Jump to content
OPEL MAGAZIN és TUDÁSTÁR

Egyéb csevegés

morg

Recommended Posts

Nekem a 2.5 V6 ban megy tovább a ventilátor... nem tudom de valaki azt mondta még régebben hogy nézzem meg a biztosítékokat, ha nem menne tovább a ventim. Nekem jónak tűnik. :lol: De azt is mondta egyik ismerősöm, hogy ennél a típusnál a fokozatokat egy ugyanolyan előtét-ellenállás kapcsolja mint mondjuk a benti fűtő motort...nem tudom de ezt hallottam..

:lol: lényeg, hogy nekem is Opel motoros...és megy a ventim ha kiveszem a kulcsot... :lol:

Megosztás:

Nekem a 2.5 V6 ban megy tovább a ventilátor... nem tudom de valaki azt mondta még régebben hogy nézzem meg a biztosítékokat, ha nem menne tovább a ventim. Nekem jónak tűnik. :lol: De azt is mondta egyik ismerősöm, hogy ennél a típusnál a fokozatokat egy ugyanolyan előtét-ellenállás kapcsolja mint mondjuk a benti fűtő motort...nem tudom de ezt hallottam..

:lol: lényeg, hogy nekem is Opel motoros...és megy a ventim ha kiveszem a kulcsot... :lol:

Nekem is megy tovább.

Sőt még olyan is volt, hogy ha visszaraktam a gyujtást akkor állt le.

Megosztás:

A bizti átnézését én ajánlottam, mert öcsémnél el volt szállva az egyik, és ezért nem ment gyujtáson a venti. A hűtőt felülről takaró müa-on van egy figyelmeztetés, hogy a venti bármikor elindulhat. Előtét ellenállás van R19 jelzéssel, de ez csak egy ventihez tartozik. A szerelési útmutató nem emeli ki, hogy csak a V6 ill dieseleknél menne gyujtás nélkül is, csak felhívja rá a figyelmet.

Megosztás:

Hali.

Nekem is megáll a venti ha leveszem a gyujtást. Régen a dacia volt olyan ha lezárták a kocsit még a bevásárlás után is ment:O)

Csak azt nem értem ,: jár a motor a vízpumpa keringeti a vízet a mociban megy a venti is

Miután leálítom a motort mi szükség van a hűtöben lévő víz hütésére mikor az már nem kerül a motorba. Csak holnap reggel.

Üdv

Megosztás:

Hali.

Nekem is megáll a venti ha leveszem a gyujtást. Régen a dacia volt olyan ha lezárták a kocsit még a bevásárlás után is ment:O)

Csak azt nem értem ,: jár a motor a vízpumpa keringeti a vízet a mociban megy a venti is

Miután leálítom a motort mi szükség van a hűtöben lévő víz hütésére mikor az már nem kerül a motorba. Csak holnap reggel.

Üdv

Van egy elektromos szivattyú ami keringteti tovább a vizet és igy szépen lehül a motor.

Megosztás:

Kár hogy ilyen drága: Pontiac GTO

Hát igen...nagyon szép,de baromi drága... :lol:

Most áztatom a hűtőmet ecetes vízkő oldós koncentrátumban... remélem jó lesz... csütörtökön megragasztották fainul a hűtő, és jobban melegszik még ebben az esős időben is... :lol: kinek melyik fagyálló hűtőfolyadék jött be? Mert kellene nekem valami atom jó...ami fagyálló és még hűtőfolyadék is és rozsdásodás meg vízkő képződés gátlós meg minden :lol:

Egyébként megyek a Blitz Wekend-re... :lol:

Nah jó hétvégét mindenkinek!

Megosztás:

Hát igen...nagyon szép,de baromi drága... :lol:

Most áztatom a hűtőmet ecetes vízkő oldós koncentrátumban... remélem jó lesz... csütörtökön megragasztották fainul a hűtő, és jobban melegszik még ebben az esős időben is... :lol: kinek melyik fagyálló hűtőfolyadék jött be? Mert kellene nekem valami atom jó...ami fagyálló és még hűtőfolyadék is és rozsdásodás meg vízkő képződés gátlós meg minden :lol:

Egyébként megyek a Blitz Wekend-re... :lol:

Nah jó hétvégét mindenkinek!

Sztem próbáld meg beszerezni az eredeti GM fagyálló koncentrátumot, és ne csapvízzel, hanem desztillált vízzel töltsd fel a rendszert, akkor nem vízkövesedhet.

Megosztás:

Sztem próbáld meg beszerezni az eredeti GM fagyálló koncentrátumot, és ne csapvízzel, hanem desztillált vízzel töltsd fel a rendszert, akkor nem vízkövesedhet.

:lol: Oké megpróbálom beszerezni, de ez alap hogy nem csapvíz megy a rendszerbe... :lol: csapvízzel csak átmosatni szoktam utána fagyálló meg deszt víz...

:lol:

Megosztás:

Hali.

Az ülésfűtés lehet szabályozni? Tudom kikapcsolom de máshogy. Vagy állandóan megy egy bizonyos hömérségletet tartva?

Üdv

Gyárilag van benne egy termokapcsoló, ami 37 fokon tartja az ülést. Nekem az egyik bekakilt, így iktatva lett. Most kézi szabályozású :lol:

Régen a GM kétféle fagyállót gyártott. Sajnos ami a régebbi omikba kellene már nem gyártják. Nekem most Agip van benne kb 1e ft volt literje.

Megosztás:

Hali.

Az ülésfűtés lehet szabályozni? Tudom kikapcsolom de máshogy. Vagy állandóan megy egy bizonyos hömérségletet tartva?

Üdv

Valahol olvastam, és az itt volt, hogy az ülés fűtésnek ha jól emlékszem két formátuma van, a 39C fok és a 41C fokos, de lehet rosszul emlékszek, hogy ezek értékeit lehet-e módosítani azt nem tudom, egy elektromos mágus majd megmondja. :lol: Ennyit tudok...

DE! Felraktam IDE a képet amin az ülés fűtés adatai vannak, de sajnos német, remélem tudtam segíteni... :lol:

Megosztás:

Mi is megyünk blitzre már csütörtöktől. Előtte verda napokra is felnézünk.

De jó nektek, én csak szombatra tudok lemenni, mert meló van :lol: de akkor majd ott találkozunk :lol: majd keresek akkor valami drága és jó fagyállót :lol:

Nem tudom, lehet meglátogatom egyik autós boltot... de az "újfajta" omiba milyen fagyálló kell?Miért nem jó a régibe? :lol:

Megosztás:

Fagyálló: 00/09-ig csak a piros színű szilikát mentes, 00/09-től csak a világoszöld szilikátos fagyállót szabad tölteni. A kettő nem keverhető, mert motorhibához vezethet.

Ezek után az Opel kapja be a ... banánt. :lol:

Az korrekt, de akkor ez csak 2000től érvényes, és gondolom akkor a pirosat nem gyártják... :lol:

A Pontiac GTO a B Omega klónja. Csakis ezért érdekes és kedves számomra.

Nem vettem észre a hasonlóságot... :lol: de a Pontiac az kétajtós ha jól láttam... az omi meg 4 :D

Más, elfogy a víz a kiegyenlítő tartályomból, és fedélzeti is írja hogy kühlmittel stadt, oké, megállok nézem vizet szinte nincsen benne, próbálnék utána tölteni finoman teker kupak, és jön vissza a víz...egyszer csak megtelik ha nem tekerem vissza, azt tudtam,hogy leesik a víz, de ennyire? :lol: Majd most reggel megnézem a szintet, hogy is van, azt majd meglátjuk. :lol:

Megosztás:

Guest
Ez a téma már lezárult.
  • Create New...

Fontos információ

Sütiket (cookies) helyeztünk el az eszközén, hogy segítsünk a webhely jobbá tételében. Módosíthatja a sütik beállításait , különben feltételezzük, hogy rendben van a folytatás.