom (kétezres motor, gyerekkedvezmény), itt a Vectrára ~370eFt-nak megfelelő euró (1.6-os motor). Azért tízszerannyit nem keresek... Itt svédben az otthoni 68e helyett 117e-et fizetnék egy x20xev-es '97es Omira. Annyira nem vészes. Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve Október26, 2009 Megoszt Elküldve Október26, 2009 Kipróbáltam, ez sem sokkal jobb. :D Legalábbis a biztosítás szempontjából biztos nem. Otthon az Omimra asszem 36eFt volt az éves biztosításom (kétezres motor, gyerekkedvezmény), itt a Vectrára ~370eFt-nak megfelelő euró (1.6-os motor). Azért tízszerannyit nem keresek... Akkor ez itt a kánaán?Tudtam... :) De azért gondolom ott ezért a pénzért meg úgy általában ez az működik.Mert itt ugye minden optimizmus ellenére kijelenthető hogy az adőpénzünkből fenntartott nevezzük szervek (egészségügy, közbiztonság, egyéb hivatlok, sorolhatnám) működése, szolgáltatása kritikán aluli. Ami persze nem baj...csak ugye ha fizetek érte elvárásaim is vannak, ha ingyen van akkor jó ez is. Nembaj Omi marad, volt G astrám, C Corsám ültem ilyen "általam mint kispolgárnak kötelezően fenntartandó egyéb darabokban" de valahogy nem hiányoznak.Mikor szegény megboldogult Boldizsárom a a kresszt durván megszegő kamikáze áldozatává lett na az fájt, és tényleg hiányzott utána.Aki ilyen autót tart az valahol hobbista is szerintem ,mert aki nem az hamar megszabadul tőle. Ezért vettem ilyet újra..néztem mászt is (GTS Vectra, Penyó 607, Superb) az áruk botrányosan magas, a felszereltségük hasonlóan alacsony.És hogy ennyit már nem bírnak ki az is tuti. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Október26, 2009 Megoszt Elküldve Október26, 2009 Itt svédben az otthoni 68e helyett 117e-et fizetnék egy x20xev-es '97es Omira. Annyira nem vészes. Itt a biztosítás, és a TAX miatt - szó szerint értsétek - NINCS 2.2-nél nagyobb omega. Se hirdetésben nem találtam nagyobbat, se utcán nem láttam. Egy 3.2-es motor éves TAX-ja 1600€ lenne (nekem most 445€), a biztosítást meg nem is számolom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
gsizoli Elküldve Október26, 2009 Megoszt Elküldve Október26, 2009 Itt a biztosítás, és a TAX miatt - szó szerint értsétek - NINCS 2.2-nél nagyobb omega. Se hirdetésben nem találtam nagyobbat, se utcán nem láttam. Egy 3.2-es motor éves TAX-ja 1600€ lenne (nekem most 445€), a biztosítást meg nem is számolom... Az angoloknál meg dögivel van. Ezzel semmi baj nincs, ha nem akkor ba***ák Rád az adót amikor már az autód megvan, és ha akarnád se tudnád eladni, ugye az adó miatt.Tehát azért nincs ilyen motorral, mert magas az adó és alapból nem vett-rendelt ilyet seniki szerintem. Nem évente kitalálunk valamit ami végül vhogy a csóróbb réteget húzza le (adó, évente vizsga, stb). Avultassa meg életkor szerint az adómat oszt ennyi... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Október26, 2009 Megoszt Elküldve Október26, 2009 Az angoloknál meg dögivel van. Ezzel semmi baj nincs, ha nem akkor ba***ák Rád az adót amikor már az autód megvan, és ha akarnád se tudnád eladni, ugye az adó miatt.Tehát azért nincs ilyen motorral, mert magas az adó és alapból nem vett-rendelt ilyet seniki szerintem. Nem évente kitalálunk valamit ami végül vhogy a csóróbb réteget húzza le (adó, évente vizsga, stb). Avultassa meg életkor szerint az adómat oszt ennyi... Ja, azt viszont nem írtam: van 1.8-as Omega B... Na ettől fogtam egy hátast... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Október26, 2009 Megoszt Elküldve Október26, 2009 Jövőre üres zsebek jönnek, lesz megint kajaibrahim meg társai... szóval ne várja senki, hogy adók lesznek csökkentve, kell a bevételi oldal az elfolyó pénzekhez :D Én sem hiszek benne, sem a mesékben, de ha az "új" csapat tovább csinálja ezt, azt már nem fogják az emberek eltűrni... