Blacksheep Elküldve Április10, 2005 Megoszt Elküldve Április10, 2005 Szegasztok!!! Az álmaim sport autója mellé (Calibra) megszerztem az álmaim nagyautójt is (Omega-:(! Az Omival csak egy baj van,méghozzá az hogy a jobb oldalon a hátsó oszlop alján lévő díszéc hiányzik (valaki állat módjára letőrte)! Ha esetleg van valakinek elfekvőben egy vagy akár párban akkor segítsen, megveszem! Bórdónak (121) őrülnék a legjobban! Előrre is köszi a segitséget!!! :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Április10, 2005 Megoszt Elküldve Április10, 2005 Kori: hálás köszönetem a szkennelt cuccokért! Nagy hasznát fogom venni az omega4ever.hu szerkesztésekor! :wink: Dark: Ugye így már jó a mottóm? :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Április11, 2005 Megoszt Elküldve Április11, 2005 Azzal nincs bajom, hogy sokat kell vele foglalkozni, csak akkor gáz, ha költeni is kell rá. Amúgy szétszettem ma a klímának a meghajtását. Nem is volt olyan nehéz mint gondoltam. Mindjárt rendeltem is bele csapágyat (13e) ami holnapra itt lesz. Majd beszámolok a fejleményekről. Most már csak a szervóval kell vmit csinálnom, mert az még mindig sír egy kicsit, pedig tele van olajjal :arrow: ha tud vki bontva akkor szóljon. Flowa, örülök hogy segíthettem :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark Angel Elküldve Április11, 2005 Megoszt Elküldve Április11, 2005 Azzal nincs bajom, hogy sokat kell vele foglalkozni, csak akkor gáz, ha költeni is kell rá... N felejtsük el, hogy az autód 94-95 táján, újonnan 13 milla volt. Ehhez van méretezve a fenntartási költség is. A 94-95-ös 1,2-es Corsára nem kell ennyit költeni. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve Április11, 2005 Megoszt Elküldve Április11, 2005 :shock: :shock: N felejtsük el, hogy az autód 94-95 táján, újonnan 13 milla volt. De télleg, erről sokan elfeledkezünk!:( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Április11, 2005 Megoszt Elküldve Április11, 2005 ...az autód 94-95 táján, újonnan 13 milla volt. Ehhez van méretezve a fenntartási költség is. Ez rendben is lenne, ha 1. nem csak a biztosító avultatna, hanem az Opel is, és ócsóbban adná az alkatrészeket a "kiöregedett" autóihoz, ha már egyszer ilyenre (nem mindig 100%-osan megbízhatóra) sikeredett, valamint 2. ha a kib*szott magyarországi alkatrészkereskedők nem 100-500%-os haszonkulccsal dolgoznának. Az agyamat eldobom, hogy egy utángyártott lökös 100 felett van egy A Omegához, de egy - állítólag drágábban szervizelhető - azonos évjáratú Honda Civic-hez 15 ezer...! :evil: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Dark Angel Elküldve Április11, 2005 Megoszt Elküldve Április11, 2005 Te Flowa! Erről már tartottam itt egy kis értekezést, de azért még 1x beírom. Egy MV6-os Omega fenntartási költségei nagyságrendekkel alacsonyabbak, mint egy hasonló évjáratú, állapotú, futásteljesítményű 5 BMW-nek, A6-os Audinak, vagy E Mercinek. Szóval egyik ügyfelem, aki egyik 5 BMW-ből ül át a másikba, azt mondja, hogy szinte bárki meg tud venni egy ilyen autót, viszont fenntartani már jóval kevesebben tudják... Erre már én is rájöttem, ezért van nekem MV6-os Omegám, és nem M5-ös BMW-m, vagy S6 Audi-m. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Április11, 2005 Megoszt Elküldve Április11, 2005 Egy MV6-os Omega fenntartási költségei nagyságrendekkel alacsonyabbak, mint egy hasonló évjáratú, állapotú, futásteljesítményű 5 BMW-nek, A6-os Audinak, vagy E Mercinek. Tudom. Ezt nem is vitatja senki. Az abszolútértékről beszélünk, a magyar fizetésekhez mért alkatrész- és szervizárakról. Ha már ennyire nincs nívója a típusnak, akkor miért ilyen drága hozzá minden? (Kérdem ezt úgy, hogy én szó nélkül hajlandó vagyok elkölteni az autó értékének többszörösét alkatrészre és felújításra. Csak nem örülök neki...) Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április11, 2005 Megoszt Elküldve Április11, 2005 Itt tényleg a kereskedőkön és a bontósokon van a hangsúly, amikor is a szerintük még menő típushoz megpróbálnak >500%-ot rendelni haszonkulcsnak. Jó példa erre a mostani bontós helyzet, amikor is szinte ugyanannyi omegát bontanak, mint astrát, és míg az astrát 100-150-ért hozzák kintről, addig az omegát 200-250-ért. Ellenben a belőlük kibontott hasonszőrű alkatrészeknél 5-10-szeres az eltérés árban! Ezen kellene kicsit változtatni, és máris nem kellene a gatyánkat költeni egy 10-12 éves autóra, attól függetlenül hogy mennyit ért új korában. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Április11, 2005 Megoszt Elküldve Április11, 2005 Szerencsére akad olyan, aki átérzni a "nyomoromat"... :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Április12, 2005 Megoszt Elküldve Április12, 2005 Kicseréltem a csapágyat, de összerakni nagy szívás volt. A csapágy simán belement a helyére, és fel is ment a kompresszorra, de a kupplungja már nem volt ilyen egyszerű. Szétszedéshez is agylehúzó kellett, ami szerencsére volt is otthon, de visszamenni már nem akart a helyére rendesen. Mindig csak addig ment, hogy a pár tized mm helyett kb 4mm-t állt el a szíjtárcsától. Ráadásul sikerült a tartóanyát is leforgatni. Semmi gond- gondoltam- fogok egy másik 8-asat és összerakom azzal. Persze az új anya nem akart felmenni, és ekkor kiderült, hogy az eredeti 9mm-es :!: Sztem csuklott aki ezt kitalálta, de még e felmenő rokonmsága is. NA egy órás szívás után kupplung le, agyyát belül tűreszelővel kicsit felreszeltem, majd minden erölködés nélkül felment. Az anyát sikerült óvatosan visszaraknom és meghúznom. A gép pedig tényleg csendesebb lett. Mondjuk az ominál nme a kopó alkatrészek árával van gond ( bár egy db teló előre kb35e ft), hanem a sok más hülyeséggel ami kijön rajta. Pl egy szaros főtengelyfordulatszám jeladóban mi az isten 43e forint :?: És úgy tűnik a szervószivattyú egézs csendben van, ezért azt még hagyom, bár ha állóhelyben kellene tekernem a kormányt, olyan mintha egyáltalán nem segítene rá. De még ennyi hibálya mellett sem cserélném le az omit pl egy bömösre. 8) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Április12, 2005 Megoszt Elküldve Április12, 2005 De még ennyi hibálya mellett sem cserélném le az omit pl egy bömösre. Ezzel szerintem minden Omegás így van. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
greg Elküldve Április12, 2005 Megoszt Elküldve Április12, 2005 :smt045 :smt045 :smt045 Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Április12, 2005 Megoszt Elküldve Április12, 2005 :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Április15, 2005 Megoszt Elküldve Április15, 2005 A napokban jelzett vissza nekem a Lengyel Omega Klub, hogy 15-20 (vagy akár több) autóval fognak résztvenni a Nemzetközi Talin. :supz: Végre esélyes, hogy 30-50 Omega legyen egy kupacban egy talin - már amennyiben az itthoni két Omega Klub is aktivizálja magát. :wink: Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április15, 2005 Megoszt Elküldve Április15, 2005 Úgy legyen! :( Tavaly is sok lengyel volt, még A Mantával is jöttek. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Április15, 2005 Megoszt Elküldve Április15, 2005 Nekem a lengyel Omegás srácok azt mondták, hogy fel akarták venni a kapcsolatot a Lengyel Manta Klubbal, de azok nem reagáltak. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Április15, 2005 Megoszt Elküldve Április15, 2005 Pedig tőlük szoktak jönni minden évben. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Április16, 2005 Megoszt Elküldve Április16, 2005 Tudom, ezért is ajánlottam, hogy vegyék fel a kapcsolatot velük. Link to comment Megosztás: More sharing options...
ivannorbi Elküldve Április16, 2005 Megoszt Elküldve Április16, 2005 Szevasztok! Kinek van egy fekete oldalú, és világos (pezsgőmetál?) felsőjű Omegája? Most ment el a szállodánk előtt (Pécs). Mintha láttam volna az opelklubos oldalon egy ilyet. (Bár lehet, hogy több ilyen is van, de elég ritka lehet.) Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Április16, 2005 Megoszt Elküldve Április16, 2005 Íme a nyolcadik Omegám: :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Flowachild Elküldve Április16, 2005 Megoszt Elküldve Április16, 2005 Megint imádom a B Omegákat... :wink: :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április16, 2005 Megoszt Elküldve Április16, 2005 A világért sem akarok kötekedni, meg biztos nem ismerem az Omegákat, de az van az aláírásodban, hogy most már egyik Omegád sem gyári kinézetű. Ebben a nyolcadikban mi a nem gyári? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Hagalex Elküldve Április16, 2005 Megoszt Elküldve Április16, 2005 Te Flowa! Ez a nyolcadik még jól is néz ki!! :lol: :( :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
tgabika76 Elküldve Április16, 2005 Megoszt Elküldve Április16, 2005 Nemá Haga, a végén még elsírja magát. A többi is jól nézett ki. :( Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts