Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

Hm, 2003 Omega Executive, GID vagy navi nékül?? Sőt egy sima CD lejátszóval? Legalább vmi CCRT lenne benne... áááá .. mi az executive benne? Amivel az én Elegance-omnál többet tud az a napfénytető, meg ESP, mert 2,2 ben nem volt ESP.. Hát annyira nem izgat fel egy ilyen....

Vagy hol láttatok ti es Omegát kinn? érdekelne... (

, tádét látok de az nem izgat szintén...)

Megosztás:

köszi a válaszokat.

hála istennek működik a fényszóró mosóm is.így költhetem másra a 14000ft-ot

viszont mondtam az opel szerelőnek a kör és benne az A betű információt és azt amit itt olvastam. nagyot nézett.ilyet még nem hallott, hogy a szmogot érzékelje és magától letilt stb..pedig csinált már egy pár autót köztük ezer omegát is.hát nem tudom akkor mi lehet.a kör az biztos ,hogy belső keringetés azt mondta .

pedig van a német oldalon egy kettő csak nagyon olcsóért mérik.ezt a 3000 v.3.2 ekre értem.

Megosztás:

köszi a válaszokat.

hála istennek működik a fényszóró mosóm is.így költhetem másra a 14000ft-ot

viszont mondtam az opel szerelőnek a kör és benne az A betű információt és azt amit itt olvastam. nagyot nézett.ilyet még nem hallott, hogy a szmogot érzékelje és magától letilt stb..pedig csinált már egy pár autót köztük ezer omegát is.hát nem tudom akkor mi lehet.a kör az biztos ,hogy belső keringetés azt mondta .

pedig van a német oldalon egy kettő csak nagyon olcsóért mérik.ezt a 3000 v.3.2 ekre értem.

Ja van.. megnézted a felszereltségeket? Meg az enyémét?... Hát csak a motorért, meg 2003 1-2 haviak nem érdekelnek... <_<

2003 12 - 2004 és az Executive legyen az, azaz fullos... nem MID kijelzős, 1 cds rádiós szutyok.. stb.. bocs :D :huh:

És akkor idézet az Opel Omega - Kezelés, biztonság, karbantartás című könyvből, ami a kocsikhoz jár: 131es oldal : "Automata belső levegőkeringtetés: 1 mp-n belül nyomja meg 2x röviden a OA Gombot (körben az A). Ekkor a kijelzőn a OA (körben az A) jelzés jelenik meg.

Ekkor a beépített légminőség-érzékelőnek köszönhetően a belső levegőkeringtetés autómatikusan bekapcsol, ha szennyezőanyagot érzékel a külső levegőben....."

Hát számomra azt jelenti amit leírtam... és ne add meg a szerelőd számát, nem viszem hozzá a kocsimat :D :D :D :lol:

Megosztás:

hát ilyen szinten nincs benne ezek szerint ,de nem is az élete az omega.opel szervíz így van mindenfajta opel amit csinálnak.amúgy meg köszi az infót most már duplán.ezt megmondom a szerelőnek is had okosodjon.az én autómban cd tár van +minden a napfénytetőn kívűl.igaz, hogy nem 2003-as

amúgy a mázsa térre járok a DNS opel szervízbe.régi motorosok.

tud valaki jó árban ablaktörlőt ?

én most 5200Ft-nál tartok.

Megosztás:

tud valaki jó árban ablaktörlőt ?

én most 5200Ft-nál tartok.

Enyém 2001 es.... Ezért szeretnék 2003ast, de nem mindenáron.

Sztem jobban jársz ha veszel minőségit, de párban csomagoltat Azaz 2x 40centist meg 2x 60ast (asszem, mérd le a méreteit, most már ki nem megyek lemérni :huh: <_< )

Megosztás:

Hi

Srácok kellene egy kis segítség.1995-ös benzines MV6-os a probléma tárgya.A jelenség a következő:padló gáznál(3000-3200 ford) nál ledadog az autó.Mint amikor leszabályoz.Enyhe gázelvétellel mmegszűnik a jelenség.Normál gázadásoknál a probléma nem jelentkezik.Kori kivillogtatta- a semmit-,mivel nem volt hibakód.Ja és ha ledadogásnál nem veszem el a gázt, hanem tovább tolom felvillan 1-2 mp-ig a motor "elektronika lámpa"(ha jól mondom a nevét).Kori elektronyos AC problémára gondol.További tippek?

Megosztás:

Hi

Srácok kellene egy kis segítség.1995-ös benzines MV6-os a probléma tárgya.A jelenség a következő:padló gáznál(3000-3200 ford) nál ledadog az autó.Mint amikor leszabályoz.Enyhe gázelvétellel mmegszűnik a jelenség.Normál gázadásoknál a probléma nem jelentkezik.Kori kivillogtatta- a semmit-,mivel nem volt hibakód.Ja és ha ledadogásnál nem veszem el a gázt, hanem tovább tolom felvillan 1-2 mp-ig a motor "elektronika lámpa"(ha jól mondom a nevét).Kori elektronyos AC problémára gondol.További tippek?

Talán fojtószelepszemzor esetleg elkoszolódott injektor.Valamiért a padlógázos levegőmennyiséghez nem kapja meg a szükséges benzint.Érdemes lenne egy hibátlan autó alkatrészeivel kisérletezni.Sajna kód nélkül ez vakrepülés,ez az egyetlen járható út.

Megosztás:

Talán fojtószelepszemzor esetleg elkoszolódott injektor.Valamiért a padlógázos levegőmennyiséghez nem kapja meg a szükséges benzint.Érdemes lenne egy hibátlan autó alkatrészeivel kisérletezni.Sajna kód nélkül ez vakrepülés,ez az egyetlen járható út.

Én a könnyebben megközelithető alkatrészekkel kezdeném.Egy hétvégéd simán rámegy mire végigmész a soron,a teljes befecskendező és gyújtás szenzorhalmazon.Kell valaki akinek ilyen van aztán cserebere.A tápszivattyút kizárnám,mert nem max.fordulaton,hanem közepes fordulaton gázadásra csinálja.A kevés nyomást,mivel nyomásszenzor nincs benne,nem tudná pillanatnyi felvillanással sem jelezni.Az én tippem inkább főtengely holtponti vagy fojtószelep jeladó esetleg a gyújtótrafó és társai.A holtponti jeladó és a trafó úgy tudom úgyis gyakori jelenség a "B"szériánál.Érdemes átnyálazni a totalcar népitéleteket sokan felsorolják az autóik hibáit,néha a megoldást is közlik.

Egy korrekt bontóssal meg lehet egyezni,hogy végigpróbálgatod az alkatrészeket,amelyikkel elmúlik a hiba azt megveszed.

Megosztás:

Én a könnyebben megközelithető alkatrészekkel kezdeném.Egy hétvégéd simán rámegy mire végigmész a soron,a teljes befecskendező és gyújtás szenzorhalmazon.Kell valaki akinek ilyen van aztán cserebere.A tápszivattyút kizárnám,mert nem max.fordulaton,hanem közepes fordulaton gázadásra csinálja.A kevés nyomást,mivel nyomásszenzor nincs benne,nem tudná pillanatnyi felvillanással sem jelezni.Az én tippem inkább főtengely holtponti vagy fojtószelep jeladó esetleg a gyújtótrafó és társai.A holtponti jeladó és a trafó úgy tudom úgyis gyakori jelenség a "B"szériánál.Érdemes átnyálazni a totalcar népitéleteket sokan felsorolják az autóik hibáit,néha a megoldást is közlik.

Egy korrekt bontóssal meg lehet egyezni,hogy végigpróbálgatod az alkatrészeket,amelyikkel elmúlik a hiba azt megveszed.

Hát sajna Kori omija össze lett törve, így a csere alkatrészek adottak.Köszi a segítséget.

Megosztás:

Hát sajna Kori omija össze lett törve, így a csere alkatrészek adottak.Köszi a segítséget.

Mivel csak pillanatnyi felvillanással jelez a lámpa,nem folyamatos hibáról van szó.A hibatárolóban csak akkor marad benn ha folyamatosan jelen van.A fojtószelepszenzorban van egy kickdown végálláskapcsoló lehet hogy az adta meg magát.Mindenképp a jeladókon,meg a gyújtáson érdemes taktikázni,lehet egy sima gyújtókábelcserével megszűnik.

Megosztás:

Csak az az érdekes, ha finoman gyorsít, akkor simán kipörög a motor. Ezért zártam ki a főteng.jeladót, és a gyujtás hibát. Egyszerűen, ha sok üza kell ledadog. Gázt visszavéve ismét jó, és gyorsít tovább. Holnap próbálunk egy AC cserét. Ha nem jön be, továbblépünk.

Megosztás:

Csak az az érdekes, ha finoman gyorsít, akkor simán kipörög a motor. Ezért zártam ki a főteng.jeladót, és a gyujtás hibát. Egyszerűen, ha sok üza kell ledadog. Gázt visszavéve ismét jó, és gyorsít tovább. Holnap próbálunk egy AC cserét. Ha nem jön be, továbblépünk.

Ez is egy lehetőség,csak azt a legnagyobb szivás cserélni,főleg ha tele a tank.Viszont,ha ac hiba van nem ledadog,hanem egyszerűen lefullad.Ott valami átmenetileg nyaralni jár.Az ac-ra már csak akkor ad ki hibakódot,ha végleg eltávozott.

Megosztás:

Igaz,hogy dizeles vagyok,de hasonló problémával küszködtem,tankban levő szürő volt elkoszosodva,és leszivta magárol az olajat dinamikus gyorsitáskor.Az A omim(benzines volt),az alsó benyaszürőtöl produkált hasonlót.De az is csak akkor,ha leparkettáztam a pedált.lájtossan jóvolt.

