Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

Nem tudom elhinni, hogy az évi plusz 21700 forintot nem lehet kigazdálkodni.

picivel több mint 1 tank benya... szal.... nem vagyunk egyformák. Én pl. nagyon rörültem mikor Tomi a 2,2-re vetett szemet... a 3,2 a szívem csücske, nem szívesen váltam volna meg tőle pl ...

Megosztás:

picivel több mint 1 tank benya... szal.... nem vagyunk egyformák. Én pl. nagyon rörültem mikor Tomi a 2,2-re vetett szemet... a 3,2 a szívem csücske, nem szívesen váltam volna meg tőle pl ...

Érthető mindkettőtök nézete.

Én sem tennék mást. Ha már egyszer megvan... nem dobom el azt amire majd' az árát ráköltöm...

Persze ha csak nem muszáj...

Megosztás:

NEM, mert 2 kilót ráköltöttem! Friss vezérlés szíjjal, görgők minden! Metabond speed olaj, uj gyertyák stb. És most már minden elektromos cucc is működik rajta.

Nem igazán értelek, először azt írod a GSi-be ment volna a moci, akkor maradt volna üres kasznid eladó, bontásra. Ha ez így lenne, akkor minek kellett az átrakás előtt motorgenerál, meg olajcsere, főleg minek kellett megcsináltatni minden elektromos cuccot rajta? Ha meg elment a kocsid, minek árulod? Ennyiért tartsd meg, jó gép, erős gép, ráadásul friss vezérléssel...

Megosztás:

Nem tudom elhinni, hogy az évi plusz 21700 forintot nem lehet kigazdálkodni. Mielőtt nekem esen vki, én sem sz@rom a pénzt, és kétszer meggondolom mire adok ki lóvét. De biztos nem adnám el a gépet ez miatt, inkább nem járok el vacsorázni, pizzázni, mulatni, kocsmázni. Nekem ennyit megér, hogy normális autóban ülök.

Kicsit több nem?

Megosztás:

Hello, véletlenül nem tudja valaki hogy a Vectra x20xev rol a olaj teknö jo a omega x20xev re? vagy ha ne talán jo 1,8 rol is vagy sem. Vagy ha van valakinek egy erre a motorra valo jo pénzért olajteknöje, és ha közelben van, valoszinü el mennék érte. Üdv mindenkinek!!

Szerintem nem jó, mert másfelé áll az olajteknő része, máshol van a leeresztő csavar (hossz-kereszt beépítés hátránya)

Megosztás:

Kicsit több nem?

Nem. Mivel '94-es a gép, így jövőre 16 éves, tehát a legalsó kategóriába esik a teljesítményadóban. Igaz, jövőre emelkednek az árak így a 120 mér 140 ft/kW. Tehát 140x155=21700,- Mivel a luxusadó a teljesítményadó kétszerese, ezért évi 43400 ft-ot kell tejelni ofsor G-nak. Azonban a kettős adóztatás elkerülésére a teljesítményadót nem kell megfizetni ( sajnos az még nem jelent meg, hogy megfizetjük, és visszaigényeljük, vagy be sem kell fizetni). Ezért a különbözet 21700 ft.

Megosztás:

Hello, hát kösz, csak nekem az elég mesze van, kereken 398 km, 50L benya. Nem tudom miböl van, de szerintem nem öntvény, inkább bádog, mert nagyon be horpadt. Üdv!!

Omega olajteknője lemezbű' van. Legalábbis hacsak nem valami Dakar-ra felkészített túlélőgépről van szó :D

Ha nem tudsz szerezni sehonnan, egy jókezű lakatos némi juttatás ellenében kiegyengeti, meg meghefteli.

'Újkorában' gyanús volt az olajflekk a gép alatt... Szivárgás nem volt tömítéstől, szűrőtől... Csak a teknőn.

Hát beletelt egy kis időbe mire kimostam a lebájlogolt teknőt, és behefteltem (szerencsére nem törés volt, csak egy kis horpadás+repedés). De az óta jó :)

Vectrát ne keress, mert ahogy Opel16V írta, más a teknő formája, a keresztmotor miatt!

Megosztás:

Hello, hát kösz, csak nekem az elég mesze van, kereken 398 km, 50L benya. Nem tudom miböl van, de szerintem nem öntvény, inkább bádog, mert nagyon be horpadt. Üdv!!

Neked nem való Omega, de még lovaskocsi sem! Járjál gyalog! 3-4 hónapja leírtam, már hogy illik törődni és a kötelező dolgokat megcsinálni az autóval, akkor is leszóltál, hogy nincs rá lóvéd, meg sokba kerül. Ezzel sem értek egyet, de elfogadom. Viszont az olajteknőt véletlenül nem lehet behorpasztani, ahhoz nagyon dilettánsnak kell lenni...