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Omegatd Elküldve Október26, 2009 Megoszt Elküldve Október26, 2009 Itt a biztosítás, és a TAX miatt - szó szerint értsétek - NINCS 2.2-nél nagyobb omega. Se hirdetésben nem találtam nagyobbat, se utcán nem láttam. Egy 3.2-es motor éves TAX-ja 1600€ lenne (nekem most 445€), a biztosítást meg nem is számolom... Bizonyára ezt az adócsomagot nem 1 év alatt nyomták le a nép torkán. De ha már ismertetted a gépjárműadót, akkor mond el, mennyi ott a minimálbér, a munkanélküli segély, az energiárak, valamint hogyan működik az egészségügy és a szociális háló... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Crime78 Elküldve Október27, 2009 Megoszt Elküldve Október27, 2009 Bizonyára ezt az adócsomagot nem 1 év alatt nyomták le a nép torkán. De ha már ismertetted a gépjárműadót, akkor mond el, mennyi ott a minimálbér, a munkanélküli segély, az energiárak, valamint hogyan működik az egészségügy és a szociális háló... OK A minimálbér 8,65€/óra. A villamos energia 0,1455€ plusz 13,5% adó, a gázt nem tudom megmondani, mert nálunk nincs. A fűtőolaj ára ~0,6€/l. A munkanélküli segélyt minimum 2 év munka után kapod meg, a maximális összeg 204€/hét. Az egészségügy, és a szociális ellátások kicsit zavarosak még, de pl a családi pótlék összegszerűen kb háromszorosa az otthoninak, és van ún. Family Income Supplement, ami kiegészíti a fizetésedet, ha az az államilag meghatározott összeg alatt van. Az élelmiszerárak nagyjából megegyeznek az otthonival, egy albérlet viszont sokszorosa az otthoninak... Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Október27, 2009 Megoszt Elküldve Október27, 2009 OK A minimálbér 8,65?/óra. A villamos energia 0,1455? plusz 13,5% adó, a gázt nem tudom megmondani, mert nálunk nincs. A fűtőolaj ára ~0,6?/l. A munkanélküli segélyt minimum 2 év munka után kapod meg, a maximális összeg 204?/hét. Az egészségügy, és a szociális ellátások kicsit zavarosak még, de pl a családi pótlék összegszerűen kb háromszorosa az otthoninak, és van ún. Family Income Supplement, ami kiegészíti a fizetésedet, ha az az államilag meghatározott összeg alatt van. Az élelmiszerárak nagyjából megegyeznek az otthonival, egy albérlet viszont sokszorosa az otthoninak... Hogyha a jelenlegi font árfolyam közepével számolok, akkor az annyit tesz, hogy 2550ft/órás minimálbérért dolgoztathatnak kint, a villamos energia kW-j 49ft, a munkanélküli meg 240e ft/hó. Ezeket összevetve a magyar 425ft-os minimálórabérrel, a 69e ft os munkanélkülivel (ami ráadásul ugye 3 havonta csökken) és a 43ft/kW átlag villanyárral (figyelembe véve hogy drágább is odakint a pecó), meg lehet élni odakint is :D Itt svédben a helyzet kicsit jobb, a minimálbér 110-120 korona körül kezdődik (2900-3200ft), a munkanélkülit az alapján állapítják meg hogy korábban mennyit kerestél (tehát hogy az előző életkörülményeidet fent tudd tartani), de a minimálösszege 10e korona körül indul (270e ft). A villany olcsóbb, olyan 25-35ft körül van átlagban, függ a földrajzi helytől mert itt nagyon nyomják a megújuló energiát (víz-szél-energiaerdő). Családi pótlék mint olyan nincs, a kölyköket te csináltad, neveld őket te. Viszont nagyon komoly (és szinte teljesen ingyenes) a gyerekekkel foglalkozó rendszer, ráadásul úgy van megcsinálva, hogy ha te reggel 7től este 7ig dolgozol, a gyerekre akkor se legyen gondod, foglalkoztatják addig a suliban, vagy beiratod zeneiskolába, úszni, focizni, sakkozni, jéghokizni, bármire, ofk. ingyen. (az ország egyes részein tárgyilagos támogatást kapnak a családosok, pl építési telket, építőanyagot, kedvezményt családi autóból (illetve per pill csak Volvo-ból :) ), ilyesmi) Viszont olcsóbb a biztosítás mint írben, és eddig Omegát csak 2,5eset vagy nagyobbat láttam (jaés csak benzinest, mert errefele a dízelre azt mondják hogy a traktorba meg a teherautóba való / bár mostanság már azokba is repceolajat tankolnak! :D ) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Október27, 2009 Megoszt Elküldve Október27, 2009 Miért a köbcenti alapú igazságos? Igazságos rendszer nincs, de törekedni kéne rá. Amúgy a németeknél is lóerő alapon van a biztosítás. Az igazságos az kg/Le arány alapján lenne... Ott bele is kalkulálják az arányt... Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Október27, 2009 Megoszt Elküldve Október27, 2009 Végül is visszamehetnénk egészen oda, ahol a benzinbe volt még beépitve a kötelező és a súlyadó is. Ha tankoltál, akkor jártál is a kocsiddal, volt köteleződ. Ha nem tankoltál, nafta nélkül úgyse tudtál járni. :) Amit "elfelejtettek" kivenni belőle, miután megváltozott a rendszer, és fizetsz az autópályáért.... :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Október27, 2009 Megoszt Elküldve Október27, 2009 Amit "elfelejtettek" kivenni belőle, miután megváltozott a rendszer, és fizetsz az autópályáért.... :D Másik véglete ugyanennek az USA. Ott szinte ingyen van a benzin, viszont minden szarság után adózol (úthasználat, környezetterhelés, stb), amik """"elvileg"""" bele vannak építve az otthoni benzinárakba. Más kérdés hogy ezekből a bevételekből minden történik, csak nem éppen útépítés, vagy egyéb az autózáshoz tartozó dolog fentartása. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Október27, 2009 Megoszt Elküldve Október27, 2009 Másik véglete ugyanennek az USA. Ott szinte ingyen van a benzin, viszont minden szarság után adózol (úthasználat, környezetterhelés, stb), amik """"elvileg"""" bele vannak építve az otthoni benzinárakba. Más kérdés hogy ezekből a bevételekből minden történik, csak nem éppen útépítés, vagy egyéb az autózáshoz tartozó dolog fentartása. Félreértés ne essék... én nem azért hőzöngök, mert nem akarok adót fizetni, hanem mert nem látom a fejlődést az adómból. Még vállalkozóként is hülyének néztek az APEHnél, mert a minimálbér 2xesére jelentettem be magam (Kiezahülyeakinem minimálbéres??) (Megjegyezem volt, hogy a bevételeim alapján néha a minimálbért nem értem el :D) Tojnék a luxusadóra, ha tudnám, hogy azért kell, hogy hamarabb legyen meg az M0ás, ha nem 10 hanem 5 évente újítanák fel a utakat, ha a doki nem tartaná a markát (mert őt sem fizetik meg), ha az óvónő nem csúnyán néz rám 10 perc késés után (mert őt aztán annyira sem fizetik meg), ha...., ha... ennyi. És csak azért mert van egy 7 éves piaci értéken (nem válságértéken) max 2 millát érő kocsim... Sebaj, pár év és beszállok én is a politikába, segítetek hatalomra jutni és 2 dolog lehetséges... Vagy szétlopjuk mi is, ami marad (sztem a semmit nem tudjuk majd) - vagy csináljuk azt, hogy működőképessé tesszük a dolgokat. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Október27, 2009 Megoszt Elküldve Október27, 2009 Másik véglete ugyanennek az USA. Ott szinte ingyen van a benzin, viszont minden szarság után adózol (úthasználat, környezetterhelés, stb), amik """"elvileg"""" bele vannak építve az otthoni benzinárakba. Más kérdés hogy ezekből a bevételekből minden történik, csak nem éppen útépítés, vagy egyéb az autózáshoz tartozó dolog fentartása. Elvileg - zöldkártyadíj itthon ua., autópályadíj itthon, holott egy része már az átkosban is megvolt (olyan amilyen :D ) sorolható lenne napestig... Igen, pl Usaban annyira durva élni, hogy a hazaköltözött pilóta ismerősöm 2 év után húzza vissza a belét... menjen, ott is van ingatlanadó... hja hogy más mértékű, hogy az még magyar szemmel is megfizethető, az az ő bajuk. :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Október27, 2009 Megoszt Elküldve Október27, 2009 Elvileg - zöldkártyadíj itthon ua., autópályadíj itthon, holott egy része már az átkosban is megvolt (olyan amilyen :) ) sorolható lenne napestig... Igen, pl Usaban annyira durva élni, hogy a hazaköltözött pilóta ismerősöm 2 év után húzza vissza a belét... menjen, ott is van ingatlanadó... hja hogy más mértékű, hogy az még magyar szemmel is megfizethető, az az ő bajuk. :D Igen, azzal hogy odakint adózol, nem azt akartam sugallni hogy ott annyira szar. Csak ott azzal hogy különválasztották a üzemanyagok díjától az egyéb TAX-okat, egy kicsit átláthatóbbá tette a rendszert. Talán. Itthon sajnos akárhogy is csinálnák, itt lényegtelen hogy milyen címen