Én is épp erre tippelnék. A Ominál eljátszódott ez az eset nálam. szal nem csak benyaszűrőt, hanem a tartály előszűrőjét is illene megnézni (miután mondjuk kiderül, jogy nem az AC a hunyó)

Megosztás:

Hájj cartárs!

Én még gondolnám a légtömegmérőt! Detto ilyet produkál ha szar! Vagyis volt már ilyen probléma! Lassan gyorsítva jó volt, de ha padlót nyomtál akkor megtorpan az autó!

Autodatával könnyen le tudod ellenőrizni a szenzorokat hogy jók-e! Vagyis jópárat!

Viszont valakinek van kapcsolási rajza a hőfok jeladóról, és a mutatóról az órába, mert már végképp nem tudom mi lehet a kínja!

Vettem egy másikat, méregettem, 1300 ohm körül van szobahőmérsékletem, és ha melegítemm, megszorítom a kezemmel, elkezd csökkenni az ellenállása. Ha ráadom a gyujtást +5.0 V dc tápot kap. Valaki megnézné hogy ígíy muzsikál az övé is?

Thnx

Szp

Megosztás:

Én is ezt tenném első körben, szűrőcserével... érdekes lehet még valóban a légtömegmérő is, bár annak azért meg szokott

maradni a hibakódja általában. És még a lambdát is érdemes lenne megméretni, nem-e lassú a jele.

Megosztás:

Én is ezt tenném első körben, szűrőcserével... érdekes lehet még valóban a légtömegmérő is, bár annak azért meg szokott

maradni a hibakódja általában. És még a lambdát is érdemes lenne megméretni, nem-e lassú a jele.

Fene tudja mi lehet vele,de kiváncsi leszek a hiba okára,ha kiderült.Főleg,hogy hasonló cipőben vagyok.Azzal a különbséggel,hogy nekem valamiért nem akar magas fordulatra felpörögni.3-ikban 140-nél nem megy tovább semmiért se.Ha felvált akkor gyorsul tovább.

Megosztás:

Fél napos szívás után: benyaszűrő csere. A régiből jó nagy retek folyt ki. AC kiszed, helyette berak az enyémből. Semmi. Kiszedtük azt a poharat amiben benne van az AC, de nem volt eldugulva. Kicseréltem a légtömegmétőt a besz.lev.hőm. érzékelővel együtt. Maradt minden a régi. Telefonos segítség a pécsi opelszerelőnktől. Hibakód? 19 és 135. Akkor a főteng.fordszám jeladó lesz kuka. Mondtam, hogy nekem már kakilt be, de akkor más volt a jelenség. Szerinte akkor is az a gáz. Le kellett volna bányászni a kétOmiról, és átcserélni. Persze ilyen idióta kulcs nem volt otthon (E8 a száma). Ismerős autószerelőtől kölcsönkér. Amikor az enyémet cserélték, odakötözték a vezetéket a motor mögötti fékcsőhöz. Jó nagy szívás volt levágni. A lényeg, hogy csere után megjavult az autó. Sajnos a drágábbik kell bele ami 30e magyar pénz.

Pénteken kipucoltam a pillangószelepeket, alapjárati motort. Ráadásul a két szívócső gumi része összeért, és kidörzsölte egymást. Szilikonnal letömítettük ideiglenesen.

A végeredmény: Donor lett az OMIMBÓL. <_<

Megosztás:

Fél napos szívás után: benyaszűrő csere. A régiből jó nagy retek folyt ki. AC kiszed, helyette berak az enyémből. Semmi. Kiszedtük azt a poharat amiben benne van az AC, de nem volt eldugulva. Kicseréltem a légtömegmétőt a besz.lev.hőm. érzékelővel együtt. Maradt minden a régi. Telefonos segítség a pécsi opelszerelőnktől. Hibakód? 19 és 135. Akkor a főteng.fordszám jeladó lesz kuka. Mondtam, hogy nekem már kakilt be, de akkor más volt a jelenség. Szerinte akkor is az a gáz. Le kellett volna bányászni a kétOmiról, és átcserélni. Persze ilyen idióta kulcs nem volt otthon (E8 a száma). Ismerős autószerelőtől kölcsönkér. Amikor az enyémet cserélték, odakötözték a vezetéket a motor mögötti fékcsőhöz. Jó nagy szívás volt levágni. A lényeg, hogy csere után megjavult az autó. Sajnos a drágábbik kell bele ami 30e magyar pénz.

Pénteken kipucoltam a pillangószelepeket, alapjárati motort. Ráadásul a két szívócső gumi része összeért, és kidörzsölte egymást. Szilikonnal letömítettük ideiglenesen.

Akkor nyertem?Mégis a jeladó volt?Legalább tudom mit kell cserélnem.Ha meg mégse az lesz nem baj,már biztos csereérett gyári darab :huh:

Megosztás:

Nem donor, csak ki vettük a tiédből és megmozgatjuk az enyémben, nehogy beálljon. :D :huh:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.