Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Recommended Posts

Elküldve

Szegasztok!!!

Az álmaim sport autója mellé (Calibra) megszerztem az álmaim nagyautójt is (Omega-:(! Az Omival csak egy baj van,méghozzá az hogy a jobb oldalon a hátsó oszlop alján lévő díszéc hiányzik (valaki állat módjára letőrte)! Ha esetleg van valakinek elfekvőben egy vagy akár párban akkor segítsen, megveszem! Bórdónak (121) őrülnék a legjobban! Előrre is köszi a segitséget!!! :(

Elküldve

Azzal nincs bajom, hogy sokat kell vele foglalkozni, csak akkor gáz, ha költeni is kell rá. Amúgy szétszettem ma a klímának a meghajtását. Nem is volt olyan nehéz mint gondoltam. Mindjárt rendeltem is bele csapágyat (13e) ami holnapra itt lesz. Majd beszámolok a fejleményekről. Most már csak a szervóval kell vmit csinálnom, mert az még mindig sír egy kicsit, pedig tele van olajjal :arrow: ha tud vki bontva akkor szóljon.

Flowa, örülök hogy segíthettem :wink:

Elküldve
Azzal nincs bajom, hogy sokat kell vele foglalkozni, csak akkor gáz, ha költeni is kell rá...

N felejtsük el, hogy az autód 94-95 táján, újonnan 13 milla volt. Ehhez van méretezve a fenntartási költség is. A 94-95-ös 1,2-es Corsára nem kell ennyit költeni. :(

Elküldve
...az autód 94-95 táján, újonnan 13 milla volt. Ehhez van méretezve a fenntartási költség is.

Ez rendben is lenne, ha 1. nem csak a biztosító avultatna, hanem az Opel is, és ócsóbban adná az alkatrészeket a "kiöregedett" autóihoz, ha már egyszer ilyenre (nem mindig 100%-osan megbízhatóra) sikeredett, valamint 2. ha a kib*szott magyarországi alkatrészkereskedők nem 100-500%-os haszonkulccsal dolgoznának.

Az agyamat eldobom, hogy egy utángyártott lökös 100 felett van egy A Omegához, de egy - állítólag drágábban szervizelhető - azonos évjáratú Honda Civic-hez 15 ezer...! :evil:

Elküldve

Te Flowa!

Erről már tartottam itt egy kis értekezést, de azért még 1x beírom. Egy MV6-os Omega fenntartási költségei nagyságrendekkel alacsonyabbak, mint egy hasonló évjáratú, állapotú, futásteljesítményű 5 BMW-nek, A6-os Audinak, vagy E Mercinek.

Szóval egyik ügyfelem, aki egyik 5 BMW-ből ül át a másikba, azt mondja, hogy szinte bárki meg tud venni egy ilyen autót, viszont fenntartani már jóval kevesebben tudják... Erre már én is rájöttem, ezért van nekem MV6-os Omegám, és nem M5-ös BMW-m, vagy S6 Audi-m.

Elküldve
Egy MV6-os Omega fenntartási költségei nagyságrendekkel alacsonyabbak, mint egy hasonló évjáratú, állapotú, futásteljesítményű 5 BMW-nek, A6-os Audinak, vagy E Mercinek.

Tudom. Ezt nem is vitatja senki. Az abszolútértékről beszélünk, a magyar fizetésekhez mért alkatrész- és szervizárakról. Ha már ennyire nincs nívója a típusnak, akkor miért ilyen drága hozzá minden? (Kérdem ezt úgy, hogy én szó nélkül hajlandó vagyok elkölteni az autó értékének többszörösét alkatrészre és felújításra. Csak nem örülök neki...)

Elküldve

Itt tényleg a kereskedőkön és a bontósokon van a hangsúly, amikor is a szerintük még menő típushoz megpróbálnak >500%-ot rendelni haszonkulcsnak. Jó példa erre a mostani bontós helyzet, amikor is szinte ugyanannyi omegát bontanak, mint astrát, és míg az astrát 100-150-ért hozzák kintről, addig az omegát 200-250-ért. Ellenben a belőlük kibontott hasonszőrű alkatrészeknél 5-10-szeres az eltérés árban!

Ezen kellene kicsit változtatni, és máris nem kellene a gatyánkat költeni egy 10-12 éves autóra, attól függetlenül hogy mennyit ért új korában.

Elküldve

Kicseréltem a csapágyat, de összerakni nagy szívás volt. A csapágy simán belement a helyére, és fel is ment a kompresszorra, de a kupplungja már nem volt ilyen egyszerű. Szétszedéshez is agylehúzó kellett, ami szerencsére volt is otthon, de visszamenni már nem akart a helyére rendesen. Mindig csak addig ment, hogy a pár tized mm helyett kb 4mm-t állt el a szíjtárcsától. Ráadásul sikerült a tartóanyát is leforgatni. Semmi gond- gondoltam- fogok egy másik 8-asat és összerakom azzal. Persze az új anya nem akart felmenni, és ekkor kiderült, hogy az eredeti 9mm-es :!: Sztem csuklott aki ezt kitalálta, de még e felmenő rokonmsága is. NA egy órás szívás után kupplung le, agyyát belül tűreszelővel kicsit felreszeltem, majd minden erölködés nélkül felment. Az anyát sikerült óvatosan visszaraknom és meghúznom. A gép pedig tényleg csendesebb lett.

Mondjuk az ominál nme a kopó alkatrészek árával van gond ( bár egy db teló előre kb35e ft), hanem a sok más hülyeséggel ami kijön rajta. Pl egy szaros főtengelyfordulatszám jeladóban mi az isten 43e forint :?:

És úgy tűnik a szervószivattyú egézs csendben van, ezért azt még hagyom, bár ha állóhelyben kellene tekernem a kormányt, olyan mintha egyáltalán nem segítene rá.

De még ennyi hibálya mellett sem cserélném le az omit pl egy bömösre. 8)

Elküldve

A napokban jelzett vissza nekem a Lengyel Omega Klub, hogy 15-20 (vagy akár több) autóval fognak résztvenni a Nemzetközi Talin. :supz: Végre esélyes, hogy 30-50 Omega legyen egy kupacban egy talin - már amennyiben az itthoni két Omega Klub is aktivizálja magát. :wink:

Elküldve

Szevasztok!

Kinek van egy fekete oldalú, és világos (pezsgőmetál?) felsőjű Omegája?

Most ment el a szállodánk előtt (Pécs). Mintha láttam volna az opelklubos oldalon egy ilyet. (Bár lehet, hogy több ilyen is van, de elég ritka lehet.)

Elküldve

A világért sem akarok kötekedni, meg biztos nem ismerem az Omegákat, de az van az aláírásodban, hogy most már egyik Omegád sem gyári kinézetű. Ebben a nyolcadikban mi a nem gyári?

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.