fureszoszkar Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Mennyi km van benne? Egy bizonyos km után csak rosszabb lesz ha cserélsz... mondjuk 2-300 ezer van az olajban inkább hagyjad benne, mert az tömít.. sajna -_- :rolleyes: Alkatrészt meg pl minden opel szervizben vagy a CSERGŐ-ben (egy kis reklám nem árt, hátha kicsi az a fent néha feljövő banner <_< :D ) De nekem is van egy készletem, tömítéssel miegymás... ha minden köteled elszakad, eladhatom... De a szaki aki majd cserélni fogja tuti tud szerezni ilyet. Ha pesti vagy tudok pár tesztelt váltósműhelyt.... és ők ki is cserélik a főtengelyszimmeringet is... csak időpontyot kell foglalni. Az autoban ugy 150ezer van, vagyis mivel jobb kormányos pontosan 91645miles. Szegedi vagyok, menyibe fáj a tömítés meg a szürő? Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Az autoban ugy 150ezer van, vagyis mivel jobb kormányos pontosan 91645miles. Szegedi vagyok, menyibe fáj a tömítés meg a szürő? Hát pesten tudok olyan váltóst aki elkér vagy 15 ezret egy olajcseréért szűrőstül... Ő amerikából hozatja a cuccot, és nem számol munkadíjat, mert így is olyan 200%os haszna van rajta. A másik hely 25 ért vállalja, szűrőstül stb A szagszervíz ált nem vállal ilyet de 16 e körül van szűrő, plusz a tömítések... olyan 20-22... - mert alkatrész árulnak...:rolleyes: Sajna Szeged környékén nem tok váltóst... de tuti találsz a neten (is) ... és van opelszerviz is, ott ráérdeklődhetsz a gyári alkatrészekre, és lesz mivel összehasonlítanod (ha normális a szerviz, akkor tippet is mond, hova vidd olajat cseréltetni) Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Nekem még a gyári van benne ideje lecserélni, mondjuk új szüröt az automatába nem tudom hol lehet venni. INNEN... :rolleyes: <_< :D Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Hja ezt én is hallottam, AN-2 időkből... de azért jobb ha bennmarad vmi aminek benn kell maradnia :rolleyes: A lényeg, hogy egyenlőre használt... Hjaa, a térkőnek meg nem annyira tesz jót... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Hjaa, a térkőnek meg nem annyira tesz jót... :rolleyes: Mi nem tesz jót?... a kifolyó olaj? Kinek folyik? Nekem nem.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
fureszoszkar Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Mi nem tesz jót?... a kifolyó olaj? Kinek folyik? Nekem nem.... Már nekem sem folyik. :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Már nekem sem folyik. <_< Kiürült? Vagy megszűnt magától? :rolleyes: nem hiszek az önjavító mechanizmusokban.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
skyrangr Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Kiürült? Vagy megszűnt magától? :rolleyes: nem hiszek az önjavító mechanizmusokban.... Elfolyt <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Szeptember28, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember28, 2009 Elfolyt :rolleyes: Elfolyt az összes motorolaj? Na ne..... Vagy a váltóolaj?.. na nee.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
MalterKoma Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Mi nem tesz jót?... a kifolyó olaj? Kinek folyik? Nekem nem.... Pont csak egy-egy csepp. Pont annyi, hogy fölbasszon... :rolleyes: Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Pont csak egy-egy csepp. Pont annyi, hogy fölbasszon... :rolleyes: Brigeciol, vagy benzin... vagy kartonpapír a kocsi alá... <_< Link to comment Megosztás: More sharing options...
fureszoszkar Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Kiürült? Vagy megszűnt magától? :rolleyes: nem hiszek az önjavító mechanizmusokban.... Azota nem inditotam be a vasat kifolyt egy liternyi, természetesen egy régi lábost alá raktam. Szűrő: 4fokozatú esetén: gyári 22050 bruttó, rendelésre; utángyártott 2405 bruttó, van raktáron! Érdemes megvenni az utángyártotat? Nem kicsi az ár külömbség. Link to comment Megosztás: More sharing options...
kori Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Biztos, hogy a főtengely szimmeringed folyik? Öcsémnek a motor hátuljánál nyomta el az olajat egy ezer forintos tömítésnél. Ki lett cserélve és megoldódatt a problem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
fureszoszkar Elküldve Szeptember29, 2009 Megoszt Elküldve Szeptember29, 2009 Biztos, hogy a főtengely szimmeringed folyik? Öcsémnek a motor hátuljánál nyomta el az olajat egy ezer forintos tömítésnél. Ki lett cserélve és megoldódatt a problem. Holnap megy a szakihoz ott ki fog derülni, egyenlöre csak tippeltem. Link to comment Megosztás: More sharing options...
palo Elküldve Október1, 2009 Megoszt Elküldve Október1, 2009 Sziasztok! Nemrég írtam, hogy nem igazán akar meleget nyomni a fűtésem az omiba…és majd nekiesek a tisztításnak, talán vízköves. Beszereztem a kellékeket, leengedtem a régi fagyállót és gondoltam, ahogy írtátok a fűtéscsapot is szétszedem, szerencsére a baj itt volt nem a rendszer vízkövesedett el! A csap el volt iszaposodva és a tetején kilógó vákuum cső el van vágva. Azért átöblögettem a rendszert, majd a feltöltés után a csapot olyan állapotra állítottam, hogy most rendesen átfolyik a hűtővíz. Igaz azóta enyhébb reggelekbe indultam, kb. 15 C de ömlött a meleg! Kérdésem már csak annyi, ha tudtok rá választ, hogy a vákuumcső honnét lett levágva, mert ellenkező elvágott darabot nem láttam a motortérbe… X20XEV Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Október1, 2009 Megoszt Elküldve Október1, 2009 Azota nem inditotam be a vasat kifolyt egy liternyi, természetesen egy régi lábost alá raktam. Szűrő: 4fokozatú esetén: gyári 22050 bruttó, rendelésre; utángyártott 2405 bruttó, van raktáron! Érdemes megvenni az utángyártotat? Nem kicsi az ár külömbség. Kérdés, hogy milyen az az utángyártott... Ha az amerikából behozatott, kemény 7 dollárosról van szó, az gyakorlatilag gyári minőségű. Csak kint más árak vannak.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október1, 2009 Megoszt Elküldve Október1, 2009 Sziasztok! Nemrég írtam, hogy nem igazán akar meleget nyomni a fűtésem az omiba…és majd nekiesek a tisztításnak, talán vízköves. Beszereztem a kellékeket, leengedtem a régi fagyállót és gondoltam, ahogy írtátok a fűtéscsapot is szétszedem, szerencsére a baj itt volt nem a rendszer vízkövesedett el! A csap el volt iszaposodva és a tetején kilógó vákuum cső el van vágva. Azért átöblögettem a rendszert, majd a feltöltés után a csapot olyan állapotra állítottam, hogy most rendesen átfolyik a hűtővíz. Igaz azóta enyhébb reggelekbe indultam, kb. 15 C de ömlött a meleg! Kérdésem már csak annyi, ha tudtok rá választ, hogy a vákuumcső honnét lett levágva, mert ellenkező elvágott darabot nem láttam a motortérbe… X20XEV mondtam én hogy ez lesz a problem... egy elektromágneses szelepre megy a vákumcső a csapról, de pontosan nemtom hol van, nem emlékszem már rá. talán a homlokfalon keresd valahol, de nem vagyok benne biztos. a szelepről pedig valahova a szívócsőbe megy a tömlő. Link to comment Megosztás: More sharing options...
psz Elküldve Október1, 2009 Megoszt Elküldve Október1, 2009 Biztos, hogy a főtengely szimmeringed folyik? Öcsémnek a motor hátuljánál nyomta el az olajat egy ezer forintos tömítésnél. Ki lett cserélve és megoldódatt a problem. Gáz kicserélni, mert nekem is okádja a váltó felőli szimeringem az olajat.... Link to comment Megosztás: More sharing options...
fureszoszkar Elküldve Október1, 2009 Megoszt Elküldve Október1, 2009 Gáz kicserélni, mert nekem is okádja a váltó felőli szimeringem az olajat.... Már ki cseréltük tegnap, szimering volt a bűnös. A szaki mondta, hogy lehet a több volt az olaj azért nyomta ki. :rolleyes: Mondjuk maxra fel volt öntve, lehet én nyírtam ki. De lecseréltük az olajat a váltóba meg a difibe is. Link to comment Megosztás: More sharing options...
opel16v Elküldve Október1, 2009 Megoszt Elküldve Október1, 2009 Mondjuk maxra fel volt öntve, lehet én nyírtam ki. így van, ezért kell figyelni a szintre, nem szabad túltölteni. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Oldjawás Elküldve Október1, 2009 Megoszt Elküldve Október1, 2009 Urak, hülye kérdés. Mindegyik B Omiban világit a vészindex kapcsoló, amikor felkapcsolod a világitást? Mert most szereztem egy újat és annak sincs háttér világitása. Viszont láttam olyan B Omit, amiben annak is volt háttérvilágitása. Akkor hogy is van ez? Link to comment Megosztás: More sharing options...
palo Elküldve Október1, 2009 Megoszt Elküldve Október1, 2009 Urak, hülye kérdés. Mindegyik B Omiban világit a vészindex kapcsoló, amikor felkapcsolod a világitást? Mert most szereztem egy újat és annak sincs háttér világitása. Viszont láttam olyan B Omit, amiben annak is volt háttérvilágitása. Akkor hogy is van ez? Igen szerintem világítani kell mindnél, nekem is 3 évig oké volt most meg csak tapogatom este, hátha eltalálom... Link to comment Megosztás: More sharing options...
palo Elküldve Október1, 2009 Megoszt Elküldve Október1, 2009 mondtam én hogy ez lesz a problem... egy elektromágneses szelepre megy a vákumcső a csapról, de pontosan nemtom hol van, nem emlékszem már rá. talán a homlokfalon keresd valahol, de nem vagyok benne biztos. a szelepről pedig valahova a szívócsőbe megy a tömlő. Igen írtad, majd a legközelebbi kérdésemet, ha nem is nevezlek meg, neked írom! :rolleyes: "persze mások is reagálhatnak" köszi Link to comment Megosztás: More sharing options...
Gabo Elküldve Október1, 2009 Megoszt Elküldve Október1, 2009 Mindegyik B Omiban világit a vészindex kapcsoló, amikor felkapcsolod a világitást? igen Link to comment Megosztás: More sharing options...
Oldjawás Elküldve Október1, 2009 Megoszt Elküldve Október1, 2009 igen Viszont akkor nem értem. Szétkaptam mindkét kapcsolót, és csak egy izzó van mindkettőben. Ennek folytán nem értem, hogy mi adná a háttérvilágitást. Link to comment Megosztás: More sharing options...
Recommended Posts