Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

na akksi töltés után beindult a kicsike.Úgy néz ki, hogy a ford.sz.j.adó kaki.Azért szerencsés csillagzat alatt születtem sógor(Kori).A tegnapi "kicsit sok" volt kanyarra gondolok,meg arra hogy tegnap nem Mohácstól 250km-re adta meg magát.(Ha azt vesszük,hogy ma mentem vele 20km-t és megadta magát,és tegnap említetted Vácot.Milyen messze van Pesttől?20km???? :rolleyes: :) )Asszonynak elmondtam (a jobb 4 sodróst):)

Megosztás:

Hát igen, ezt már megcsinálta MOR16V kezdésnek, de ettől függetlenül nem oké, de ma találtam a szomszéd városban egy Tech2-vel rendelkező szerelőt. Mivel most értem haza, ma nem tudtam elvinni, de ha holnap lesz időm megnézetem. Most már akkor tuti a ABS meg meg is néztem, onnan kapja a jelet. Ez nem lehet gond, de lehet tanítani kell. Majd holnap elválik, ha egyáltalán eljutok odáig...(idő hiány miatt).

Köszönöm a segítséget, még egy kérdés, a váltó vezérlő elektronikát ki vegyem, vagy maradjon inkább bent?Vagy mindegy?

Köszi még egyszer mindenkinek!

Én kivenném, mert ha tényleg át kell állítani Tech2-vel, utána megzavarhatja a mocivezérlő működését.

Megosztás:

Ma kiszedtem a garanciális behalt főtengő.f.sz. jeladót.És próbaként beraktam a gyári szintén ledadogós jeladót.(a gyárinak is ugyanaz volt a jelensége 3500 ford. fölött dadogás,rángatás)Láss csodát a régi rossznak hitt jeladóval megy mint állat no dadogás,no rángatás.Korival arra jutottunk,"lehet hogy kiszáradt" :) A jeladó folyamatos "vízmentesítése" nem publikus :rolleyes: :)

Megosztás:

Én kivenném, mert ha tényleg át kell állítani Tech2-vel, utána megzavarhatja a mocivezérlő működését.

Oké akkor kikapom azt leszigetelem, azt holnap elviszem programoztatni, ha a munkám engedi... mennyit szoktak elkérni egy ilyen műveletért? (nagyon király a manuál :rolleyes: )

Megosztás:

Nézegettem tegnap az opelinfos.de-t és van olyan motor hogy X25XEI ami kicsit erősebb...nem 125KW-os hanem 145KW-os, de csak annyi a különbség, hogy nem a Bosc Motronic 2.8.1 hanem a Bosc Motronic 2.8.3 van benne, érdemes lenne olyan vezérlést szerezni?

De ez valami Irmsher dolog, vagy legalább is az is van benne... Vagy felprogramoztatni azt ami most van lehetne? Mert most állok a programoztatás elején, de ha van ilyen akkor ez jobb lenne... :rolleyes:

Csinált már valaki ilyet?Vélemény?

Megosztás:

Nézegettem tegnap az opelinfos.de-t és van olyan motor hogy X25XEI ami kicsit erősebb...nem 125KW-os hanem 145KW-os, de csak annyi a különbség, hogy nem a Bosc Motronic 2.8.1 hanem a Bosc Motronic 2.8.3 van benne, érdemes lenne olyan vezérlést szerezni?

De ez valami Irmsher dolog, vagy legalább is az is van benne... Vagy felprogramoztatni azt ami most van lehetne? Mert most állok a programoztatás elején, de ha van ilyen akkor ez jobb lenne... :rolleyes:

Csinált már valaki ilyet?Vélemény?

Sztem felejtsd ell....utólag sokat szívhatsz vele ha valami megáll miatta.A gyári a legjobb.

Havernek mindig széthullott az ilyen tuningos cucc miatt a motor (Calibra, Vectra , Gsi Astra)

Megosztás:

Ma kiszedtem a garanciális behalt főtengő.f.sz. jeladót.És próbaként beraktam a gyári szintén ledadogós jeladót.(a gyárinak is ugyanaz volt a jelensége 3500 ford. fölött dadogás,rángatás)Láss csodát a régi rossznak hitt jeladóval megy mint állat no dadogás,no rángatás.Korival arra jutottunk,"lehet hogy kiszáradt" :) A jeladó folyamatos "vízmentesítése" nem publikus :rolleyes: :)

Kori!Úgy néz ki, hogy megszűnt a hideg indításos ledadogás,leállás is.Éééérdekes

Megosztás:

egy kérdésem lenne olyan omegáshoz akinek B2- ből a 2000 utáni van.

a kérdésem az lenne ,hogy a külső kipufogó gázokat és egyéb szagokat mivel lehet kikapcsolni a műszerfalon?

én az eco gombot nyomom be ,de nem igazán szűr semmit. a régi 95-ös omimban benyomtam a belső keringtető gombot és semmi nem jött be.

ennél sajnos valami nem kóser. de lehet ,hogy nem is azt a gombot kell nyomni?

van még egy a betüs is és körülötte kör.az folyamatosan be van nyomva.

szóval nem tudom ,hogy mi lenne hatásos. lehet ,hogy nincs benne szűrő betét ?

attila

Megosztás:

egy kérdésem lenne olyan omegáshoz akinek B2- ből a 2000 utáni van.

a kérdésem az lenne ,hogy a külső kipufogó gázokat és egyéb szagokat mivel lehet kikapcsolni a műszerfalon?

én az eco gombot nyomom be ,de nem igazán szűr semmit. a régi 95-ös omimban benyomtam a belső keringtető gombot és semmi nem jött be.

ennél sajnos valami nem kóser. de lehet ,hogy nem is azt a gombot kell nyomni?

van még egy a betüs is és körülötte kör.az folyamatosan be van nyomva.

szóval nem tudom ,hogy mi lenne hatásos. lehet ,hogy nincs benne szűrő betét ?

attila

A kört kell benyomni az a belső levegő keringetés.

Ha 2x nyomod akkor a körön belül megjelenik egy A betű, ez azt jelenti hogy érzékelők használatával automatikusan szabályozza a levegő minőségének megfelelően hogy külső vagy belső levegőt használjon.

Az ECO csak annyi ha benyomod hogy nem megy a klíma kompresszor (ezt az alapjáraton észreveszed +4c felett mert ha megy a klímád és benyomod az ECO gombot akkor leesik az alapjáratod, ha kinyomod akkor megemelkedik)

A pollenszűrőt megnézheted (anyós ülés oldal, a szélvédő műanyag borítása alatt), de ha sehogy nem szabályozza akkor szerintem vmi terelő lap lehet a szar ami lezár a külső levegő előtt..

Megosztás:

köszi a segítséget gsizolt.

nekem folyamatosan be van nyomva a kör és benne az a betű. ennek ellenére jön be a szag.a pollenszűrő amit említettél azt én cseréltem ki.az tutti frutti.azt hittem hogy belűl van még valami csoda ami szűr.akor szeinted nézessem meg .

az alapjárat leesik ha benyomom az eco gombot úgy ahogy írtad.a régi omimnál akkor használtam a belső keringetést az eco gombot ha büdi volt é.és frankón tudta a dolgát.akkor itt az eco mást jelent?ezek szerint.

attila

Megosztás:

köszi a segítséget gsizolt.

nekem folyamatosan be van nyomva a kör és benne az a betű. ennek ellenére jön be a szag.a pollenszűrő amit említettél azt én cseréltem ki.az tutti frutti.azt hittem hogy belűl van még valami csoda ami szűr.akor szeinted nézessem meg .

az alapjárat leesik ha benyomom az eco gombot úgy ahogy írtad.a régi omimnál akkor használtam a belső keringetést az eco gombot ha büdi volt é.és frankón tudta a dolgát.akkor itt az eco mást jelent?ezek szerint.

attila

Szerintem ECOnál csak a ventillátor megy mintha nem lenne klímád.

Ha az "A" is be van nyomva akkor automatán szabályoz, próbáld ki "A" nélkül hogy csak a kör legyen, ez szimplán belső keringetés.Ha használod az "A"t akkor szenzorok mérik a levegő minőségét és lehet hogy ezek nem működnek már jól, de ha simán belsőre rakod és csak a kört jelzi ki még jó lehet.

ha így se jó akkor az angol vagy német omega fórum hogy mi lehet a gond...