dől az állami kasszába a pénz, azt dicső honfitársaink hamar a magukénak tudják. Igen, a problémát én is itt látom. Hogy nem az a baj, hogy adózni kell, hanem hogy az a semmibe vész! Itt svédben az adóterhek még magasabbak mint otthon, de mindenki leszarja, fizeti (persze van miből fizetni, de ez az adózás következménye). Itt nem kell félni hogy szétesik az autó az úton, az iskolákban normálisan nevelik a kölyköket, modern eszközökkel, ha elviszed a gyereket, vagy épp te mész orvoshoz nem kell órákat várni egy kötözésre (otthon tapasztaltam ezt. szétvágtam a tenyerem, elmentem kórház-ügyeletre, csináljanak már valamit, mert piszokul vérzik. ok, kapcsozzuk össze. ok. aszongya az aszisztens, csücsüljek le itt a váróban, mindjárt szólítanak! bakker, több mint háromnegyed órát vártam (persze közben kopogtam, eredménytelenül), közben azzal játszottam hogy a vércseppekkel valami Picasso-utánzatot próbáltam kreálni a padlón... az eredmény az lett, hogy lebaszott a takarító "nade fiatalember, most mostam fel!", majd miután mondtam neki, hogy lesz ez még rosszabb is, hiszen csak 45 perce várok, benyitott, és szólt hogy baj van. Erre bentről felhördülő hangon: " A SZÜNET NEKÜNK IS JÁR, NEMDE? "). Tehát működik mindaz, amit szociális hálónak hívnak, és ezért mindenki -ha nem is örömmel- adózik, nem a kiskapukat keresi! Majd azért szólj, ha rád kell szavazni! :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október27, 2009 Megoszt Elküldve Október27, 2009 Azért évi 30-at még túlélek (tudom sok itt a 30 már, erre, arra, amarra, értelmetlen lehúzós dolgokra), csak adják el ezen autókat és vegyenk jó kis zaftos részletre autót.És nyőgjék HAVONTA a 30-at...matekzsenik...remélem amúgy hogy érték alapú lesz később. Nem csak a 15 éves omegákra gondoltam most. Pl én ezekkel az új tarifákkal kénytelen vagyok letenni arról az álmomról, hogy 2.8-as insigniát vegyek valaha is... fél millió lenne évente az adó+kötelező. Mondjuk a 2.0 turbós is elég húzós, de azért az 1.6 turbó még elég sovány abba az autóba :D Én sem hiszek benne, sem a mesékben, de ha az "új" csapat tovább csinálja ezt, azt már nem fogják az emberek eltűrni... Bármibe lefogadom, hogy 1-2-3 év múlva sem lesz kevesebb az adóterhed, max átrendezik ide-oda :D Persze közben a BKV, a MÁV, az úthálózat, és az egészségügyi rendszer sem javul különösebben, úgy ahogy eddig sem tette :) Csak max a szélsőjobbos csürhe nem gyújtogat majd TV székházat, mert a vezetőik ott ülnek majd a bársonyszékben :D Ezt lefogadom pár üveg sörben :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Október27, 2009 Megoszt Elküldve Október27, 2009 Nem csak a 15 éves omegákra gondoltam most. Pl én ezekkel az új tarifákkal kénytelen vagyok letenni arról az álmomról, hogy 2.8-as insigniát vegyek valaha is... fél millió lenne évente az adó+kötelező. Mondjuk a 2.0 turbós is elég húzós, de azért az 1.6 turbó még elég sovány abba az autóba :D Raksz egy ilyet az Omira, és meg lesz a fíííling : :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október27, 2009 Megoszt Elküldve Október27, 2009 Nekem már most is van feeling növelés, amióta zőccséglével megy a drágám :D Mintha seggberúgták volna :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Október27, 2009 Megoszt Elküldve Október27, 2009 Nekem már most is van feeling növelés, amióta zőccséglével megy a drágám :D Mintha seggberúgták volna :) Nemcsoda, spenóttól Popeye is erős lett :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október27, 2009 Megoszt Elküldve Október27, 2009 az új futóműről nem is beszélve :D így kell újautó feelinget csinálni olcsón :) Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Október27, 2009 Megoszt Elküldve Október27, 2009 az új futóműről nem is beszélve :) így kell újautó feelinget csinálni olcsón :D Veszel még bele egy New Car-os wunderbaumot, meg bedobsz egy nylonszatyrot(csak hogy te vehesd le a fóliát az ülésről :D ) az ülésre és kész is :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts