Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

Esetleg, ha jön vki Soltvadkertre, ott oda tudom adni, vagy onnan vki elviszi. Ha egyik sem megoldható, akkor posta.

Hát, lehet hogy akkor leugrom egy napra. Szombaton. Remélem azért jön még valaki ebből az irányból. Malter? <_<

Tesómat (FPepe) kéne még megfűzni, de lehet lemegyek egyedül is.

Ha mégsem úgy alakulna, akkor jelzek előtte és akkor marad a posta. Előre is köcce, akárhogy is lesz.

Megosztás:

Hát, lehet hogy akkor leugrom egy napra. Szombaton. Remélem azért jön még valaki ebből az irányból. Malter? <_<

Tesómat (FPepe) kéne még megfűzni, de lehet lemegyek egyedül is.

Ha mégsem úgy alakulna, akkor jelzek előtte és akkor marad a posta. Előre is köcce, akárhogy is lesz.

Hát egy dvd-ért nem megyek le arrafelé. Akkor már inkább posta. De akkor egyikünknek elküldi, aztán meg összefutunk Fehérváron...

Kori, ha kell, elutalom előre. Ha nem jelent túl nagy gondot a postázás....

Más:

Nem tudja vki, miért nem rakja be az új avataromat???!! 2 napja feltöltöttem másikat 150x150 méretben...

Megosztás:

Hát egy dvd-ért nem megyek le arrafelé. Akkor már inkább posta. De akkor egyikünknek elküldi, aztán meg összefutunk Fehérváron...

Kori, ha kell, elutalom előre. Ha nem jelent túl nagy gondot a postázás....

Más:

Nem tudja vki, miért nem rakja be az új avataromat???!! 2 napja feltöltöttem másikat 150x150 méretben...

Priviben írta, hogy akkor küldi. Akkor majd írok egyet neked is, ha kell, oszt max ütközünk.

Azért én lemennék nézelődni. Innen ki jön még?

Megosztás:

Sziasztok!

Nem ide való a kérdés tudom, de itt ismerek a legtöbb embert, és van némi általlános jellege is! <_<

Szóval: ha a víz keveredik az olajjal, akkor az adott motor hengerfejes, vagy hengerfej tömítés baja van... Esetleg mindekettőre meg van az esély, van-e valami amiről egyiket vagy másikat be lehet azonosítani bontás nélkül (még a kereskedőnél van a kocsi)? A motor beindul, de traktorhangja van egy kicsit.

A háttérsztori: az Omimat eladtam decemberben, jelenleg Írországban élek. Eljutottam arra a pontra, hogy kellene egy kocsi, és hát ha egy Omit nem is tudnék itt fenntartani (horribilis adója meg biztosítása van egy nagymotoros kocsinak), a márkához szeretnék hű maradni, tehát kinéztem egy '98-as B Vectrát. 1.6-os ECOTEC motor van benne, de hogy a három közül melyik, azt nem tudom. Nevetséges áron (100 euro) megkapnám, csak nem tudom megéri-e vele foglalkozni, ezért kellene a segítségetek. Otthon kb mennyiből jön ki egy ilyen móka (mindkét verzióra vetítve)? Az Ír szerelők szarok, és drágák, de ismerek pár magyar autószerelő srácot itt kint, akik meg tudnák csinálni, és ha jobban megéri, akkor akár ki is hozatnám a hozzávalókat.

Előre is köszi minden választ!

Megosztás:

Sziasztok!

2,5-es 170 le-s omegát készülök venni, és szeretnék pár információt, ha valaki tudna ebben segíteni.

A következőket szeretném tudni:

-fogyasztás

-hibák

-javíthatóság

-megbízhatóság

96-os fullos.

köszi

Taylor

Szia!

Nekem kb. 5 éve van meg a kocsi.

A fogyasztás városban 13-15 liter, városon kívül 10-11 liter (mások írtak kevesebbet is)

A leggyakoribb hiba az olajfolyás, főleg a szelepfedélnél, ezt érdemes kicserélni alumíniumra.

A második legyakoribb hiba szerintem az elektronika (jeladók, légtömegmérő, lambdaszonda, csatlakozók)

A javíthatóságról a tapasztalatom eddíg, hogy a V6-hoz nem nagyon értenek a szerelők, főleg a márkaszervízben.

Én már találtam egy megbízható embert, de előtte sokszor meglepődtem, hogy mennyire hülyék hozzá.

A megbízhatóságról a véleményem az, hogy valami apróság, (vagy nem annyira apróság) gyakran elő fog jönni.

Én eddíg elégedett vagyok vele, de készülj rá, hogy sokat fogsz rá költeni.

Remélem nem vettem el a kedved, csak az eddígi tapasztalataimat írtam le.

Megosztás:

Ugy nez ki, szombatra lemegyunk Vadkertre. Gabi, la tudod hozni a szonyegeket? Dvd-n viszem a prospektusokat.

Ha a hanja is gaz, sztem nem csak tomites gondna van. Bar nem hinnem, hovy egy komplett motor, esetleg hf sokba kerulne. Inkabb a munkadij sok.

Megosztás:

Itt a jóidő, gondolom most sokmindenki fog a motor hűtéséről írni, hát legyek én az első!

Tavaly szívtam vele, szétnyomkodta a vízcsövet, mert beledolgozott a vízbe(szerencsére levegőt). Hengerfej tömítés ki lett cserélve, egész télen ősszel, tavasszal ok.

Szóval a vízhőfok elég furcsán alakult. Melgedett az idő, és tegnap az M3-ason a gödöllői emelkedőn fölfelé végig 140 150 körüli utazóval klímával kicsivel 90 fok fölött állt az óra. A kinti hőmérséklet 30 celsiusfok volt.

Ez jó, vagy ilyenkor is 90 fok alatt kéne lenni, mint tavasszal. Vagy esetleg okot ad gyanakodni vmire!!!!

PSZ

Megosztás:

Ez jó, vagy ilyenkor is 90 fok alatt kéne lenni, mint tavasszal. Vagy esetleg okot ad gyanakodni vmire!!!!

PSZ

Sztem jó de majd megírják.

A klímahűtőt lepucoltad már kívülről??Merthogy az elég ganés tud lenni és csak a hőt fogja a hűtőre nyomni.....

Nekem a városban nem full dogóban 90 és be-bekapcsol a venti ha megállok, de ez sztem normális.

Autópályán és is ki akarom próbálni mert tavaly klímával 90 fölött volt, azóta hűtő csere (elrepedt a nyomorult) meg klímahűtő puceválás. Kiderül ha egyszer M1-M7 közös szakaszon túl is jutok....

Megosztás:

Itt a jóidő, gondolom most sokmindenki fog a motor hűtéséről írni, hát legyek én az első!

Tavaly szívtam vele, szétnyomkodta a vízcsövet, mert beledolgozott a vízbe(szerencsére levegőt). Hengerfej tömítés ki lett cserélve, egész télen ősszel, tavasszal ok.

Szóval a vízhőfok elég furcsán alakult. Melgedett az idő, és tegnap az M3-ason a gödöllői emelkedőn fölfelé végig 140 150 körüli utazóval klímával kicsivel 90 fok fölött állt az óra. A kinti hőmérséklet 30 celsiusfok volt.

PSZ

100-ig jó. Nekem stabil 92 mostanában melegben klíma nélkül. Ha kergetem, vagy erőltetem, akkor 95...

Megosztás:

Nekem meg tegnap megmurdált a tavaly berakott generátor is <_<

Tegnap este kiszedtem, ma felújítás alatt van, ma este vissza :lol:

kinéztem egy '98-as B Vectrát. 1.6-os EcoTech motor van benne

1. nagyon gyenge az a motor abba az autóba, ezzel számolj

2. ha traktorhangja van, akkor inkább ne foglalkozz vele... komplett nagygenerál gyanús.

Ugy nez ki, szombatra lemegyunk Vadkertre. Gabi, la tudod hozni a szonyegeket? Dvd-n viszem a prospektusokat.

Persze, remélem nem felejtem el berakni, öregszem mostanában :lol:

Megosztás:

1. nagyon gyenge az a motor abba az autóba, ezzel számolj

2. ha traktorhangja van, akkor inkább ne foglalkozz vele... komplett nagygenerál gyanús.

1. Sejtettem, de nincs sok más választásom, pont a leírtak miatt nem akarok nagyobb motoros kocsit, pedig hidd el, fáj a szívem az Omega után... (bár abból is a leggyengébb volt nekem, mint neked)

2. Én még nem hallottam a hangját, ma megyek leellenőrizni. Bár gondolom nem nagyon használ neki a járatás...

A komplett nagygenerál nem zavar, mégpedig a következő miatt: legalább tudnám, hogy egy darabig nem kell nyúlni a motorhoz... Mivel a kocsit nevetséges 28eFt-ért venném (ugye a 100 Euro), így ha az egész motort felújítom, akkor is reális érték alatt marad a költségem (gondolom, ezért kérdeztem az előző hozzászólásban, hogy mennyit kóstálhat otthon egy ilyen procedúra). Ez az évjárat itt kint 1000 Euro felett indul árban, és akkor még az is lehet, hogy ha egy olyat veszek egy hónap múlva hengerfejes lesz az is... :S

Megosztás:

A komplett nagygenerál nem zavar, mégpedig a következő miatt: legalább tudnám, hogy egy darabig nem kell nyúlni a motorhoz... Mivel a kocsit nevetséges 28eFt-ért venném (ugye a 100 Euro), így ha az egész motort felújítom, akkor is reális érték alatt marad a költségem (gondolom, ezért kérdeztem az előző hozzászólásban, hogy mennyit kóstálhat otthon egy ilyen procedúra). Ez az évjárat itt kint 1000 Euro felett indul árban, és akkor még az is lehet, hogy ha egy olyat veszek egy hónap múlva hengerfejes lesz az is... :S

Én akkor már inkább egy f astrát nézegetnék a helyedben ekkora motorral <_<

egy komplett generál erre a motorra itt 200 felett van minimum, de akkor még mondjuk nem kellett hidrotőkéket cserélni,

ami még akkor is 80 körül van pluszban, ha nem a gyárit veszed.

Megosztás:

Én nem spórolnék a csapágyon mostmár,aztán meg majd amiatt szeded ki legközelebb...

Bízom a szakiban, azt mondta hogy vacsi állapotúak a csapágyak, kár lenne hozzányúlni, mert az utólagos

lehet nem bírna annyit, mint ami most benne van gyári <_< Amúgy meg már rutinos vagyok, tegnap kimosakodással

együtt 25 perc alatt kint volt a generátor :lol:

Megosztás:

Én akkor már inkább egy f astrát nézegetnék a helyedben ekkora motorral :lol:

egy komplett generál erre a motorra itt 200 felett van minimum, de akkor még mondjuk nem kellett hidrotőkéket cserélni,

ami még akkor is 80 körül van pluszban, ha nem a gyárit veszed.

Gabi! Ezek komplett munkadíjjal együtt kerülnek ennyibe, vagy ez csak az anyagár? A Kadettomnál annak idején 120-ban megállt a motorfelújítás, de ott nem hengerfej probléma volt, hanem gyűrűtörés utáni helyrepakolás, és ha már ott voltunk, felújítás (asszem 4 szelep, 2 hidrotőke, meg még ki tudja mi lett akkor cserélve)... Tudom, itt a hengerfejben mindenből kétszer annyi van... <_<

Gondolkodtam az F Astrában is, sőt, G-ben is, de amennyire tetszett az F régen, úgy rákattantam a nagyobb Opelekre amióta az Omi volt...

Megosztás:

Gabi! Ezek komplett munkadíjjal együtt kerülnek ennyibe, vagy ez csak az anyagár? A Kadettomnál annak idején 120-ban megállt a motorfelújítás, de ott nem hengerfej probléma volt, hanem gyűrűtörés utáni helyrepakolás, és ha már ott voltunk, felújítás (asszem 4 szelep, 2 hidrotőke, meg még ki tudja mi lett akkor cserélve)... Tudom, itt a hengerfejben mindenből kétszer annyi van... :lol:

Úgy gondolkodj, hogy anyagárban legalább dugók 80-100, csavarok, csapágyak, szimmeringek, tömítések újabb 70-80 körül...

plusz a gépmunka és a szét-össze. és akkor arról nem beszéltünk, hogy lehet az olajpumpa is szar, hidrotőke is szar, meg egyéb

nyalánkságok :lol: A hf felújítása itt kompletten 25 körül van, ebben a szelepszárszimmeringek és vezműtengelyszimm. már benne vannak.

Ja igen, amit még kérdezni akartam... Sügér vagyok, de a 8 szelepes motoroknál tudtam hol keressem a motorkódot, ezen nem találtam. Hova rejtették? <_<

Váltó ahol csatlakozik rá, első oldalon a harangnál. De általában kiette a rozsda már belőle ilyen korban :lol:

Megosztás:

Megcsinálták tegnap a generátort. Szaki szerint a csapágy és a kefék is vacsizsír állapotúak, nem sokat

mehetett a generátor, míg kibontották az előző szekérből (97-es volt). Így csak fesszab és diódahíd csere

volt, meg valami felszabályzása. 12 anyagár + 4 melódíj. este be is raktam, meg az akkusarukat is

kicseréltem végre, azok elég korrodáltak voltak egy előző akku miatt a savtól.

Megosztás:

Sziasztok Omegások!

Tudom ,hogy van a témára külön oldal de azt már nagyon régen nem nézte senki:o) A kérdés klima körüli lenne.

A klímámból távozott a gáz így elmentem feltöltetni.. korrektül csinálgattak vele mindent amit ilyenkor kell, nyomás erre vákuumolás arra... vártunk, hogy mozdul é valamit és a végén kiderült, hogy a nagynyomású oldalon maga a szervízcsonkom engedi el a gázt.

A kérdésem arra irányúlna, hogy ebben a szervízcsonkban milyen szelepnek kéne lennie.. mert az enyémből nem lehetett kivenni a benne tartózkodó valamit... ami egyáltalán nem is szelep kinézetű volt. Az alacsony nyomású körön sima kerékszelep volt ha jól láttam.../bár azzal is mókolt valamit a szaki és szerintem ott megint elment a gáz.. úgyhogy holnap ott kezdek náluk/

Szóval milyennek is kéne lennie annak a szelepnek?

Henci

Megosztás:

Hali emberek!

Valaki hozzáértő erről mondhatna véleményt. Ill. hogy ezeknél mire kell figyelni, milyen jelek utalnak a nem valós KM-re, ill. mik a gyengéi, mi kerül piszok sokba, ha szétmegy.

A motor váltó megegyezik a B1-el?

És a link

Köszönet.

Megosztás:

Hali emberek!

Valaki hozzáértő erről mondhatna véleményt. Ill. hogy ezeknél mire kell figyelni, milyen jelek utalnak a nem valós KM-re, ill. mik a gyengéi, mi kerül piszok sokba, ha szétmegy.

A motor váltó megegyezik a B1-el?

És a link

Köszönet.

Hááát, ezt se ma kezdték árulni... <_<

Azt hittem olcsóbbat keresel/kerestek. Jóval olcsóbbat...

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.