Megosztás:

nekem 30000ft-ot köbölt ki a pénzügyminisztériumban egy okostojás, aki az egyik kitalálója ennek az isteni adónak. kinyomoztam.de írok a bíróságnak is levelet.a 10 20 millás autókra meg egy fillért sem kell fizetni mert csak 160 le.megint az a réteg nyeli akinek nincs.undorító.

nem igazán értettem ,hogy jött ki ,de azt mondta ez kell higyjem el.nagyon jó lesz.ez komoly.a beszélgetés végefelé még őt kellett sajnálnom.ez halál komoly.ezt nem lehet elmesélni így.eképesztő volt a telefon.azt mondta ,hogy iszonyat gazdag ez a réteg ők ennek utána kutattak.hiába mondtam ,hogy közszolga vagyok,és hitel van az autómon.

erre a válasz az volt el kell adni.hihetetlen volt.

az én autóm 2000 évjárat és 3000 ccm 212 le.

Megosztás:

nekem 30000ft-ot köbölt ki a pénzügyminisztériumban egy okostojás, aki az egyik kitalálója ennek az isteni adónak. kinyomoztam.de írok a bíróságnak is levelet.a 10 20 millás autókra meg egy fillért sem kell fizetni mert csak 160 le.megint az a réteg nyeli akinek nincs.undorító.

Ez Mo... Mint a 2011től tervezett biztosítás... nettó teljesítmény... hát hja... 150LE / 1000 kg vagy 150 / 1600 végülis ugyanaz...

Luxusadó nem luxusautókra... Ez is csak itt lehet... Magyarisztán... :) :D

Megosztás:

Ez Mo... Mint a 2011től tervezett biztosítás... nettó teljesítmény... hát hja... 150LE / 1000 kg vagy 150 / 1600 végülis ugyanaz...

USA-beli önkéntes biztosítás kellene. Nem a más, hanem a saját autódat biztosítod. Ha x km-et vezetsz úgy hogy nem történik a kocsival semmi (illetve ha történik valami, azt nem te okozod), csökkentik a tarifát. Kb úgy működik mint itthon a casco.

És ha valami történik a kocsival, pl a 73éves nagymami nekivágja a bevásárlókocsiját az autónak, hogy behorpad az oldala, a biztosításod fedezi ezt.

Persze a baj ezzel is az lenne, hogy az okosok úgy határoznák meg a tarifákat, hogy megint annak legyen aki tolja a szekeret.

Ez van. Fletó megmondta, akinek nem tetszik, el lehet menni (bár külföldön általában magasabbak a biztosítások, igaz a fizu is többszörös)! :D

Visszatérve a luxusadóra, nemtudom hogy egy autót miért a teljesítménye alapján kategorizálnak egy olyan költség érdekében, aminek igazából a legkevesebb köze van a műszaki tartalomhoz.

Legyen az adó alapja a jármű piaci értéke. És akkor tényleg a sok ajudis meg mergás bodzatermelő fizeti azt, amit kell!

Megosztás:

Visszatérve a luxusadóra, nemtudom hogy egy autót miért a teljesítménye alapján kategorizálnak egy olyan költség érdekében, aminek igazából a legkevesebb köze van a műszaki tartalomhoz.

Legyen az adó alapja a jármű piaci értéke. És akkor tényleg a sok ajudis meg mergás bodzatermelő fizeti azt, amit kell!

Hát ezt szerintem minden olyan ember így gondolja kinek 0-nál több agysejtje van függetlenül hogy lóerős milyen teljesítményű autója van (mondjuk ugye tax tartifa alapján számláznának - persze ez szerintük bonyolult, meg melós) amúgy sokkal több olyan balfék van mint Mi - gondolok arra hogy a Te általad említett érték - becsült érték alapon történő (nevezzük korrektnek) adóztatási formában szinte semmi nem jönne be Nekik, mert ugye sok a szlovák rendszámos autó. Én meg nem szlovákosítom be, mert 300 ezer pénz, és mire megtérül a kocsi már vagy 13-14 éves, addig pedig sok víz lefolyik a dunán, ki van ez találva hidd el.

Viszont pozitívum: nem volt jó a tágulási tartályom szintjelző jeladója, szétszedtem oszt megcsináltam.Le volt esve belül az úszóról a mágnes, meg el volt szakadva a vezető szál a reed relénél a csatlakozónál.Orvosolva, most műxik :D

Megosztás:

Hát ezt szerintem minden olyan ember így gondolja kinek 0-nál több agysejtje van függetlenül hogy lóerős milyen teljesítményű autója van (mondjuk ugye tax tartifa alapján számláznának - persze ez szerintük bonyolult, meg melós) amúgy sokkal több olyan balfék van mint Mi - gondolok arra hogy a Te általad említett érték - becsült érték alapon történő (nevezzük korrektnek) adóztatási formában szinte semmi nem jönne be Nekik, mert ugye sok a szlovák rendszámos autó.

Hát igen. Anno megkérdeztek valami nem hivatalos ombudsmant a szlovák rendszámú dolgokról, aki kijelentette, hogy nem a rendszámosok cseszegetése a megoldás, hanem a gyökérkezelése, azaz megnézni, hogy miért van ennyi sk rendszámú verda, és az okot kéne megszüntetni (magyarán a regadót kéne csökkenteni miegymás)

Megosztás:

luxus adó még nincs és remélem nem is lesz.

2010-ben biztosan lesz, sajnos...

még nem fogadta el az alkotmány bíróság.

Nem az ő feladatuk a törvényeket elfogadni, amúgy meg tojnak az egészre, akárcsak a regadóra. Szolgálati Volvók vannak a seggük alatt..

amúgy aki a jobboldalra szavazott annak meg nincs félnivalója mert kolbászból lesz a kerítés.az adók eltörőlve stb...

nem akarok politizálni de ezt hangoztatják

Úgy tudom szavazni majd 2010 májusában kell. Amúgy jó, hogy ide írtad, remélem előszedhetjük 1 év múlva...

Megosztás:

nem igazán értettem ,hogy jött ki ,de azt mondta ez kell higyjem el.nagyon jó lesz.ez komoly.a beszélgetés végefelé még őt kellett sajnálnom.ez halál komoly.ezt nem lehet elmesélni így.eképesztő volt a telefon.azt mondta ,hogy iszonyat gazdag ez a réteg ők ennek utána kutattak.hiába mondtam ,hogy közszolga vagyok,és hitel van az autómon.

erre a válasz az volt el kell adni.hihetetlen volt.

az én autóm 2000 évjárat és 3000 ccm 212 le.

Aha, iszonyat gazdag! Azt nem kérdezted a bunkó baromtól, hogy mitől gazdag az, akinek van 88-as évjáratú 3.0 A Omegája, vagy B Senatora, ami 177ló, vagy 204 ló. Ezek az autók olyan 150-300E Ft értékűek és eladhatatlanok...

Ja, add már meg a nevét és számát...

Megosztás:

Miért a köbcenti alapú igazságos? Igazságos rendszer nincs, de törekedni kéne rá. Amúgy a németeknél is lóerő alapon van a biztosítás. Az igazságos az kg/Le arány alapján lenne...

Megosztás:

Hát ezt szerintem minden olyan ember így gondolja kinek 0-nál több agysejtje van függetlenül hogy lóerős milyen teljesítményű autója van (mondjuk ugye tax tartifa alapján számláznának - persze ez szerintük bonyolult, meg melós) amúgy sokkal több olyan balfék van mint Mi - gondolok arra hogy a Te általad említett érték - becsült érték alapon történő (nevezzük korrektnek) adóztatási formában szinte semmi nem jönne be Nekik, mert ugye sok a szlovák rendszámos autó. Én meg nem szlovákosítom be, mert 300 ezer pénz, és mire megtérül a kocsi már vagy 13-14 éves, addig pedig sok víz lefolyik a dunán, ki van ez találva hidd el.

Viszont pozitívum: nem volt jó a tágulási tartályom szintjelző jeladója, szétszedtem oszt megcsináltam.Le volt esve belül az úszóról a mágnes, meg el volt szakadva a vezető szál a reed relénél a csatlakozónál.Orvosolva, most műxik :)

Zoli.

Véletlenül nem csináltál fényképeket a mütétről? Mert nekem is meg kéne csinálni, de legalább tudnám hogyan kell. :D

Ha netán véletlenül csináltál, küld már el a mailomra légyszives!!!

Nagyon szépen köszönöm előre is.

Megosztás:

Hát igen. Anno megkérdeztek valami nem hivatalos ombudsmant a szlovák rendszámú dolgokról, aki kijelentette, hogy nem a rendszámosok cseszegetése a megoldás, hanem a gyökérkezelése, azaz megnézni, hogy miért van ennyi sk rendszámú verda, és az okot kéne megszüntetni (magyarán a regadót kéne csökkenteni miegymás)

Hát igen gyökérkezelés. Dunába lőni, vagy lámpavasra akasztani a sok gyökeret. Nem lenne elég a lápasor Mohácsig. Na mindegy, nincs értelme politizálni. Viszont az ombudsman is bekaphatja, a AB-hez hasonlóan az államtól kapja a nagy jattot, meg a szolgálati gépet, szarnak ők az emberekre. Ha nem így lenne, akkor az ombudsmanból lett IRM rendet tehetett volna. Csinált valamit? Naugye. Igen a lisztferenccelkeresztezettfaludira gondoltam...

Megosztás:

Jövőre üres zsebek jönnek, lesz megint kajaibrahim meg társai... szóval ne várja senki, hogy adók lesznek csökkentve,

kell a bevételi oldal az elfolyó pénzekhez :)

De szerintem ennyi elég a politikából, az a lényeg hogy mostantól erős és nagy autót csak az tarthat fenn, akinek

nagyon zsíros a havi bevételi oldala :D

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.