Megosztás:

Helló!! :rolleyes:

A következő jelenséget produkálja szeretett omegám. Néha fékezéskor, néha úthibákon jobbra balra kóvályog az autó. Viszont, a kormány összekötő nem kopog, jobb oldalt ráadásul alig egy éves! Lényeg a lényeg, megmozgatom a kormányt álló helyzetbe és kopogó hang jön talán magából a szerkezetből. Hát nem tudom, remélem valami csak le van lazulva és ezért csinálja. Ezzel kapcsolatba hogy kétfajta kormánymű van benne, az egyik valami elektromos patronost magyaráztak nekem, állítólag az fordulatszám függő rásegítést produkál. A másik a sima standard.

Na hát vajon ebbe melyik lehet?? 1995 12 havi x20xev

Esetleg valakinek elfekvőbe otthon egy ilyen, vagy valaki látott már olyat aki hallot erről a szomszédjától?

Meg hát borsodból ingázom autópályán és ha ott elhal akkor lehet én is!!

Thnx

Psz

Megosztás:

Helloka!Kérdezgettem érdeklődtem, és mindenki azt mondta NO CHIP...oké, akkor nem lesz chippelve. :) Hát elméletileg minden ugyan az a két motorban csak a vezérlés tér el, de mindegy...

Még mindig küszködök a tempomattal és a TC-vel. De ma néztem a tempomat működését, meg a kapcsolási rajzot, meg minden hasznos infót...de ez valami kapcsolatot írt a váltó vezérlő és a tempomat vezérlő egységével. Ha jól emlékszema 41es lábra megy valami kábel. De én kivettem a váltóvezérlőt és nem csinált semmit :rolleyes: .

Holnap viszem, ha minden ígaz Tech2-re azt meglátjuk mit mond... isten király a sperr 2es kis gáz és már félkereszt szerpentinen felfelé :D (de a gumik sincsenek ám a toppon, 60%-osak, de Continental, és nagyon csúszik esőben)

:)

u.i.: tudtátok, ha a rádió EURO csatiján összekötitek a kis pirosat az alsó kis feketével, lesz gyújtás?! Imot sem kér,csak kulcs kell hozzá,ha az sincsen csavarnyuzó és mehet is a vas... :D (szerintem) kulcsal nekem indult, csavarnyúzót nem probáltam... :)

Megosztás:

A következő jelenséget produkálja szeretett omegám. Néha fékezéskor, néha úthibákon jobbra balra kóvályog az autó. Viszont, a kormány összekötő nem kopog, jobb oldalt ráadásul alig egy éves!

Tipikus lengőkar szilent error... nézzetek rá pájszerral :) esetleg még a segédkart is érdemes megnézni.

Helloka!Kérdezgettem érdeklődtem, és mindenki azt mondta NO CHIP...oké, akkor nem lesz chippelve. :) Hát elméletileg minden ugyan az a két motorban csak a vezérlés tér el, de mindegy...

u.i.: tudtátok, ha a rádió EURO csatiján összekötitek a kis pirosat az alsó kis feketével, lesz gyújtás?! Imot sem kér,csak kulcs kell hozzá,ha az sincsen csavarnyuzó és mehet is a vas... :D (szerintem) kulcsal nekem indult, csavarnyúzót nem probáltam... :)

Azt az elméletet honnan vetted?? Nem csak a chip az eltérés. :D

Hát én nem próbálkoznék a helyedben azzal a piros-fekete összekötéssel, mert esélyes lesz egy vezetékköteg csere a végén... :rolleyes:

(így az autó egész gyújtás-pozitív köre a rádió köréről megy, amit nem erre méreteztek...)

Ja, és amúgy ilyenkor is olvassa a kulcs immót, anélkül nem fog indulni :D

Megosztás:

Azt az elméletet honnan vetted?? Nem csak a chip az eltérés. :D

Hát én nem próbálkoznék a helyedben azzal a piros-fekete összekötéssel, mert esélyes lesz egy vezetékköteg csere a végén... :rolleyes:

(így az autó egész gyújtás-pozitív köre a rádió köréről megy, amit nem erre méreteztek...)

Ja, és amúgy ilyenkor is olvassa a kulcs immót, anélkül nem fog indulni :D

Elméletet nem tudom honnan vettem, de az opelinfos.de-n találtam... :)

azért akartam összekötni, hogy ha megállok a kocsival, és nincsen gyújtáson tudjam hallgatni a rádiót. Mert most ha leállítom nem tudom bekapcsolni... :) csak gyújtáson megy. Nem kötöttem össze, csak ez az egy kapott akkor áramot amikor ráadtam, és gondoltam ettől kapcsol be majd a rádió(állandó tápot adva neki), de nem jött be... de érdekesnek találtam... :)

Köszi :D

Megosztás:

Akkor hülyeséget írnak az opelinfos-on, vagy elnézted :rolleyes:

Kösd a magnód mindkét tápjára a pirosat, és lőn csoda :)

lehet...sőt valószínű, mert nem tudok németül...

Itt az X25X:

X25XE

Bauform: V6

Steuerung: DOHC

Anzahl der Ventile: 24

Bohrung (mm): 81,6

Hub (mm): 79,6

Volumen (cmł): 2498

Leistung (kW bei min-1): 125 / 6000 (Calibra, Omega B, Vectra B bis MJ99), 125 / 5800 (Vectra B ab MJ99)

Drehmoment (Nm bei min-1): 227 / 3200 (Omega B, Vectra B bis MJ99), 230 / 3200 (Vectra B ab MJ99), 227 / 4200 (Calibra)

Verdichtung: 10,8 : 1

Motormanagement: Calibra Bosch Motronic M 2.8, Omega B Bosch Motronic M 2.8.1, Vectra B Bosch Motronic M 2.8.3

Oktanzahlbedarf: 95 / 98 / 91, klopfgeregelt

Steuerung: Zahnriemen

Abgasanlage: geregelter Katalysator; AGR bei Omega B und Vectra B

Besonderheiten:

Verwendung: Calibra (F25, AF22), Omega B (R25, AR25), Vectra B (F23SR, F25, AF22)

X25XEI

Bauform: V6

Steuerung: DOHC

Anzahl der Ventile: 24

Bohrung (mm): 81,6

Hub (mm): 79,6

Volumen (cmł): 2498

Leistung (kW bei min-1): 143 / 6500

Drehmoment (Nm bei min-1): 240 / 3500

Verdichtung: 10,8 : 1

Motormanagement: Bosch Motronic M 2.8.3

Oktanzahlbedarf: 98 / 95, klopfgeregelt

Steuerung: Zahnriemen

Abgasanlage: AGR, geregelter Katalysator

Besonderheiten: Irmscher-Motor (Basis X25XE)

Verwendung: Vectra B (F23SR, F25)

Az oké, hogy mind a két tápra kell kötni, de melyik az?Mert a magnón nincsen rajz... amit én tudok: kék: elektromos antenna, sárga: memória, piros: pozitív, fekete: test. Na de itt nincsenek ilyen színek...a vastag pirosat, a vékony pirossal? :) De köszike...

Megosztás:

Ma voltam Techen a ledadogás miatt.3500ford. fölött ledadogott,motor elektronika lámpa kivillant.A Tech nincs jelet mutatott ekkor.Szaki mondta, hogy vigyem vissza a vasat és rárakja valamikre,mert a jeladó az jó és úgy kiderülne a hiba,lehet hogy mechanikus.??????????Haza mentem kivettem a jeladót és beraktam a másik"rosszat"(520ohm. 500-580 ohm között kell lennie.azt mondta.remélem jó mértékegységet írtam)Ezzel a "rossz" jeladóval pöcc-röff.nincs dadogás.Én rohadtul nem vágom a témát, lehet itt valami mechanikus hiba(ahova bele megy a jeladó vagy.........)vagy kontakt hibám lenne és mikor kicserélem akkor megmozgatom a vezetékeket?Lehet hogy otthon nem tudjuk megcsinálni,de érdekelne a véleményetek.Gabi?Megvettem a jeladót azt nem is az a rossz :) ,de így van egy tartalék :rolleyes:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.